Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו DL 90-93 סטיישן , שווה קניה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה אני מחפש רכב גדול הכי נוח לאחזקה וזול (חשבתי על קנגו אבל ירדתי מזה) .

עכשיו "פזלתי" לכיוון סובארו DL סטיישן ידני ...

אני מודע לעניין שהכדאיות לקניה היא אינדיבידואלית במודלים האלה , אבל רציתי לשאול בכללי אם בכלל שווה להיכנס לרכב ישן כל כך ?

אני יודע שהרכבים הנ"ל מסוגלים לסחוב הרבה ק"מ בעלויות נמוכות וזה סוס עבודה אמיתי , האם זה נכון גם לשנת 2015 ?

תודה לעונים

פורסם

תנסה להיות יותר ספיציפי.

יש פעמיים בשנה טסט, האגרה מחולקת ל2, מה שאומר שההוצאה הנוספת היא אישור רכב מיושן ומחירר הבדיקה כפול 2 בשנה(במקום 1).

מלבד זה הרכב לא דורש אחזקה מיוחדת, בטיפולים והחלקים זולים(מקוריים) צריכת דלק נעה בכל מה שבין 1/10-13 (תלוי בנסיבות).

בשביל לסבר את האוזן, גיר עולה מאות בודדת של שקלים ומנוע לא רחוק מכך(אם הרכב טופל במינומום לא יהיו לך בעיות).

זה רכב פשוט, אין הרבה שיתקלקל.

חלל הפנים גדול ונוח מאוד להעמסה ופריקה( בקיפול המושבים החלל גדול מחלק מהמסחריות), 3 אנשים יושבים בנוחות יחסית מאחור.

הביצועים לדעתי סבירים, מבחינת תאוצה זה משהו שדיי דומה למכונית מיני ידנית חדשה, אבל מרגיש כוחני יותר בעל מומנט עדיף.(לדעתי סוחבת לא רע). אפשר לשייט 110-100 יחסית בנוחות אפשר גם יותר מכך אבל רעשי המנוע מתגברים(עד איזור 170).

זה עדיין רכב שיכול לסחוב עוד הרבה הרבה, ואין משהו שמיוחד שנתקל בו היום.

תכף יגיעו השאר שיציעו לך לעלות בשנה מהסיבות הבאות:בטיחות, רכב ישן יקר יותר בסוף(שטויות), חוסר סחיבה(הכל יחסי), ספרטניות.

מהיכרות של שנים עם רכבים שנוסעים יום יום, אני ממליץ בגדול. כל עוד זה מה שאתה מחפש כמובן.

פורסם

כשאבא שלי התחיל לחפש מכונית לאחותי הקטנה, הוא כל הזמן ירד בשנתונים. בסוף אמרתי לו שיקנה לה חיפושית.

אמנם סובארו זו אחלה מכונית, במיוחד בדגמים האלה. אני מאמין שהחומרים עייפים, והעבודה שהיא הייתה עושה לפני עשר שנים, זו לא אותה עבודה שהיא עושה היום.

יש היום רכבים טובים, גם בשנתונים נמוכים יותר. הכל תלוי בתקציב וברצון למצוא את "הבובה" החדשה שלך.

פורסם

אף חומר לא התעייף, הדשבורד מרגיש כמו חדש, אפשר להגיד רק על הריפוד שהוא התעייף.

במידה ולא הושחט פנים הרכב יראה וירגיש זהה כשהיה חדש.

הוא נוסע זהה ועושה הכל בדיוק אותו הדבר.

יש לי רכבים כאלה במשפחה למשך 25 שנים, כולל אותה אחת שנקנתה בשנות ה90 עד עכשיו.

לא קיים הבדל כזה.

פורסם

מכונית בת עשרים עם אמינות בסיסית טובה ככל שתהיה - לא תהיה זולה לאחזקה, ולא תהיה חפה מתקלות.

