Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה עם טויוטה קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מובילה בשקט שהיא נותנת לבעליה.

היא לא הכי טובה בשום דבר.

לפני חודש נסעתי בקורולה 2003 של חבר, שהוא קיבל מהעבודה. אוטו שהיה אוטו זונה בחברה קבלנית. האוטו עם 400,000 ק"מ. המנוע / גיר מגיבים כמו ביומם הראשון, הדשבורד יצוק בתוך האוטו כאילו שהם התאחדו לגוף אחד בתקופת הדינוזאורים. האוטו עובר מטיפול לטיפול וזהו.

חבר אחר קנה כזה לפני שנתיים, מודל 2004 או 2005. אפס תקלות. הוא לא 'מתעסק' יותר עם האוטו. האוטו לא הכי נוח בעולם, לא הכי מפנק, אבל בסופו של דבר נותן תמורה מלאה לבעליו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא נקרא הובלה מבחינתי, שקט מבחינתי זה גם לא לבוא לריקולים כל יומיים, כי זה מה שיש אצל טויוטה. :roll:

הובלה מבחינתי, זה אומר שרכב הוא מאוד טוב במשהו - התנהגות, ביצועים, בטיחות, נוחות, צריכת דלק, משהו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה בסדר שאתה מרגיש ככה...

רק שאחרים מחפשים דברים שונים ברכב. כל אחד עם סדרי עדיפויות שונות.

ועניין הריקול, כל היצרנים מוציאים ריקולים. שחרר. אתה חושב שזה אוטו בינוני. אחרים חושבים שהוא מצויין עבורם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
זה לא נקרא הובלה מבחינתי, שקט מבחינתי זה גם לא לבוא לריקולים כל יומיים, כי זה מה שיש אצל טויוטה. :roll:

הובלה מבחינתי, זה אומר שרכב הוא מאוד טוב במשהו - התנהגות, ביצועים, בטיחות, נוחות, צריכת דלק, משהו?

מסכים איתך לגבי ההובלה. אבל כחבילה, הקורולה נותנת תמורה טובה מאוד לצרכן הפשוט שמחפש רכב שייקח אותו מנקודה לנקודה באמינות ושקט. הקורולה עושה הכל בסדר, אמנם לא מצטיינת בשום דבר אבל גם לא באמת נכשלת בשום פרמטר. הנוחות סבירה, האיכות סבירה, התנהגות הכביש סבירה, צריכת הדלק סבירה, הבטיחות סבירה והביצועים סבירים. לא משהו מיוחד, אבל כשמשלבים את כל זה ביחד עם שמירת ערך טובה ואמינות מופתית (ריקולים זה ממש לא קשור לאמינות. יש המון ריקולים לכל יצרן שאתה אפילו לא יודע עליהם) יוצאת חבילה "מושלמת" לצרכן שרואה ברכב המשפחתי שלו צורך יומיומי להתנייד ולא מחפש מעבר. מי שמחפש דברים אחרים, כמובן יכול למצוא את זה אצל המתחרות (ולא שהן פחות טובות).

אני גם לא מת על הקורולה, אבל אני בהחלט יכול להבין מי ששם אותה בראש סדר העדיפויות כאשר הוא מחפש רכב משפחתי.

בקשר לריקולים, המצב הרבה פחות גרוע בטויוטה ממה שאתה חושב.

פורסם

הנעלם הגדול ביותר מבחינת אמינות בקורולה החדשה הוא הגיר הרציף.

מעניין איך ישרוד את השנים, כי בתיבות הרציפות של ניסאן היו לא מעט בעיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נכון, עדיף שישר ישפוך גיר [emoji41]

ריקול זה אומר שהיצרן מודה שיש בעיה, ולא פועל לפי נוסחת "אם עלות הריקול גבוהה יותר מעלות התביעות המשוערת, אז לא עושים ריקול" (אאל"ט, זאת הייתה הגישה של פורד וGM בזמנו), או יותר גרוע, מטאטא את הבעיות מתחת לשטיח כי המהנדסים מפחדים להגיד לבוס שיש בעיה (כלל התעשיה היפנית), מרמה בכוונה תחילה (דיזלגייט), או שפשוט אין לו כסף, ואז מייצר את אותם דגמים במשך עשרות שנים, עם אותן תקלות (וגם תקלות חדשות, בגלל פועלים שיכורים ומכונות שחוקות בנות 200), או חוסך איפה שרק אפשר ואי אפשר, בגלל הוצאות הולכות וגדלות על תשלומים לאיגוד עובדים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למה בכל שרשור שקשור לקורולה אתה חייב לציין עד כמה היא גרועה ולא אמינה ושההורים שלך סבלו ממנה? על כל אחד כמוך יש אלפים שמקבלים רכב עם אמינות מצוינת שנמכר במיליונים בכל העולם.

