Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האוניברסיטה הפתוחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי במהלך שירותי הצבאי להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.

מישהו מכיר ?

יכול להמליץ, לכוון, להזהיר...

תודה,

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

רק אם יש לך משמעת עצמית גבוהה, כי באוניברסיטה הפתוחה לומדים רוב הזמן לבד.[ אתה והספר]

אמנם יש לך הרבה עזרה בדמות: מענה טלפוני של מרצים, אינטרנט ועוד. אבל שורה תחתונה, אתה צריך

משמעת עצמית מאוד גבוהה.

הכי טוב זה ללכת ולהתייעץ עם היועצים שלהם, בכדי לקבל הכוונה.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני כבר שנתיים לומד במכללת רמת גן.בתכל'ס זו שלוחה של הפתוחה.

יתרונות-אתה קובע לך מה אתה רוצה ללמוד ומתי.אם אתה חייל/מפרנס זה יכול להיות מאוד שימושי.

חסרונות-בערך אותו דבר כמו היתרונות...אתה זה שקובע מה לומדים ומתי.כלומר אם אין לך משמעת אתה בבעיה. אני מכיר אנשים שטפו טפו טפו עושים כבר 4 שנים תואר,כי הם חסרי משמעת .איתי לומדים כמה חיילים שמנצלים את המערכת הגמישה של המכללה.תבדוק גם מה מעמדך מבחינת מגורים ושאר בלגאן-נגיד שכשתסיים שירות בעזרת השם תרצה ללמוד במקום אחר- יש קורסים שאתה יכול להמשיך איתם לת"א,העיברית,בן גוריון- ויש קורסים שאתה יכול לנגב בהם תחת של עיזים-הכל בהתאם לתואר שאתה עושה.כמובן שאתה יכול בסוף השירות להקדיש שנה שנתיים אינטנסיביות -ולסיים תואר בכל מוסד של הפתוחה-מכללות,עצמאי וכו וכו.

בדיעבד אני רואה שטוב שהלכתי למכללה-כשתראה את היקף חומר הלימוד אתה תקבל גזזת.אלמלא כמה מרצים תותחים שלי,שסיכמו עבורנו חומר בצורה תמציתית, היתי צריך לשבת ללמוד ספרים של מאות עמודים.

מעבר לזאת-אין לי שמץ אם זה נכון בכלל,אבל אומרים שהמבחנים יותר קשים בפתוחה.לא עשיתי לשמחתי מבחנים של אחרים,אז אין לי מושג אם זה נכון.

אז תעשה חשבון אישי אם זה דבר שאתה רוצה להיכנס אליו -בעיקר משמעתית.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

עשיתי כמה קורסים באוניברסיטה הפתוחה. השאלה היא אם אתה מתכוון לסיים שם גם את התואר או לא. אם אתה עושה כמה קורסים סתם בשביל הכיף - סבבה. אם אתה רוצה אח"כ להמשיך במקום אחר מאיפה שסיימת (אחרי הצבא), אז תבדוק שהקורסים שעשית בפתוחה באמת שווים משהו באוניברסיטה אחרת, נניח.

הקורסים עצמם ברמה אוניברסיטאית לכל דבר, מן הסתם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אה!

שכח מהאינטרנט והטלפון.

YOU ARE ON YOUR OWN.

זה עוזר רק לסטודנטים שלא בטוחים בהתחלה אם הם יכולים לעשות את זה-אז נציגי האוניברסיטה מוכרים להם לוקש על סיוע טלפוני או און ליין.זה לא עד כדי כך יעיל וזה לא משתווה להרצאה פרונטאלית.לכל אחד יש נקודות תורפה בתחום האקדמי-אני לדוגמה לא היתי רוצה לדמיין בסיוטים הכי מזוויעים שלי,(אלה שבהם אני נוהג על לאנטיס כשלצידי חיים הכט שר מוזיקה ישראלית ויש לו ציצים), מצב שהיתי צריך לדוגמה לעשות קורסים בסטטיסטיקה כשמקור ההסתמכות שלי הוא ספר ו"חבר טלפוני" באינטרנט.

