Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמדובר במכוניות עם שמירת ערך מופרכת (כלפי מעלה) כמו טויוטה קורולה - אכן אין היגיון לקנות רכב משומש.

העניין הוא שלאורך זמן התופעה הזאת תרסק את השוק של המכוניות האלו ואז התחשיב יראה אחרת...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסכומים נשמעים לי הגיוניים , ולכן אני אישית מעדיף מכוניות שהגיע למצב די יציב במחיר שלהם.

שזה אומר , רכבים ישנים למדי עם ייחודיות מסויימת , למשל ג'יפים \ מכוניות ספורט.

אחרי שחטפתי ירידת ערך עצבנית בכמה רכבים חדשים שהיו לי , אני לא מוכן לשלם עוד 1,000ש"ח בחודש רק על ירידת ערך.

הבונוס הנוסף הוא שאם מוצאים רכב במצב טוב אז גם מקבלים רכב שהרבה פעמים נותן תמורה הרבה יותר גבוה יחסית לאופציות החדשות.

פורסם

לא יודע מה איתם, אני מוציא 400 שקל על הגטס שלי בחודש, וגם זה עבור נסועה של יותר מ1200 קמ .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בחישוב מהיר עם עיגולים כלפי מעלה יוצא שאגרות רישוי וטסטים זה 100, דלק זה 700 ומוסכים זה 400 (בעיגול גס מאד כלפי מעלה). ירידת ערך לא רלוונטי (כי אין לאן לרדת...) ביטוח זה עוד 200.

1400 ש"ח בחודש כדי להתגלגל ממקום למקום. לדעתי שווה את התמורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כלל ביטוח וטסט? כי אם כן, לא רק שיש לך את הביטוח הכי זול במדינה, אתה נוסע משהו כמו אולי חצי מטר ביום.

צודק, לא חישבתי את הביטוח, זה עדיין יוצא פחות מ1000 שקל בחודש.

כשאגיע ל10 אלף עם הרכב אפתח אשכול עם הוצאות מרוכזות

פורסם
לא יודע מה איתם, אני מוציא 400 שקל על הגטס שלי בחודש, וגם זה עבור נסועה של יותר מ1200 קמ .

אתה מודע לזה שבשביל שהגטס תיסע יותר מ-1200 קילומטר ותשלם 400 שקל, זה אומר שהגטס שלך צורך בערך ליטר 1 ל-21 קילומטר? אני אחדש לך שגם בצניחה חופשית היא לא תעשה צריכה כזאת.

מילא לא הבנת שום דבר בכתבה הזאת(שמדברת גם על הוצאות עקיפות כמו ירידת ערך, טיפולים, טסט, ביטוח), אלא אתה גם מטעה אנשים אחרים, כשאתה נותן נתונים שגויים.

פורסם

הגטס נשארת בחניה ואתה מתנייד עם אופניים חשמליים?

-

פורסם
בחישוב מהיר עם עיגולים כלפי מעלה יוצא שאגרות רישוי וטסטים זה 100, דלק זה 700 ומוסכים זה 400 (בעיגול גס מאד כלפי מעלה). ירידת ערך לא רלוונטי (כי אין לאן לרדת...) ביטוח זה עוד 200.

1400 ש"ח בחודש כדי להתגלגל ממקום למקום. לדעתי שווה את התמורה.

באיזה רכב אין ירידת ערך כי אין לאן לרדת, אבל מוסכים ואגרות ודלק וביטוח כל כך נמוך?

אם מדובר ברכב כ"כ ישן שאין לו לאן לרדת, הבלאי הוא גדול מאוד. כמה זמן אתה מחזיק ברכב?

תכניס בבקשה למשוואה שלך צמיגים / מצבר / בלמים כל X זמן.

שזה לא תקלות, אלא רק בלאי שוטף.

