Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500x

אילנהד
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי להתייעץ לגבי רכישת פיאט 500x (הקרוסאוור החדש של פיאט). האם מומלץ? האם ידוע על בעיות איתו? האם הירידת ערך בגינו גדולה יותר מאשר מתחרים ישירים שלו כמו: שברולט טראקס ואופל מוקה?

אני שואלת על ירידת ערך כי אני נכת צה״ל ומחליפה רכב כל 3.5 שנים.

תודה לכל העונים.

בברכה,

אילנה דגן

פורסם

אי אפשר לענות לך על השאלות בנוגע לירידת הערך או האמינות כי זה דגם חדש. בעיות אמינות או שמירת ערך לקויה מופיעות רק שנה-שנתיים-שלוש אחרי שהדגם נמצא בשוק.

באופן כללי, המנוע והגיר של ה-500X משמשים דגמים אחרים של פיאט ואלפא ולא סובלים מתקלות מיוחדות.

באופן כללי, דגמי פיאט סובלים מירידת ערך מואצת ביחס למתחרים שלהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ירידת הערך היא משתנה שקשה לענות עליו. בעבר היה יותר קל לחזות את העניין - כיום יש גורמים חדשים שנכנ

סו לתמונה.

המימון הזול גורמים לכך שלפעמים גם רכב ששומר על ערכו, נגיד סוזוקי קרוסאובר - יהיה פשוט לא אטרקטיבי לרכישה אחרי 3 שנים, כי הרבה יותר קל לקנות ישירות מהחברה, ולא ממך.

כמו כן, חברות הליסינג יודעות להציע את הרכבים שלהן במחירים אטרקטיביים, עם אחריות ועם מימון נוח - וזה עושה נזק למוכרים הפרטיים.

אין לי מושג אם ה-500 קרוסאובר יהיה להיט בליסינג (מהמר שלא), אבל זה דווקא יכול לבוא לטובתך. לרעתך יכולה לבוא ירידת ערך קצת יותר מואצת (אם כי לא מפולת).

פורסם (נערך)

בתור בעלים מרוצים של שני רכבי פיאט, אני לא הייתי רוכש רכב שלהם מהיבואן כל עוד אסטרטגיית התמחור/אחריות שלהם נשארת זהה. אם אין שום סימנים של שינוי שיווקי, הסיכוי לצניחת הערך דרסטית (זו שגורמת לרכבים שלהם להיות כ"כ אטרקטיביים בעיני בשוק המשומשות) מפחיד מדי, למי שיודע כי הוא מתכנן למכור תוך 3 שנים.

הרכב שלי איבד 80,000 ש"ח תוך 4 שנים, 20K לשנה. קטסטרופה לבעלים המקוריים (ותענוג עבורי).

זה לא אומר שבהכרח 500X תתנהג באופן דומה, לרכב יש הרבה נקודות זכות. אבל אם את יודעת מראש שאת מוכרת תוך 3 שנים, הייתי מתמקד באופציה 'סולידית' יותר. אם היית אומרת שהרכב יהיה אצלך 5-7 ומעלה, זה היה פחות אקוטי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תשימו לב שפותחת השרשור בקשה השוואה מול טראקס ומוקה.

אומנם לא התעניינתי במחירונים שלהן כמשומשות, אבל נשמע בפורום שדגמים של שברולט באופן כללי גם לא בדיוק שומרים על ערכם כמו טויוטה יאריס שנת 2001.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

ראשית תודה רבה לכולם.

אז אני מבינה שלא ידוע על תקלות מיוחדות איתו.

לגבי הירידת ערך, מובן לי שפיאט זה לא טויוטה, אבל השאלה אם למשל אני קונה דגם עכשיו שהוא עולה 145,000, האם ייתכם שעוד 3.5 שנים הוא יהיה שווה פחות מ85,000?

האם הייתם ממליצים על אוטו מתחרה אחר? אני פשוט חייבת רכב גבוה בגלל הנכות שלי. התקציב שלי הוא עד 145,000-150,000

בברכה,

אילנה דגן

עריכה אחרונה על ידי אילנהד
פורסם

בגדול, למעט יוצאי דופן כמו טויוטה ולקסוס, הנחת עבודה לפיה רכב יהיה שווה חצי בעוד שלוש שנים לא תחטא הרבה לאמת. גם אם המחירון יהיה גבוה יותר, מחיר הסגירה יהיה קרוב הרבה יותר לחצי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא בטוח שהספורטג' 1600 יהיה להיט כיד שניה בן 3.5 שנים..

אני הייתי מתעלם משיעור ההפסד היחסי של כמה אלפים בודדדים בשנה בין המועמדות השונות ועושה נסיעת מבחן ובוחר את זו שהכי מתאימה ונוחה לי.

הנאה ונוחות, סיפוק ושביעות רצון שווים (לדעתי) הפרש ירידת ערך של כמה אלפים אם בכלל יהיה כזה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לא ניתן לדעת מה יהיה עוד 3 שנים, מה שכן זה דגם חדש שלא נמכר לליסינג + שמירת הערך של ה500 הקטנה נחשבת לטובה מאוד כך שאלו דברים שלטובתך.

בנוסף, צריכת הדלק אמורה להיות חסכונית יותר לעומת ספורטאג' למשל וזה גם שיקול כלכלי.

בשורה התחתונה, אם אהבת את הרכב ואת הנסיעה ההבדלים עוד 3.5 שנים כנראה לא יהיו כאלו גדולים (אם בכלל) שצריכה להתפשר.

בהצלחה!

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

יחידת הנעה (מנוע וגיר) מוכחת ואמינה. אמינות כללית של תוצרת פיאט בשנים האחרונות טובה מאוד כמו גם שירות הלקוחות. מתי זה יחלחל לעם ישראל וישנה את שמירת הערך של המכוניות לא ברור. אבדן ערך של חמישים אחוז בשלש שנים מציב את הערך התיאורטי על פחות ממה שתכננת, קחי את זה בחשבון.

פורסם
במקרה שלך אם את מעוניינת ללכת על בטוח - קיה ספורטאג יתן תמורה הולמת. כמו כן הייתי פוזל לכיוון הסובארו xv אם הוא מספיק גבוה בשבילך.

איפה פה ההליכה על בטוח, כאשר בעוד 3.5 שנים השוק יהיה מוצף ברכבים כאלה - גם כפרטיות וגם כלי

סינג?

פורסם (נערך)
ראשית תודה רבה לכולם.

אז אני מבינה שלא ידוע על תקלות מיוחדות איתו.

לגבי הירידת ערך, מובן לי שפיאט זה לא טויוטה, אבל השאלה אם למשל אני קונה דגם עכשיו שהוא עולה 145,000, האם ייתכם שעוד 3.5 שנים הוא יהיה שווה פחות מ85,000?

האם הייתם ממליצים על אוטו מתחרה אחר? אני פשוט חייבת רכב גבוה בגלל הנכות שלי. התקציב שלי הוא עד 145,000-150,000

בברכה,

אילנה דגן

כן, הגיוני,אפחד לא יכול לדעת בדיוק כמה ירד אבל יש סיכוי גדול שזה יהיה המחיר עוד 3.5 שנים, לדוגמא אחותי קנתה בסוף 2011 גולף חדשה ב135,000 אלף והיום אחרי 3.5 שנים ובערך 30 אלף ק"מ היא שווה 70 - ירד כמעט חצי מחיר ב3.5

בקיצור כמעט כל רכב שקונים חדש יורד חצי אחרי 4 שנים במקרה הטוב

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...