Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רנו פלואנס דיזל ידנית משומשת (שנת 2013).

אחרי נסיעה של כ 150 קילומטר, הסתכלתי על צריכת הדלק והיא נראית לי נורא גבוה לרכב הזה...

בנסיעה בין עירונית (קרוז קונטרול על 100 קמ"ש) הרכב אוכל בערך 5 ליטר ל 100 קילומטר.

בנסיעה משולבת, 7 ליטר ל 100 קילומטר.

זאת נראית לי צריכה נורא גבוה.

לפחות בנסיעה בין עירונית במהירות שציינתי, ציפיתי שיהיה בערך 3.5-4 ליטר ל 100 קילומטר.

האם זאת תקלה או שזאת צריכת הדלק האמיתית שלו?

ואם זאת תקלה, מה היא יכולה להיות?

תודה,

אלכס

פורסם

עם כל הכבוד , אני חושב שהדרישות שלך מוגזמות.

אני לא חושב שיש רכב דיזל כל שהוא שיגיע לצריכה של 3.5 ליטר ל 100 ק"מ ( זה שווה ל 1:28 !! ) , אפילו נתוני היצרן (שהם מאוד מאוד אופתימיים) מדברים על מקסימום 4 ליטר ל 100 ק"מ.

5 ליטר ל 100 ק"מ נשמע לי סביר ואפילו צריכה יפה מאוד !

פורסם

תעשה איפוס מחשב.

תחשב צריכת דלק לפי תדלוקים ולא לפי צריכה רגעית.

אצלי במגאן 2 DCI צריכת דלק משולבת 70% בינעירוני במהירות גבוהה יותר עומדת על 19.4 קמ"ל לפי תדלוקים לאורך יותר מ17K ק"מ.

• ספונסר פורום
פורסם

5 ליטר ל-100 קילומטרים מתגרמים ל-20 קילומטר לליטר. גם אם המחשב קצת אופטימי ובפועל זה 18-19 קילומטר לליטר זה עדיין נתון מעולה ומדובר במכונית חסכונית מאוד. ממש לא אוכלת הרבה דלק!

פורסם

לפני זה הייתה לי גולף טורבו דיזל 1.9 ליטר. עשתה 28 קילומטר לליטר בנסיעה בינעירונית.

כרגע יוצא לי ממוצע של 14.5 קילומטר לליטר, וזאת צריכה גבוה מאד לרכב הזה לדעתי...

אני שומע על אנשים שעושים ממוצע של 20 קילומטר לליטר באוטו הזה. ואצלי אפילו בנסיעה בינעירונית רגועה אני בקושי מגיע לצריכה הזאת.

פורסם
אני לא מאמין שהגולף דיזל שלך הייתה עושה 28 קילומטרים לליטר, לדעתי יש לך טעות בנתונים.

אני עשיתי את החישוב הזה במשך 30 אלף קילומטר. עשיתי את החישוב בין תדלוקים.

הגולף עשתה לי 28 קילומטר לליטר בין עירוני, ומשולב היה יוצא לי 21 קילומטר לליטר...

פורסם

למה לי לשקר? מה אני ילד בכיתה א'?

אני אומר בשיא הרצינות... הייתה לי גולף mk5 tdi ידנית, עשיתי איתה 21 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת רגועה.

ובנסיעה בינעירונית רגועה עשיתי 28 קילומטר לליטר.

כדי שתדעו שאני יודע לחשב, נסעתי נסיעה מחיפה לקרית גת ובחזרה (סה"כ 330 קילומטר), תדלקתי לפני שיצאתי ותדלקתי כשחזרתי באותה תחנת דלק, יצא לי שבזבזתי בערך 12 ליטר (אפילו קצת פחות).

וביום יום, אני נוסע מחיפה ליוקנעם, חצי מהזמן בעיר ובפקקים וחצי מהזמן מחוץ לעיר. היה יוצא לי לתדלק פעם ב 3 שבועות בערך. הייתי מתדלק בערך 48 ליטר כאשר נסעתי 1000 קילומטר...

פורסם

בכל מקרה אני לא שאלתי על הגולף, היא כבר לא אצלי...

שאלתי על הרנו...נראה לי שהצריכה שלה גבוה מדי וביקשתי את דעתכם המקצועית מה יכולה להיות הסיבה לכך

פורסם

קשה להאמין שגם ב 70 קמ"ש אתה מביא תוצאות יותר טובות ממה שהיצרן מביא בתנאי מעבדה..

החישוב שלך היה שגוי

למה לי לשקר? מה אני ילד בכיתה א'?

אני אומר בשיא הרצינות... הייתה לי גולף mk5 tdi ידנית, עשיתי איתה 21 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת רגועה.

ובנסיעה בינעירונית רגועה עשיתי 28 קילומטר לליטר.

כדי שתדעו שאני יודע לחשב, נסעתי נסיעה מחיפה לקרית גת ובחזרה (סה"כ 330 קילומטר), תדלקתי לפני שיצאתי ותדלקתי כשחזרתי באותה תחנת דלק, יצא לי שבזבזתי בערך 12 ליטר (אפילו קצת פחות).

