Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה עם טויוטה קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי יש בבית קורולה מהדור התשיעי בתור רכב שלישי בעיקר לנהגים החדשים בבית, ולמי שצריך במשפחה קרובה.

למעט גומיות של ציריות מדי פעם - נכנסת לטיפול פעם בשנה - וזהו.

211K ק"מ על השעון...מאד אוהב את הדור הזה (יחסית לדורות האחרים של הקורולה)

גם לי יש את אותו דור כמעט 5 שנים. 170 אלף קילומטר. טיפולים פעם בשנה

עד עכשיו ללא שום בעיה רצינית. אוהב את הדור הזה למרות שהיה לי גם את הדור השמיני (היה לו מנוע חזק) גם ללא בעיות - עף (נמכר) כמו לחמנייה טרייה מעל המחירון.

כנראה שאני יעביר את הרכב לבנים שלי. עד שיסתדרו בלימודים. מבחינתם זו יכולה להיות אופציה מעולה

כי לממן לימודים גבוהים זה לא פשוט.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

איזה דור שלי נחשבת?

סוסי עבודה הדגמים האלו למרות אלו שועוקצים וכואב להם לראות קורולה בונקר.

יש לחבר שלי את הדגם כמו שלי שנת 98 עם 300 אלף ק"מ על השעון , מנוע וגיר מקוריים ואני חושב שרוב הרכב עם חלקים מקוריים. מה שמורגש בעיקר זה בלאי של תושבות ומשיכות לצדדים שיכולות להיות בגלל 1000 דברים.

אין על הדור הזה , עד שהחליפו למנוע VVTI בשנת 2002.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם
איזה דור שלי נחשבת?

סוסי עבודה הדגמים האלו למרות אלו שועוקצים וכואב להם לראות קורולה בונקר.

יש לחבר שלי את הדגם כמו שלי שנת 98 עם 300 אלף ק"מ על השעון , מנוע וגיר מקוריים ואני חושב שרוב הרכב עם חלקים מקוריים. מה שמורגש בעיקר זה בלאי של תושבות ומשיכות לצדדים שיכולות להיות בגלל 1000 דברים.

אין על הדור הזה , עד שהחליפו למנוע VVTI בשנת 2002.

לא רק הקורולה היתה "בונקר", כמעט כל היפניות בנות דורה הציגו אמינות מופתית - סוזוקי בלאנו, מאזדה לאנטיס והונדה סיוויק.

היפניות של סוף שנות ה 90' היו מכוניות איכותיות מאד שצויידו במיכללי הנעה טובים ופשוטים יחסית, ומזה נגזרת האמינות הגבוהה.

דבר מעניין מאפיין את כל המכוניות היפניות בנות תקופתה - הן פשוט קורסות במכה, ממש כך.

לאחר 250-300K הן מתחילות לעשן בהתנעה ולצרוך שמן, עד סופו של המנוע.

וגם ביומו האחרון הוא יעבוד שקט וחלק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה שחן אמר קרה לי עם ניסאן סאני 93. אמינות מופתית, מכרתי אותה, אחרי חודש נאמר לי שהמנוע הלך. כל זה ללא סימנים מוקדמים שהיו אצלי. 250K בערך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
פער של ק״מ וחצי לכל ליטר הוא הפרש של מעל ל-10% אחוז ובתור אחד שאחיו החזיק מאזדה 3 כשאני החזקתי קורולה, הפער בפועל הוא גדול יותר.

הפער קיים לפחות עד הדור הלפני אחרון.

יש כאן מספיק חברי פורום שנוהגים בסיוויק, תבדוק מולם ותראה שבפועל היא יותר חסכונית מכל היפניות.

צריכת דלק מושפעת מאוד מצורת הנהיגה. פער של ק"מ וחצי הבדל לא יכול להפוך אחת ל"דלקוהוליסטית" ואחת ל"יפנית החסכונית ביותר חוץ מהסיוויק". מי שנוסע הרבה כן ירגיש הבדל, אבל למי שנוסע הרבה הייתי ממליץ על רכב אחר. אין יותר מדי קסם במנוע 1.6 אטמוספרי וגיר אוטומטי 4 הילוכים. אני במסגרת בעבודה נוסע בכל סוגי המשפחתומטיות, כולל שאריות מדור אחד אחורה (חברת ליסינג/השכרה) כך שיוצא לי לבדוק לא מעט פעמים הבדלי צריכת דלק.

