Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נאלץ מתוקף תפקידי לנסוע בכל מיני מקומות מרוחקים,

וקרה לי כבר שנתקעתי בלי דלק ואין בסביבה תחנת תדלוק.

מאז אני מחזיק קבוע ברכב מיכל 4 לי' כזה

559e3167567de.jpg

מה שקורה, המיכל מתנפח ואני חושש שזה לא בטיחותי.

כמו"כ כל בוקר שאני נכנס לאוטו הוא מסריח מדלק.

רציתי לדעת האם יש מיכל שאתם ממליצים עליו.

תודה.

פורסם

מצטרף לעצה של הבחור מעליי - אם כבר בחרת לשמור דלק, שים אותו במיכל יעודי.

תשתדל למלא את המיכל עד סופו (כמו שיותר מלא - יותר טוב) משום שזה ימנע מהנוזל להתאדות ומהמיכל להתנפח,

הרבה אנשים לא מודעים לכך שהנוזל הוא לא החלק הנפיץ אלא האדים, הם הנפיצים.

בנוגע לריח, יכול להיות שמיכל יעודי יעזור לך עם זה אבל לדעתי כך או כך הריח ישאר,

עדיף שתאוורר את הרכב טוב לפני שאתה נכנס לנסיעה - אדי דלק לא ממש בריאים (בלשון המעטה).

פורסם

רק במזלך לא נשמעו בחדשות: פיצוץ רכב בעיר @@@@ ברכב היה גבר אחד שמו חיים לא מוכר למשטרה חשד לטעות בזיהוי בקרבות בן משפחות הפשע בעיר.

פורסם

הוא כתב שהוא משתמש בזה כך שזה לא ״מיותר לחלוטין״

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רוב הרכבים יכולים לבצע נסיעה ממטולה לאילת על מיכל דלק אחד, לאן אתה כבר נוסע שאתה נתקע בלי דלק ואין תחנת דלק באיזור?

לפי דעתי הבעיה היא בהתנהלות שלך, אבל אם אתה מתעקש על מיכל, תקנה כבר אחד של 10 ליטר כי לפי מה שאתה אומר, אתה נמצא במקומות כל כך שכוחי אל שאני לא מבין איך ה 4 ליטר שאתה שומר ברכב עוזרים לך.

פורסם

אני מסכים עם רועי1.

נסיעה ארוכה אפשר וצריך לתכנן ובעידן שניתן לראות גם כנראה פיזור תחנות דלק בכל סמארקפון - הרוב המוחלט של הנהגים לא ייתקעו ללא דלק - אלא יתדלקו מבעוד מועד.

alfa 156 2.5.

פורסם

נו באמת. יש מספיק דברים ומספיק מקומות שבנאדם יכול למצוא את עצמו בלי דלק. נאמר שהעבודה שלו בסביבה חולית מאוד והוא נכנס אליה עם מיכל מלא - בהחלט יתכן שבסיום העבודה גם אם נשאר לו דלק הכמות אינה מספיקה כדי להגיע לתחנת דלק.

לבנאדם יש בעיה, הוא לא פתח אשכול כדי שיגידו לו שהיא לא אמיתית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
נו באמת. יש מספיק דברים ומספיק מקומות שבנאדם יכול למצוא את עצמו בלי דלק. נאמר שהעבודה שלו בסביבה חולית מאוד והוא נכנס אליה עם מיכל מלא - בהחלט יתכן שבסיום העבודה גם אם נשאר לו דלק הכמות אינה מספיקה כדי להגיע לתחנת דלק.

לבנאדם יש בעיה, הוא לא פתח אשכול כדי שיגידו לו שהיא לא אמיתית.

נשמע מופרך קצת...

אף אחד לא אומר לו שהבעיה לא אמיתית, אלא שההתנהלות אולי לא נכונה.

פורסם

לפי מה שזכור לי אסור להחזיק דלק בבגאז' עפ"י חוק.

ואני חושב שהבעיה שלך היא שאתה נוטה לתלדלק רק כשהמיכל מתרוקן, תעשה שינוי קטן בהרגלים שלך וכך תתגבר על הבעיה.

אם אתה נוסע לתדלק כשאתה רואה את המחוג על 1/8, תתחיל ללכת כשזה על 1/4 או על 1/3 או אפילו על חצי.

(זה לא יותר יקר אם מתדלקים רכב שיש בו דלק).

פורסם (נערך)

אם באמת איכשהו באמת אתה זקוק ליותר ק"מ ממה שהרכב מסוגל לתת לך על מיכל 1.

לדעתי שווה להחליף רכב יש לא מעט רכבים שמסוגלים לתת 800 ק"מ ויותר למיכל מלא.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

אם תגיד שאתה רוצה להתקין עוד טנק דלק באוטו- ניחא, אבל אם 4 ליטר שאתה מחזיק בבגאז' זה מה שעוזר לך לא להיתקע סימן שאתה כנראה דוחה את התידלוק עד שנשארים במיכל רק אדים, למרות שזה לא חוסך לך כסף.

