Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אלו שלקחו כבר (סלע), יעשו בשכל ויבדקו אם שווה להם למחזר משכנתא (ככה זה נקרא?) וכך לחסוך גם סכום לא מבוטל.

למרות שפות"ש לא הציע את שירותיו במחזור אני בטוח שהוא ישמח.

ידידי

רשמתי במפורש-סיימתי,החזרתי את הכל,אין יותר מה למחזר.:-)

עדיין,שאפו גדול לפות"ש.

יום משובח לכולם.

סלע

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אור, כל הכבוד על היוזמה! אתה בהחלט מוכיח שיש גם דבר כזה שנקרא "הישראלי היפה".

כמובן שאשמח לבוא ולשמוע, הבעיה זה המרחק, אני מגיע מאיזור פאקינג גדרה.

זה מתוכנן להיות בבית שלכם? כמה איש תוכלו להכיל שם?

פורסם

אני גם מעוניין להגיע אליך למרות המרחק ואני מאזור ראשון לציון.שאלה באמת איך זה יתבצע? בתוך בית? איך נוח לך?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

כל הכבוד לך !!!!

קארמה חיובית בדרך אלייך

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

למי ששאל - אבהיר:

לא התכוונתי למשהו חד פעמי, התכנון שלי כרגע זה כאמור להתחיל להקדיש ערב אחד בשבוע עבור ה'פרוייקט' הזה שלי. זה יהיה אצלי בבית (אזור עמק יזרעאל, פרטים ספציפיים בפרטי). מבחינתי אין לי בעיה שזה יהיה פרטני, אדרבא - זה אומר שתקבלו יותר עזרה.

בגדול אני מאמין שמקסימום רווח יהיה למי שטרם בחר דירה, חלק מה'קורס' הזה מדבר על הדברים שיש לעשות טרם הבחירה. עם זאת, זה לא אומר שזה לא יעזור למי שכן בחר כבר.

הדבר היחיד ש"אחייב" אנשים זה לחזור לכאן ולתת ביקורת כנה (גם אם היא לא טובה), ואני מקווה שעם הזמן זה יתגלגל קדימה.

ולחבר'ה הדרומיים ('דרומי': דרומית לחדרה P:), ההורים שלי מהמרכז אז אני מכיר את הנסיעה הזו טוב מאוד. אני גר שעה מת"א, אפילו פחות אם מגיעים דרך כבישש - אתם כנראה מבלים זמן לא רחוק מזה ברמה היומיומית עם הפקקים הדרומיים שלכם....

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ידידי

רשמתי במפורש-סיימתי,החזרתי את הכל,אין יותר מה למחזר.:-)

עדיין,שאפו גדול לפות"ש.

יום משובח לכולם.

בקרוב אצל כולנו לחיות בבית משלנו בלי משכנתא :-P

פורסם
בקרוב אצל כולנו לחיות בבית משלנו בלי משכנתא :-P

ואז האשה

מאמי

הילדים קצת גדלו צריך חדר לכל אחד מהם....

תראה את משפחת כהן עברו עכשיו מ4 ל 5 חדרים...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אור, מהרגע שפתחת את הת'רד אני יושב ושותק אבל מתבשל מבפנים.

אין לך שום הכשרה בנושא, שום הבנה, שום אחריות מקצועית ושום ביטוח. אתה משחק פה עם עתיד של אנשים שבמקרה הטוב יפסידו בגללך כמה עשרות אלפי שקלים ובמקרה הפחות טוב יפסידו את התחתונים ויתבעו ממך לא רק את התחתונים שלך אלא גם את הביצים.

אל תשחק במשחקים שאתה לא מכיר את החוקים שלהם!

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כן, היה לי ברור שיצוצו חבר'ה כמוך, זו הסיבה שחשבתי הרבה האם לפתוח ת'רד או להשאיר את זה על בסיס אנשים שאני מכיר אישית בלבד. לא מאשים אותך אגב, זכותך. למרות שיש לך כמה "אי דיוקים" בעיקר עקב העובדה שאין לך מושג על מה אתה מדבר בהקשר לת'רד הזה - אני לא מתכוון לכך בנימה מעליבה, עובדתית אתה לא יודע עלי כלום, וניכר שלא הבנת מה בדיוק אני עושה.

