Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך רכב משפחתי. ותעשו טובה אל תציעו לי משהו אחר.

במסגרת התקציב 20K. אני מתלבט בין הונדה סיוויק או מאזדה 3, אולי גם קורולה (2001 ומעלה).

במסגרת התקציב הזה מצאתי ביד 2 כמה מכוניות, בשנתונים 2001-2006 עם קילומטראז יחסית נמוך (עד 200 אלף).

אשמח לשמוע את חוו"ד איזה רכב עדיף. מבחינת צריכת דלק ואמינות. ויחס לנהג.

רוב הנסיעות היומיות הן עירוניות.

ומה צריך לשים לב בעת הקנייה (מתוך נקודת הנחה שלא אלך לבדיקה, כי אין לי כח וזמן).

פורסם

נסעתי על שני הרכבים, ולדעתי המאזדה מתעלה על הסיוויק בהרבה בחינות.

לגבי האמינות: לרוב מדובר ברכבים אמינים, אבל יש לשים לב למצב הרכב בפני עצמו וצורת התחזוקה שהוא עבר :-)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם (נערך)

כבעלים של סיויק 2004 לשעבר ו 2006 צורה חדשה לשעבר- אני יכול להגיד לך שיש יתרונות וחסרונות לכל רכב.

היתרון של המאזדה הוא התנהגות כביש והגה מתקשר (יצא לי לנהוג על מאזדה 3 כמה וכמה פעמים). המאזדה בזבזנית דלק בצורה בלתי רגילה וגם עגלה (רק נותנת תחושה של זריזות).

לסיויק מנוע חזק יותר וחסכוני יותר בדלק (כמובן שאם "תלחץ" הרכב יצרוך דלק בהתאם ובתקציב שלך תלוי מאוד איך שמרו על הרכב). מרווח פנימי נדיב גם מאחור.

החסרון של הסיויק שהיא מאובזרת בקמצנות, מתלים נוקשים והגה לא מתקשר.

ל 2 הרכבים יש 4 כוכבי בטיחות.

שורה תחתונה: קודם כל צריך לחשוב מה אתה יותר מעדיף: ביצועים וצריכת דלק או הגה מתקשר והנאה מנהיגה בכביש מפותל.

דבר נוסף ויותר חשוב לדעתי: בתקציב שלך יותר חשוב איך טיפלו ברכב מאשר באיזה רכב מדובר מכיוון ש 2 הרכבים נחשבים לאמינים אבל קח בחשבון שכל רכב מתיישן ואין מה לעשות!!!.

חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת שיש לו טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים. אל תתפנה לרכבים יד 2 או 3 עם ק"מ ברצפה בלי תיעוד של טיפולים שהבעלים טוען שהוא טיפל במוסך של הכלב של השכן.

בסיויק יש רצועת טיימינג שיש להחליף אחת לתקופה (לא זוכר בדיוק) והחלפה של שמן גיר בדגמים האוטומטיים.

בהצלחה,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
רועי מנחם, בוא תפרט בבקשה במה המאזדה מתעלה על ההונדה.

ההונדה מרגישה יותר מיושנת ליד המאזדה, בין אם זה בעיצוב החיצוני (על זה אפשר להתווכח) ובין אם זה בתא הנוסעים. על הנייר המנוע של ההונדה יותר חזק, אבל בפועל התחושה היא שהמאזדה מציעה יותר כוח וגם יותר מהנה (יחסית). בנוגע לאמינות וצריכת דלק? לא החזקתי אף אחת מהן, אז אין לי מושג.

אני מציע לפותח הנושא לבדוק ולנהוג בעצמו על שני הרכבים ולהחליט, אני אמרתי את דעתי בעניין :-)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

איתמר, תודה על התגובה המפורטת.

אני נסעתי רבות על מאזדה 3, זה רכב עם התנהגות סבירה, ואני יודע מה אני מקבל, בהנחה שהרכב היה שמור וקיבל טיפולים.

אני מתלבט לסיוויק כי ראיתי אחת כזאת שנראית שמורה, בעל הרכב שומר עליה טוב, אבל היא כבר נמכרה, ולכן אני מתלבט האם לבדוק גם הונדה.