עכשיו תכניס תקלות [גם אם לא חמורות במיוחד כמו ראש מנוע או גיר. סתם אלטרנטור / סטסטר וכאלה].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

באמת לצערי רוב האנשים באמת לא מבינים כמה עולה להם הרכב לחודש, יש הבדל גדול בין ליקנות רכב משפחתי ב100K ולימכור אותו לאחר 3 שנים לבין ליקנות משפחתית דומה בת 3 ולימכור אותה לאחר 3 שנים, המחיר שימוש של הרכב יד2 בסוף התקופה נמוך בהרבה! (לא תקף למשפחת VAG עם DSG ושרשרת טיימינג :twisted:).

המחירים היום ליד2 פשוט מתרסקים עקב היצא גדול בהרבה מהביקוש+ כל מכוניות המיני הזולות בפחות מ60K שהן חדשות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני מחזיק רכב מיני חדש בפחות מ-2000 ש"ח כולל ביטוח דלק ותשלומים על הרכב, מה שייקר את העסק זה עניין הטסט שהוא עוד כאלף ש"ח בשנה, וטיפולים, אלמלא היו מפחיתים לגמרי את עלות הטסט לרכב חדש לשלוש שנים (או שנתיים) שהיא לגמרי מיותרת אבל הגיונית במדינת ישראל (מפתיע שעדיין אין מס אוויר בארץ אבל זה כנראה בתהליך הנפקה בכנסת) היה הרבה יותר כדאי לרכוש רכב חדש..

פורסם

זו הטעות שלך(ורבים אחרים), המחיר האמיתי של כמה עולה לך שיש לך רכב צמוד תידע רק שתימכור, אז תוכל לחלק ההפרש בין מה ששילמת על הרכב לבין מחיר המכירה במס' החודשים שהרכב היה בבעלותך + תוסיף את עליות האחזקה כולל ביטוחים/טסט/דלק/טיפולים וזה יהיה העלות האמיתית לחודש על הרכב שלך.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
באיזה רכב אין ירידת ערך כי אין לאן לרדת, אבל מוסכים ואגרות ודלק וביטוח כל כך נמוך?

בכל רכב מתחילת שנות ה90. הדלק נמוך כי אני נוסע פחות מ10K בשנה. אגרת רישוי זה 1000 ש"ח בשנה, תחלק את זה ל12 ותקבל בחודש פחות ממה שרשמתי...

אם מדובר ברכב כ"כ ישן שאין לו לאן לרדת, הבלאי הוא גדול מאוד.

"הבלאי הוא גדול" זה משפט כללי שלא אומר כלום. תלוי בסוג הרכב ובמצב שקנית אותו. אתה רוצה לומר לי שבלאי של קאדילק CTS שווה ערך לבלאי של גולף?

כמה זמן אתה מחזיק ברכב?

החזקתי גולף 92 יותר מ4 שנים.

תכניס בבקשה למשוואה שלך צמיגים / מצבר / בלמים כל X זמן.

צמיגים מחליפים כל 3 שנים. מצבר החלפתי פעם אחת ב4 שנים. כנ"ל בלמים. כל זה ביחד לא מגיע לסכום שכתבתי - 400 ש"ח בחודש על תיקונים.

שזה לא תקלות, אלא רק בלאי שוטף.

עכשיו תכניס תקלות [גם אם לא חמורות במיוחד כמו ראש מנוע או גיר. סתם אלטרנטור / סטסטר וכאלה]

400 ש"ח בחודש על מוסכים זה נמוך ולא נכנסים בזה צמיגים ומצבר וטיפולים שוטפים?! אתה רציני? רשמתי את זה כדי להכניס את כל הבלת"מים האפשריים... בתכלס רכב שמתקלקל ב400 ש"ח בחודש צריך ללכת לפירוק.

זה פאקינג 4800 ש"ח בשנה על תקלות. במציאות אף פעם לא הוצאתי כזה סכום בשנה על תקלות ברכב. בסכום הזה אתה יכול להחליף גיר/מנוע/חצי אוטו כל שנה...

עשיתי פעם אחת תיקון יקר של החלפת גיר וזהו.

.

