Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוסיף שאצלי מדובר על פילטרים שהם אינבוקס.

בבדיקה הנ"ל הם בודקים כ"ס מקסימלי עם פילטר פתוח, שבאמת לא באמת עוזר הרבה ולרוב גורע.

כמו שאמר RS, גם אני הרגשתי הבדל לטובה מבחינת תגובת דוושה. בשיוט בכביש מהיר צריך פחות דוושה כדי להשאיר במהירות ספציפית.

צריכת דלק, בבדיקה בצריכה הרגעית שלוח השעונים מראה - נקודת הייחוס היא אותה בדיקה רגעית רק לפני ההחלפה.

כמו כן, כל מנוע יתנהג ויגיב בצורה שונה לסוגים השונים של הפילטרים.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תהרוג אותי למה עוד לא הוצאת לעצמך את הג'וק הזה מהראש.

פילטר אוויר לא עושה שום דבר, פשוט כלום. זה רק פתח לצרות עם סינון לקוי, טינוף של חיישן ה MAF (שלא ברור לי איך המנוע מנקה אותו למי שטען את זה קודם, מאיפה אנשים ממציאים את השטויות האלה) ושאר אדי שמן וג'יפה שמצטברת עם הזמן ונדבקת לכל מקום אפשרי בסעפת היניקה.

לא צריך להאמין לשלל גורואים וסרטונים מושקעים ביוטיוב, הם אינטרסנטיים. בכל תעשיית Aftermarket יש שלל וודוויים ומיתוסים, לפילטר אוויר פתוח יש מקום של כבוד בפירמידת החרטא.

פילטר מקורי מותאם לספיקת האוויר שהמנוע צריך ובעיקר מסנן את מה שצריך, גם כשהוא חדש וגם כשהוא לקראת סוף חייו לאחר כמה עשרות אלפי קילומטרים.

מי שרוצה לחסוך כסף יכול לרכוש פילטר תחליפי בשליש עד חצי מחיר או להביא מקורי במזוודה עם חבר מחו"ל ברבע מחיר.

+1. מסכים לגמרי.

פורסם

לגבי חישן MAF זה שני ברגים ולנקות זה חצי דקה על השעון עם ספריי מגעים(מתנדף לבד), בלי שום קשר גם אותו כדאי לנקות כל כמה חודשים. פילטר פתוח תתפלא או לא, כן תורם לנשימה של המנוע , תנסה לנשום עם פילטר על הפה שלך ותנסה עם KN אחרי 5 דקות עם הפילטר הרגיל אתה נחנק ומתחיל להזיע, עם הKN זה כאילו אין כלום. השיפור/שינוי לבדו הוא דיי זניח אך כשמגיע עם עוד דברים נילווים כגון( צינור יניקה פתוח, מערכת פליטה ועוד) אז הוא הופך ל MAST.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי השינוי המורגש הוא פסיכולוגי בגלל הצליל יניקה שזה נותן ברכבים ללא שיפורים.

ניסיתי ברכב עם קרבורטור ומנוע חלש שקל להרגיש בכל שינוי בתגובות שלו, חוץ מצליל יפה לא היה כלום.

עוד הגדלתי לעשות כשהייתי חייל צעיר ופוחז והוצאתי לגמרי את הפילטר ברכב מוזרק של ההורים. חוץ מצליל של פלוץ עם שלשול בכיסא של קולנוע לא הורגש כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תנסה לנשום עם פילטר על הפה שלך ותנסה עם KN אחרי 5 דקות עם הפילטר הרגיל אתה נחנק ומתחיל להזיע, עם הKN זה כאילו אין כלום.

בחיי, אם לא הייתה לי חתימה זה מה שהייתי שם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מצטער שאני נגרר אך לפי דעתי אתה יכול להוסיף את זה לחתימה שלך בתור סעיף ב, ואם אתה חושש כלכך מהחיישן שעלול להתלכלך (לא יודע מאיפה הוצאת את זה), אז אולי תחמיר ותשים שני פילטרים במקום אחד, הריי גם ככה אין הבדל לפי מה שאתה טוען...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

הסינון של הפילטרים האלה לקוי. פילטר שמציג זרימת אוויר טובה יותר בא בהכרח על חשבון הסינון. מספיק לראות את עובי הסנן ולהבין את זה לבד, מה גם שעם הזמן יעילות הסינון יורדת ונפגעת אף יותר.

