Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה עם טויוטה קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כמה שנים הייתה לי קורולה 2003 ראנקס, שבילתה במהלך חייה פעמיים במוסך על בוצה במנוע(למרות שטופלה בזמן וכל שנה במוסך מורשה ) והחלפה של ממיר קטליטי אחת, בנוסף אחד מהתאים בקונסולה נשבר(נמכרה עם 80 אלף קילומטר) .

כך שלדעתי הקורולה 2003 היא דוגמא רעה לאמינות.

הייתה גם 2007 שבאה אחריה(מכוניות שירשתי אגב בבית ולא קניתי) שהייתה הרבה יותר בסדר ורק ב180 אלף הלך הממיר הקטליטי ותא אחר נשבר.

את הדור הזה, התשיעי במספר, טויוטה די יעדיפו לשכוח.

מעבר לבעיות הבוצה במנועים ולממירים קטליטיים שקרסו במהירות, היא גם לא היתה מכונית איכותית, בוודאי שלא בהשוואה לקודמותיה.

רבים האשימו את ההרכבה הטורקית, אולם גם ה RUNX לא הפגינו איכות גבוהה.

הדור העשירי שהוצג בסוף 07' שב והציע איכות גבוהה, רק חבל שבשילוב עם גיר רובוטי דפוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
למה בכל שרשור שקשור לקורולה אתה חייב לציין עד כמה היא גרועה ולא אמינה ושההורים שלך סבלו ממנה? על כל אחד כמוך יש אלפים שמקבלים רכב עם אמינות מצוינת שנמכר במיליונים בכל העולם.

לך תבדוק כמה רכבים שורדים 400000 ק״מ ומתנהגים כאילו הם ביומם הראשון על הכביש. אשמח לראות אירופאיות כאלה בכמויות גדולות.

אף אחד לא יכול להגיד שאני משוחד, או מנסה לקדם את הקורולה (אני עובד אצל אחת מהמתחרות שלה).

הרסתי לך את השרשרת כי בשרשור הזה לא כתבתי כלום על הקורולה של ההורים שלי.

זאת דעתי, ואם אתה לא חושב כמוני אז זאת זכותך, אבל מפה ועד להכתיב לי מה לרשום?

כן, חשוב לי שאנשים יבינו שזה רכב שלא מצטיין בכלום (!) ושיש גם מקרים שבהם טויוטה לא מציגה אמינות טובה, מה לעשות? האמת כואבת.

המאזדה 3 שהעלו כאן בשרשור, מכונית לא פחות אמינה, נראית טוב יותר, מאובזרת יותר, בטיחותית יותר בחלק מהשנתונים, מתנהגת טוב יותר. היו גם תמיד שני מנועים בהיצע שלה. הנה, לא דיברתי לא על רנו ולא על יצרן אירופאי. יצרן יפני מתחרה.

גם היום אם הייתי צריך לבחור בין קורולה ל3 הייתי בוחר ב3.

ואגב, אירופאיות שורדות עד 400 אלף ק"מ בלי בעיה, לך תסתכל על כל רכבי העבודה או על רכבי הדיזל של האירופאים, שורדים מצוין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה תמשיך לסרב להבין שכמות התקלות בקורולה נמוכה משמעותית מכל האירופאיות האחרות וזה מה שמחפשים רוב הרוכשים.

וכשרשמתי רכב אירופאי עם 400000 ק״מ התכוונתי לרכב עם מנוע בנזין. לך תראה 307/גולף/ אוקטביה בנות 10 ואז תבין. אין רכב ללא תקלות.

המאזדה 3 רכב טוב מאוד, אבל פחות אמין ובמנוע 1.6 מדובר בביצועים מאוד חלשים ותצרוכת דלק יותר גבוהה ביחס לטויוטה.

פורסם (נערך)
פה קנית אותי.

צחוק צחוק, אבל אני רציני לגמרי.

תעשיית הרכב מתקדמת ומפתחת דברים חדשים, אבל בדברים הקטנים והחשובים (בעיני), יש לפעמים תחושה של ״הולכים אחורה״.

למה במיצובישי לנסר 92׳ יש מצב השהייה במגבים וברכבים חדשים יותר אין?

למה במאזדה 2008 יש 4 חלונות שעולים ויורדים ״אוטומט עד הסוף״ ובקורולה לא?

למה עדיין יש מכוניות סדאן עם צירי תא מטען פנימיים ולא טלסקופים?

אותי באופן אישי לא מעניינים דברים כמו בקרת שיוט, מולטימדיה ומפתח אולר קפיצי. תפעול נוח של פונקציות יומיומיות, כמו מגבים וחלונות, הרבה יותר חשובים לי.

מזכיר לי את היאריס החדשה שגיסתי רכשה לא מזמן, הדגם עם החישוקים הקלים, הגג השקוף וכמובן המולטימדיה ירום הודה, אבל עם דראמים בבלמים האחוריים... :roll:

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אתה תמשיך לסרב להבין שכמות התקלות בקורולה נמוכה משמעותית מכל האירופאיות האחרות וזה מה שמחפשים רוב הרוכשים.