לגבי ההבדל בין הסיוויק לקורולה, אני לא בטוח שהסיוויק חסכונית יותר. מחוץ לעיר היא אכן תהיה פחות בזבזנית, אבל בתוך העיר לקורולה יש יתרון. חבר מהעבודה מתנייד בסיוויק 2007 ולאביו יש קורולה משנתון דומה, רוב הנסיעות שלו הן עירוניות ולטענתו הקורולה אוכלת קצת פחות דלק, והקורולה אגב, עם בערך 250 אלף ק"מ על מנוע וגיר מקוריים.

פורסם
איזה דור שלי נחשבת?

.

אכן דור שמיני - אבל עד כמה שידוע לי הצורה של הרכב בשנת 1998 שונתה (עברה מתיחה) ולמעשה דומה לדור תשיעי. (שגם עבר שינוי בחזית ומאחור)

עד שנת 2000/1 הם נהגו לצבוע את הטמבון בצבע שונה. או בכלל לא לצבוע אותו (מחשבה ממש "יצירתית" של מהנדסי הרכב) ב 2000 נכנסתי לרכוש רכב חדש. ראיתי את הטמבון בצבע שונה מעט שאלתי לפשר הרעיון המטומטם? תשובה לא קבלתי כמובן -ככה מצאתי את עצמי מחוץ לסוכנות.

פורסם

לגבי הצורה בשנת 1998 , הן אכן דומות עד לשנת 2002.

משנת 2002 או 2001 יש פנסים שונים, אבל הצורה כולה אותה צורה מ98 ועד 2002.

ולגבי פגושים וכאלו,

נראה לי שזה קשור לרמת האיבזור.

לדוגמה, קורול ה99' שלי מאובזרת ברמה גבוהה מאוד (באמת גבוהה מאוד יחסית לשנה שלה) בשם TERA CLASS.

לחבר יש קורולה 98 בגרסת סאן , ההבדלים הם גם בצבע הפגושים , מבלי להתייחס לשינויים העצומים שיש מבפנים מבחינת איבזור.

אני גם לא בטוח שיש לה ABS , ולי כן.

פורסם
לגבי הצורה בשנת 1998 , הן אכן דומות עד לשנת 2002.

משנת 2002 או 2001 יש פנסים שונים, אבל הצורה כולה אותה צורה מ98 ועד 2002.

ולגבי פגושים וכאלו,

לדוגמה, קורול ה99' שלי מאובזרת ברמה גבוהה מאוד (באמת גבוהה מאוד יחסית לשנה שלה) בשם TERA CLASS.

לחבר יש קורולה 98 בגרסת סאן , ההבדלים הם גם בצבע הפגושים , מבלי להתייחס לשינויים העצומים שיש מבפנים מבחינת איבזור.

אני גם לא בטוח שיש לה ABS , ולי כן.

לאבא שלי יש גם את הקורולה הזאת משנת 99(עם הפגוש השחור), נוהג עליה כבר איזה 15 שנה אחרי שקנה אותה משלמה סיקסט.

באמת אוטו מצויין בלי בעיות מיוחדות,כל כמה שנים קופץ לו הבורג בראש על שידרוג לרכב חדש, ואיכשהו אני מצליח לשכנע אותו כל פעם מחדש להישאר עם הקורולה.

פורסם

אבא שלך צודק לגבי הבטיחות של הרכב והמרווח פנימי שלו ממש לא מספיקה כיום לשנת 2016 , אבל אם זה רכב נטו בשביל אמינות ונסיעה ממקום למקום בלי יותר מדי בעיות והוצאות אז אתה עושה בשכל שאתה משכנע אותו.

אבל לא רק טויוטה, כמו שחן פה אמר , הרכבים היפנים הישנים ידעו עמידות. כיום גם אצלהם יש בעיות.:x

פורסם

ולגבי פגושים וכאלו,

.

זה לא קשור. גם ברמת GLI (המאובזרת) הטבונים צבועים בגוון מעט שונה משאר הרכב. (רעיון מטומטם)

בדגם SUN זה בכלל בצבע שחור. שוב חיסכון שבה ללא מחשבה. ב 2001 הם החזירו את הצבע התואם

לטמבונים כפי שצריך להיות בדגם המאובזר -אבל המשיכו לא לצבוע בכלל את הטמבון ברמת גימור SUN

• תוכן חדש...