Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה עם טויוטה קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן, אגב, החל מ2005 ועד 2007 ההרכבה חזרה למפעל ביפן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכן כתבתי במפורש שאין קשר לארץ הייצור.

גם בעיית הבוצה במנועים לא היתה קשורה לארץ הייצור.

גם הקורולה החדשה מגיעה מטורקיה, אגב, והיא מכונית איכותית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ברור שאין טעם להתווכח, הרי תמיד כשמתווכחים על הקורולה כל המעריצים שלה באים וחושבים שמדובר מינימום במרצדס אס קלאס. :roll:

זה שהרכב הכי נמכר לא הופך אותו להכי טוב. ואגב, רוב המכירות שלו הן לליסינג.

אני ממש לא מעריץ של הקורולה (אני עובד בחברת ״מאיר״ שמייבאת בין השאר את הונדה), אבל כן יכוללדבר מניסיון עם רכב שנסע אחרי 270000 ק״מ כאילו יצא מהמפעל.

פורסם
לכן כתבתי במפורש שאין קשר לארץ הייצור.

גם בעיית הבוצה במנועים לא היתה קשורה לארץ הייצור.

גם הקורולה החדשה מגיעה מטורקיה, אגב, והיא מכונית איכותית.

הקורולה 2007 שהייתה לי מיוצרת בטורקיה(השנה האחרונה לדור לפני הרובוטית)

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
תוספת קצרצרה שלי, לאחר שלושה שבועות עם קורולה:

יתרונות:

מצב השהייה למגבים. בשני הרכבים הקודמים שלי לא היה ואני רואה זאת כדבר מאוד נוח.

מרווח פנים, תודות לבסיס גלגלים ארוך.

שקטה. ב120-130 האוטו על פחות מ2000 סל"ד.

גלגל חלופי בגודל מלא, בניגוד למגמת הבייגלה של השנים האחרונות.

מגבלות:

אין מצב "הורד רצוף" ו"הורד רצוף" לחלונות, חוץ מלחלון הנהג, ורק בירידה. מציק ומעצבן.

פקד המראות רחוק מידי לטעמי, הרבה יותר נוח כשהוא בדלת הנהג.

תא כפפות קטן וללא תאורה. בנוסף, תאורת תא מטען חלשה.

צריכת הדלק אחרי תדלוק אחד ו508 ק"מ, כש320 מהם היו בינעירוני, עומדת על 12.5 ק"מ לליטר.

יש מצב עלייה רצופה לחלון הנהג.

מסכים לגבי הכל, שקטה מאוד אמנם ב120 קמ”ש יש רעשי רוח מאזור המראות.

התחילו קרקושים מחלון הנהג כשהוא סגור, נדמה לי משהו עם הגומייה שם.

פורסם

רק לסבר את האוזן, ברשותי טויוטה קורולה 2001 שמהחלה ועד אתה נכנסה למוסך רק לטיפולים שוטפים ללא אף תקלה. עדיין נוסעת כמו חדשה. תענוג.....

פורסם
תבדוק אצל מורי נהיגה/ משטרת ישראל/ משרדי ממשלה ותגלה קורולות שעברו גם מעל לחצי מיליון ק״מ.

הקורולה היא היפנית החסכונית ביותר אחרי הסיוויק ובטוח יותר חסכונית מהמאזדה 3 הדלקוהוליסטית.

מצחיק שההבדל בצריכת הדלק בין הקורולה למאזדה מסתכם בבערך ק"מ-ק"מ וחצי נוספים לכל ליטר בתנאים יומיומיים (צריכה בפועל, בדוקה) ולאחת אתה קורא "היפנית החסכונית ביותר אחרי הסיוויק" (מה שלא בהכרח נכון, אבל נגיד) ולאחת אתה קורא דלקוהוליסטית. אגב, בדורות האחרונים שלהן ה-3 פחות בזבזנית מהסיוויק ומהקורולה. גם אם חלשה יותר.

פורסם (נערך)

שכרתי קורולה לפני כחודש. הרכב היה עם 30K . השכרה כאמור. הבידוד דיי רע בהאצה האוטו צועק , המראות. רועדות ובכללי אתה מרגיש כמו בשיגור של אפולו 13 :הטיל מתקדם אבל לאט . בהחלט חסר כח לעומת רכבים דומים מוגדשים. סליחה... אבל התרגלתי לטורבו האירופאי. כמו שאמרו האבזור עני .על המנוע באיזור הפלאגים סימנים של נזילות שמן. כנראה טיפול רשלני. תפוח שמאל קידמי או תושבות דורש תיקון כי בכל האצה או תאוטה היו משם חריקות ונקישות קשות. צריכת דלק שלי היתה 1:11 הרוב בינעירוני . הכסאות בסדר . המזגן בסדר. הגיר עובד חלק. בעולם תזזיתי גם להיות ממוצע בהכל זה לפעמים יתרון. מעצבן שאין כפתור בדלת תא מטען. אחרי שבוע התייאשתי והחזרתי אותה לסוכנות . לקחתי במקומה אופל אסטרה. בהחלט שדרוג. האסטרה עושה 722 קמ לתדלוק ומאובזרת מאד. בקרת שיוט מצלמת רוורס וכו. ב 80 קמש המנוע ב 1600 סל"ד .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
מצחיק שההבדל בצריכת הדלק בין הקורולה למאזדה מסתכם בבערך ק"מ-ק"מ וחצי נוספים לכל ליטר בתנאים יומיומיים (צריכה בפועל, בדוקה) ולאחת אתה קורא "היפנית החסכונית ביותר אחרי הסיוויק" (מה שלא בהכרח נכון, אבל נגיד) ולאחת אתה קורא דלקוהוליסטית. אגב, בדורות האחרונים שלהן ה-3 פחות בזבזנית מהסיוויק ומהקורולה. גם אם חלשה יותר.

