Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להחליף 206 באופנוע כבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה אתכם ? הבן אדם ביקש בסה"כ השוואה בין עלויות אחזקה של אופנוע לעומת רכב, מה הקטע של ההפחדות, הוא לא ביקש להתייעץ אתכם לגבי בטיחות של נסיעה באופנוע.

לגבי עלויות, מעבר למה שאמרו כאן, שים לב שלאופנוע נראה לי נדרש טיפול כל 5,000 ק"מ לעומת ברכב כל 15,000 ק"מ

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אופנוע לא קונים משיקול כלכלי. בדיוק כמו רכב ספורט.

חורף ישראלי קצר, אפשר לחיות עם אופנוע בחורף, אנחנו לא בפינלנד.

ציוד רכיבה יישאר איתך בין החלפה להחלפה אם תחליט לעשות כזו.

אם אתה מתכנן לקנות ולמכור, קניית משומש תהיה עדיפה מן הסתם, רצוי כלי בן שנה, עדיין בגדר אחריות.

אופנוענים אמיתיים קונים אופנועים בסוף הקיץ מפראיירים שעשויים מסוכר.

בסופו של דבר עלויות זהות. בעלות של אופנוע באחריות בן שנה אתה קונה מיני משומשת בלי אחריות, בסוף תצא שקל לפה שקל לשם.

להחזיק קטנוע קטן אפילו יותר יקר מאחזקת אופנוע בנפח 300. המרווח טיפולים של קטנוע קטן הוא בדיחה.

ועזוב אותך מהשטויות, אנשים נדקרים על ימין ושמאל ברחובות תל אביב, אחרי שתעלה על אחד לא תבין איך לא עשית את זה עד היום.

וטיפ אחרון, לובינסקי עושים טרייד אין של רכבים על אופנועים. מכיוון ויש לך פיג'ו אני מאמין שיסתדרו איתך יופי. הייתי מציע לך לבחון את הRC390 של KTM שמגיע בייבוא לובינסקי.

פורסם

למה אופנוע? מה עם קטנוע 3 גלגלים? גם בטיחותי יותר וגם זול יותר מאופנוע, MP3 לדוגמא של פיאגו קטנוע שאני חולם עליו, אבל כרגע עקב חוסר מקום בטוח לשמור עליו אני חי עם רכב, החורף בישראל זה שטויות אם שורדים את זה בחול כאן זה כמה ימים של גשם ועוד יום של שלג ונגמר, אבל כמו שאמרו כאן אל תעשה זאת רק על סמך עלויות, אלא כי אתה באמת חפץ לכך, ותכיר את כל הסיכונים שנלווים לכך, הפחד העיקרי הוא לא ממך כרוכב אלא מנהגים טיפשים שלא חסרים כאן בארץ, בחול זה הרבה יותר פשוט וקל לעבור לרכב דו-גלגלי, התרבות והעלויות הרבה יותר טובים שם.

פורסם

אופנוע טוב יעלה לך 30 א' וצפונה, ציוד יעלה עוד 3א' וצפונה, ביטוח תלוי בגיל והוותק אתה יכול לבדוק באינטרנט,

בגדול האופנועים הפשוטים אמינים וזולים לאחזקה, חפש לך אחד שתוחזק כראוי ועבר החלפה של צמיגים וגלגל''ש ואתה מסודר לשלוש שנים הבאות, אני הייתי מייעץ לחפש אופנוע 250 סמ''ק הכלים של היום מאוד מוצלחים ולא חלשים בכלל,

שים לב שבאופנוע אין כמעט מקום אחסון

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ציוד ראשוני אתה יכול לסגור ב2000 ש"ח

אופנוע\קטנוע בכללי יותר זול לאחזקה (בכל אופן אצלי כי אני מטפל בבית) מבחינת עלויות חלקים וטיפולים.

צמיגים באמת הרבה יותר יקרים לאופנועים 2200 לסט מעולה. לקטנועים גם 1200 לסט מעולה. שזה מחיר עושק מה שעושים לנו.

עלות הביטוח חובה היא אסטרונומית לנהג שרק הוציא רישיון טרי. עם הזמן זה יורד אבל עדיין יקר. על מקיף לא חלמתי מעולם..

ובכללי... המחירונים של האופנועים ממש לא להיט, מתרסקים כמו קפיצה מצוק.

למעט אופנועי סופר ספורט שכל אחד דופק 15 אלף מעל המחירון.. והם מקבלים..