וביום יום, אני נוסע מחיפה ליוקנעם, חצי מהזמן בעיר ובפקקים וחצי מהזמן מחוץ לעיר. היה יוצא לי לתדלק פעם ב 3 שבועות בערך. הייתי מתדלק בערך 48 ליטר כאשר נסעתי 1000 קילומטר...

פורסם
קשה להאמין שגם ב 70 קמ"ש אתה מביא תוצאות יותר טובות ממה שהיצרן מביא בתנאי מעבדה..

החישוב שלך היה שגוי

אחי, אני למדתי 5 יחידות מתמטיקה, סיימתי טכניון, אני ממש ממש לא טעיתי בחישוב....אל תעשו ממני בן אדם טיפש, כי אני לא. ככה שבמתמטיקה אני טוב, במכניקה לא. בגלל זה אני מבקש עזרה.

היו לי כבר כמה וכמה רכבים בחיי, אף רכב שהיה לי לא היה חסכוני כמו הגולף.

פורסם

צריכת הדלק של הרנו שלך סבירה לגמרי אלו הדרישות שלך שלא בסדר.

הצריכת דלק שלך ברנו זה אותה צריכת דלק שמדווחים אלפי נהגים אחרים והיא נחשבת לממוצע הנכון לכן ברנו אין שום בעיה.

מנגד צריכת הדלק בגולף דימיוניץ ומופרכת ביותר היצרן מדווח על ממוצע של 17 ק"מ\ל כאשר זה נתון שנעשה בתנאי מעבדה מושלמים ולהגיע אליו שלא לדבר על לעקוף אותו זה קשה עד כדי בילטי אפשרי הנהגים בגולף מדווחים על 15 ק"מ\ל לכן הסיכוי שהגעתה לממוצע של 21 קילומטר לליטר בפועל פשוט אפסי.

לכן יש לנו כמה אופציות:

א.היה לך גדוד של אוגרים בתא המנוע של הגולף שהניעו את הרכב.

ב.הגולף הייתה דיזל היברידית

ג.עשיתה טעות במדידת הצריכה

אתה מוזמן לבחור את האופציה המועדפת עליך.

ברצינות אל תיקח את זה לנימה אישית חברי הפורום רק מנסים לעזור וכולם עושים טעויות במיוחד בדבר מינורי כמו חישוב צריכת דלק בפועל הרנו שלך סבבה לגמרי ואם העניין עדיין מציק לך מציע לך לחזור לגולף.

פורסם

יתכן שבמצב מסויים הרכב יראה לך צריכה כמו שתיארת, למשל: נסיעה על 90 קמ"ש, ללא פקקון אחד בדרך, ללא עליות, ללא מזגן, מיציאה מעיר אחת לכניסה לעיר אחרת - דהיינו ללא שום נסיעה בתוך העיר, ללא האצות ועצירות.

בתנאים האלה, תגיע ל1/27.

אבל: זה לא מה שנקרא "נסיעה בין - עירונית". צריכה בנסיעה בין עירונית קלאסית כוללת גם את ההפך מהנ"ל, ושם הצריכה הממוצעת של הגולף היא בין 1/15 ל1/21, תלוי במשתנים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בנסיעה בין עירונית (קרוז קונטרול על 100 קמ"ש) הרכב אוכל בערך 5 ליטר ל 100 קילומטר.

בנסיעה משולבת, 7 ליטר ל 100 קילומטר.

זאת נראית לי צריכה נורא גבוה.

לפחות בנסיעה בין עירונית במהירות שציינתי, ציפיתי שיהיה בערך 3.5-4 ליטר ל 100 קילומטר.

אתה צודק.

עם קרוז קונטרול על 100 צריך להיות פחות מ 5 ליטר ל 100 ק"מ.

וגם צריכה משילבת של 14.5 ק"מ לליטר היא לא צריכה טובה לרכה הזה.

אני עם ברלינגו טורבו דיזל 1.6 מגיע ל 1 ל 21 בנסיעה חסכונית מחוץ לעיר, צריכה משולבת עם כ 40% עירוני בערך 1 ל 16.5. מזגן פועל תמיד.

וזה אוטו יותר כבד, פחות אווירודניאמי ועם הילוכים יותר קצרים.

בפלואנס ידנית אמורה להיות צריכה נמוכה יותר באיזה 15%.

האם האוטו מטופל? פילטר אוויר וסולר הוחלפו בזמן? לחץ אוויר בצמיגים תקין? ברקסים לא תפוסים?

אם רק קנית את הרכב ונסעת 150 ק"מ, ממליץ לא למהר להגיע למסקנות. תבדוק על פני 2-3 מיכלים. חוץ מזה בימים חמים מאוד כמו השבוע צריכת דלק עולה קצת.

אגב, לכל הספקנים - 25 ק"מ לליטר בבינעירוני בגולף דיזל ידנית זה ריאלי לגמרי. 28 ביום יום זה קצת אופטימי אבל אני מאמין שנתון כזה בר השגה אם מקפידים לנהוג מאוד חסכוני, ללא מזגן ובמזג אוויר קריר.

• תוכן חדש...