Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה היא מכונית משפחתית בתקציב של 130 אש"ח

לאחר שסרקתי כמעט כל סוכנות רכב אפשרית אפשר להגיד שהגעתי לישורת האחרונה וכאן יש לי המון סימני שאלה בעיקר בגלל ניסיון עבר רע ומר.

האפשרויות שלי צומצמו לכדי שתי אפשרויות כשאחת מהן קצת בורחת לי ממסגרת התקציב, שתיהן מבית סקודה.

אוקטביה 1.2

ספייסבק 1.4

ללא ספק שבגזרת המחיר הספייסבק מנצחת את האוקטביה אך היא לא באמת "משפחתית"....האמת היא שלא ממש הצלחתי להבין לאיזה סגמנט הרכב הזה שייך?

האם רכישה של הפייסבק מהווה סוג של "סיכון" בכל הקשור לעתידה כרכב יד שניה שאין לה איזושהי הגדרה לגבי שיוכה לסגמנט מסוים?

לעומתה, האם מנוע ה1.2 מספק בביצועיו תחת המעטפת של האוקטביה?

מה על אמינות תיבת ההילוכים? ניסיון העבר שלי עם פאביה 2012 לא מבשר טובות.

כשרכשתי את ה2012, דיברו כולם על בעיות שהיו בשנים 2010 עד 2011 וב2012 הם נפתרו.

בפועל 2 החלפות מצמדים והחלפת מכטרוניק לרכב שעשה בקושי 40 אלף ק"מ.

האם יש אמת בדברים הפעם "שהגיר שופר והבעיות טופלו..." או שאני הולך למצוא את עצמי בתוך אותה הסאגה?

אני קצת מתקשה לבנות אמון במוצר למרות ההעדפה הלא מוסברת לבחור דווקא בו (אולי ביצועי המנועים).

אשמח לקבל עצות (וגם אפשרויות מומלצות אחרות תחת מגבלת התקציב והסגמנט) כי אני באמת מבולבל.

רוב תודות

פורסם

על הדף הרכבים של סקודה באמת עונים על כל הצרכים,ונותנים הרבה פלוסים כדוגמת דלת חמישית,תא מטען גדול מאוד,רכבים מרווחים ובנויים טוב. וגם מחירים סבירים.

בפועל,יש חסרונות כבדים כמו עלויות ביטוח גבוהות,תקלות במנועים (ע"ע סופרב), תקלות בגיר/מצמד.. וכאלו דברים,אותי אישית, מורידים מקנייה כזו (כל עוד אין לי כסף וזמן מיותר להתעסק עם בעיות כאלה).

כשלעצמו,מנוע 1.2 של אוקטביה בהחלט מספק ברמת המשפחתית,וחזק יותר מהרבה משפחתיות אחרות בעלות נפח מנוע גדול יותר.

כל המחשבה על איזה שוק יהיה לרכב בעתיד לכשתרצה למכור אותו- מיותרת לחלוטין,לא ניתן לחזות את זה,ולא את התקלות שאולי יהיו ויגרמו לשוק רע,או סתם שם רע שיוצא לרכב (פורד מונדאו היא דוגמה קלאסית לרכב מצויין בלי שוק). כך או כך, חברות הליסינג כבר ממזמן גמרו את שוק היד שניה עם ההיצע הרב שלהם. פשוט הצפה.

אני חושב שאחרי שתגדיר צרכים מהרכב (ומה אהבת בסקודה שאין באחרות..?),אולי נוכל לייעץ לך על דגם אחר ששווה בדיקה.

אני בטוח שקיימים עוד דגמים רבים איכותיים ואמינים יותר.

