Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הייתה לי בעיה מעיקה עליה כתבתי בפורום: מחשב הרכב חשב שהדלת פתוחה כאשר היא סגורה לחלוטין כתוצאה ממיקרוסוויץ' תקול, כתוצאה מכך נגרמו כל מיני תופעות לוואי שלא נרחיב עליהן כאן.

חבר פורום עזר לי לנתק את הכבל שאחראי על המיקרוסוויץ' הזה, וכתוצאה מכך מחשב הרכב חשב שהדלת תמיד סגורה גם כשהיא פתוחה ובכך חשבתי שפתרנו את הבעיה...

נסעתי על הרכב 20 ק"מ והיום לפתע קיבלתי הודעה GEAR NOT AVAILABLE, כל נסיונותיי לשלב הילוך לא צלחו.

אחרי כמה דקות עשיתי את האחד ועוד אחד ונזכרתי שמשאבת הרובוט מתחילה את פעולתה כאשר דלת הנהג נפתחת, ומכיוון שמחשב הרכב לא זיהה פתיחת דלת נהג הוא לא הפעיל את המשאבה וכך נסעתי כניראה עד שהלחץ במערכת נחלש.

הוא חיבר בחזרה את החוט וכרגע החיווי מדלת הנהג שב לתקינותו, אך לצערי המשאבה החשמלית לא נכנסת לפעולה. הוא ניסה לנתק ולחבר את המצבר כדי לאפס את המשאבה, אך זה לא עזר.

האם יתכן שנסיעה ללא לחץ במשאבה גרמה לה נזק ?

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

בזמן פתיחת הדלת הראשונית של היום אתה לא שומע את הרובוט נכנס לפעולה? אתה אמור לשמוע בערך 8 שניות של "בכי" מהרובוט

Opel Adam S 2017

פורסם

לא, לא שומעים את המנוע החשמלי נכנס לפעולה. שומעים תקתוקים מהממסרים, אך לא שומעים את הרעש האופייני למשאבה.

גררתי למוסך שמשון ביהוד, מחכה לתשובה מהם...

פורסם

לדעתי לא מחייב שהחוט גרם לזה, כי בכל זאת המשאבה נישלטת ע"י מחשב שמזהה מה הלחץ במערכת ויש לו טווח ערכים מוגדר שלפיו הוא מפעיל ומכבה את המשאבה, בלי קשר לדלת, אם מכניסים את המפתח ומסובבים סוויץ ואין מספיק לחץ הוא בעצמו יפעיל את המשאבה. כניראה אצלך המשאבה(פחמים) גמורה.

חכה לאבחון של חיים ומקווה שזה יפתר בזול.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כן, זה גם מה שחיים אמר לי בטלפון, שזה סתם צירוף מקרים. גם אם הייתי נכנס דרך דלת הנוסע ומתחיל בנסיעה, לא הייתה אמורה להיות בעיה לטענתו.

כניראה צירוף מקרים הזוי.

דרך אגב, האם במצב תקין המשאבה אמורה להכנס לפעולה כל פרק זמן של 5-10 דקות? כי בתקופה של החצי שנה האחרונה, הייתי מרבה לשמוע את אותו הסאונד ששומעים שכפותחים את הדלת גם בזמן הנסיעה בתדירות הנ"ל.

פורסם

טוב, במוסך שמשון אבחנו את הבעיה, המשאבה של הרובוט הגיעה לפרקה.

פורסם (נערך)
דרך אגב, האם במצב תקין המשאבה אמורה להכנס לפעולה כל פרק זמן של 5-10 דקות?

במצב תקין המשאבה נכנסת לפעולה כל דקה לערך בעמידה/סרק, ובתדירות גבוהה הרבה יותר כאשר העברת ההילוכים בשימוש (נסיעה). במצב תקין אתה יכול סתם לבדוק את זה כשאתה עומד עם הרכב, מעבר להילוך שני ובחזרה לראשון או מראשון לרוורס וחוזר חלילה, כל מס' העברות אתה תשמע את המשאבה נכנסת לפעולה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

אם תהיה תוכל לראות את הפנדה שלי, היא בצבע תכלת. אני לצערי לא אוכל להגיע, למרות שמאד מדגדג לי להגיע למוסך הזה אחרי כל הביקורות היפות ששמעתי עליו.