לך תבדוק כמה רכבים שורדים 400000 ק״מ ומתנהגים כאילו הם ביומם הראשון על הכביש. אשמח לראות אירופאיות כאלה בכמויות גדולות.

אף אחד לא יכול להגיד שאני משוחד, או מנסה לקדם את הקורולה (אני עובד אצל אחת מהמתחרות שלה).

פורסם

מתי אנשים יבינו שריקול זה דבר טוב, יש יצרנים (במיוחד אירופאים) שנוהגים בצורה לא מקצועית ולא מזמינים ריקול לבעיה והלקוח צריך להתמודד איתה לבד.

פורסם

לפני חודש נסעתי בקורולה 2003 של חבר, שהוא קיבל מהעבודה. אוטו שהיה אוטו זונה בחברה קבלנית. האוטו עם 400,000 ק"מ. המנוע / גיר מגיבים כמו ביומם הראשון, הדשבורד יצוק בתוך האוטו כאילו שהם התאחדו לגוף אחד בתקופת הדינוזאורים. האוטו עובר מטיפול לטיפול וזהו.

חבר אחר קנה כזה לפני שנתיים, מודל 2004 או 2005. אפס תקלות. הוא לא 'מתעסק' יותר עם האוטו. האוטו לא הכי נוח בעולם, לא הכי מפנק, אבל בסופו של דבר נותן תמורה מלאה לבעליו.

חותם על מילה שלך. רק מוסיף שהיא כן מצטיינת בכמה קטגוריות. לאחר 5 שנים עם רכב דומה (יותר ישן אפילו) 0 תקלות. טוב זה הרי ברור, לא? (נכון לא לכולם, אבל זה בסדר). וחסכונית באופן מעוררה הערצה. לגבי כל הסיסמאות של ריקולים כבר עייפנו לחזור על אותה מנטרה נדושה.

פורסם

במה לצורך העניין היא טובה יותר ממאזדה 3 מקבילה חוץ מהקטע של המרווח הפנימי המרשים ?

עליי לציין שנהגתי בכזו בת פחות משנה. אכן הרכב בגדול כמו שנכתב למעלה. לא היה לי זמן להתעמק באיכות ההרכבה אך שמתי לב שבשתי הדלתות האחוריות הייתה חדירת רוח דרך מתג חלונות החשמל בזמן נסיעה. המנוע בהאצה היה רועש למדי ולא בקטע טוב וכיפי. האוטו הרגיש מעט קופצני לדוגמה ביחס לפוקוס. אין לי תלונות על ההאצה והבלימה. ביחס למשפחתיות חדש אחרות אין מערכות עזר כגון עזר בלימה בעיר או start & stop אבל:

בלי ספק אחרי נסיעה ברכב כזה די מובן למה הוא המשפחתית הנמכרת ביותר - טויוטה, מרווח ולבסוף שום "תחכום" ושום דבר "מיוחד" מבחינת מנוע/גיר.

אישית, אני חושב שגיר רציף זה פלוס גדול.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מסכים איתך לגמרי

רק הדגם שציינת זה הדגם הטורקי שהיה לו לא מעט בעיות , מפתיע דווקא לשמוע

.

בקורולה שלי , אם הייתי מספר כמה חלקים מקוריים החזיקו, עבדו קשה מאוד לאורך 15 שנה והרבה יותר מ200 אלף , לא היו מאמינים לי.

מצד שני , כשחיפשתי בעיות- קיבלתי וואחד בעיות.

ברכבים האלו לא נוגעים בכלל , אני באמת מאמין שטויוטה יצרה בעבר רכבים נטו לאמינות ועל הדרך עוד כמה פנינות קטנות כמו מנוע 1.6 מעט חזק יותר מהמתחרות או צריכת דלק סבירה.

לגבי הקורולות החדשות שדור מדבר עליהן , אין ספק שהן פחות אמינות, אבל עדיין הן ממש אמינות.

בקיצור, אפשר להתווכח ואפשר לא , רוב האנשים שמחזיקים קורולות כנראה מחפשים אמינות ואת זה היא נותנת ובגדול...

פורסם

לפני כמה שנים הייתה לי קורולה 2003 ראנקס, שבילתה במהלך חייה פעמיים במוסך על בוצה במנוע(למרות שטופלה בזמן וכל שנה במוסך מורשה ) והחלפה של ממיר קטליטי אחת, בנוסף אחד מהתאים בקונסולה נשבר(נמכרה עם 80 אלף קילומטר) .

כך שלדעתי הקורולה 2003 היא דוגמא רעה לאמינות.

הייתה גם 2007 שבאה אחריה(מכוניות שירשתי אגב בבית ולא קניתי) שהייתה הרבה יותר בסדר ורק ב180 אלף הלך הממיר הקטליטי ותא אחר נשבר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רגע, אז אם נגדוש קורולה היא תהיה אמינה??

אני מוסיף שורה של 'מוכן להחלפה על קורולה ידנית' למודעת המכירה של הקליאו...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...