שימוש יומיומי ברכב בן מעל עשרים שנה הוא לא נעים, ומכלולים הולכים לעולמם בשל גילם המופלג. תוסיף טסט פעמיים בשנה כולל אישור רכב מיושן וקבלת דייסה שלא בטוח שטעים לאכול.

פה ושם ( ולמרות שהרכב היה נפוץ מאד לפני עשרים ) כבר תחווה בעייה אמיתית בהשגת חלפים.

ממליץ לוותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה הייתם ממליצים בלקנות ב-8000 ש"ח ?

עדיפות לידני (בגלל תקלות גיר ברכב ישן) ומשהו בכיוון של סטיישן .

פורסם

מה יהיה אופי השימוש ברכב?- כמה ק"מ בשנה (בערך)?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה רוצה סטיישן גדול נח ואמין (יחסית לגיל 20 ומעלה)? תקנה 745 או 945 בשנתון הכי גבוה שתמצא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברכישת רכב ב-8000 ש"ח לצורך שימוש שוטף, יש הימור גדול, שכן הבלאי משמעותי ופעמים רבות הבעלים מוצא את עצמו משרת את הרכב במקום שהרכב ישרת אותו.

וולוו היא בחירה טובה יותר מהסובארו, אך צריכת הדלק תהיה די גבוהה.

ממילץ לעשות מאמץ ולקנות ברלינגו משנת 2008/9 ב-30000 ש"ח. כך לפחות תדעו כמה אתם משלמים כל חודש, ויהיה לכם שקט נפשי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בתוספת תקציב לא כזו גדולה אתה כבר מגיע לרכבים חדשים בהרבה.

לא הייתי ממליץ על קניית רכב ישן כלכך לשימוש יומיומי בגלל בעיית זמינות חלפים.

פורסם

עוד דבר לגבי הסובארו DL - הרכב יחסית "גניב", לפחות היה עד לפני כמה שנים בודדות. כנראה עדיין אהוב על בני דודים, ויש ביקוש לחלפים.

יש לי חבר טוב שגנבו סטיישן שנת 93, ממש התבייתו לו על הרכב, פעם אחת ניסו (מתחת לבית) ולא הצליחו, אחרי כמה שבועות חזרו שוב וכן הצליחו.

ועוד מכר שגנבו לו DL רגילה- לא סטיישן, שנת 87. שתיהן בגוש דן. לא יודע אם זה מדגם מייצג אבל אלה האנשים היחידים שהכרתי שהחזיקו ב DL בעשור האחרון.

כמובן שאין ביטוח מקיף, ונשארים בלי כלום.

פורסם

וולוו ? קשה לי להאמין שוולבוו תהיה קלה לתחזוקה יותר מהסובארו , ולא רק בגלל הדלק .

כנראה , אחפש משהו אחר . חשבתי כמו ש-SHAI SPORTWAGON רשם , שאם כבר משהו מתקלקל (וזה לא קורה הרבה) אז מאוד זול לתקן .

פורסם

תתפלא ה-940 מבוססת על תכנון פשוט ופונקציונלי ששורשיו מגיעים עמוק לתוך אמצע שנות הששים של המאה שעברה. וכמי שנהג לא מעט במכוניות וולוו בנות עשרה וגם בנות עשרים+ האמינות גבוהה מאד והחלפים (גם המקוריים) - לא יקרים, היבואן דואג לאספקת חלפים גם לדגמים מאד ותיקים, דבר שיבואנים אחרים בד"כ לא עושים.

חלפים לכלי רכב מעל גיל 20, ובמיוחד אלו הצריכים החלפה מדי פעם, לא נהיים זולים יותר עם השנים אלא להיפך.

לאורך זמן מסתבר שאחזקת רכב בן 15+ יקרה משמעותית מאחזקת רכב בו 7-8 הן בשל הבלאי הגבוה, ולעיתים גם בשל הקושי למצוא חלפים בכלל, וחלפים זולים ואיכותיים בפרט. המחיר ההתחלתי הזול הוא "טעות אופטית" שהרבה אנשים טועים בה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...