Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חניונים אכן יכולים להתנער מאחריותם לרכבים החונים בהם?

yohai71
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני אסביר-

בשרשור אחר, פאלו העלה נקודה שגם אם אתה מעמיד שלט שבו אתה מסיר מעליך אחריות, אין זה אומר שהדבר חוקי.

ואני שואל לעניין השלטים שכולנו מכירים כשאנחנו נכנסים לחניון: "הנהלת החניון אינה אחראית לנזקים לרכבים או לחפצים המושארים בהם". האם זה חוקי? כלומר, לצורך העניין החניון הוא פרטי ולכאורה, יש לבעלים כל זכות להחליט על אחריותם.

כמובן, זו לא סיבה להשאיר חפצים ברכב או לא לנעול אותו וכד'. צריך להיות חכם ולא רק צודק. אני שואל לעניין החוקי.

עריכה: ייתכן והשרשור מתאים לפורום הכללי, לא יודע. לשיקול המנהלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם החניון גובה איזושהי עלות, אתה צריך לדעת על מה הוא גובה ממך את אותה עלות.

על מקום חנייה או על שמירה?

לדעתי (הלא מקצועית), חניון שמספק מקום חניה לא מחוייב לשמור לך על הרכב.

אם יש חניון שמבטיח שיש שומר 24/7 אז כנראה שתרגיש יותר בטוח להחנות שם את הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דריש

אין קשר לאחריות החניון אם יש לו רשיון עסק או לא.

ראה את האסון באולם האירועים ביבנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

ישה, אתה בד"כ יודע לקרוא בין השורות. הכוונה שלי היא שאם תחליט למשל לתבוע את העבריין התורן שמחזיק חניון בנתניה, סיכויי ההצלחה אינם גבוהים. במקרה הטוב תגלה שאין מאחורי החניון שום עסק או ישות חוקית, ובמקרה הגרוע יציעו לך "הסדר"...

פעם היה קל להבדיל את החאפרים מהרציניים, היום הכל די פרוץ ואין לדעת מי באמת עומד מאחורי החניון, החנות, המסעדה ושאר עסקי אוויר באותו סגנון שיכולים להיסגר ולהיפתח למחרת תחת שם אחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רגע - שאלה ברשותכם :

יש לחניונים כאלה ביטוח (או משהו שניתן להגדירו ככזה - עבור פגיעות גוף, לא רכוש) ?

בטח תגידו "טחורים יש להם !" (מאיפה לקוח ?)

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עובד בקניון רמת אביב. ההנחיה פה מאוד ברורה,אין שום אחריות על מה שקורה בתחומי החניון. ואם תגיעו לפה תבינו גם למה.

מגיעים לפה אנשים (בעיקר נשים, וזה מתצפית ולא מדעה קדומה) ופשוט נוסעים כמו משוגעים. סבתות נכנסות פה ברכבים ופשוט בורחות. בחורות על ג'יפים נוסעות על 90 בתוך החניון ונכנסות אחת בשניה על בסיס כמעט יומיומי. החניון מזמן היה פושט רגל אם היה אחראי על כל נזק שנגרם. מי שרוצה להיות בטוח שיחנה בפינה רחוקה ושקטה ולא ישאיר דברי ערך ברכבו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אספר לך סיפור.

הלכתי בדיזינגוף סנטר עם הבת שלי ומצלמת DSLR.

ניגש אליי איש ביטחון ואמר לי שאסור לצלם.

שאלתי אותו למה, והראיתי לו עוד הורים מצלמים עם סלולרי ומצלמות P&S וכו'.

אמר שאלו ההנחיות מההנהלה.

אמרתי לו שאני דוחה את הבקשה שלו ושיעזוב אותי במטותה בשקט.

אמר שאני יכול ללכת למשרדים לדבר עם ההנהלה.

אמרתי לו שאין לה סמכות להגיד לי כלום וגם לו אין, ושמצידי שייקרא למשטרה, ובינתיים שיזוז לי מהדרך...

בזה זה נגמר.

מה שאני רוצה לאמר שלא משנה שמה שההנהלה אומרת לעובדים זה גם לא סימוכין לחוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

[h=2]האם חניונים אכן יכולים להתנער מאחריותם לרכבים החונים בהם?[/h]
על סמך מה קבעת שזו "אחריותם"?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רז, אכן אין לבעלי החניונים אחריות אוטומטית, אבל כפי שמוצג בכתבה שקישרתי אליה בתגובתי הראשונה בשרשור (תגובה מס' 4) ניתן לראות שישנם לא מעט מקרים בהם בעל החניון יוצא אחראי לנזק ולרכוש שנגנב.

פות"ש אינו יכול לקבוע שזו אחריותם, ונתונה לו הזכות לפמות לבית המשפט על מנת שזה יקבע על מי נופלת האחריות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...