Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית, קראתי את הפוסטים המפורטים בעניין... אבל הם משנת 2003/2004...

אני מניח שוייז ושות' הפכו חלק מהשאלות למיותרות, ובכל זאת...

אני יורד לאילת עם המשפחה ברכב. מתכוון לצאת מוקדם 4:30-5:00 במטרה להגיע לאילת ב- 10:30-11:30.

השאלות שלי מתחלקות לפי מקטעים:

1. קריות / חיפה עד באר שבע – בגלל שאני יוצא מוקדם אני לא צופה פקקים, ולכן נראה לי הגיוני להימנע מכביש 6 לחלוטין, ולא להתעסק עם איזה מקטע חינם ואיזה לא.

אם אני טועה מאוד תקנו אותי.

חשבתי: קריות->חיפה->כביש החוף->תל-אביב->דרך איילון->אשקלון-באר-שבע.

האם יש דרך עדיפה?

2. באר-שבע עד אילת – לפי הפוסטים הקודמים יש שתי אפשרויות:

א. כביש הערבה – כביש ישר משעמם ומרדים, עקיפות מסוכנות וניידות משטרה.

ב. דרך מצפה רמון – דרך ארוכה יותר, סלול פחות טוב, נוף יפה, פחות אכיפה (למעט שיזפון). שזו הדרך שכנראה אבחר.

האם המידע הזה עדיין עדכני?

תודה מראש לעונים.

אביב.

פורסם

כמעט טוב מאד, השינוי היחיד שהייתי עושה: אחרי שאיילון נגמר ומשתלב לכביש 4 אתה מגיע למחלף אשדוד, רד לכביש 7 ותמשיך איתו עד 6, ומשם (בחינם) עד בית קמה, אחרי זה עוקף ב"ש ->ולכיוון כביש 12, הרבה יותר מעניין מכביש הערבה השומם. תעצור למנוחה בעין עבדת (5 דקות לפני מצפה), את הסנדוויץ\קפה שתקנה אתה יכול לשתות כמה ק"מ קדימה בתצפית על המכתש ביציאה ממצפה.

זכור שהמקום היחיד לעצור בו אחרי זה, זה נאות סמדר - שזה סוג של חור יוקרתי של טבעונים, אז תצתייד במצפה בכל מה שתצטרך לדרך.

נסיעה טובה :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

הרבה זמן חלף מאז נסיעתי האחרונה לאילת. ובכל זאת:

1. צא ב-4:00, לא יותר מאוחר. תחסוך הרבה עומסים.

2. סע דרך יקנעם וכביש 6 ותחסוך לפחות שעה, אולי שעתיים. ממילא החופש יעלה לך אלפי ש"ח, הוצא עוד 30 ש"ח על נסיעה ב-6 שמקצרת מאד את הדרך וחלקה מתקזזת עם עלות הדלק.

3. אישית אני מעדיף את כביש 40 דרך מצפה רמון - דרך הרבה יותר יפה ובלי המשאיות הדוהרות מים המלח לאילת.

4. תכנן מראש הפסקות למנוחה כל 1-2 שעות, וכן הצטייד בכמות מספקת של מים לדרך. אישית אני מעדיף להמנע ממסעדות אלא מצטייד בכריכים, פירות, כמה בקבוקי מים ותרמוס קפה, וכך אני חופשי לעשות את ההפסקות במקומות לבחירתי, למשל בחורשה מול שדה בוקר, בתצפית על מכתש רמון או בתצית על הערבה בירידה משזפון מזרחה (לא מכיר את 12).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למרות הכל – ממליץ בחום לעלות על כביש 6.

עלות הדלק + בלאי שאתה חוסך מממנים את עלות הנסיעה בכביש 6.

אל תשכח – בנסיעה לא בכביש 6 – יש מצלמות מהירות / רמזורים וכו' –גורמים שמעכבים אותך.

אני אישית נסעתי דרך מצפה רמון – אהבתי את המסלול.

מדי פעם צה"ל סוגר (לסירוגין) קטע כביש באזור עקב אימונים. יש גםשלטי התראה בדרך עם תאריכים ושעות בהם זה קורה. אינני יודע היכן ניתן לבדוק, אך אםיש לך דרך לבדוק זאת מראש – מומלץ.

לפני כחצי שנה עשיתי את המסלול בנהיגה רגועה– כ-7 שעות מאילת לקריות (כולל עצירותמנוחה).