רק המשפט הזה 'אנשים שבמקרה הטוב יפסידו כמה עשרות אלפי שקלים' מראים כמה שההבנה שלך היא אפסית (בהקשר אלי, לא בהקשר הכללי), ובעיקר כמה שהתגובה דמגוגית. הרי אם אני מסביר לאנשים איך לעשות סקר שוק ולהקטין ריביות, במקרה הגרוע הם לא יחסכו כלום ובמקרה הטוב יחסכו המון. אם אני מסביר לאנשים מהם ההבדלים בין המסלולים, הסכנות והיתרונות בכל מסלול - הם יוכלו להבין את ההסבר של הבנקאי/יועץ בעברית, למרות שעד לא מזמן זה היה נשמע כמו ג'יבריש. זה ממשיך וממשיך אבל מה הטעם, את המוקד כבר בנית וכנראה שאני האחרון שמתאים לכבות את השריפה ;)

בכלליות, אתה חוטא בכך שאתה לא קורא/מבין את דברי - אני לא יועץ משכנתאות - לא מתיימר להיות ולא מעוניין להיות, הדגשתי זאת מספר פעמים ואפילו סיפקתי רפרנסים למקומות מתאימים לייעוץ. למען הסר ספק, אנשים לא יצאו מהבית שלי עם הוראות 'מה לדרוש מהבנקאי', אלא עם כלים להבין את ההצעות האפשריות.

הזלזול שנוטף מדבריך הוא מובן, ככה זה בפורום - אפשר לומר כל מה שהאצבעות מקלידות. אם היית מכיר אותי כנראה שהנימה שלך היתה פחות מיליטנטית.

אני מזמין אותך לפגוש אותי, לראות במה מדובר, ולהחליט על בשרך האם אתה עומד מאחורי הדברים שלך. אולי תמצא שיש מקום להתנצל, ואולי תוכל להעיד ממקור ראשון על איזה שרלטן בור חסר נסיון והבנה אני. אני מבטיח לך ארוחה בלימוזין עלי אם החלק השני קורה, אני לא צוחק.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

Night Driver, לא צריך להגזים.

כבר בהודעה הראשונית של אור הוא כתב במפורש שהוא לא בא להוות כתחליף ליועץ או כסמכות מקצועית כלשהי.

תחשוב על זה כעל כמה חבר'ה שיושבים ומדברים על משכנתא כאשר יש את זה שהכי מבין בתחום ומסביר לכולם מה זה מה. זה הכל.

אין פה התיימרות להוות יעוץ מקצועי אלא סתם שיחה בין חברים.

ובמאמר מוסגר - מהכרות קצרה עם אור אני יכול להעיד שמדובר באחד האנשים הרציניים והאיכותיים שהכרתי פה בפורום.

פורסם

אפשר גם לומר באותה מידה שמי שמייעץ בפורום לגבי רכבים מסכן את רכבו של המתייעץ וחושף את עצמו לתביעה. כל עוד הוא מבהיר שמדובר בהסבר חברי, ובשל כך האנשים לא יבואו למוכר המשכנתאות בבנק עם עיני עגל - יבורך.

פורסם

רבע שעה אני כותב תגובה ארוכה ומפורטת, ובסוף שניים אחרים הצליחו לנסח זאת טוב ממני ברבע מלל... איזה epic fail

פורסם

תרשו לי (וגם אם לא...) להביע את הזוית שלי.

ראיתי את ההודעה של אור, והיא מאוד בעייתית בעיני.

ההצעה של אור שבאה ממקום של נדיבות ורצון לעזור לאחר היא באמת נדיבה, אבל היא לא במקומה.

