Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מתנייד בסיטרואן ברלינגו שנת 2005 מנוע 1900 ללא טורבו.

בימים חמים כמו היום המנוע מתחמם יותר מהנורמה (נע בין 85-90), מגיע לסביבות ה96-7 מעלות.

כמו כן גם המזגן מתקשה לקרר כמו בימים רגילים.

זה מתבטא בירידה בביצועי המנוע (מתקשה לצבור מהירות מבדר''כ) ומזגן שמתאמץ.

אציין שמנוע הוחלף לפני 15,000 ק''מ, כמו כן הוחלפה משאבת מים, צנרות מים ורדיאטור.

נוזל הקירור הוחלף באופן ייזום לפני 2000 ק''מ לנוזל של פרסטון (בקבוק צהוב) .

יש סיבה לדאגה? או שסביר שביום כמו היום המנוע יהיה חם יותר והמזגן יתאמץ יותר?

אני מצרף תמונה של לוח השעונים.

73ca005585d886eed2ce3124ca9bb615.jpg

פורסם

שלום רב

הנתונים שאתה מציג הם לחלוטין בתחום הנורמלי.

לגבי סחיבה בימים חמים - אין מה לעשות, אוויר חם קשה יותר לדחוס, פחות אויר קר למנוע=נתוני סחיבה טובים פחות.

לגבי המזגן - אין מה לעשות, חם יותר, יותר קשה לו לקרר.

אם אתה חושב שהמזגן מסוגל ליותק, כל מזגניסט טוב יוכל לומר לך אם יש בעיה במזגן.

פורסם

נוזל קירור של פרסטון הוא לא המוקורי של הרכב.

יש נוזלי קירור יעודיים במיוחד לצרפתיות.

בדוק באתר JUST MOTOR. גם המחירים שם טובים.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

קרה לי את אותו מקרה כמו שלך היום עם הסיריון שלי שנת 2002.

הוחלף לא מזמן רדיאטור לחדש, טרמוסטט ונוזל קירור וולוולין, בנוסף כל המאווררים עבדו כרגיל

והשעון חום מנוע עלה בקצת מעל החצי מה שלא קורה כמעט אף פעם וחזר שוב לחצי אחרי שסיימתי את העליות של בית שמש.

כמובן שהמזגן היה דלוק כל הזמן.

אז אני מבין שאני לא היחידי :-)

פורסם

עכשיו חזרתי מנסיעה עם פקקים מטורפים בגוש דן והחום מנוע היה בין 90 לקו שמעליו. לא התחמם מעבר לזה. ברגע שיצאתי מהפקקים וקצת נסעתי יותר זה ירד ל-90 יציב עם המזגן.

אין לך מה לדאוג בקיצור.

פורסם
עכשיו חזרתי מנסיעה עם פקקים מטורפים בגוש דן והחום מנוע היה בין 90 לקו שמעליו. לא התחמם מעבר לזה. ברגע שיצאתי מהפקקים וקצת נסעתי יותר זה ירד ל-90 יציב עם המזגן.

אין לך מה לדאוג בקיצור.

לשניה לא הבנתי כי זכרתי שהרכב נגנב.

לא ראיתי עדכון על זה שהוא נמצא, בכל מקרה מזל טוב :D

אין פגיעות מכניות?

פורסם

על פניו, כנתון מספרי כן - אבל כיוון שלא מדובר באוטו חדש ומן הסתם המערכות כבר קצת עייפות (גם אם מתוחזקות כראוי) - כדאי מאוד להקפיד לבדוק גובה נוזל קירור לפני נסיעות קשות ובכלל כהרגל אחת לשבוע. ובמידה ואתה נתקל בנתון גבוה מהרגיל, לעצור מייד במקום בטוח ולבדוק את העניין.

פורסם

לאיזה חום מנוע מקסימאלי מותר לי להגיע?

מישהו יודע באיזה טמפרטורה הנורות האדומות נדלקות?

תכלס גם 100 מעלות זה נתון שונה מהרגיל...

:-P
פורסם
לאיזה חום מנוע מקסימאלי מותר לי להגיע?

מישהו יודע באיזה טמפרטורה הנורות האדומות נדלקות?

תכלס גם 100 מעלות זה נתון שונה מהרגיל...

לא יודע לגבי 205, בברלינגו ב 112 מעלות מתנתק מדחס מזגן כדי לא להעמיס יותר על המנוע. נורה + התראה קולית ב 115 מעלות.

בברלינגו שלי (1.6HDI) בעליות קשות בימים מאוד חמים גם כן מגיע לאיזור 107 מעלות, וזה היה כל מאז שהאוטו היה חדש.

בשיוט במישור דווקא שומר על 82-83 מעלות אפילו בימים כמו שהיה אתמול.

פורסם

אצלי סיטרואן סי4 , חזרתי מטבריה דרך הביקעה לשומרון עם מזגן . בעליות עם הילוך 3 ולא עבר את החצי, שזה המצב הנורמטיבי.

• תוכן חדש...