בבקשה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

א. פחות מ10,000 בשנה זו נסועה שלא מספיק משקפת. דבר על הממוצע [18,000] תגיע לכמעט פי שנים בתחשיב שלך, לא רק על דלק אלא גם טיפולים ובלאי.

ב. אגרת רישוי פחות מ1000? אולי. אבל תוסיף אגרה למכון הרישוי פעמיים בשנה. אישור בלמים + אישור רכב מיושן פעמים בשנה.

ספר לי לכמה הגעת?

ג. צמיגים פעם בכמה שנים. נכון. אבל מה קורה במקרה שהולך צמיג מאלף ואחת סיבות? אצלי למשל רכשתי רביעיה וכעבור שנה הלך לי צמיג בודד, ונאלצתי להחליף זוג.

ד. הבלאי הוא גדול זה לא קשור אם זה גולף או קדילאק. אנני מדבר על צינורות שמתייבשים, חיישנים וכד'. ברור שגולף זה פחות אבל עדיין לא מעט כסף.

ה. מה עם חניות? שטיפה? קנסות? נזקים?

החזקת גולף 92, יפה לך. אפילו שקלתי לרכוש אותו ממך עבור אחי כשפרסמת פה בפורום [החלפת לוולוו, נכון?].

עדיין, זה לא משקף כלום.

החזקתי דייהטסו שרייד 92, פיאט פונטו 01, קליאו 96, פולו 01.

כמו כן אני מתחזק [מוסכים טסטים ביטוחים] כמה מהרכבים במשפחה הקרובה, כמו אימפרזה 07, לנסר 92, קורולה 11, מונדאו 06.

מספיק לך?

בכל אחד מהרכבים יש קובץ אקסל שבו כל הוצאה מתועדת, כולל "רק 35 ש"ח לפנצ'ר". האמן לי, בתחשיב של ירידת ערך / דלק / טיפולים / בלאי / תקלות / ביטוחים / טסט / שונות [בשונות נכלל שטיפות חניות וכד'], הסכומים שהוזכרו בתחילת השרשור מדוייקים מאוד.

כמובן שיש יוצא מן הכלל לכאן ולכאן, וגם באותו רכב עצמו יש שנה כזו ושנה כזו. בסוף איכשהו הכל מתאזן.

בהצלחה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

א. זה משקף את המצב שלי. אני לא יכול לכתוב על משהו שלא התנסתי בו. לאחד כמוני שזו הנסועה שלו זו אחלה עסקה.

שים לב שאם אתה מוסיף ירידת ערך של רכב חדש לחישוב שלי זה יוצא קרוב לתוצאות בהתחלה.

ב. אגרה למכון ואישורי רכב מיושן נכלל בהוצאות אחזקה כי הכסף הולך למוסך - אני נותן למוסך את הרכב שיעביר טסט. חוסך הרבה זמן.

ג. וזה לא נכנס ב400 ש"ח בחודש?! כמו שכבר כתבתי זה סכום עצום. זה שקול לקניית המכונית מחדש כל שנה.

ד. הבלאי גדול ביחס למה? לאחזקת אלטו חדשה? אולי. לאחזקת משפחתית בת 10? פחות. כל זה נכלל בחישוב הוצאות על תיקונים.

ה. מה איתם? על חניות אני לא משלם. קנסות? בגולף 92 אי אפשר לקבל קנסות כי אי אפשר לעבור את המהירות המותרת:lol: ברכב הנוכחי אם אני מרביץ אני נקנס בדלק. שטיפות? אתה עושה פיל מעכבר. אולי תכניס גם כל פעם שאתה קונה פחית שתיה ושותה בנסיעה:lol:

אף פעם לא טענתי שהסכומים שהוזכרו בהתחלה לא מדוייקים, הם מתייחסים לסיטואציה שונה - רכב חדש יותר עם נסועה גדולה יותר וירידת ערך.

ברכב הנוכחי גם לי יש טבלת אקסל עם כל ההוצאות. בקודם לא עשיתי. בגלל שיש לי אותו בסך הכל חודש אין מה להגיד על זה. צריך לפחות שנתיים כדי לקבל תמונה דיי כוללת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...