כשהייתי מנהל סניף בנק סירבתי להסביר בענייני משכנתאות ללקוחות כי לא היה לי את הידע המספק לזה. הייתי מפנה לנתיג המשכנתאות התותח שהיה לידי.

כשחשבתי שיהיה נכון להרחיב בנושא משכנתאות, ביקשתי ממנהלת מרחב השרון של הבנק למשכנתאות לבוא לתת הרצאה בערב ללקוחות שלי. חלק מהגולשים כאן היו בהרצאה. לא הייתי מעלה בדעתי להציע שאני אתן את ההרצאה הזו, למרות שתפקיד קודם לניהול סניף היה קשור ישירות ועמוקות לתחום המשכנתאות.

גם להסביר על מסלול הפריים, ומה זו בעצם ריבית הפריים, ומה הסיכונים שלה, ומה המגמות שלה, ואיך להתייחס אליה, ומה משפיע עליה ואיך אולי אפשר להתחכם קצת, ועוד דברים - ראבאק, בשביל להבין את זה אני משתמש בכלים שלמדתי בתואר הראשון בשיעורי מאקרו כלכלה. וזה המסלול הכי פשוט והכי קל להסבר.

לקחת משכנתא לפני שנתיים לא הופך אותך למומחה בתחום שיכול להסביר לאחרים. אתה לא מקבל הוראות שעה של בנק ישראל, לא מקבל תקנות של הפיקוח על הבנקים, ולא בקיא בשום צורה שהיא בנהלים שנוחתים מדי בוקר על שולחנם של נציגי המשכנתאות.

בניגוד, לי יש תואר בכלכלה, ועוד תואר במנהל עסקים, וגם איזה קורס או שניים בבנקאות ובאשראי שעשיתי לאורך למעלה מ 20 שנות עבודה במוסד פיננסי גדול, ולא הייתי מעיז (מעז?) להציע 'קורס' במשכנתאות. זו בדיחה עצובה.

גם אני עם כמות ידע בתחום הספציפי שעולה על מרבית הגולשים כאן התייעצתי עם אנשים שמבינים דבר או שניים יותר ממני במשכנתאות כשחשבתי לעשות שינוי כזה או אחר במשכנתא.

אור - ההצעה שלך נדיבה. ברצינות. אל תעלב מהביקורת. אני בטוח שאתה פועל ממניעים טהורים ומתוך אמונה שיש לך ידע ויכולת לעזור. אבל נסחפת מאוד רחוק.

תגידו לי שגם נציג המשכנתאות לא מסביר, ואתם אולי צודקים. אומר לכם להתחיל לקרוא חומר. אין לזה תחליף. אבל ללכת בלי (ידע והבנה) ולהרגיש עם (כי לקחתי משכנתא לפני שנתיים) זה לא רציני.

זה שהיתה לי ציפורן חודרנית לפני שנתיים לא הופך אותי לאורטופד, וזה שעקרו לי שן לא הופך אותי לרופא שיניים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כשאתה מייעץ (וגם להסביר מה לבדוק זה יעוץ) אתה מחליף יועץ מקצועי ואז אתה יכול לגרום את הנזק. גם לא למקסם את מה שאתה יכול זה נזק.

אין שום קשר לאם אתה בן אדם טוב, רע, מוכשר או אידיוט. אתה מחיימר לתת יעוץ בדברים שאתה לא מוכשר אליהם. לא אמרתי בשום מקום שאתה שרלטן, בור או כל תואר אחר. לדעתי אתה אדם עם כוונות טובות אבל בלי ההכשרה המתאימה. מה ההבדל בין מה שאתה עושה לבין (להבדיל אלפי הבדלות) אלה שמרפאים סררטן עם ברכות בחינם?

נמסיס, אם אני אייעץ לך איך להפעיל מנוף כשאין לך מושג מה זה מנוף אז אני פושע. הוא לא ממליץ אלא קורא לאנשים לבוא ולקבל ייעוץ. כאן אדם נותן הדרכה בתחום שאין לו בו מושג ודומה לשיפוצניק שמסביר איך לתכנן רב קומות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...