מחירונים של קטנועים זה ממש ברצפה... מחירי הפסד בשוק היד 2...

השאלה היא לאן אתה הולך? אופנוע? קטנוע? סתם מתלהב מדו גלגלי? חוסך פקקים?

או שאתה מאוהב בזה, ואז כבר אין דרך לשכנע אותך...

וגם אותי..

בהצלחה! (אני עם האופנוע האהוב שלי בקיץ ובחורף!)

פורסם

בארץ במיוחד בתחוום הו-גלגלי במיוחד למישהו שהוא לא מנוסה ממש לא כדאי על גבול האסור לרכוש אחד חדש, זה לא רכב, זה לא מתאים לכל אחד ויש הגבלות רבות, קח לך משהו יד2 זול ותנסה לך, תאהב תמיד אפשר לשדרג, מה שאני עשיתי, התאהבתי בזה אבל הבנתי את הסכנות הכרוכות וההגבלות וחזרתי לרכב, אבל זה עוד יחזורבעתיד, אין חוויה כמו נסיעה בדו-גלגלי.

פורסם (נערך)

אחרי שנתנו לך את העלויות האופטימיות תרשה לי להוסיף את העלות העיקרית.

עזוב עלות של ביטוח, עזוב עלות ציוד, עזוב אפילו ירידת ערך.

הסטטיסטיקה מדברת על כך שרוכב אופנוע עושה בממוצע תאונה אחת לשנה. לא חייבת להיות תאונה גדולה. אופס קטן. שם הכסף הגדול.

אם אין ביטוח מקיף, תיקון אופנוע אחרי תאונה, אפילו לא גדולה, לרוב הרבה יותר יקר מתיקון קצת פח ברכב. אם יש ביטוח מקיף, הפרמיה שלו תעלה בצורה מגוכחת שתגרום לך להפסיק לבטח מקיף לעולם. אם אתה נפצע, אפילו בקטנה (רגל שבורה) זה הפסד של המון ימי עבודה, אם אתה תובע את ביטוח החובה, הפרמיה שלו עולה בצורה לא מבוטלת.

בתור רוכב צעיר וחסר נסיון הסיכוי שלך לאופס כפול. האופס שלי הגיע 4 חודשים אחרי הוצאת רשיון ולמזלי הסתכם רק בברזלים ובשיפוץ כל הפרונט של האופנוע שרק החלקים עלו לי 4 אלף שקל וזה עוד בהתחשב שאת כל העבודה עשיתי בעצמי, כל החלקים משומשים והאופנוע ישן וערום מפלסטיק. אחרת תיקון כזה יכל בקלות להגיע לעשיריה וצפונה.

קורסי רכיבה מתקדמת והשתלמויות מצמצמות סיכונים אבל מעטים הרוכבים הצעירים שאשכרה מודעים לזה.

קיצר, אופנוע קונים עם הלב, לא עם הראש ולא בשביל לחסוך עלויות.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

א. אתה לא מדבר על אופנוע כבד. אתה מדבר על אופנוע ביניים. בשביל אופנוע כבד אתה צריך להחזיק רשיון ביניים במשך שנה ואז להוציא רישיון בלתי מוגבל.

ב. לא הבנתי משהו. אתה רוצה גם אופנוע פוזה. גם ביצועים. גם זול בטירוף- אין דבר כזה.

ג. כדי להוסיף על זה אתה רוצה עוד להחליף אופנוע כל חצי שנה? אתה מכיר את שוק הרכבים בארץ? עכשיו תחשוב על משהו יותר גרוע וזה יהיה שוק האופנועים.

ד. שתי פתרונות לי אליך:

1. קנה במקביל קטנוע 125 ב3000₪ תבטח אותו לחצי שנה (דרך הפול) ותאפסן אותו כל חורף- האופציה הזולה/חסכונית.

2. קנה cbr500, r3, ninja300. אלה האופציות המובילות בנפחים האלה. תרכב חצי שנה תמכור, תוסיף כסף (הרבה) תקנה רכב תנהג חצי שנה תמכור, תוסיף כסף (הרבה) תרכב חצי שנה... (אני מניח שאתה מנחש את השאר)- האופציה היקרה.

לצערי אין כל כך אופציה באמצע. גם אם תקנה משומשים המחירים מתרסקים שנייה אחרי שקנית (אלא אם קנית tmax. Tmax באופן הזוי לא מאבד מהמחיר שלו שקל).

בקיצור בהצלחה. אחלה חלום.

• תוכן חדש...