לא זכור לי שיש בעיות סלילה בכביש

פורסם

לא כביש שש, אין טעם, מיותר. סע כפי ששלקייס הציע.

תהנה מהדרך, סע דרך כביש 40. הזריחה תהיה מדהימה בדרך.

פורסם

לא מבין את האנשים שיוצאים ב-4:30 לאילת. אתה בחופש, לא בעונש. מה יוצא מזה שאתה מ״מרוויח יום״ אבל מגיע כמו זומבי אחרי שלא ישנת כל הלילה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, כאחד שלא מחסידי "הקימה המוקדמת" ביום יום, אני רוצה להגיד לך, שכשאני יורד לאילת - אני נוהג לעשות זאת, כי לא רק שזה לא עונש, זה אפילו כייף.

ישנים יותר מוקדם יום לפני, קמים באמצע הלילה, הנסיעה רגועה, אין פקקים, אין שמש, נעים, הילדים ישנים.

בדרך, בדיוק במקום הנכון, בלב המדבר, חווים את הזריחה. הילדים מתעוררים, עושים הפסקה לארוחת בוקר קצרה ומנוחה באחד מיני הרבה מקומות המדהימים שמציע הערבה. וממשיכים לאילת. מגיעים מוקדם, וכך יש יום שלם ומלא להתארגנות בכניסה למלון, ולנופש. מרוויחים יום. לא עייפים, תאמין לי.

כמוכן, רוב המלונות יקבלו אותך כבר מהבוקר. מנסיון.

פורסם (נערך)
לא כביש שש, אין טעם, מיותר. סע כפי ששלקייס הציע.

תהנה מהדרך, סע דרך כביש 40. הזריחה תהיה מדהימה בדרך.

כרגיל, אני חולק עליך.

בנסיעה מהקריות כביש 6 חוסך לפחות 15 ק"מ ו-30 דקות נהיגה, ונחסכת הנהיגה המעצבנת דרך כביש 4 או 20 באזור המרכז, כך שיש חסכון גם בזמן וגם בכסף. הבחור רוצה לנסוע דרך חיפה, מה שאומר נסיעה במנהרות (17 ש"ח) או טיפוס לכרמל וירידה ממנו, או הקפת העיר דרך העיר התחתית ודרך ההגנה, שתי דרכים שעוברות בהרבה רמזורים, ובכל מקרה מוסיפה לפחות עוד 15 ק"מ וחצי שעת נהיגה בהשואה לנסיעה דרך יקנעם ו-6.

צביקה, כאחד שלא מחסידי "הקימה המוקדמת" ביום יום, אני רוצה להגיד לך, שכשאני יורד לאילת - אני נוהג לעשות זאת, כי לא רק שזה לא עונש, זה אפילו כייף.

ישנים יותר מוקדם יום לפני, קמים באמצע הלילה, הנסיעה רגועה, אין פקקים, אין שמש, נעים, הילדים ישנים.

בדרך, בדיוק במקום הנכון, בלב המדבר, חווים את הזריחה. הילדים מתעוררים, עושים הפסקה לארוחת בוקר קצרה ומנוחה באחד מיני הרבה מקומות המדהימים שמציע הערבה. וממשיכים לאילת. מגיעים מוקדם, וכך יש יום שלם ומלא להתארגנות בכניסה למלון, ולנופש. מרוויחים יום. לא עייפים, תאמין לי.

כמוכן, רוב המלונות יקבלו אותך כבר מהבוקר. מנסיון.

אופס, הפעם אני לא חולק עליך.

אני מהמשכימים (במשך השבוע מתעורר ב-4:45, בסופ"ש לא יאוחר מ-6:00), כמובן הולך לישון מוקדם בהתאם.

בנסיעה ארוכה, במיוחד לאילת, עם האקלים של דרום הארץ, כדאי לצאת מוקדם משתי סיבות: האחת היא הכבישים הריקים, האחרת היא לנהוג בנגב לפני החום הגדול של שעות הצהריים. וכמובן יש יותר פנאי לעצירות באתרים בדרך, ולא חסרים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כרגיל, אני חולק עליך.

