Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי אין בעייה של חיישנים בתקלה זו ( אין מנוע צעדים בדגם זה ) כך שהם לא משפיעים על האוויר רק על הדלק.

פרק את הצינור מיים העליון כשהמנוע קר לגמרי ונשוף לתוך הצינור מיים - חייבים לצאת מיים מהצינור מתכת - בעם לא יש סתימה ליחידה וזו הבעייה של הטורים - ( מיים אולי מגעים ליחידה אך לא מסוחררים דרכה - עובד כמו צ"וק מכאני ע"י קאפסולה טרמית).

בעם לאחר בדיקתך את נושא נוזל היקרור ליחידה ותאשר שהכל תקין נמשיך הלאה בבדיקות.

בהצלחה.

חיים יוד.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שאתה מתכוון לצינור הזה שמוקף בעיגול - ויש אחד מתחתיו (אני מניח שאחד כניסה והשני יציאה). אני אמור לנשוף לתוך זה ואז המים מאיזה צינור ברזל צריכים לצאת ? ממכסה הרדיאטור ?

IMG_20150712_160015.jpg

פורסם
בדיוק זה הצינור נשוף לתוך הצינור גומי במנוע קר וראה האם יוצאים מיים מהצינור מתכת המכופף שממנו ניתקת את הצינור גומי.

חיים יוד.

עדכון :

פירקתי את הצינור העליון בלבד ונשפתי ונשפתי (הזאב מ3 החזרזירים היה מחוויר לעומתי) ולא ייצאו מים מצינור הברזל. מה שכן קרה זה שהיו בועות ורעש ממיכל התוספים של הנוזל קירור.

לא הסתפקתי בזה , פירקתי גם את הצינור התחתון ונשפתי לתוך הצינור העליון יצאו טיפטופים קלים מצינור הברזל התחתון אבל לא מהעליון.

אחר כך העברתי חוטר (עד כמה שנכנס - וזה ממש קצת) בשני צינורות הברזל.

לפני שהחזרתי את הפילטר ניקיתי שוב את פרפר המצערת וקיוותי לטוב.

אך ללא הועיל , הנעתי והטורים עמדו עדיין על 1.1 .

יש רעיונות מה הלאה? אולי יש בכל זאת משיכת אוויר ? כשאני מניע על מנוע קר אני שומע רעידות חזקות מאחורה מהאזור של האגזוז .יכול להיות קשור ?

פורסם

אל תחזור אחורה - התקדמת באבחנה והגעת למסקנה שישנה סתימה ומים לא זורמים במעגל.

כל שנשאר הוא לפתוח את הסתימה במעגל בכול דרך שתמצא לנכון - לחץ אוויר ,חוטר ,וכו .

עד שלא יזרמו מיים דרך גוף המצערת הטורים לא ירדו - קאפיש.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חברה, אני חשמלאי, לא מכונאי , אין לי מושג איך מכניסים לחץ אוויר לצינור כזה . ניסיתי להעביר חוטר עם תייל חשמלי עבה נכנס קצת ונתקע. איך מכניסים לחץ אוויר? אהה אולי עם קומפרסור של צמיגים ?

פורסם

קומפרסור לצמיגים יעזור לך לנפח צמיג! אתה צריך לחץ אויר ממדחס גדול שצובר אויר בתוכו ומשחרר בלחץ עם צינור אויר. אתה רוצה אתה מוזמן אליי יש לי קומפרסור שכזה עם צנרת והכל.

פורסם
קומפרסור לצמיגים יעזור לך לנפח צמיג! אתה צריך לחץ אויר ממדחס גדול שצובר אויר בתוכו ומשחרר בלחץ עם צינור אויר. אתה רוצה אתה מוזמן אליי יש לי קומפרסור שכזה עם צנרת והכל.

מעולה . שלח לי בפרטי איפה אני מוצא אותך .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון .

הרבה זמן לא הצלחתי למצוא מוסך שפשוט יחבר לחץ אוויר לצינור של בית המצערת כבקשתי .

לבסוף,חיברתי עם בנד צינור השקייה לצינור המתכת וייצאו מים מצינור הגומי.

עדיין כשאני שם יד על פתח המצערת (עם בורג טורים מורד כמעט עד הסוף) המנוע נכבה.

אז זה לא סתימה ביחידת ההגבר התרמו מכנית ולא משיכות אוויר.

מה זה יכול להיות ?

חיים ? מישהו ?

help please

פורסם

הקפצה.