פורסם

פיג'ו 308. עולה קצת פחות מהאוקטביה ומרגישה טוב יותר בכל פרמטר חוץ ממרווח בתא הנוסעים. אם אתה רוצה משהו יותר זול, גם הc4 היא אופציה לא רעה, אם עדיין מוכרים אותה ב"מחיר ההשקה" של 124k.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הדרישות העיקריות נסובות סביב תא מטען גדול יותר ומרווח רגלים מכובד שיאפשר לשלושה מבוגרים גבוהי קומה לשבת במושב האחורי וכן, למרות ההעדפה הסקודתית הבלתי מוסברת אני בהחלט מתכוון לפנות הפעם לכיוון האמינות כי זה קצת מעליב שאתה נכנס למוסך כל כך הרבה פעמים שהעובדים במוסך כבר זוכרים מי אתה ומה הבעיות באוטו שלך מרוב שאתה מבקר שם.

אלו הסיבות העיקריות בגללן נפרדתי מהפאביה.

עשיתי בשבועיים האחרונים המון נסיעות מבחן, בהחלט יש המון מועמדות ראויות בכדי לכסות את שתי הדרישות העיקריות שלי אך נתוני המנוע באופציה המובילה מבחינתי מול הסקודות שהיא הI35 היו מביכים מאוד בנסיעת המבחן למרות שבאבזור ובמחיר היא מנצחת בהליכה אחורה.

אולי העובדה שהתרגלתי למנוע המוגדש לא מאפשרות לי לרדת להתנהגות והביצועים של מנוע אטמוספרי רגיל, למרות שבמניין הסוסים על הנייר הוא מנצח את הספייסבק אבל בפועל לא מרגיש כמו אחד כזה.

הI35 הרגיש כאילו מעבר ל100 קמ"ש הוא מתאתגר ממש וההיגוי שלו מרגיש לא מחובר לכביש, לא בבינעירוני ולא בעירוני....ושוב, אולי בגלל נקודת הייחוס שלי על הפאביה עם היגוי מאוד נוקשה בהשוואה ליונדאי ומאוד מורגש בפידבקים מהכביש.

פורסם

אופל אסטרה סטיישן 1.4 טורבו, סובארו XV 2 ליטר יד ראשונה אפס ק"מ, פיז'ו 308 סטיישן.

ידניות:

סקודה, דאציה דאסטר 1.2 טורבו

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

נשבעתי שלא אקנה יותר מהם רכב בחיים אחרי מה שעברתי עם הבעיות ברכב למרות שדווקא בקטגורית השירות, לא הייתה בעיה בגישה ובטיפול בבעיה.

הבעיה הייתה....שהייתה בעיה

למרות כל זה מצאתי את עצמי שם שוב כי לא מצאתי חלופה שיכולה לתת מענה כמו שכבר כתבתי למעלה לגבי הi35 למשל.

פורסם

אני מבין ללבך את עניין האיכויות,ולכן לא הייתי מציע לך בכלל ללכת לכיוון יונדאי (מניסיון של 3 רכבים שלהם).

המלצתי לך היא לבדוק הונדה- רכב מהודק יותר,עשוי טוב. סיוויק טורר יתן לך מענה הולם למרווח,לאיכות ולביצועים. אפשרות נוספת היא טויוטה אוריס סטיישן. (עוד שתי חברות ששווה לבדוק הן אופל- איכות גרמנית אבל בזול,וניסאן שנחשבת לאמינה)

ואולי שווה לך ללכת על רכב מנהלים יד שניה בן פחות משנה,זה יפתח לך אפשרויות רבות.

פורסם

למרות כל זה מצאתי את עצמי שם שוב כי לא מצאתי חלופה שיכולה לתת מענה כמו שכבר כתבתי למעלה לגבי הi35 למשל.

הלכת לבדוק את המתחרה הכי ישנה והכי פחות אטרקטיבית בקטגוריה ואתה מתפלא?

לך תבדוק את הסיטרואן C4 החדשה, את הפיג'ו 308 החדשה או אפילו את טויוטה קורולה הכבר פחות חדשה.