פורסם (נערך)
שלום רב,

אני נאלץ מתוקף תפקידי לנסוע בכל מיני מקומות מרוחקים,

וקרה לי כבר שנתקעתי בלי דלק ואין בסביבה תחנת תדלוק.

מאז אני מחזיק קבוע ברכב מיכל 4 לי'

מה שקורה, המיכל מתנפח ואני חושש שזה לא בטיחותי.

כמו"כ כל בוקר שאני נכנס לאוטו הוא מסריח מדלק.

רציתי לדעת האם יש מיכל שאתם ממליצים עליו.

תודה.

הוא כתב שהוא משתמש בזה כך שזה לא ״מיותר לחלוטין״

אני מצטרף לחברי הפורום שלא מקבלים את הביקורת.

קודם כל השואל הוא אדם בוגר עם שיקול דעת והשאלה במקום, והבחין בכך שיש להחזקת דלק במכל לא יעודי בתא המטען השלכות בטיחותיות ובריאותיות (הדגשתי).

השואל שאל על נסיעות למקומות מרוחקים (הדגשתי) בארץ (לפי תמונת המכל), ולא רשם: שהוא ישן שעות עם מנוע פועל, לא רשם שעובד בשטח (לדעתי מדובר ב-I35 לפי הודעות קודמות).

יכול להיות שרשמתי תשובה לא מלאה כגון:

אני מניח שאתה נוסע דרומה, בתחילת הנסיעה קח לך שתי דקות ותכנן תחנה אחרונה לאחר שאתה עובר את באר-שבע/דימונה/מצפה, גם בערבה יש תחנות דלק. עוד אני מניח שהשואל כבול עם חברת דלק מסויימת בהסכם, וזאת כבר שאלה אחרת.

גיסתי נוסעת כל יום לעבודה הלוך חזור שבעה ק"מ כיוון עם שמונה תחנות דלק בדרך (בהגזמה) ונתקעה לא פעם בלי דלק. כמובן שזה שונה מאוד מאופי עבודתו של השואל, אבל לדעתי שני הנ"ל נובעים מליקוי בהרגלים/התנהלות ולא באמת מפריסת תחנות דלק בארצינו. רכב בנזין הוא לא רכב חשמלי/אגסי ונשאלה שאלה על מקום שאין בו באמת בעיה.

כמו כן אני מודע לכך שבטיולי שטח (שבו כמובן אין תחנות דלק) זוללי הבנזין חוששים להתקדם במקום שבו לוגמי הסולר נשארים עם מכל מלא למחצה. זה לא המקרה כאן.

נ.ב. (עריכה):

פות"ש, אם אתה מרבה לנסוע ק"מ רבים במקום העבודה, ולא מפריע לך פחות מקום בתא מטען, אולי כדאי לך לשקול להתקין מערכת תדלוק בגז, דבר שיגדיל באחוזים ניכרים את טווח הנסיעה שלך, ועדיין תוכל להמשיך לנסוע בבנזין כשהגז יאזל.

התקנה מסודרת כזאת נעשית באופן בטוח יחסית.

בכל מקרה הרכב שלי (C5 דיזל) נוסע קבוע מעל 900 ק"מ למכל (של 67 ליטר לפי הספר כאשר אני ממלא קרוב ל-60 ליטר סולר), רכב דיזל מודרני וקטן יותר יסע גם מעל 1100 ק"מ למכל.

בשתי ההצעות הנ"ל, מלבד הטווח תקבל גם חסכון משמעותי בהוצאות הדלק.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

היי,

גרמתם לי לחייך.

אכן, מדובר ב I35, מסתבר שבניגוד לרכב הקודם שהיה לי המיכל דלק שלו קטן יותר.

אם בעבר הייתי מתדלק פעם אחת בשבוע, אז עכשיו אני צריך למלאות פעמיים.

אז ברור שאפשר לתכנן מבעוד מועד ולא להגיע למצב של 0, אבל גם ההרגל של התדלוק בשנים קודמות וגם מה לעשות לפעמים השכחה גורמת לכך, כבר קרה לי גם שיצאתי מפ"ת עם מד מהבהב, תיכננתי למלאות דלק ב"פז" קוקה קולה בדרכי לאשקלון, והופ, אחרי שאני עובר ת'תחנה אני נזכר שלא תידלקתי ואז אין לי ברירה וממשיך הלאה לתחנה הבאה, פז סיירים, ואז אני מגלה שזה סגור כי משפצים, ואין ברירה ממשיכים לנסוע וליד מחלף ראשון אני נאלץ לעמוד בצד כי האוטו נעצר.

אז נכון שאני משתדל לזכור למלאות בזמן ולהימנע ממצבים כאלו, אבל על כל צרה שלא תבוא רציתי שיהיה לי גיבוי.

• תוכן חדש...