Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה עם טויוטה קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התרחבות המשפחה עם נסיעות על קו ב"ש אשדוד עם הקטנה במרוץ החימוש שמלא ברכבים גדולים ומשאיות עם פלאפונים ביד הוחלט להשתדרג ברכב משפחתי יותר גדול, מרווח ובטוח.

בכיוון הראשון הקורולה בכלל לא הייתה על הכוונת ובסוף לאחר תסכולים מימי מכירות\סוכנויות וכו' מצאתי את המודעה ביד2, למעשה שכן ממבנה ליד מכר את הרכב.

לאחר שהיא עברה בדיקה במכון ובמוסך ונסיעת מבחן הפכתי לבעלים של קורולה 2013 עם 19,000 ק"מ

ביקורת על הרכב:

נתחיל דווקא בסיבה שלשמה התכנסנו – תא המטען:

ככה לא מתכננים תא מטען! למרות שהוא מרווח עם פרופורציות טובות ונפח מכובד התכנון מיושן ופוגם בשימושיות שלו.

הרמקולים האחוריים לא ממוקמים בדלתות הנוסע אלה בתקרת תא המטען ופולשים לחלל התא וגם פגיעים למכות ממטען, פתח ההטענה צר ובעל שפה גבוהה להרמת המטען, הדלת נסגרת עם מערך קפיצים\פיגומים מוזר שתופס מקום בחלל התא.

חוץ הרכב:

מה יש לומר, ראיתם כבר 10,000 קורולות על הכביש רק בנסיעה לעבודה היום. לדעתי החזית יפה ומרשימה עם תאורת לד ויש ניסיון ליצור צללית דומה ללקסוס עם קיפולים בפגושים, רכב לבן פנינה דומה לניידת (לפעמים זה עוזר) וגלגלי מגנזיום עם בקרת לחץ אוויר. יש ניסיון להוסיף ניקלים איפה שאפשר ליצור מראה עשיר...סה"כ רכב נאה לדעתי.

פנים:

עמדת הנהג מאוד קלה להתמצאות והכל פשוט וברור, אפילו הכפתורים על ההגה ענקיים כך שלא יתפספס כלום, מזגן מקפיא אך ללא פתחים מאחור, בקרת השיוט (תוספת מקומית) נראת כאילו באה מאיזה לנדקרוזר ישן ולא נוחה לתפעול,

מושבים מאוד נוחים אך הבד גס וקשה ואין מספיק תמיכה צדדית, יש סלט של חומרים רכים\קשים\ניקלים\פלסטיקים מבריקים\פלסטיקים שחורים והעיצוב קצת לא סגור על עצמו...החומרים הרכים לא באיכות הכי טובה ומקרקשים בהפרשי חום\קור.

יש שפע מקומות אכסון ותאים ברכב (בדלתות, מעל הראש, תא כפפות, מחזיקי כוסות ובמשענת יד).

בכללית הקוקפיט מרגיש מהודק עם כמה פשלות במרווחים בהרכבה (יכול להיות שגם בגלל התקנות מקומיות ובכללית זה כמעט ולא מורגש).

מושב אחורי ענק ומרווח עם מלא מקום לרגליים ולראש.

• סעיףמיוחד מגיע למערכת המולטימדיה מהגרועות שפגשתי: איטית, תצוגה גרועה ומסתנכרנת רקעם 2 דגמי טלפון שהיו עוד ישנים ב2013...ז"א מי שקונה היום קורולה עדיין צריךלחפש טלפון ישן אם הוא מעוניין בכל הפיצ'רים שהם מפרסמים שהמערכת הזאת נותנת(שיקוף מלא של הטלפון) מלבד זה הדיבורית מעולה עם חייגן (לא תומך בעברית).

התנהגות:

נוחות נסיעה מעולה עם ספיגת מהמורות לא רעה בכלל. רעשי הכביש\רוח\מנועכמעט ולא מפריעים וחוץ ממאמץ גם המנוע שקט.

