Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום תגובה נרגנת מצידי -שאלתי פעמיים את השאלה לגבי מצב קופרה, רק בפעם השניה קיבלתי תשובה.

ואין כאן תשובה לרוחי או לא לרוחי, יש תשובה שהיא אחת ויחידה - דעה אובייקטיבית/סובייקטיבית (זה לא משנה) של 2 הנהגים. קיבלתי את התשובה וזה הכל (למרות שהיא סותרת תגובות של אנשים אחרים שבבעלותם קופרה חדשה, ועזוב רגע את מבחני הרכב למיניהם בצד).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו ההתרשמות שלי מהלאון קופרה מההשקה שלה. שכללה נהיגה גם במסלול וגם בכביש הציבורי. מי שיקרא את המבחן המלא יזהה שיש המון דברים שחוזרים על עצמם גם מההתרשמות של חברי הפורום שסיקרו אותה כאן.

להלן ציטוט של סיכום הכתבה:

״הלאון קופרה שייכת לזן חדש של קומפקטיות חמות, היא מאוד מחמיאה לנהג, יש לה המון יכולת אבל במנעד רגשות צר: היא תיתן לנהג הטוב והמיומן את כל הכלים לנהוג אותה מהר, מהר מאוד ולנהג המאוד לא מיומן היא תיתן להרגיש גיבור.

אבל אולי פה נקודת התורפה הגדולה שלה, מבחינתי בכל אופן. לדעתי קומפקטיות חמות צריכות להעניק לנהג עוד גוונים בהנאה מנהיגה ולספק גמול על נהיגה טובה ונכונה לא רק במהירות אלא גם ביכולת לפסוע, לשחק, לפלרטט עם האחיזה שלהן וכשצריך גם לשלוט בהן ולאלף אותן, בקופרה הכל מכוון מטרה אחת – לנוע מהר, יעיל ובטוח. אין ספק שיש כאלו שריקוד הפלמנקו המהיר הזה הוא מה שמתאים להם, ליכולות הנהיגה שלהם ולסיפוק שהם שואבים מהמכונית, אבל יש גם מי שמבקשים מהמכונית שלהם לא רק לרקוד על סטרואידים בקצב אלא לפעמים גם לבעוט...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
לא יודע על מה נהגתם בנסיעת המבחן אבל.... יצא לי לנהוג על רכב ההדגמה כולל השוואה לרכב היומיומי שלי (גולף GTI עם כ-270 כ"ס). הקופרה משמעותית!! יותר מהירה למרות שלא מרגישה ככה, הדיפרנציאל עושה את כל ההבדל שבעולם בסיבובים, המיתלים האדפטיביים מורגשים מאוד והרכב באובראול מכונת נהיגה מגניבה ומבצעת מאוד.

מצד שני, לא התחברתי לצורה, לאיכות החומרים (למרות קפיצת המדרגה מהדור הקודם) ולסמל...

בברכה,

אייל

נסענו על לאון 1.4 עם מדבקות של קופרה...not

שני רכבים נוספים בעלי מנוע זהה - סופרב 280 וגולף R - הרגישו נמרצים יותר.

-----------------------------

בכל אופן, אני מתחבר לדבריו של קרמבו. התחושה הכללית היא מלאכותית וסינטטית.

לדעתי, הרכב הכי מוצלח על פלטפורמת MQB הוא הגולף GTI. זה לא שמדובר שם על מכונת נהיגה פראית אבל ה-GTI יותר הרמונית ואורגנית בתחושות שלה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
זו ההתרשמות שלי מהלאון קופרה מההשקה שלה. שכללה נהיגה גם במסלול וגם בכביש הציבורי. מי שיקרא את המבחן המלא יזהה שיש המון דברים שחוזרים על עצמם גם מההתרשמות של חברי הפורום שסיקרו אותה כאן.

להלן ציטוט של סיכום הכתבה:

״הלאון קופרה שייכת לזן חדש של קומפקטיות חמות, היא מאוד מחמיאה לנהג, יש לה המון יכולת אבל במנעד רגשות צר: היא תיתן לנהג הטוב והמיומן את כל הכלים לנהוג אותה מהר, מהר מאוד ולנהג המאוד לא מיומן היא תיתן להרגיש גיבור.

אבל אולי פה נקודת התורפה הגדולה שלה, מבחינתי בכל אופן. לדעתי קומפקטיות חמות צריכות להעניק לנהג עוד גוונים בהנאה מנהיגה ולספק גמול על נהיגה טובה ונכונה לא רק במהירות אלא גם ביכולת לפסוע, לשחק, לפלרטט עם האחיזה שלהן וכשצריך גם לשלוט בהן ולאלף אותן, בקופרה הכל מכוון מטרה אחת – לנוע מהר, יעיל ובטוח. אין ספק שיש כאלו שריקוד הפלמנקו המהיר הזה הוא מה שמתאים להם, ליכולות הנהיגה שלהם ולסיפוק שהם שואבים מהמכונית, אבל יש גם מי שמבקשים מהמכונית שלהם לא רק לרקוד על סטרואידים בקצב אלא לפעמים גם לבעוט...

