Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i35 בליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום אני מתנייד באופל אסטרה ליסינג, שהגיע שעתו להחלפה.

המכוניות שמקום העבודה מציע הן יונדאי i35, אופל אסטרה (על גרסאותיו של הדגם הישן - החדש עוד לא משווק לצערי), מאזדה 3 1.5 וקיה סיד סטיישן.

המאזדה נפסלה כי היא צפופה, קודרת (לטעמי) וחלשה מאחרות. הקיה נפסלה כי היא די מדכאת בפנים ולא מספיק מפתה טכנית.

אני נוסע המון, בעיקר בין עירוני (כביש 6) ופחות "תוקף פיתולים" למרות שיודע ואוהב (כפי שאפשר להבין מהחתימה).

האופל טובה מאוד כרכב (נוחה, מהירה, מגיבה, היגוי טוב) אבל מדכאת למדי בפנים, מערכת שמע עלובה וגם בא לי משהו חדש.

מאידך, היונדאי i35 מרגישה ממש טוב בחניה (אוורירית, גג שמש, פלסטיק בהיר ואבזור נחמד - מזכירה מעט את הסנטה פה של האישה).

סימן השאלה המרכזי שיש לי זה הנחיתות המכנית שלה (מנוע אטמוספירי בינוני ומתלה קורה פשוט מאחורה).

אני רואה המון רכבים כאלו על הכביש וחלקם נוסעים כאילו אין מחר (ליסינג רובם). זה לא הסגנון שלי ואני לא אוהב לקרוע את הרכב בשביל עוד כמה קמ"ש, גם אם אני לא משלם על הדלק או האחזקה. כמו כן אין לי מושג לגבי הנוחות בפועל של הרכב ורעשים בנסיעה. ממבחני דרכים ברשת לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית ואילו אני לא ממש סומך על עמיתים בעבודה שיש להם את הרכב בהקשר לאופי השימוש והדברים החשובים לי.

אודה להתרשמות ועצה מכל מי שיש לו ניסיון מעשי עם הדגם - האם יש צורך לעבוד קשה על מנת להוציא ממנו קצב תנועה בין עירונית טובה, בלי לחשוב פעמים לפני עקיפה ומה איכות החיים בתוך הרכב?

תודה מראש

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

מה סדר העדיפות שלך שאתה בוחן את הרכב?

מה הכי משפיע על הבחירה? מנוע? איכות חומרים? נוחות נסיעה?

אני נהגתי על שני הרכבים ולדעתי האסטרה טובה יותר למעט המערכת אודיו הממש לא טובה (אצלי היתה מערכת "מולטימדיה")\ אבל חוץ מהמערכת לדעתי הכל יותר טוב באסטרה, חומרים, התנהגות, כוח זמין, צמיגים רחבים יותר, טורבו, תא מטען (לי היתה סטיישן)...

פורסם

אחרי מנוע מוגדש הקוריאני ירגיש לך חלש מאוד. היתרון בעצוב הפנים ייעלם בעקיפה הראשונה...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מצטרף לשואל.(גם אני בידיוק באותו מצב, כנראה גם אותה חברה לפי מבחר הרכבים)

הקיה סיד היא עם גיר רובוטי כמו שהיה באחת המכוניות הגרועות: פורד פוקוס??

פורסם

הקיה סיד אכן עם גיר רובוטי, אך לפחות לפי הנסיון של השנתיים האחרונות ללא תקלות כלשהן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כששוקלים את היתרונות והחסרונות של ה- i35 לעומת האופל אסטרה - האופל היא מכונית טובה יותר.

כרכב ליסינג, היתרונות של היונדאי הם בעיקר אסתטיים ("נוכחות", עיצוב פנים בהיר ומרווח). מבחינה מוטורית האסטרה עולה עליה בכל פרמטר.

גילוי נאות, הייתה לי בחירה דומה של מכוניות ליסינג, ובחרתי באסטרה, אבל סדרי העדיפויות שלי שונים משל פות"ש, ואני כן מחפש הנאה בהנעה.

פורסם

האמת שגם לי היתה אופל אסטרה למשך חודש (הפורד היתה בהחלפת גיר סדרתית)

בנסיעה רגועה הרכב מרגיש כאילו בתת הילוך, המנוע כל הזמן נתן הרגשה שאתה מנסה לעשות סיבוב בהילוך רביעי בגיר רגיל, כל לחיצה קטנה על הגז מקפיצה הילוך או 2. (נסיעה לירושליים- סיוט)

בחברה הסבירו שהטורבו מתחיל לעבוד ב2000 סל"ד וכדי לחסוך דלק כל התנהלות הרכב היא בין 1300 לבין 1800 סל"ד.

אז חודש נהגתי על גיר ידני.

עכשיו בחנתי את הטורר בתקוה לכיול יותר מוצלח של הגיר, אבל נשאר כפי שהיה.

לדעתי הבחירה העדיפה זה ה-I35, נסעתי על המאזדה 3- יותר מדי רועש.

מה דעתכם?

פורסם

התיבה של האסטרה בנויה לחיסכון בדלק ולכן שואפת לעלות בהילוכים, בנסיעה בכביש הררי רצוי להשתמש באופציית הטיפטרוניק שמאפשרת לשמור על המנוע בעקומת הכוח. זה ממש לא דומה לנסיעה עם גיר ידני.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קיה סיד הוא הקודם שלי, ו-i35 הוא הרכב שלי כעת.

אין שום הבדל מבחינת ביצועים, ולמעשה הגיר של הסיד הרובוטית די מעצבן (לא יודע ביחס לרובוטי אחרים כי לא התנסיתי).

פורסם

מהתרשמות שלי מנהיגה עליו: היונדאי מאוד נוחה בשיוט. יש מספיק כח למנוע והיא לא מרגישה כבדה משהו. לעניין רעשי כביש אני לא זוכר, אבל אין קרקושים/צקצוקים ו / או רשרושים למיניהם. רדיו / מסך לא עניין אותי אז אני לא יודע. בסה"כ רכב מאוד מוצלח, שלם וכמעט ללא חסרונות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מאיזו בחינה הקיה לא מפתה טכנית? כי היא אמורה להיות מתקדמת יותר מהi35 ככל שידוע לי (היא גם היחידה משניהן שנמכרת באירופה, אם כי לא זה אמור להוות שיקול).

פורסם

בסוכנות של קיה הסבירו לי שזה מנוע חדש (GDI), וגיר רובוטי עם מצמד כפול, ושל הנתונים הללו יגרמו לזה לנסוע כמו מנוע 2.0 טורבו עם 250 כ"ס.

אם אני זוכר טוב (חצי שנה אחורה בס"ה), יציאה לעקיפה היתה כבידה ואיטית יותר מה-i35 הנוכחית שלי (שהיא גם לא מבריקה), וודאי שלא טובה יותר. כנ"ל תאוצה ברמזורים וכדו' מ-0 ומעלה.

לא ראיתי שום דבר מיוחד [!!] בשטח מכל החידושים הללו...

פורסם
בסוכנות של קיה הסבירו לי שזה מנוע חדש (GDI), וגיר רובוטי עם מצמד כפול, ושל הנתונים הללו יגרמו לזה לנסוע כמו מנוע 2.0 טורבו עם 250 כ"ס.

תגיד לי שהם לא באמת אמרו לך משהו כזה[emoji15]

• תוכן חדש...