ביצועים:

לא תעכבו אף אחד ברמזור! החששות שלי מהתיבה הרציפה התבדו (לאחר החוויות הגרועות עם הג'וק) והיא שומרת את רמת הרעש למינימום ועובדת יפה עם המנוע

לפעמים יש איתה ריב שבגלל תכנון לחיסכון היא מורידה את הסל"ד מוקדם מידי אך לחיצה הגונה על המצערת אועל כפותר הספורט מחזירים אותה לתלם.

צריכת הדלק בנסיעה שרובה עירונית ולא חסכונית עומדת ברובה על ממוצע של 11/12 ק"מ לליטר.

התנהגות הכביש בטוחה ויחסית למתלים הרכים האוטו לא רוכן בפניות אך יש נטייה לזריקת זנב במהירות נמוכה יחסית והעזרים האלקטרונים מתערבים מאוחר מידי, בסופו של דבר האוטו דורש הורדת מהירות וזהירות בפניות חדות.

בלחיצה ראשונית דוושת הבלם חדה ומגיבה אבל לעצירות מלאות היא קצת ספוגית ודורשת לחיצה חזקה יותר (בדקתי-בלמים תקינים).

חיישני אוויר בכל הגלגלים כולל החלופי מאוד רגישים ויש צורך במילוי אוויר לעיתים קרובות.

אמינות:

האוטו עשה אצילי סה"כ 10 ק"מ בחצי שנה וטיפול 30 אלף לפני שבוע, מלבד הטיפול הוחלפו 2 פלסטיקים ניקל בדלתות שהשמש המיסה (במסגרת האחריות)

סה"כ רכב משפחתי שלמרות שלא היה הבחירה הראשונה שלי אני מאוד מרוצה ממנו ולמרות שהוא לא מצטיין בשום סעיף לעומת המתחרים הישירים שלו מסמן וי על רוב הסעיפים כך שכחבילה כוללת הממוצע שלו גבוהה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על הסקירה!

2 הערות, ברשותך:

1. לגבי זה שלא תעכב אף אחד ברמזור, זה נכון גם בפיקנטו 1.0 אוטו'. אני מרשה לעצמי להניח שהביצועים של הקורולה עדיפים בהרבה, יש לה מנוע די חזק יחסית לאטמוספרי.

2. זה שחיישני לחץ האוויר רגישים לטעמי זה יתרון - לחץ אוויר חשוב מאד גם לאחיזת כביש, גם לנוחות, גם לצריכת דלק וגם לשמירה על הצמיגים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK

כמובן שהכוונה היא שהרכב לא עגלה אך הוא כבד וגדול ומורגש שהוא בקצה היכולת של המנוע

החיישנים רגישים ברמה של התראות שווא במצבים של חום קיצונים או לאחר הרגשת זעזוע ממכה של בור בכביש (בכל זאת ב"ש)

פורסם

לגבי שינויי מז"א - גם אני קיבלתי התראה בג'ולייטה כשמזג האוויר התקרר, כך שלדעתי זה פשוט בלתי נמנע.

לגבי הביצועים - מהניסיון שלי הקורולות לרוב זריזות. נתון היצרן של הקורולה ל-100 קמ"ש הוא 11.1. גם אם נניח 11.7 - 11.8 כזמן מציאותי, זה רחוק מלהיות עגלה ולא רע בכלל. היא גם לא כזאת כבדה - 1205 ק"ג משקל יבש זה בערך 1300 ק"ג על הכביש. הנקודה שלי היא שההרגשה שלך שאתה קרוב לקצה היכולת של המנוע היא כנראה מוגזמת. תן לה קרדיט :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK

שלא תבין אותי לא נכון, מעולם לא אמרתי שהיא עגלה אפילו יש עדיפות כוח בזכות פעולה של התיבה בהאצה לאחר האטה אך כנראה בגלל שהתיבה רוב הזמן פועלת בסל"ד נמוך בהאצה לעקיפה וביציאה מהמקום בהחלט מורגש מחסור בכוח ברכב

פורסם

תראה, אין קסמים - זה עדיין מנוע אטמוספרי. אבל בגדול הקורולה החדשה היא אחלה חבילה לרכב משפחתי. הקודמת אפילו התנהגה היטב - אולי בלי הרבה כיף, אבל עם לא מעט יכולת. מעניין איך זאת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבנתי שהקורולה הקודמת סחבה טוב יותר, יש למישהו נסיון?

