Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

בן 23, מתלבט בקניית רכב שיהיה אמין חסכוני, וידני זה מאסט, לנסיעות של כ50 ק"מ ביום כל יום.

לאחרונה "ננעלתי" על שני האופציות הנ"ל, סיאט איביזה 1400 ידנית, וסקודה פאביה ידנית 1400 גם היא.

שניהם שנת 2011, ומדובר בדגמים הבסיסיים בשניהם. ממה שבדקתי עד כה:

הפאביה יקרה ב3-4 אלף מהסיאט,

מבחינת ביצועים שניהם נותנות כמעט אותו דבר,

בעניין הביטוח- קבלתי הצעה למקיף של 7000 וקצת עבור האיביזה,

לעומת 5000 שח עבור הפאביה.

איבוד השווי של שניהם בשנה דומה(4-5 אלף) מניח שהפאביה מאבדת בכאלף שח יותר בשנה מהאיביזה.

הנה השאלות:

קודם כל מה דעתכם עם הדגמים האלה (הידנים בפרט), מחלות ידועות או דברים שיש לבדוק? יש סיבה לשלול אחד מהם? או לחלופין, יש איזשהי מחליפה ראויה?

מה דעתכם לגבי מחירי הביטוח? אומנם אני נהג צעיר, אך האם הסדר גודל הזה בתחום הסביר? אשמח אם ישלכם איזשהו סוכן להמליץ עליו ו\או חברת ביטוח אחרת.

עריכה:

השווי שלהם הוא 41 אלף לאיביזה, ו44 לפאביה, שזה סדר גודל התקציב הרצוי שאני מחפש

עריכה אחרונה על ידי Siega
פורסם

דווקא מנועי ה1.4 בסדר גמור,האיביזה בעלת מראה צעיר הרבה יותר,אבל הפאביה מרווחת יותר ואיכות חומרים טובה יותר,מכאנית אכן זהות לכן זאת העדפה של מראה צעיר או מרווח וחומרים עדיפים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדובר ברכב זהה מבחינה מכאנית, יש הבדל בעיצוב בגימור ובאיכות החומרים.

הייתרון המשמעותי של הפאביה, סחירות (שוק האיביזות מוצף) ותדמית טובה יותר, אמרת איביזה אמרת ערס - גילוי נאות יש לי איביזה.

הייתרון של האיביזה, בעיקר מראה טוב יותר, לגבי ביטוח, זו מכה של שתי המכוניות.

שתי המכוניות לא מצטיינות בחסכון בדלק 1-13 במשולב זה נתון סביר בנהיגה מתונה ממליץ לך לבדוק בKML

פורסם

מחזק את כל מה שאמרו לפני,

יש לי פביה 1400 ידנית, 2012

מההתרשמות שלי - לפביה יש מרווח פנים יותר טוב בגלל המבנה היותר "מרובע" שלו,

וכמו שאמר motor head- אכן לאיביזה יש תדמית של "ערס מוביל", אבל לא הייתי מתייחס לזה יותר מדי אלא בודק את הרכבים לגופו של עניין.

הפביה די נוחה, מושבים נוחים, די מהנה לנהיגה (יחסית לרכב עממי ולא ספורטיבי, כן), ובגז' גדול יחסית לקטגוריה.

צריכת דלק לא הכי טובה, בנסיעה די רגוע שרובה בין עירונית - 15 ק"מ לליטר. כשיוצא לי לנסוע בפקקים והרבה נסיעות עירוניות - זה יורד ל 1-13 וגם ל 1-12 למיכל.

בתור רווק צעיר, מציע לך לבדוק את הפיאט פנדה. בתקציב הזה אתה יכול לקבל את הדגם החדש יותר - שנת 2013, יותר חסכונית בדלק, ביטוח יותר זול.

אשתי לא כל כך אהבה אותה, ואמרה שאני נראה מצחיק בתוכה (184 ס"מ על 90 ק"ג ועדיין לא הרגשתי צפיפות מוגזמת) ובאופן כללי החלטנו שאנחנו צריכים רכב יותר גדול, אז הלכנו על הפביה. אבל ממליץ לך לבדוק אותה.

פורסם

הביטוח נשמע ממש יקר, אני בן 22 עם וותק של 5 שנים ועל רכב חדש של 70 אלף ש"ח אשלם פחות ממך על ביטוח.

הייתה לי לפני כן קליאו III ידנית, שווה לך לבדוק אותה, היא אמנם חלשה יותר מהפאביה ואיביזה (לא בהרבה), אבל חסכונית יותר, בטיחותית יותר ומאובזרת טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...