פורסם

זה נכון חלקית, אמנם בסיוע הטלפוני עוד לא יצא לי להיעזר, אבל באינטרנט, אני חושב שאתה טועה.

יצא לי לא פעם להיתקע עם משהו שלא הבנתי, מה שהציל אותי היה האינטרנט. זה אמנם לא נכון לכל

קורס [לכל קורס יש אתר משלו], אבל זה בהחלט עוזר אם אתה נתקע.

מעבר לכך, אני מסכים על כל מילה שתומר רשם [גם בהודעה הקודמת שלו].

אגב, תומר, סיכומים, אני מחפש סיכומים של "התנהגות אירגונית", יש לך במקרה?

פורסם

וואלה,לא.אני עושה פסיכולוגיה ותקשורת.התנהגות ארגונית זה ממני והלאה.

שנית-עוד משהו חשוב- אל תסתמך על מערך הייעוץ.הם יכולים לדפוק לך קורסים שאתה לא תדע איך בכלל נפלת עליהם.בשנה א' מצאתי את עצמי בקורס לסוציולוגיה-כל מה שהומאני זורם אצלי מעולה-אבל בשנה הראשונה היתי פעור מהתחת וחשבתי שזה קייטנה ואפשר לזרוק זין.אז במועד א' נכשלתי.במועד השני עברתי בצליעה עם סיכומים של ידידה-כי לא ידעתי איך לסכם. בדיעבד מסתבר שבהתחלה יש קורסים שפשוט לא עושים -לפחות עד שתתפוס כיוון ותבין מה המשמעות של "ללמוד"-אחרת זה פשוט כסף שהלך לפח. אז תיזהר מזה.תתחיל עם סטטיסטיקה א' ועוד קורס קל כמו מבוא למחשב או משהו כזה.

פורסם
עשיתי כמה קורסים באוניברסיטה הפתוחה. השאלה היא אם אתה מתכוון לסיים שם גם את התואר או לא. אם אתה עושה כמה קורסים סתם בשביל הכיף - סבבה. אם אתה רוצה אח"כ להמשיך במקום אחר מאיפה שסיימת (אחרי הצבא), אז תבדוק שהקורסים שעשית בפתוחה באמת שווים משהו באוניברסיטה אחרת, נניח.

הקורסים עצמם ברמה אוניברסיטאית לכל דבר, מן הסתם.

רוני

נניח שאני עושה את זה בשביל הכיף כרגע, אבל אני בעתיד אני ירצה איזה תואר.

צריך 45 נקודות בשביל תואר לא ?!

איך הולך הניקוד ? איך אני יכול לדעת עם קורס יהיה שווה משהו באונ' אחרת ?

דניאל.

פורסם
נניח שאני עושה את זה בשביל הכיף כרגע.

צריך 45 נקודות בשביל תואר לא ?!

איך הולך הניקוד ? איך אני יכול לדעת עם קורס יהיה שווה משהו באונ' אחרת ?

דניאל.

אני לא סגור על אופן הניקוד בפתוחה. באוניברסיטאות תואר של 3 שנים הוא לרוב כ-110-120 נקודות. כלומר כ-20 נקודות לסמסטר.

ואיך בודקים בנוגע לקורסים? פשוט שואלים. מספיק להרים טלפון לאוניברסיטת תל אביב נניח, לבדוק שהם מקבלים נקודות שנעשו באוניברסיטה הפתוחה, ולדאוג ללמוד קורסים שקשורים למה שאתה רוצה ללמוד בעתיד. למשל אם אתה רוצה להיות מהנדס, לימוד חדו"א ואלגברה בפתוחה יכול לחסוך לך הרבה באוניברסיטה אחרת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן 108 נקודות, עכשיו הייתי באתר שלהם.

אני רק רוצה להוסיף משהו, אני חשבתי מה אני יכול לעשות בזמן שאני בצבא...

השעות שלי קלות יחסית חוזר בין 2 ל4, אני לא שומר (בנתיים), אני נייד (נהג), יש לי זמן פנוי גם כשאני בצבא וכל סוף שבוע אני בבית.

