Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה קלאסי של האשמת הקורבן.

זה שאתה מגיע במהירות לכיכר ולא נותן זכות קדימה למי שכבר נמצא בה, לא נותן לך שום זכות לצאת עליו בצעקות. אם אתה לא מסוגל לראות רוכב אופניים שנמצא באמצע הכביש לך תבדוק את הראיה, יותר אפקטיבי מאשר לצעוק על אנשים ברחוב.

מזכיר לי מקרה שקרה לי - לפני כמה שנים נסעתי עם אשתי, הגענו לצומת והיא בלמה קצת בחוזקה כי היא לא שמה לב בעת ההגעה שיש שלט 'עצור'. 3 שניות אחרי העצירה נהגת אחרת נכנסה בה מאחור, ואז יצאה מהרכב בצעקות וקללות על זה שאשתי לא יודעת לנהוג ושצריך לקחת לה את הרשיון וכו' וכו'. כל זה בזמן שיש ילדים במושב האחורי שלה. כששאלתי אותה מה זה קשור - יש שלט עצור בכניסה לצומת, ובכל מקרה היא אמורה לשמור מרחק - זה לא עניין אותה.

אנשים מטומטמים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קרה לי משהו מאוד מפחיד עם רוכבת אופניים,

היא נסעה בכיכר ולא הסתכלה על הכביש ממנו באתי ואני לא כל כך ראיתי אותה למעשה נאלצתי לעשות בלימת חירום ויצא לי צעקה עליה למרות שהייתה מבוגרת ממני , לא נכנס למי היה אשם אני או היא כנראה ששנינו כל אחד עשה את הטעויות שלו אבל מצב כזה היה יכול להימנע הרגשתי איתו ממש רע אחר כך.

פעמיים נכנסו בי כי לא ראו אותי, פעם מקדימה ופעם מאחור, וזה היה כשישבתי מאחורי ההגה ברכב עצרתי וחיכיתי ברמזור. קורה שלא מסתכלים על הכביש ואז קורית תאונה, אבל אם זה אופניים הרבה יותר קל לזרוק את האשמה עליהם.

צריך לזכור שחוקי התעבורה מתירים לאופניים (אפילו מחייבים ממה שזכור לי) לנוע על הכביש, כך שהכביש שייך גם לרוכבי האופניים, עם כל הקושי שבדבר.

פורסם
לרכב? הלוואי שזה היה רכב אולי גם הייתי רואה אותו

אופניים הם כלי רכב לכל דבר ואתה מחוייב לראות אותם ולתת להם זכות קדימה.

אם אתה לא מסוגל - תזדכה על הרישיון, בגלל שאתה לא כשיר לנהוג, כי (1) אתה לא יודע את החוקים ו-(2) אתה לא מסוגל לנהוג כחוק, כי הראייה שלך לוקה בחסר.

לא כולם כשירים לנהוג.

אין בזה בושה להודות במה שאתה לא מסוגל לעשות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ את הנושא בעקבות מקרה יפה שקרה היום בטיול:

בזמן שעצרנו למנוחה וקפה, עקפה אותנו קבוצה גדולה של רוכבי אופניים (ללא רכב ליווי). כשחזרנו לכביש והשגנו אותם הם רכבו בשני תורים ובכך חסמו את הנתיב. לאחר כמה שניות שאנחנו אחריהם, המוביל הרים יד אחת וסימן משהו, כמה רגעים אחרי כל הרוכבים כבר היו בתור אחד קרוב לשוליים ונתנו לנו לחלוף.

הרשימו אותי מאוד, עם רוכבים כאלו אני שמח לחלוק כביש אחד :-)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הבעיה היא שזה עד כדי כך נדיר, שמצאת לנכון להקפיץ על זה שרשור שדעך.

כל הכבוד לאותה קבוצה, כן ירבו!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

ממש לא נדיר, מנסיוני אלו רוב המקרים (במקרים שפגשתי ברוכב/ים שחסמ/ו נתיב, הנתיב פונה תוך זמן מזערי).

בכל מקרה הסיבה שאין לך שרשורים על 'ראיתי רוכבי אופניים נורמליים על הכביש' אמורה להיות ברורה מאליה: זה לא מעניין. אתה לא זוכר את המקרים שלא עצבנו אותך כי אין משהו מעניין לזכור...