לצורך כיול הביקורת הפנימית שלי, היית נותן את אותה הביקורת גם לגולף GTI?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא,

בגולף gti יש יותר מקום למשחק איתה. היא יודעת גם לזוז בתגובה להעברות משקל, להגה יש שיח טוב יותר עם השלדה למטה ועם הנהג למעלה. דווקא ההספק הנמוך יותר מאתגר כדי לשמור איתה על רצף וקצב.

אבל הביקורת שלי כלפי הלאון קופרה על הסינטטיות וקלות הביצוע שלה משותפת מבחינתי גם לאודי s3/rs3.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

פורסם (נערך)
Cuore Sportivo עם הרגשה אי אפשר להתווכח

:shock:

אני אפילו לא מתווכח, אלא משתף את מה שחוויתי.

אגב, ואג הוכיחו כבר לכל העולם שגם עם דיינו אפשר להתווכח, אבל רק עד גבול מסויים.

------------

קרמבו, זו בדיוק התחושה שלי. בסופו של דבר ה-GTI יותר מעניינת מהקופרה.

נראה ש-GTI בסיסית עם חבילת ביצועים היא קנייה טובה יותר מהלאון קופרה. אפילו המחיר דומה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

טרם נהגתי בקופרה ובאמת שרמת הסקרנות שלי עלתה.

מה שקרמבו היטב לכתוב תואם את דעתי.

הסגידה למספרים מעוורת ויש עדות אוהדים שזו הדת שלהם.

כמובן שהכל לגיטימי ואין ספק שמבחינת מכונה לא ניתן להתווכח - להיות מהיר יותר זה משהו מוחלט.

לעומת זאת עולם הרגש תמיד פרוץ לוויכוחים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נהגתי בלאון קופרה האמורה לפני כחודש, לאחר תחילת שיווקה בארץ.

זו מכונית שמסמנת צ'ק על כל הגודיז המעניינים(DCC, LSD ושאר ירקות) ומבחינת כח סוס לשקל מציעה המון.

על הנייר.

כי בפועל היא באמת לא מרגישה כמכונית עם 280 סוסים - ועוד מוגדשים.

והניהוג סינתטי, לא מערב ולא מהנה במיוחד, גם אם היכולת שם.

לא נותר לי אלא להצטרף לתיאורם הפושר של קרמבו ולב ספורטיבי. העיתונות הזרה? כנראה שתמשיך לאונן סדרתית על כל ואגית חדשה.

אין חדש תחת השמש.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

רוב הרכבים היום לא מהנים לנהיגה כמו פעם, בעיקר בגלל ההגאים החשמליים ומערכות הבטיחות למיניהן.

לא נהגתי בקופרה, אז כמובן שאין לי דעה מגובשת לגביה.

חבר טוב שלי ניסח את זה הכי נכון בעולם מבחינתי- ברכבים של פעם, יכלת לקבל ריגוש והנאה גם במהירות נמוכה. ברכבים של היום צריך לנהוג מהר מאוד מאוד כדי לקבל ריגוש כלשהוא, שלא בטוח שגם הנאה תהיה שם.

איפה הימים של ה-306 וה-106?

פורסם

ממה שאני מצליח להבין זה שגולף מרגישה עדיפה על קופרה גם בניהוג שלא לדבר על תא הנוסעים.שאלה האם העדר דיפרנציאל וברקסים גדולים של קופרה לא עושים את ההבדל? אשמח לקבל תגובות מאנשים שנהגו בשניהם.תודה.כי קופרה ממש מפתע עם כל האבזור שמגיע סטנדרט

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

בקצרה: לא, הם לא עושים את ההבדל.

כי השלם גדול מסך חלקיו.

הלאון עמוסה מכל טוב, החל במנוע, תיבת הילוכים (לידנית מהלך קצת ארוך של הידית), דיפרנציאל הידראולי, ה-DCC, אבזור ומרווח. זה הופך אותה למכונה מהירה, אבל לא מחברת את הכל למכונה שהיא כיף לנהיגה כמו הגולף.

פורסם

נראה לי אתם מצפים מהליאון להיות בסגמנט מעל ואז מתאכזבים.

הקופרה היא התמורה הכי טובה לכסף בישראל, לפי דעתי.

לא יכול להגיד שאני מומחה רכבים, אבל נהגתי בה והרגשתי שיפור משמעותי מהאיביזה רפרנס שיש לי כרגע.

בכל מקרה, את שלי אני מקבל חודש הבא ולא יכול לחכות! :-)

Cupra 280 2016

פורסם

כן מתנהגת לא מתנהגת,סינטטי פה ושם...נשמע כאילו המבחן לא ממצה ולא מעמיק ובינוני

בזמן שניתן לכם,

אולי צריך לחקות קצת לבוחן יותר מעמיק ממצה ולא בינוני ורדוד ...לב ספורטיבי,לא מתאים לך

להיות בינוני...לא ואל תרשום לי עכשיו -כי הרכב בינוני! לא הרמתי להנחתה.

אז נחכה למבחן נהיגה ממצה . ואולי צמפיון יתנו אותה למישהו לשישי-שבת שלמים!

• תוכן חדש...