נכון שהמנוע ממחזר אדי שמן, אבל האדים מתערבבים עם האוויר אחרי שעברו את חיישן ה MAF ומדובר באדים נקיים יחסית, לא כאלה שנושאים חלקיקים שעברו את פילטר האוויר וספוגים בשמן ממנו.

בשורה התחתונה סינון לקוי בתוספת אדי השמן האדום חיישן MAF שמג'ייף תוך ימים הם מתכון בטוח לנזק ופגיעה בביצועים בטווח הארוך.

מי שטוען שהוא מרגיש שיפור עם פילטר פתוח מקבל בדיוק את אותו השיפור של מי שמתקין מערכת סטריאו עם חוטי רמקולים שעולים 500 שקל למטר, השיפור נמצא בראש בלבד, לא בשום מקום אחר.

+100

איתמר, ברור לך שיש יצרנים מוכרים וגדולים שמציידים את גרסאות הקצה שלהן בפילטרי INBOX מכותנה (אצלי למשל יש INBOX שכזה מקורי מהיצרן. גם ב-M3 דור קודם שהייתה לנו בגרמניה, היה פילטר כותנה. יש עוד דוגמאות).

האם למעשה אתה טוען שיצרן כזה טועה בבחירת הפילטר? צר לי שאני סקפטי, אבל במידה והיצרן בוחר בו, כנראה שישנה סיבה טובה לכך. אני בטוח שהיצרן לא סתם החליט להתקין פילטר שכזה מטעמי "שופוני" וכדומה.

שנתיים+ עם K&N Inbox יעודי לפוקוס והכל נהדר. שום בעיות שהן. שום צרות שהן. הצליל השתנה מעט והוא נוכח יותר מאשר הפילטר נייר דחוס המקורי. בנוסף, תגובת הדוושה התחדדה קלות. מעבר לזה - שום שיפור מהותי / קיצוני שהוא.

לא הבנתי אם יעודי מ K&N או יעודי מפורד.

לא, אלא אם יש גם שיפור למערכת הפליטה ושינויים בתוכנת ניהול מנוע (כדי לאפשר זרימת אוויר טובה יותר בכל דרכו). פילטר לבד לא ייתן שום דבר.

[video=youtube;PAIxeQUSg-Q]

כל מי שאומר "ככה המנוע נושם יותר טוב",לא מבין חצי דבר בשיפורים (לא רשמת את זה אז לא נאמר אישית עליך).

מה הכוונה לשיפור במערכת הפליטה?

שיפורים במע' הפליטה גורמים לפליטה יותר מהירה,פליטה יותר מהירה יכולה לגרום לתערובת טרייה להיפלט ביחד עם העשן בגלל העדר אפקט בלימה בסעפת הפליטה (יש אזור חפיפה בסוף מהלך פליטה שבו שסתום יניקה עדיין לא הספיק להיסגר עד הסוף בזמן ששסתום יניקה מתחיל להיפתח) או להכניס עשן חזרה לצילינדר ולבלום את מה שאמור היה להיכנס פנימה.

שני אלה "משפרים" מאוד את רצועת הכוח.

שיפורים אמיתיים נעשים בסדנאות ולא ברחוב,מסנן אוויר פתוח גם בשילוב של מע' פליטה "משופרת" זה לרוב (לרוב - אלא אם זה משהו שבאמת ישבו ותכננו לדגם ספציפי של מנוע) קשקוש מוחלט ובשביל באמת לייעל משהו דרושה השקעה קצת יותר משמעותית מ "פילטר פתוח" ו"אגזוז לחץ" שמוכרים בחנות.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אני חייב לציין משהו,

יש דעה רווחת שהיצרן יודע טוב מכולם, מה שלרוב לא נכון. היצרן מונע משיקולים שלו (בין אם כספיים, שת"פ, אורך חיים קצוב שרירותית ועוד).

ניתן לעשות הקבלה מתחום הרכב לכל דבר אחר שקיים (מחשבים, מוצרי מזון, מוצרי מתכלים ועוד). כך שלקבוע נחרצות שהיצרן בנה את המוצר הכי טוב זו קביעה בעייתית מאוד ולרוב שגויה.