וכשרשמתי רכב אירופאי עם 400000 ק״מ התכוונתי לרכב עם מנוע בנזין. לך תראה 307/גולף/ אוקטביה בנות 10 ואז תבין. אין רכב ללא תקלות.

המאזדה 3 רכב טוב מאוד, אבל פחות אמין ובמנוע 1.6 מדובר בביצועים מאוד חלשים ותצרוכת דלק יותר גבוהה ביחס לטויוטה.

צר לי, אבל מהרושם שלי זה לא היה נכון בהכרח.

עם הסובארו אני מסכים, להוריי לא היו איתה בעיות כלל. הייתה מכונית מאוד אמינה, אבל חוץ מזה? בלי שום ערך מוסף. לא מאובזרת במיוחד, לא מצטיינת בבטיחות (סבירה לזמנה ולא יותר), תחזוקה לא זולה במיוחד, ביצועים גרועים, צריכת דלק נוראית. העיקר אמין? זה הכול בחיים?

אגב, לא ראיתי יותר מדי יפניות שמגיעות ל400 אלף ק"מ עם מנוע בנזין. :roll: בכלל לא ראיתי כמעט מנועי בנזין שמגיעים לק"מ כזה, רק בצבא במכוניות כמו קיה ריו או יונדאי אקסנט.

זה שה3 עם מנוע 1.6 לא הכי חזקה או הכי חסכונית זה נכון, אבל זה לא שהקורולה גם כן מצטיינת בצריכת הדלק או בביצועים שלה. לפחות למאזדה רבים היתרונות על החסרונות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תבדוק אצל מורי נהיגה/ משטרת ישראל/ משרדי ממשלה ותגלה קורולות שעברו גם מעל לחצי מיליון ק״מ.

הקורולה היא היפנית החסכונית ביותר אחרי הסיוויק ובטוח יותר חסכונית מהמאזדה 3 הדלקוהוליסטית.

פורסם
תבדוק אצל מורי נהיגה/ משטרת ישראל/ משרדי ממשלה ותגלה קורולות שעברו גם מעל לחצי מיליון ק״מ.

הקורולה היא היפנית החסכונית ביותר אחרי הסיוויק ובטוח יותר חסכונית מהמאזדה 3 הדלקוהוליסטית.

הסיבה לכך שמשטרת ישראל/משרדי ממשלה רכשו קורולה אינה בגלל הסיבות שציינת.

פורסם

מורי נהיגה ונהגי מוניות קונים גם סקודה פולסווגן סיטרואן ורנו,

הפלואנס תפסה שם של מכונית אמינה בשוק הזה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הסיבה לכך שמשטרת ישראל/משרדי ממשלה רכשו קורולה אינה בגלל הסיבות שציינת.

זה היה בגלל המשבר עם הטורקים [emoji6].

אני רשמתי את זה כדי שיבדוק כמה טויוטות שרדו את הזמן.

פורסם (נערך)

אתם מתווכחים כמו ילדים קטנים.

הבנתי שהקארינות החזיקו אפילו יותר מ500 אלף ק"מ. WTF?

אם אני אגיד כמה חלקים מקוריים החזיקו לי ברכב 15 שנה ו280 אלף ק"מ במבחן הזמן בזמן שהחלקים ספציפיים שאני מתכוון אליהם הולכים ברכבים בני שלוש לא ייגמר.

אני יכול להסכים עם דור שיש כמה בעיות איכות ברכב, אבל אמינות?אף אחד לא ייקח את זה ממנה.

מחפשים מה שצריך לתקן , לא פחות ולא יותר. מזכיר לי חלק שניסיתי להוציא מהרכב, שום דבר לא הוציא אותו מהמקום.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם (נערך)

באמת שאין טעם להתווכח הרי הקורולה הוכיחה את עצמה בשוק עוד ממזמן כרכב המוצלח והאמין ביותר לא רק בארץ, בשנת 2015 נמסרו כאן כמעט 12 אלף יחידות.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

ברור שאין טעם להתווכח, הרי תמיד כשמתווכחים על הקורולה כל המעריצים שלה באים וחושבים שמדובר מינימום במרצדס אס קלאס. :roll:

זה שהרכב הכי נמכר לא הופך אותו להכי טוב. ואגב, רוב המכירות שלו הן לליסינג.

פורסם
את הדור הזה, התשיעי במספר, טויוטה די יעדיפו לשכוח.

מעבר לבעיות הבוצה במנועים ולממירים קטליטיים שקרסו במהירות, היא גם לא היתה מכונית איכותית, בוודאי שלא בהשוואה לקודמותיה.

רבים האשימו את ההרכבה הטורקית, אולם גם ה RUNX לא הפגינו איכות גבוהה.

הדור העשירי שהוצג בסוף 07' שב והציע איכות גבוהה, רק חבל שבשילוב עם גיר רובוטי דפוק.

שכנוע עצמי זה דבר טוב וגם עובד לא רע. איש איש באמונתו יחיה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...