Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מצליל יניקה שונה לא היה כלום. אבל לא היה צריך לכוון שום דבר בהזנת הדלק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרך אגב, הרזונטור אצלי במגאן נמצא לפני הפילטר ולא אחרי.

כך שפילטר אינבוקס יכול בהחלט לשנות את ההתנהגות או ההרגשה של המנוע לנהג. במיוחד אם הוא רגיש לזה.

הבדיקה על דיינו לא בהכרח משקפת את ההבדל בטורים והילוכים נמוכים, הוא גם לא משקף את ההבדל בתגובת הדוושה העדיפה שמתקבלת.

כל רכב לגופו.

פורסם

הבדיקה על דיינו לא בהכרח משקפת את ההבדל בטורים והילוכים נמוכים, הוא גם לא משקף את ההבדל בתגובת הדוושה העדיפה שמתקבלת.

זה כבר פשוט לא נכון.

דיינו מודד מומנט בגלגל בכל רגע ורגע, בכל הילוך והילוך, בכל סל"ד נתון.

אם יש בור מומנט בהילוכים הנמוכים\בסל"ד נמוך, בדיינו תראה אותו מייד.

אם תשווה גראפים בין שתי הרצות, עם שינוי כלשהו במנוע בינהן, את ההבדלים תראה מיד ובעין בלתי מזויינת. שום תחושות בטן לא יעזרו פה, בדובר במדידה יבשה של הכח הדוחף את הרכב קדימה. אם אתה מרגיש שהרכב סוחב טוב יותר בסל"ד 2K עם פילטר פתוח\אינבוקס, ובפועל המומנט בגלגל בסל"ד 2K נמוך יותר, הבעיה אצלך בראש.. לא בפילטר הסגור\מקורי

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל, ביקרתי בדיינו עם הרכב שלי בעבר ואני יודע איך הבדיקה מתבצעת. אני לא יודע איך MCM בדקו את זה, אבל בד"כ הבדיקה מתבצעת כאשר מביאים את האוטו להילוך שלישי ומושכים עד המנתק (או קרוב אליו). כשמוציאים לך את הגרף גם אפשר לקבוע מאיזה סלד הגרף מתחיל, למשל אצלי מדדו מ2000 סל"ד. כך שלא תמיד תראה את עקומת המומנט המלאה בגרף בכלל. ואתה בטוח לא תראה איך הרכב מגיב להאצה מהילוך ראשון.

חוץ מזה שינוי מינורי, כזה שבגרף יהיה קשה לראות יכול להיות מורגש ברכב.

*עריכה* עכשיו בדקתי ואצלי הגרף מתחיל מ1500 סלד. אבל הרעיון עדיין נותר. בסלד נמוך במנוע אטמוספרי קטן, כל שיפור מזערי בעקומת המומנט מאד מורגש.

עריכה אחרונה על ידי The Coolest
פורסם (נערך)

יש שינוי לטובה בגלל שאתה מכניס מעט יותר דלק (ויותר זבל),הרזנוטור ניזון מהמסנן ולכן אין שום קשר בין המיקום שלו לבין המיקום של המסנן.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
יגאל, ביקרתי בדיינו עם הרכב שלי בעבר ואני יודע איך הבדיקה מתבצעת. אני לא יודע איך MCM בדקו את זה, אבל בד"כ הבדיקה מתבצעת כאשר מביאים את האוטו להילוך שלישי ומושכים עד המנתק (או קרוב אליו). כשמוציאים לך את הגרף גם אפשר לקבוע מאיזה סלד הגרף מתחיל, למשל אצלי מדדו מ2000 סל"ד. כך שלא תמיד תראה את עקומת המומנט המלאה בגרף בכלל. ואתה בטוח לא תראה איך הרכב מגיב להאצה מהילוך ראשון.

חוץ מזה שינוי מינורי, כזה שבגרף יהיה קשה לראות יכול להיות מורגש ברכב.

הדיינו הוא מכשיר מדידה, אתה בוחר כיצד להשתמש בו ואיזה תסריט למדוד.