אז חשבתי להקדים את הלימודים שלי ולהתחיל "סתם" איזה תואר שיהיה.

או שלעשות קורס שאני יצטרך - לדוגמא סטטיסטיקה, משום מה לומדים את זה תמיד.

דניאל.

פורסם

בתכל'ס, תלוי כמה זמן יש לך ומה אתה מעוניין ללמוד.

אני סיימתי בפתוחה תואר בכלכלה וניהול, כאשר את כל הלימודים עשיתי בהנחייה מוגברת (שיעור של בערך 3 שעות פעם בשבוע לכל קורס). בפועל, אני וכל אלו שלמדו איתי בקושי פתחנו ספר אי-פעם. אם לומדים בהנחייה רגילה (6 מפגשים בסמסטר כמדומני) צריך הרבה יותר עבודה עצמית והמון משמעת.

מאידך, אני מכיר אנשים שלמדו בפתוחה דברים כמו מדעי המחשב ומתמטיקה וקרעו את התחת, כך שכמו שכבר אמרתי, זה תלוי בתחום שמעניין אותך.

האמת היא שעכשיו, כשאני לומר באוניברסיטה רגילה (כי אין ממש מה לעשות עם תואר בכלכלה חוץ מטלמרקטינג) אני די מתגעגע לשיטה של הפתוחה: יש שפע תרגילים ומבחנים פתורים, לא צריך לרוץ לספריות ומלמדים אותך דוקטורנטים צעירים או בוגרי תואר שני ולא פרופסורים הזויים.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

חבר שלמד שם אמר לי שיש מפגש פעם בשבוע כ4 שעות.

זה עוזר ?

מה זה אומר המון משמעת עצמית ? במה זה מתבטא ?

תודה,

דניאל.

פורסם

תכל'ס, זה תלוי רק בך, אם יש לך תחת לשבת וללמוד, אז שום דבר לא יעצור אותך.

אומרים שלא לכל אחד מתאימה המסגרת הזאת של האוניברסיטה הפתוחה, אני לא חושב ככה.

אם יש לך ראש כרגע ללכת ללמוד, אז האוניברסיטה הפתוחה יכולה להיות אופציה טובה.

תנסה קורס אחד בסמסטר בהתחלה, תראה אם זה בכלל מתאים לך, ותמשיך הלאה.

לא לכל קורס יש מפגש שבועי של 3-4 שעות, יש קורסים שנפגשים בהם אחת לשבועיים, אבל בעיקרון

מה שמלמדים אותך במפגש זה את עיקר החומר שתצטרך לבחינה, וזה מאוד עוזר [אין חובת נוכחות].

יש אנשים שרגילים ללמוד כשיושבים להם על הראש, ויש כאלה שלא [משמעת עצמית], הכל תלוי בך.

פורסם

צריך הרבה רצון ומוטיבציה לעשות כזה דבר, אם אתה מאילו שאומרים "טוב, עוד 10 דקות" ואחרי 10 ומחכים ומיתפללים שמישהו יקרא להם פתאום למישחק כדורגל או לצאת החוצה, אז זה זה לא בשבילך...

היה איתי מישהו בצבא שעשה תוך כדי השרות הצבאי שלו תואר במחשבים (וסיים בציון טוב!)...

היה לו תפקיד שהכריח אותו לעבוד כל היום (בזמן היום לא היה לו זמן להתעסק עם זה) ובלילה הוא היה יושב ולומד...

וכמו כל האנשים המבריקים הוא היה מוזר מאוד...

היתרון הגדול באדם כזה הוא שאתה יכול לסמוך עליו שהוא יעשה את המוטל עליו...

במקומות עבודה תואר בפתוחה מאוד נחשב ומוערך...

שוב, אני לא מכיר אותך, אתה מכיר את עצמך, אז רק אתה יכול להגיד אם זה מתאים לך או שלא...

דבר נוסף, איזה תחום מעניין אותך? מה מושך אותך? ובמה אתה רוצה לעבוד?

אם אתה רוצה לעבוד במיקצוע X אבל מעניין אותך Y, לך ללמוד את Y, כי אחרי זה לא תוכל...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...