הבעיה עם רוכבי האופניים דומה להמון בעיות אחרות: יש איזה מיעוט מטומטם וכוחני, ואנשים מכלילים מההתנהגות המעצבנת שלהם על קבוצה שלמה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מקפיץ את הנושא בעקבות מקרה יפה שקרה היום בטיול:

בזמן שעצרנו למנוחה וקפה, עקפה אותנו קבוצה גדולה של רוכבי אופניים (ללא רכב ליווי). כשחזרנו לכביש והשגנו אותם הם רכבו בשני תורים ובכך חסמו את הנתיב. לאחר כמה שניות שאנחנו אחריהם, המוביל הרים יד אחת וסימן משהו, כמה רגעים אחרי כל הרוכבים כבר היו בתור אחד קרוב לשוליים ונתנו לנו לחלוף.

הרשימו אותי מאוד, עם רוכבים כאלו אני שמח לחלוק כביש אחד :-)

מה שהמוביל סימן זו אצבע אחת "1" - סימן מקובל כאשר אין שוליים או שהם צרים או ואז עוברים לרכב בטור אחד במקום שני טורים.

עברתי על השרשור והזכרתם לי למה אני כל כך אוהב את הפורום הזה, והאנשים השפויים כאן שמסרבים לשתף פעולה עם שנאה עיוורת, וכותבים דברי טעם והיגיון.

רוצה להגיד לכם בתור רוכב אופניים וגם בתור מי שיצא לו לנהוג כמה פעמים ברכב ליווי של קבוצה, שיש קומץ נהגים שלא מוכן לקבל משהו שונה, שחייב לצפור גם אם יש לו נתיב שלם פנוי,

שלא מוכן להמתין 20 שניות עד שיהיה מקום בטוח לעקיפה בכביש ללא שוליים, ועוקף על פס לבן במקום עם 0 ראות למי שבא ממול (למשל בכביש של נשר), ולאן כבר יש למהר בשבת ב 7 בבוקר?

לשמחתי מדובר בקומץ בלבד, הרוב בסדר גמור.

יש גם רוכבים שהם לא בסדר, וגם הם קומץ בלבד.

פורסם

שאלה - למה מראש לרכב בשני טורים?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כאשר רוכבים בקבוצה בשני טורים - נוצר מבנה שקוראים לו פלאטון.

בצורה כזאת הזוג מקדימה "חוסם" את הרוח למי שנמצא מאחוריו, ונוצרת רכיבה קבוצתית אווירודינמית ויעילה. הזוג הקידמי מתחלף כל כמה דקות, כלומר השניים שמקדימה יורדים למטה, וככה כל כמה דקות זוג אחר עובד קשה יותר ו"מושך" את ה"רכבת".

פורסם

וכשרוכבים בטור אחד הרי גם כן הקדמי חוסם את האוח לאחורי, רק בלי חשיפה לרכבים, עם פחות סיכון ופחות הפרעה לתנועה, לא?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני משער שאם הטור ארוך מדי חלק מן האפקט האווירודינמי המדובר מתבטל עבור הרוכבים בחלקו האחורי של הטור.

אם הם אמנם דואגים לפנות את הדרך בזמן - לא צריכה להיות בעיה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני משער שאם הטור ארוך מדי חלק מן האפקט האווירודינמי המדובר מתבטל עבור הרוכבים בחלקו האחורי של הטור.

אם הם אמנם דואגים לפנות את הדרך בזמן - לא צריכה להיות בעיה.

ואם בדרך בעלת שני נתיבים ינסעו שישה רכבים, שלושה רכבים בכל נתיב במהירות פחות מהמותרת ורק כשיגיע רכב נוסף מאחור יסמן להם המוביל והם יתכנסו לנתיב אחד, ובנתיים כולם מאחור יתעכבו, זה יהיה בסדר?

חוק הוא חוק, לא ראיתי שכתוב בחוק שמותר לרוכבי אופניים לנסוע בשני טורים אחד ליד השני מכיון שזה מקל על רכבתם.

פורסם

ששש, TRONCHO, ששש... דיבורים כאלה הופכים אותך לשונא אדם, חסר סבלנות ואחד שלא פתוח לתחביביו של חברו ובאופן כללי קנאי. זכור נא - פלוטון באופניים (כי כולם מקצוענים לעילא ולעילא) - מותר ורצוי. נהיגה ספורטיבית באותם כבישים - אסור בתכלית האיסור, כי אין למכוניות לאן למהר.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...