תתפלא לשמוע, יש מכוניות חדשות שלא הולך להם גיר פעמיים בשלוש שנים. לא חייבים להסתובב בעולם עם סימפטום שטוקהולם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תסמונת שטוקהולם על גבול תסמונת האשה המוכה.

עזוב אותך חבר, אין על "האיכות" הגרמנית.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם (נערך)

למה להיכנס יותר עמוק לבור? אנשים מכניסים לעצמם דברים לראש ומנחשים מה יהיה בעתיד,הבעיות בDSG ובTSI עדיין לא נפתרו (וכנראה שגם בעתיד) ואחרי שתוקף האחריות תיגמר תיקלע לצרות צרורות.

חפש יפנית/קוראינית איכותית יותר שתתן לך שקט נפשי ואורך חיים בריא.

מאזדה 3

טויוטה קורולה/אוריס החדשה

יונדאי I35 /I30/ I30CW

השחקניות הכי חזקות בשוק היום.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

אם אתה נמצא הרבה זמן בפקקים, הגיר הזה לא ממש טוב לזה מכוון שאתה גם לוחץ חצי דוושה ברקס וגם הגיר מנסה כל הזמן לשלב הילוך ראשון כדי להתקדם וזה שוחק את המצמד. בגיר אוטומט סטנדרטי זה לא קורה כי הכוח מועבר דרך שמן. ברכב שלי יש את הגיר DSG מ2009 ואף פעם לא החליפו מצמדים (עכשיו צריך בפעם ראשונה 100K KM).אז כנראה זה תלוי גם באופי נהיגה, "אתה לא נוסע טוב" על הגיר הזה, והוא מתקלקל לך בתדירות גבוהה. לך על גיר אוטומט סנדרטי, לדוגמא אופל אסטרה 1.4 טורבו אופציה טובה (מניסיון של שנה) וגיר אוטומט 6 הילוכים, לא נופלת באיכות מסקודה. לא היתי שוקל יונדאים למיניהם כי הם ממש רמה אחת מתחת לטעמי.

המנוע 1.2 TSI הוא המחליף של 1.6, עם טיפה יותר כוח. בשילוב עם גיר DSG נותן ביצועים טובים וחיסכון בדלק. לדעתי, זה מנוע חלש לאוקטביה, ה1.4 עם 122 כ"ס הרבה יותר מתאים לה.

פורסם

המנוע 1.2 TSI הוא המחליף של 1.6, עם טיפה יותר כוח. בשילוב עם גיר DSG נותן ביצועים טובים וחיסכון בדלק. לדעתי, זה מנוע חלש לאוקטביה, ה1.4 עם 122 כ"ס הרבה יותר מתאים לה.

הסתכלת בדפי הנתונים לאחרונה?

א. לאוקטביה יש 140 כ"ס והוא חזק בצורה דיי משמעותית מה122 בעיקר בסעיף המומנט.

ב. 1.2 בהחלט מספיק ביחס למשקל. האוקטביה היא אחת המשפחתיות הכי קלות בהיצע, בטח בהשוואה לאסטרה שהזכרת.

פורסם

אצתרף להמליץ על ה308 החדשה היא עושה בדיוק את מה שצריך וכמו שצריך (למרות גם שמנוע ה1.2 טורבו עדיין לא הוכיח את אמינותו).

מתוצרת קבוצת פולקסוואגן הייתי נמנע עד להודעה חדשה.

אציע לך לשקול גם רנו פלואנס דיזל הוכחה כמאוד אמינה ומאוד מרווחת וגם מאוד חסכונית סוג של משפחתית.

הדבר היחיד שיש לפחוד ממנו זה חוסר הסחירות של הצרפתית למרות שמי יודע ואולי הדור הזה שיצא כרגע יוכיח את.עצמו מה שידרג אותן גבוהה בתור בחערת יד שנייה

פורסם

חפש אוקטביה או סופרב 2012 - 2013 אוטומטי לא רובוטי 1.8 TSI

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...