Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן בגטס 2007 לא מקרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה שמתי לב שהמזגן ברכבי (כמו שכתוב בכותרת, גטס אוטומטית, 2007, מנוע 1600) לא מתפקד כראוי. אני שומע ומרגיש את המדחס עובד, אבל המזגן מוציא אויר בקושי נעים, קצת אמורפי, אבל חצי רמה מעל אויר פושר לחלוטין. כמה שאלות:

1. מה הסיכוי שפשוט צריך למלא גז והבעיה תפטר?

2. מה עלות סבירה למילוי גז?

3. בהנחה ומדובר בבעיה אחרת, מהי עלות סבירה עבור עבודה טובה?

4. האם מומלץ לגשת למוסך מורשה יונדאי או עדיף למצא מזגניסט מוכשר ואמין באיזור מגורי? (ראשון/נס ציונה/רחובות/חולון/בת ים).

פורסם

1. סיכוי טוב (אם כי במידה וחסר גז כנראה שיש דליפה שלו מסיבה כלשהי).

2. כ-200 ש"ח (פלוס מינוס 50 לכל כוון).

3. תלוי בבעייה. החלפת/שיפוץ מדחס למשל - יהיה יקר פי 4-5 (לפחות, ממילוי גז).

4. מספיק מזגניסט. אין צורך במוסך יבואן - יהיה עפ"ר יקר יותר (במומלצים, יש לך את "עמוס מזגנים", עופר קצב ועוד - תוכל לקבל או לחפש בפורום).

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כל תחליף את מסנן המזגן שנמצא מאחורי תא הכפפות, אם הוא סתום הקירור יהיה חלש מאוד, אם זה לא עוזר לאחר ההחלפה צריך לבדוק לחצים וכמות גז, לבדוק אם המעבה לא מלוכלך מאוד...

פורסם

פשוט מאוד.

פתח את תא הכפפות.

לחץ החוצה את שני המעצורים שמונעים מתא הכפפות ליפול עד הסוף. תמרן אותם החוצה. ככה המעצור נראה כשהוא בחוץ:

zwiijot5nhtj.jpg

כעת בעדינות תן לתא הכפפות ליפול.

נתק את הכבל שבורר בין אוויר חיצוני לסירקולציה פנימית:

z4jgmzntxzkq.jpg

עכשיו תהיה לך גישה לפאנל שמאחוריו מסתררים 2 פילטרים, אחד על גבי השני. לחץ על הקליפס בחלקו העליון והפאנל יצא.

Stay Dirty

פורסם

לדעתי לפני שאתה מחליף, פשוט תוציא את המסננים ותבדוק שוב את המזגן. אם הוא עדיין לא מקרר, זה כנראה גז.

בגטס שלי (2004) הייתה בעיה דומה, אמרו לי להחליף מסננים אבל ראיתי שאין שינוי כשהוצאתי אותם. העניין הסתדר כשהוספתי גז, אבל עם הזמן הגז היה בורח מהר מאד וגיליתי נזילה בצינור (לכן כדאי להוסיף זרחן). התיקון עלה לי 700 ש"ח כולל עבודה ומילוי מחדש (עם ואקום כמובן).

פורסם

לא להפעיל את המזגן ללא מסננים המאדה רטוב מעיבוי ובקלות מעבריו מתחילים להיסתם וזה בדיוק מה שהפילטר נועד למנוע!!!

תוציא את המסננים אם הם מלוכלכים בהשוואה לחדשים אז תחליף.

פורסם

לא יכול להסתם מבדיקה של כמה שניות.

אבל באמת אחרי שאתה מוציא את הפילטר ואתה רואה שהוא שחור משחור, עם גושים ועלים בפנים אז די ברור שהגיע זמן להחליף אותו.

אף פעם לא ניסיתי לשטוף את הפילטרים האלה במים, לדעתי במים הוא פשוט יהרס תוך שניה כי הוא עשוי מסוג של נייר.

גם ניקוי עם לחץ אוויר לא כ"כ יעיל, לחץ אוויר לא מעיף את כל הלכלך שנאגר בפילטר, חלק גדול מהלכלוך נשאר בפנים וגם אם אחרי לחץ אוויר הפילטר נראה נקי יותר הוא עדיין סתום במידה כלשהי ולא הופך להיות חדש.

פורסם

אצלי ברכב שטפתי אותו (לא ממש הייתי צריך, סתם כי כבר הוצאתי אותו ו-150 שח עבור מסגרת נייר היה נראה לי מוגזם..) והוא דווקא החזיק תחת מים, הבעיה הייתה שעלה ריח עובש מהמזגן אחרי כמה ימים.

הוצאתי שוב, שטפתי עם אקונומיקה, ייבשתי והחזרתי והריח נעלם..

• תוכן חדש...