Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי SUBARU IMPRESA NEW AGE משנת 2005.

נפח מנוע 2000 סמ"ק 4X4.

לפני מספר ימים החלפתי את הציריות הקדמיות.

אבל הבעיות לא תמו. בזמן סיבוב חזק ימין או שמאל הרגשתי כאילו הצמיג הקדמי נגרר.

בעל המוסך שאצלו אני מטפל באוטו הרבה שנים אבחן שכנראה קימת בעיה בצירים האחוריים.

כדי לא להכניס אותי להוצאות ניכרות המליץ שאנתק את האפשרות של ה 4X4 וכך האוטו הופך לאותו רגיל.

אני הסכמתי אבל עם חשש.

האם קימת סכנה בטיחותית בגלל ניתוק הצמיגים האחוריים מהמנוע?

האם במצב כזה המכונית יכולה לעבור טסט?

תודה

פורסם

בסובארו אאל"ט מדובר בהכנסת פיוז ספייר למיקום המצוין כ-FWD בתיבת הפיוזים בתא המנוע.

הדבר נועד לשימוש בעת נסיעה עם גלגל חילופי במידה שונה מהשאר.

לא נראה לי שהדבר מהווה סכנה, אחרת לא היתה אפשרות לגיטימית לעשות כן (אם כי מדובר במקור על מצב זמני שגם כך יש לנהוג בו בזהירות). כמובן שאתה מאבד את היתרונות של רכב AWD והרכב יתנהג אחרת ממה שאתה אולי רגיל ובדומה לכל רכב הנעה קדמית.

יחד עם זאת, איני יודע להגיד עם זה יוצר עומס כלשהו על רכיבים שקשורים למערכת ההנעה.

איני יודע להגיד לגבי הטסט, אבל תידלק נורת אזהרה שאולי תעורר שאלות.

פורסם

אני חושב שעקרונית בפורום הטכני ראוי להמליץ על פתרונות ישירים לבעיה ולא על פתרונות "טלאי".

מצב הנעה קדמית ברכב הנעה כפולה קבועה מיועד לשימוש זמני במצבים שנגועים בסיכון מסוים משל עצמם. הוא ישפיע על התנהגות הרכב לרעה, גם אם כנראה לא באופן תהומי, והייתי ממליץ לרחק ממנו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני חושב שעקרונית בפורום הטכני ראוי להמליץ על פתרונות ישירים לבעיה ולא על פתרונות "טלאי".

בהחלט! לא יודע למה השמטתי את האמירה הזו.

מילא, בין כה וכה בטח מחר בבוקר "אייל מסובארו" ישלח אותו למורשה. :wink:

אגב, פותה"ש מתאר בעיה בגלגל קדמי. לא ברור לי איך השינוי ל-2WD ישפיע בכלל.

פורסם

אותי תפרט יותר בעניין התקלה ויוכלו לעזור לך

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

היי שלמה,

חל איסור מוחלט לבצע שינויים ברכב שלא לפי הוראות היצרן.

יש לתקן את הבעיה ברכב, ולא להתעלם ולנתק 4*4

חשוב להיכנס בהקדם למרכז שירות מורשה לבדוק את הנושא.

יום נעים.

שלום.

ברשותי SUBARU IMPRESA NEW AGE משנת 2005.

נפח מנוע 2000 סמ"ק 4X4.

לפני מספר ימים החלפתי את הציריות הקדמיות.

אבל הבעיות לא תמו. בזמן סיבוב חזק ימין או שמאל הרגשתי כאילו הצמיג הקדמי נגרר.

בעל המוסך שאצלו אני מטפל באוטו הרבה שנים אבחן שכנראה קימת בעיה בצירים האחוריים.

כדי לא להכניס אותי להוצאות ניכרות המליץ שאנתק את האפשרות של ה 4X4 וכך האוטו הופך לאותו רגיל.

אני הסכמתי אבל עם חשש.

האם קימת סכנה בטיחותית בגלל ניתוק הצמיגים האחוריים מהמנוע?

האם במצב כזה המכונית יכולה לעבור טסט?

תודה

פורסם

כמו שאמרו לך קודם, הדבר ניתן ע"י חיבור פיוז בתיבת הפיוזים, לאחר מכן תראה את נורת AWD דולקת בלוח השעונים.

בספרות היצרן של הרכב נכתב בפירוש כי שימוש באופציה הזו היא למטרת בדיקות בלבד, לא לפיתרון קבוע לבעיה כלשהי.

יש עוד כמה פוסטים בנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?326412-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94-%D7%94%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4-%D7%9B-quot-%D7%A2

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?413377-%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%AA-awd-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-b4-2006

אני אישית ניסיתי אצלי בB4 לנסוע כך (עם הנעה קדמית בלבד) במשך שבוע לראות אם יש שינוי בנסיעה,

שמתי לב לשינוי (לרעה) בנסיעה מהירה בסיבובים ארוכים, ביציאה מסיבובים וכו'.

שלומי

פורסם

בדוק את מצב הצמיגים.

ברכבים בעלי הנעה כפולה מחליפים 4 צמיגים ביחד ולא כמו שנהוג ב 2*4 להחליף בזוגות על אותו סרן.

מפני שהשחיקה של הצמיגים מקטינה מעט את הקוטר שלו וזה יוצר בעיות כפי שאתה מתאר.

בדוק את מצב הצמיגים, כי כאשר יש הפרש גדול בשחיקה בין הקדמיים לאחוריים זה יוצר את התופעה שאתה מזכיר כאן, כי אחד מבין הסרנים "רוצה" לעבור מרחק גדול יותר מהסרן השני בגלל קוטר הצמיג, ונתקלתי בזה לא מעט מניסיוני עם ג'יפים במוסך.

בנוסף לבצע בדיקות לכיוון זוויות ההיגוי (להלן כיוון פרונט וכיוון זויות סרן אחורי)

פורסם

קודם כל, ברור לכולנו שלא כדאי לבטל את המערכת באופן קבוע כיוון שזה החלק הייחודי של הרכב, מישהו בזמנו רכש את הרכב בגלל היותו 4 על 4 ושילם בהתאם.

אין על זה שום ויכוח.

עכשיו, ברשותכם אני רוצה להבין דבר אחד:

הנעה אחורית בסובארו אוט' סטנדרטית (בניגוד לגירסאות ידניות ויגירסאות אוט' מסויימות) מתחברת באמצעות יחידה הידראוולית. הרכבת פיוז מבטלת את הפעולה של היחידה.

איזה נזק יכול להיגרם לטווח רחוק למכלולי הרכב מנסיעה עם הנעה אחורית מבוטלת, מדוע צריך להיגרם נזק כזה ולאיזה מכלול בדיוק?

במה זה יהיה שונה מרכב שיוצר במקור כ 2 על 4?

• תוכן חדש...