ה124 כח סוס עם הגיר 4 הילוכים הסתבר כשילוב מנצח ועד היום יוצא לי לראות את הקורולה הקודמת (08-12)מאיצה שטסה בכיף כאילו זה טורבו.

חוץ מזה, רכב מכוער לרוב ומשעמם וגם לא הכי חסכוני אבל שריד!

יצא לי לנסוע כמה פעמים בקורולה המדוברת כמו של פותח האשכול והמזגן שלה אכן מקפיא, בידוד רעשים מורכב כי אצל אחד שהייתי עובד איתו והיה מחזיר אותי היה רעשי כביש מגעילים ואילו במקום אחר שנסעתי עליה היא הייתה יותר שקטה אבל יש מצב בגלל שהמזגן היה דלוק.

בכל מקרה, החומרים בפנים באמת "קורולה" טיפוסית ואל תצפו לראות "וואו".

מה שכן, עיצוב חמוד מאוד.

סיכום:קורולה למבוגרים. לפחות המנוע זריז אז אפשר לשחק איתו.

פורסם

ה124 כח סוס עם הגיר 4 הילוכים הסתבר כשילוב מנצח ועד היום יוצא לי לראות את הקורולה הקודמת (08-12)מאיצה שטסה בכיף כאילו זה טורבו.

מה שאתה רואה זה נהגי אלביט מועכים את הדוושה.

הסיכום שלך (פות"ש) זה המטרה של הרכב ככה שמבחינת היצרן הוא קלע למטרה

פורסם

הi30 דור קודם שהייתה לי מהעבודה הרגישה יותר נמרצת מהקורולה שיש בבית ומשאר ה1.6 4 הילוכים שניסיתי (מאזדה 3, פוקוס,פלואנס) בזמנו, מאידך הקורולה יותר נוחה ונעימה לשהיה ממנה. לא הייתי אומר שהקורולה טסה, בעליות מורגש קצת חוסר בכוח.

פורסם

זה ממש לא הרכב הכי טוב למשפחה.

יש רכבים מרווחים יותר, נוחים יותר, עם תא מטען פרקטי יותר (ע"ע סטיישנים ואוקטביה), חסכוניים יותר (TSI וטורבו דיזל למיניהם) וכמובן עקב האכילס של הקורולה ששווקה בארץ - בטיחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תוספת קצרצרה שלי, לאחר שלושה שבועות עם קורולה:

יתרונות:

מצב השהייה למגבים. בשני הרכבים הקודמים שלי לא היה ואני רואה זאת כדבר מאוד נוח.

מרווח פנים, תודות לבסיס גלגלים ארוך.

שקטה. ב120-130 האוטו על פחות מ2000 סל"ד.

גלגל חלופי בגודל מלא, בניגוד למגמת הבייגלה של השנים האחרונות.

מגבלות:

אין מצב "הורד רצוף" ו"הורד רצוף" לחלונות, חוץ מלחלון הנהג, ורק בירידה. מציק ומעצבן.

פקד המראות רחוק מידי לטעמי, הרבה יותר נוח כשהוא בדלת הנהג.

תא כפפות קטן וללא תאורה. בנוסף, תאורת תא מטען חלשה.

צריכת הדלק אחרי תדלוק אחד ו508 ק"מ, כש320 מהם היו בינעירוני, עומדת על 12.5 ק"מ לליטר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
זה ללא ספק הרכב הטוב ביותר למשפחה, אמין ,נוח, מרווח, איכותי, חסכוני, חזק והכי זול לתחזוקה מהמתחרות.

+1 צודק כחבילה זה המשפחתית המובילה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
+1 צודק כחבילה זה המשפחתית המובילה.

מובילה במה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...