על חיים יש לי רק להגיד דברים טובים, הוא התקשר והסביר לי בפירוט ובסבלנות מה האבחנה, ועושה רושם שהוא היה נכון לפתור את הבעיה עבורי במינימום עלות.

כמו כן אין מה לנחם, התיקון לא יקר בצורה מחרידה (שמעתי תקלות ברובוט שמגיעות ל-11 אלף שקל) ואני דיי חזיתי שבשלב כל שהוא תהיה לי בעיה עם הגיר הרובוטי, כך שלא הופתעתי בכלל. סה"כ במשך 4 שנים שנסעתי עליו עד כה, לא היו בכלל בעיות... כך שאני עדיין מסווג את הרכב כאמין.

אבל זה ידוע, אם קונים פנדה, אז עדיף ידני ללא ספק. הגיר הרובוטי שלה, גם כשהוא עובד, הוא לא מבריק במיוחד.

אלפא, את השאוורמת ניחומים תוכל להביא לאבא שלי, הוא לא צריך שינחמו אותו כי לא הוא משלם על הנזק, אבל מבחינתו כל סיבה היא סיבה טובה לטרוף שאוורמה. :lol:

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

באופן כללי מאוד מתחבר למכוניות של פיאט מבחינת התפיסה התכנונית ותחושת הנהיגה, אבל מכונית שעיקר יעודה ויחודה היותה זולה וחסכונית, עם תקלות שמצריכות חמש ספרות לפחות לתיקונן, לא הולך יחד הענין הזה.

פורסם

אני מניח שה-5 ספרות הללו הגיעו ממוסכים שפשוט החליפו את כל הרובוט לאחד חדש, בלי לשבור את הראש יותר מדי.

אני יכול להגיד לך שעלות הטיפולים + התיקונים ברכב שלי היא באיזור ה-2500 שקלים ממוצע שנתי. (כולל התקלה הנוכחית)

לפני התקלה הנוכחית היו לי 4 שנים של שקט, חוץ מלמלא דלק וטיפולים שוטפים לא הייתי צריך לעשות כלום.

הדבר היחיד שיקר לתקן זה הגיר הרובוטי הזה, שעל פניו הוא לא כזה מורכב, אבל רוב המוסכים פשוט לא מבינים בו, כולל מכוני גירים, וצריך ללכת למוסכים הספורים שכן מבינים בו, והם כמובן גובים בהתאם. עדיין, הרכב הזה מאד זול לאחזקה גם בגירסא הרובוטית שלו.

בדיעבד, כמובן היה עדיף לקנות פנדה ידנית. אין ספק...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
באופן כללי מאוד מתחבר למכוניות של פיאט מבחינת התפיסה התכנונית ותחושת הנהיגה, אבל מכונית שעיקר יעודה ויחודה היותה זולה וחסכונית, עם תקלות שמצריכות חמש ספרות לפחות לתיקונן, לא הולך יחד הענין הזה.

באף רכב זול וחסכוני לא זול להחליף רכיב עיקרי כמו גיר או מנוע. דווקא החלקים ה"פשוטים" בפיאט זולים מרוב האירופאיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראיתי את הפנדה שלך הבוקר, טיפלתי בפונטו של האחיין שלי, מקווה שאחרי התיקון הזה יהיה לך שקט לתקופה ארוכה.

ושיפוץ משאבת הרובוט זה דבר וודאי ולרוב סביב התקופה של הטיימינג (כל 4~5 תלוי בשימוש של הרכב).

הבעיה שרובנו שקנינו את הרכב לא ידענו על העלויות המתוכננות הללו, רק נאלצנו לילמוד לחיות איתן וזה מה שחבל, מצד שני ביזכות התקלות והמוניטין הזה אתה יכול לירכוש פיאטים חדשים יחסית במחירי שחיטה לעומת המקבילות בשוק ואם הרובוט ניכשל במשמרת שלך העלות שלה גבר מגולמת במחיר הקניה לדעתי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...