במקרה שלך בחרו למדוד כיצד הרכב מתנהג בהילוך שלישי ומעל 2000 סל"ד כי כניראה מניחים שזה מקרה מייצג לנהיגה ספורטיבית בכביש מפותל (או שקר כלשהו אחר).

באותה מידה ניתן למדוד כל הילוך וכל סל"ד (במגבלות של כלי המדידה הנתון כמובן)

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, בזה אתה צודק, ללא צל של ספק.

אבל בבדיקה הזאת של MCM הם אמרו שהם בודקים את ההספק המקסימלי. כך שהם לא בדקו איך הפילטרים משפיעים בטורים נמוכים או במעבר בין הילוכים.

הם אפילו לא הראו תקריב של הגרף, אלא הראו בגדול את ההספק. כל הוויכוח הזה מיותר כי לא נראה שנגיע להסכמה בנושא. בין אם ההבדל המורגש לכאורה הוא אמיתי או מדומיין, כל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון ומה שמתאים לו.

חברה כמו K&N שמספקת אחריות של עד מיליון מיילים על המוצרים שלהם בטוח לא מייצרים זבל. הרבה אנשים פה קובעים מראש ללא כל בדיקה או הוכחה שיכולת הסינון של הפילטרים האלה נחותה מפילטרים מקוריים. אני לא טענתי שום דבר בקשר לרמת הסינון שלהם, רק אמרתי מה היו ההבדלים כשהתקנתי אותו אצלי ברכב. ההבדלים שאני שם לב אליהם בינתיים הם שצריכת הדלק ירדה, במעט, אבל ירדה. המנוע נושם טוב יותר, מגיב חזק ומהר יותר לשינוי בלחיצה על המצערת, לא נחנק בטורים נמוכים כמו שהיה קורה עם הפילטר הרגיל. במגאן הרעש השונה של המנוע לא בהכרח טוב יותר, כי אין בו שום דבר מיוחד או מעניין. רעש המנוע ללא ספק התחזק מעט, וקיבל צליל אגרסיבי יותר.

פורסם

היה לי מעט כבוד ל K&N עד שגיליתי שפילטרי שמן שהם מוכרים לדו גלגלי זה פילטרים של hiflo שריתכו להם אום (יענו שאפשר יהיה לפתוח עם בוקסה),הדפיסו לוגו של K&N ומוכרים אותם במחיר כפול..

לא יודע כמה באמת משקיעים במחקר וכמה הם גונבים מאחרים אבל אני אישית לא סומך על החברה הזאת יותר מידי.

יום טוב גם לך

פורסם

tribel, בפוקוס יש INBOX K&N עם מק"ט יעודי לפוקוס. הוא לא הגיע עם הרכב אלא נרכש בנפרד.

באבארת' שלי יש פילטר INBOX יעודי של BMC אשר הגיע עם הרכב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS,

האם הפילטר BMC שלך מגיע משומן או לא?

אגב, מק"ט של חלק ספציפי זה מקובל, גם לרכב שלי יש מק"ט ייעודי - לעניות דעתי, הפילטרים פחות או יותר זהים למעט גודל תיבת האוויר שמתבטא במק"ט שונה.

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם (נערך)

מה דעתכם על המאמר הבא?

http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html

עריכה: מבט חטוף אצל החברה מbobistheoilguy יגלה לכם כמה שהם "אוהבים" את כל הפילטרי כותנה משומנת הללו, בקיצור-כל עוד אין לכם דגם ספציפי מהיצרן עזבו ותשימו פילטר נייר מקורי או אפילו אולי יש מחברה אחרת שהוא טוב יותר.

kn-v-oem-5.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
RS,

האם הפילטר BMC שלך מגיע משומן או לא?

אגב, מק"ט של חלק ספציפי זה מקובל, גם לרכב שלי יש מק"ט ייעודי - לעניות דעתי, הפילטרים פחות או יותר זהים למעט גודל תיבת האוויר שמתבטא במק"ט שונה.

לעניות דעתי - משומן. אעשה בדיקה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...