בנסיעה מהקריות כביש 6 חוסך לפחות 15 ק"מ ו-30 דקות נהיגה, ונחסכת הנהיגה המעצבנת דרך כביש 4 או 20 באזור המרכז, כך שיש חסכון גם בזמן וגם בכסף. הבחור רוצה לנסוע דרך חיפה, מה שאומר נסיעה במנהרות (17 ש"ח) או טיפוס לכרמל וירידה ממנו, או הקפת העיר דרך העיר התחתית ודרך ההגנה, שתי דרכים שעוברות בהרבה רמזורים, ובכל מקרה מוסיפה לפחות עוד 15 ק"מ וחצי שעת נהיגה בהשואה לנסיעה דרך יקנעם ו-6.

כרגיל, נשאר חלוקים חלקית חחח (מקווה שזה לא אישי).

למען האמת, ההמנעות שלי מכביש שש היא עקרונית, ובוודאי כשהחלופה לא רעה בהכרח ממנה באופן ניכר.

אני חושב שבכל מקרה כדאי לו לנסוע דרך יוקנעם, ובמקום להמשיך עם שש, להמשיך ל2. - אכן, הפער בין החלופות הוא כפי שציינת (חצי שעה תאורטית), מבחינת המרחק הפער שציינת זה אקסיומה שלא ניתן להתווכח עליה, ואני חושב שפער כזה לא מצדיק נסיעה בכביש שש כשהכביש הציבור פנוי, אבל זו תפיסת העולם שלי.

גם כשהיה לי שש חינם מהעבודה נמנעתי ממנו.

אופס, הפעם אני לא חולק עליך. שזה לא יהפוך להרגל

אני מהמשכימים (במשך השבוע מתעורר ב-4:45, בסופ"ש לא יאוחר מ-6:00), כמובן הולך לישון מוקדם בהתאם.

בנסיעה ארוכה, במיוחד לאילת, עם האקלים של דרום הארץ, כדאי לצאת מוקדם משתי סיבות: האחת היא הכבישים הריקים, האחרת היא לנהוג בנגב לפני החום הגדול של שעות הצהריים. וכמובן יש יותר פנאי לעצירות באתרים בדרך, ולא חסרים כאלה .מסכים.

ראה הערותי לעיל, לא ממש חלוקים, מכה על חטא

פורסם

לא אמרת אם מדובר ביום שישי או יום חול. אני נסעתי ביום שישי לפני שבועיים לאילת, מאזור חיפה. ברור שהדרך הכי נוחה ומומלצת היא מכביש 70 (דרך יקנעם), לכביש 6 עד בית קמה, משם עוקף ב"ש, וכביש 40 דרך מצפה רמון. אין שום בעיות סלילה, יש אחלה נוף, אין תנועה ויש מספיק מקומות בטוחים לעקיפה, ואין משטרה כמעט.

לי אישית לא היו שום בעיות עם עומסי תנועה, יצאתי ב-6:45, עשיתי עיקוף 'קטן' לאסוף חברים מרחובות, ב10:45 היינו באילת, אבל זה בנסיעה מהירה ובלי עצירות למעט אחת לפיפי (נשים..).

בנסיעה רגילה כשמשייטים על 120-130, זמן נהיגה נטו לא אמור לעלות על 4 שעות מצומת יגור נגיד. על זה להוסיף זמן מתוכנן לעצירות, ואת הזמן שלוקח להגיע לצומת יגור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

דרך כביש שש להגיע לבאר שבע בכביש פנוי יחסית לוקח כשעתיים.

בשעתיים דרך כביש החוף ברוב זמני היום אולי עד אשדוד.

מבאר שבע את הדרכים אני לא מכיר.

פורסם

האם כביש הבקעה שלא נלקח פה בחשבון לא יקצר את הנסיעה?

בדרך כלל כאשר כל המשפחה נוסעים לאילת הדודים מהקריות מעדיפים תמיד להגיע לכביש הבקעה.

פורסם

ב. דרך מצפה רמון – דרך ארוכה יותר, סלול פחות טוב, נוף יפה, פחות אכיפה (למעט שיזפון). שזו הדרך שכנראה אבחר.

הדרך אותה אורך כמעט כמו הערבה.

סלול פחות טוב בחלק מהמקטעים, הרוב סלול מצוין.

ישנה אכיפה מאוד כבדה עם מצלמות ושוטרים מתחבאים.

עשיתי את הדרך הזו במשך שנה וחצי כמעט

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
(לא מכיר את 12).

כדאי לך להכיר ;)

מצטרף לממליצים על כביש 6 + מצפה רמון ו-12 (והעלות באמת זניחה,34ש"ח..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...