פער של ק״מ וחצי לכל ליטר הוא הפרש של מעל ל-10% אחוז ובתור אחד שאחיו החזיק מאזדה 3 כשאני החזקתי קורולה, הפער בפועל הוא גדול יותר.

הפער קיים לפחות עד הדור הלפני אחרון.

יש כאן מספיק חברי פורום שנוהגים בסיוויק, תבדוק מולם ותראה שבפועל היא יותר חסכונית מכל היפניות.

פורסם (נערך)

ההבדל בקורולה מול ה 3 או הסיוויק בתצרוכת הדלק בפועל הוא מעבר ל 10 אחוז המדוברים.

כנל בדגם הגבוהה יותר תשווה תצרוכת דלק של אוונסיס מול מאזדה 6 או אקורד, הבדל של 30 אחוז. זה לא הולך ברגל...

והקו ממשיך בכל הנוגע לטיפולים/ביטוחים/תחזוקה שוטפת ותקלות.

לכן בהסתכלות על כלל החבילה, טויוטה מספר 1 ולא רק פה אלה זה בכל העולם, תבדוק.

נ.ב יש המון רכבים מהירים ואיכותיים מהקורולה הוזכר פה אופל אסטרה חדשה רכב מדהים כנל אוקטביה ושות.

אם יש לך האומץ להוציא אחת חדשה מהחברה אז תתחדש ותהנה. מהשכרה ברור שאם יש לי אפשרות אקח את האיכותית ביותר עם טורבו ברור.. אמינות, תקלות, עלויות מוסכים/ביטוחים/טסט, אחזקה לטווח רחוק סחירות ושמירת ערך לא מעניין.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
למה בכל שרשור שקשור לקורולה אתה חייב לציין עד כמה היא גרועה ולא אמינה ושההורים שלך סבלו ממנה? על כל אחד כמוך יש אלפים שמקבלים רכב עם אמינות מצוינת שנמכר במיליונים בכל העולם.

לך תבדוק כמה רכבים שורדים 400000 ק״מ ומתנהגים כאילו הם ביומם הראשון על הכביש. אשמח לראות אירופאיות כאלה בכמויות גדולות.

אף אחד לא יכול להגיד שאני משוחד, או מנסה לקדם את הקורולה (אני עובד אצל אחת מהמתחרות שלה).

יש אירופאיות אמינות, רק שזה לא עקבי אצלם.

לדוגמא פורד פוקוס 1 של ההורים שלי עם 200 אלף ק"מ נוסעת כמו חדשה.

מצד שני, הפורד שלי (זה שבתמונה) כנראה תגרום לי להצמד לכלל שלושת הF* בבחירת הרכב הבא שלי.

* Don't buy French, Fiat and Ford

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לי יש בבית קורולה מהדור התשיעי בתור רכב שלישי בעיקר לנהגים החדשים בבית, ולמי שצריך במשפחה קרובה.

בשתי הידיים הראשונות עברה חיים לא קלים. מטופלת ע"י שמנים ופלטרים של טויוטה בלבד למניעת הצטברות בוצה.

למעט גומיות של ציריות מדי פעם - נכנסת לטיפול פעם בשנה - וזהו.

211K ק"מ על השעון...מאד אוהב את הדור הזה (יחסית לדורות האחרים של הקורולה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התנהגות:

נוחות נסיעה מעולה עם ספיגת מהמורות לא רעה בכלל. רעשי הכביש\רוח\מנועכמעט ולא מפריעים וחוץ ממאמץ גם המנוע שקט.

צר לי לאכזב אותך, אבל מבחינתי מה שכתבת על ההתנהגות לא קשור בכלל להתנהגות, אולי לנוחות נסיעה. איך הרכב בכביש מפותל? איך השלדה מגיבה? איך ההגה מגיב? האם ההגה מתקשר או "מת"? איך הוא בהשוואה להגה של הפוקד פוקוס?.

מה שתיארת זו קנייה מוצלחת מבחינתך של מוצר חשמלי, כמו מקרר, מכונת כביסה וכו', אבל עבור חובב רכב שמחפש חווית נהיגה - אני לא חושב שזה מדבר.

קח למשל את ההונדה סיויק 2004 ו- 2007. מבחינתי אחלה רכב והיו לי 2 כאלו, אבל ההגה והשלדה פשוט לא אוהבים סיבובים וכבישים מפותלים ואם למשל אני משווה את הפולו 1.4 ידנית שיש לנו במשפחה - היא מהנה ה-ר-ב-ה יותר לנהיגה מאשר אותה סיויק ואפילו פורד פוקוס שיצא לי לנהוג עליה כמה פעמים, למרות שהמנוע חלש (1600) היא מאוד מהנה לנהיגה.

• תוכן חדש...