כדי לעבות מעט את הנושא (שמעניין מאוד יש לציין), אני מעלה צמד שאלות ואשמח לקבל עליהן תשובות מבוססות וכך כולנו נצא חכמים יותר.

1. בהנחה ולא היה חיישן MAF (כפי שקיים באופנועים, או ברכבים עם קרבורטור משנים מסויימות) - האם עדיין הקביעה הייתה זהה? לא להשתמש וזהו?

2. לכולם ברור שפילטר רגיל חוסם מעט את נשימת המנוע, על חשבון סינון יותר טוב. האם קיים פילטר אוויר אחר שמסייע בכך לפתור את התופעה הזו?

תודות,

מור

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

כדי לעבות מעט את הנושא (שמעניין מאוד יש לציין), אני מעלה צמד שאלות ואשמח לקבל עליהן תשובות מבוססות וכך כולנו נצא חכמים יותר.

1. בהנחה ולא היה חיישן MAF (כפי שקיים באופנועים, או ברכבים עם קרבורטור משנים מסויימות) - האם עדיין הקביעה הייתה זהה? לא להשתמש וזהו?

ברכבים\אופנועים עם הזנת קרבורטור שינויים במערכת היניקה זו בכלל צרה צרורה,

זה דורש שינויים בדיזות של הקרבורטור (ג'טינג) על מנת להתאים את מעברי הדלק לשינויים בתת לחץ הנוצר בסעפת.

ניתן להשתמש בסט-אפים שהורכבו ונוסו בחו"ל, ניתן לכוון לבד על דיינו.

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמתי כזה פילטר אינבוקס ברכב עם קרבורטור ולא היתה עם זה בעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יגאל,

זאת אני יודע (עשיתי בעבר), אבל השאלה הייתה אחרת - היה וברכבך היה מותקן קרבורטור, היית בוחר להשתמש ב-K&N (או כל פילטר פתוח אחר), אשמח אם תנמק את תשובתך.

תודה,

מור

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם
יגאל,

זאת אני יודע (עשיתי בעבר), אבל השאלה הייתה אחרת - היה וברכבך היה מותקן קרבורטור, היית בוחר להשתמש ב-K&N (או כל פילטר פתוח אחר), אשמח אם תנמק את תשובתך.

תודה,

מור

לא,

הרכב הראשון שלי היה סוזוקי סוויפט עם קרבוראטור.

לאחר מכן היה ברשותי אופנוע עם קרבורטורים במשך 5 שנים. לא חשבתי באף אחד מהם לשים פילטר משובר (הטעות במקור) או חלילה פתוח, משתי סיבות:

1. אין לי שום כוונה להתחיל להתעסק עם כיווני קארבורטור כאשר השיפור לבסוף לא ברור. מה שמוביל אותי לסיבה השניה.

2. כמו שכתב tribel, שיפור הפילטר בלבד לא מועיל (ולפעמים אפילו מזיק), על מנת להשיג תוצאות ששווה לדבר עליהן יש לשפר את המנוע בכל המישורים, יניקה, פליטה, פורטינג למעברים בראש ועוד..

All that said

שמעתי על כלים מסויימים שבהם אי אילו שינויים בתיבת האויר (קדיחת חור לדוגמא) מעלימים בור כזה או אחר בעקומת ההספק.

מדובר בדגמים מסויימים מאוד ואין לגזור מזה שום דבר על הכלל.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

2. לכולם ברור שפילטר רגיל חוסם מעט את נשימת המנוע, על חשבון סינון יותר טוב. האם קיים פילטר אוויר אחר שמסייע בכך לפתור את התופעה הזו?

1.קרבורטור מסתמך על התת לחץ בתיבת האוויר לכן מסנן יותר אוורירי פוגע בפעולה של המאייד.

2.אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - כל פילטר שינשום יותר טוב יסנן פחות טוב.

עוד בעניין תיבות אוויר.

במכוניות ואופנועי ספורט הרזוננס שהאוויר מפיק כשהוא נכנס לתיבה מנוצל לטובת המילוי של המנוע ולכן החלפה למסנן אחר מיותרת לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
שמתי כזה פילטר אינבוקס ברכב עם קרבורטור ולא היתה עם זה בעיה.

בדקת את רמת הסינון שלו והתוצאות היו יותר טובות או שהתווספו לך 3 סוסים מהשינוי?

;)

• תוכן חדש...