לכן חשוב לי לשמוע ממי שיש לו כזה או נהג עליו אם זה רכב אמין ובסדר. כי בסך הכללי אני מבין שהוא גם יותר חסכוני מהמאזדה, וגם מתנהג בכביש כמעט אותו דבר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפני החלטה, אשמח אם מישהו יוכל להחכימני עוד קצת.

בעיקר בנושא הטיפולים למכוניות הנ"ל. כשהשאיפה כמובן היא כמה שפחות טיפולים.

פורסם

לגבי טיפולים:

מניסיון של 2 סיוויק 2003 במשפחה שאני מטפל בהן, אחת עם 190K KM ואחת עם 155K KM:

ההיא עם ה190K KM אצלנו כבר 12 שנים, קנינו אותה עם 3,500 ק"מ (כמעט חדשה), מטופלת עצמאית בבית,

עברה טיפולים שוטפים כל 10-15K KM: שמן מנוע 10W40 איכותי- 110 ש"ח, פילטר שמן מקורי - 70 ש"ח.

כל 30K: פילטר אוויר חליפי - 25 ש"ח, רביעיית פלאגים - 70 ש"ח בערך.

כל 60K: פילטר מזגן - 25 ש"ח באיביי.

טיימינג: כל 80-100K KM, לא זוכר מה העלות, מעריך שבסביבות ה1000 ש"ח במוסך.

ברקסים - תלוי בשימוש שלך, כמו רכב אחר, מחיר רפידות איכותיות בסביבות ה150 ש"ח, צלחות ב300-400 ש"ח.

בסביבות ה150K KM הוחלף רדיאטור במוסך, בערך 800 ש"ח עם עבודה.

בסביבות ה100K KM הוחלף נגד מהירות של מאוורר המזגן שהתקלקל (150 ש"ח מפירוק).

בגדול, מכונית אמינה אם טופלה בזמן. לא צפויות בעיות מיוחדות אם הרכב בעל היסטוריית טיפולים מסודרת, בגלל זה כמו שאמרו לך ידידיי בהודעות קודם - חשוב לבדוק אם הרכב טופל כראוי ולא הוזנח.

ההיא עם ה150K KM, אצלנו כבר 3 שנים, עברה טיפולים שוטפים כל 10K KM (פילטר שמן מקורי - 70 ש"ח, שמן קסטרול 5W40 מגנטק - 140 ש"ח בערך), לא התקלקל בה כלום טפוטפוטפו כבר 3 שנים מאז שנרכשה.

שים לב שבדגם הזה היתה בעיה בגיר בשנתונים 2001-2002 לדעתי ובחו"ל היה ריקול לדגמים האלה, הגיר פשוט שבק חיים פתאום, לדעתי הבעיה נפתרה בשנתונים 2003 והלאה.

צריך להחליף שמן גיר כל 60K KM, זה די יקר, 70 ש"ח בערך לליטר, מקורי של הונדה.

צריכת הדלק - באחת אנחנו משיגים צריכה משולבת (60%בינעירוני) בערך 1:12-13 בנסיעה רגועה, מחוץ לעיר עם נסיעת סבתא אפשר להגיע ל1:15.

ביטוח: חובה+מקיף 3300 לכל נהג מעל 24.

אם יש שאלות נוספות ו/או אם תרכוש אחת ותהיה מעוניין ביישור קו (פילטרים/שמנים/מצתים וכו'), יותר מאשמח לעזור לך ולהסביר לך על הרכב.

שלומי

פורסם

הוראות היצרן מאפשרות 0W20, 0W30, 5W40, 5W30, 10W40, תלוי בטמפ'

כמובן שעדיף סינטטי מלא, בשניה קנינו אותה לאחר שטופלה תמיד בסינטטי מלא וכך המשכתי.

הראשונה טופלה תמיד ב10W40 (כשעוד טופלה במוסך) ולכן פשוט המשכתי כך ולא עברתי לסינטטי מלא בק"מ גבוה (שאז התחלתי לטפל בה עצמאית) מחשש לנזילות חדשות.

שלומי

• תוכן חדש...