Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לפני כמה ימים נגמר לי הביטוח ובאתי לסוכנות ביטוח בשביל לחדש.

כול הזמן אני ניגש לסוכנת ביטוח שהיא גם מנהלת הסניף.

ביקשתי שתחדש את הביטוח חובה צד ג' +חובה.

היא ציינה שזה כולל שמשות וגרירה.

שאלתי לגבי שמשה, במקרה והיא נשברת בכול סיבה שהיא, מה מקבלים?

היא ענתה שמקבלים שמשה ישראלית פשוטה ללא מסנני קרינה וכו'.

שאלתי אותה ומה לגבי שמשה מקורית? נגיד ואני רוצה שמשה מקורית ולשלם על זה מכספי?

היא טענה שאין כזה דבר בארץ להתקין שמשה מקורית, אפילו לא בכסף.

היא אמרה שלא משנה אם הרכב שנת 90 או 2015, אין כזה דבר לשים שמשה מקורית.

בתכלס, זה נשמע לי מאוד מוזר ונוטתי "להסכים" איתה.

אין טעם להמשיך לחפור על זה כשהסוכנת- מנהלת סניף אומרת כזה דבר.

מה אתם אומרים?

איזה סיבה יש לה להגיד כזה דבר, גם כשאמרתי לה שאני מוכן לשלם מכספי?

תודה

פורסם

לצערי זה מה שקורה ...

פעם הייתי במצב כזה באחד הרכבים הקודמים החליפו שמשה וזה נראה ממש גרוע ושונה משאר השמשות.

אחרי דין ודברים נתנו לי אופציה להוסיף מכיסי כמה מאות שקלים לשמשה מקורית וזה מה שעשיתי...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לי היה ביטוח שמשות מקוריות בפיג'ו ואפילו הפעלתי אותו פעם אחת. קיבלתי שימשה מקורית עם הסמל של האריה.

עכשיו יש לי Audi וגם שם יש ביטוח שמשות מקוריות, בתוספת תשלום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אז רגע, אם אתם הצלחתם בכול זאת להחליף לשמשה מקורית, למה הסוכנת- מנהלת ביטוח אומרת לי שאין כזאת אפשרות?גם לא בכסף.

או שבשביל להוציא שמשה מקורית צריך לריב עם כול העולם?

פורסם

לא צריך לריב עם אף אחד. רוכשים מראש ביטוח שמשות מקוריות והכל דבש.

לגבי השאלה האם זה משתלם כלכלית או לא כל אחד יענה את התשובה שלו.

פורסם

תוכל לפרט קצת? באיזה חברה מדובר, וכמה עולה התוספת?

פורסם

במעמד קניה של רכב חדש הסוכנות של יבואן בד"כ מציעה ביטוח עם שמשות מקוריות. חברות ביטוח רגילות אינן מבטחות שמשות וזה מגיע בחבילה חיצונית של שגריר, ממסי ודומיהם שכולל גרירה, שמשות וחילוץ בד"כ. שם בד"כ מדובר בשמשות חילופיות. לכן הגיוני שסוכן שמייצג חברת ביטוח ורגיל למוצרים שלו לא מכיר שקיים דבר כזה. הבעיה שאני לא חושב שאפשר לרכוש שמשות מקוריות ועוד במיוחד לרכב 2004. מנסיוני, פרט ללוגו על השמשה אין שום הבדל. הרי טויוטה ופיג'ו לא מייצרים שמשות, אלא קונים בחוץ. יש מצב שתחליפי זה בדיוק אותו דבר. הכל בראש.

פורסם

שמשות מקוריות חייבות לעמוד בתקני איכות של היצרן בטרם יורכבו על הרכב. שמשות תחליפיות לא.

קשה לי להאמין שמדובר באותה האיכות אבל אני מודה שאין לי באמת דרך לדעת.

פורסם

יש סיבה למה תחליפי יותר זול.

עובי דק יותר , פחות הגנת שמש \ סינון קרינה עד אפס.

מנסיון - הדבר המבאס ביותר הוא לשים תחליפי מבית הזבל של הביטוח.

אני מבטל את הביטוח הזה גם אם הוא חינם, גם הגרר הוא של שגריר הוא חתיכת זבל של שירות.

מביאים ילד שינסה להניע בכוח ואז מחליטים לשלוח גרר.

או שדפקו את הרכב בתהליך או שתתיבש פעמיים.

Kia Niro 2017

פורסם

תלוי באיזה רכב, אני החלפתי השבוע לשמשה מקורית כי לרכב שלי אין שמשה חלופית לפחות לא בארה״ב למזלי אבל זה נראה לי מסוג החלקים שלא הייתי חושב פעמיים והייתי שם רק מקורי לרכב שהמקורית תעלה פחות מחצי מעלות הרכב.

פורסם

לפני כמה שנים שברו לי את השמשה האחורית בקליאו בשביל לקחת רמקולים חלודים שהיו על המגש.

כששמו לי שמשה חלופית ישראלית, זה היה חרא של תוצאה.

שמשה הכי פשוטה שיש, דקה, ראו את הדבק, בקיצור מתחת לכול ביקורת.

אז עדיין לא הבנתי לגבי החלפה לשמשה מקורית.

השמשות המקוריות שברכב עם מסננים + כהים+ מסגרת כהה בשביל שהשמש לא תסנוור בזמן נהיגה.

אם חס וחלילה משהו יקרה לשמשה, אני לא מוכן להתפשר על שמשה לא מקורית.

אם אני אגש למוסך מורשה או מוסך זגגות ואבקש שישמו לי שמשה מקורית 1 ל1, אני אקבל סירוב?

*בוא נצא מנקודת הנחה שאני אהיה מוכן לשלם 10.000 ש"ח.

פורסם

אתה לא תקבל סירוב אלא תידרש להשלים מכיסך את ההפרש שבין השמשה שהותקנה לבין השמשה שמגיעה לך לפי כתב הביטוח.

אפשרות נוספת שעומדת בפניך היא למלא תביעת נזיקין רגילה, לשלם השתתפות עצמית ותוספת לפרמיה השנתית ולקבל שמשה שתותקן במוסך ולא במפעל שמתמחה בשמשות תחליפיות.

פורסם

בנוסף למה שדורקי אמר, אציין כי שמשות מקוריות אפשר לאתר בפירוקיות ואז העלות סבירה. כמובן שגם במקרה כזה בעל הרכב ישלם מכיסו את ההפרש בין עלות השמשה המקורית מפירוק לבין השמשה התחליפית.

פורסם
אז רגע, אם אתם הצלחתם בכול זאת להחליף לשמשה מקורית, למה הסוכנת- מנהלת ביטוח אומרת לי שאין כזאת אפשרות?גם לא בכסף.

או שבשביל להוציא שמשה מקורית צריך לריב עם כול העולם?

למה היא אומרת? שתי סיבות אפשריות האחת - בורות ,השניה -היא לא יכולה להציע לך את זה אבל רוצה לשמור אותך בתור לקוח. וכבר היית צריך ללמוד לא להאמין לכל מה שאומרים לך ,במיוחד אנשים בעלי עניין.. זה שהיא מנהלת הסניף זה רק אומר שהיא יותר ממולחת

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...