חיים , אני אשמח לשמוע את דעתך במיוחד , נראה שאתה מכיר את הרכב היטב.

כרגע נשארה לי האופציה של ניקוי המצערת בלבד ואני אשמח לנסות דברים פשוטים יותר לפני שאני ניגש לזה .

פורסם

האם כשאתה נוגע בצינור המתכת עם היד במנוע חם הצינור מתכת חם מאד למגע עד כמעט כוויה ?.

בעם לא - לא עוברים מיים חמים ביחידה - שים לב יש לאלץ את המים במילוי המערכת בנוזל מפני שהצנרת במצערת יותר גבוהה מפתח מילוי הרדיאטור.

האם יש תרמוסטט במנוע?.

ודבר אחרון אין מה לנקות במצערת זה רק פרפר מכאני שם וחבל סתם לפרק.

בדוק גם את השסתום PCV (הצינור עם החיבור מפלאסטיק למכסה שסתומים) בעם אין לשסתום צמצם המנוע יינק אויר עודף ממע זו וזו גם יכולה להיות סיבה לסל"ד גבוה בסרק.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
האם כשאתה נוגע בצינור המתכת עם היד במנוע חם הצינור מתכת חם מאד למגע עד כמעט כוויה ?.

בעם לא - לא עוברים מיים חמים ביחידה - שים לב יש לאלץ את המים במילוי המערכת בנוזל מפני שהצנרת במצערת יותר גבוהה מפתח מילוי הרדיאטור.

האם יש תרמוסטט במנוע?.

ודבר אחרון אין מה לנקות במצערת זה רק פרפר מכאני שם וחבל סתם לפרק.

בדוק גם את השסתוםPCV ( הצינור עם החיבור מפלאסטיק למכסה שסתומים) בעם אין לשסתום צמצם המנוע יינק אויר עודף ממע זו וזו גם יכולה להיות סיבה לסל"ד גבוה בסרק.

בברכה.

חיים יוד.

הי חיים , תודה על התגובה .

אבל הרי עשיתי את מבחן חיים - חיברתי עם בנד צינור השקייה לצינור המתכת ויצאו מים מצינור הגומי - אפילו הרבה . (אני אבדוק בכל מקרה גם אם הוא חם אחרי נסיעה).

איך בודקים אם יש תרמוסטט ?

אין לי מושג מה זה המכסה שסתומים , תוכל לסמן לי על התמונה שהעליתי כמה הודעות קודם ?

אגב עוד משהו ששמתי לב , יש ריח של דלק מהאזור של המנוע - כמו זה שיש כשאני פותח את הצינור של החיישן מהירות ונותן למנוע לעבוד בלעדיו. יכול להיות שפשוט ייצא צינורית דלק מהמקום ?

פורסם

מכסה שסתומים זה כל החלק הכסוף והמתכתי שכתוב עליו דייהטסו 16 שסתומים.

סימנתי לך את שסתום ה PCV בתמונה:

IMG_20150712_160015.jpg

שלוף אותו ושקשק אותו כדי לשמוע אם הוא משוחרר או תפוס.

Stay Dirty

פורסם
מכסה שסתומים זה כל החלק הכסוף והמתכתי שכתוב עליו דייהטסו 16 שסתומים.

סימנתי לך את שסתום ה PCV בתמונה:

[ATTACH=CONFIG]432480[/ATTACH]

שלוף אותו ושקשק אותו כדי לשמוע אם הוא משוחרר או תפוס.

שלום אסף ותודה על העזרה.

אז הנה עדכון : שלפתי אותו -כמה שיכולתי , הוא מאפשר לשלוף רק במידה מסויימת (כחצי סנטימטר) וטלטתי אותו - לא שמעתי כלום :shock: . זה אומר משהו ?

לגבי הצינור מתכת - כן , כשכל המצערת מתחממת , גם הוא מתחמם.

אני חושב על לנסות להכניס עשן מסיגריה לאחד הצינוריות לראות אם הוא יוצא ממקום אחר... זה יכול לגרום לנזק כלשהו ? אגב מאיזה צינורית להכניס ? ה4 מ"מ של הואקום או ה8 מ"מ של הדלק ?

כל הצינוריות די סדוקות בקצוות (אפילו שאטמתי עם איזולרבנד ובנדים) שווה להחליף את כולן ? הן די יקרות אצל הבחור השכונתי - משהו כמו 50 שקל לאיזה 20 ס"מ...

• תוכן חדש...