Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ומדובר ברכב שנרכש ישירות מחברת השכרה, אני מסופק אם הם הוחלפו במהלך חיי הרכב.

כך שאם אתה לא עשית זאת אז כנראה שהכל תקין בהקשר זה.

ועדין, במסגרת בדיקת איזון הגלגלים, הייתי מוודא שכל החישוקים זהים, שמא אחד או יותר מהם הוחלפו לאחר פגיעה בהם בחישוק גנרי כלשהו.

כיוון השאלה שלי נוגע למתאמי מירכוז לחישוק שנדרשים לעיתים בחישוקי אפטרמרקט.

פורסם (נערך)

עדכון:

נסעתי לצ'קאפ בנתניה עשו לי בדיקה לאחר מכן ביצעו בדיקה+איזון ל-4 גלגלים ב- 150 ש"ח.

הג'אנט הקדמי השמאלי היה עקום וזה גרם לכל הצרות, הם העבירו את הגלגל לסרן האחורי, קבלתי הצעת מחיר להחליף את כל הג'אנטים לג'אנטים מגנזיום ב- 1200 ש"ח ("כדאי לך, זה יהרוס לך את המייסבים לא עשית באיזון הזה בעצם כלום")

סירבתי להצעה שלהם שלהם, לאחר מכן נסעתי למוסך אמפר בנתניה והזמנתי מהם ג'אנט מקורי ב- 258 ש"ח.

מחר על הבוקר אני נוסע לאסוף אותו, ואני לא בטוח שאני מעוניין לחזור ל-checkup.

יש לי מס' שאלות:

1. החשש שלי הוא שמותקנים אצלי במכונית ג'אנטים לא מקוריים זה עלול להוות בעיה?

2. בהנחה שהם זהים והכל בסדר, אני אצטרך לעשות איזון חוזר לכל הגלגלים או אולי אפילו איזון דינאמי?

3. אני אצטרך לעשות כיוון פרונט מחדש?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

הפתרון של העברת החישוק הפגום לאחור זה בגדר "פלסטר" בלבד, ואני מניח שתואם לחוסר היכולת של צ'ק-אפ לתקן אותו ולרמת התקציב שלך.

איזון תצטרך לעשות לחישוק שאתה מחליף בלבד.

איזון דינמי אני חושב שאינו רלוונטי עבורך. הוא מתאים ברכבים בהם אין מירכוז של החישוק ע"י הנאבה המרכזית או הברגים.

היות ואתה מחליף רק חישוק אחורי, ולכזה מקורי, אין קשר לכיוון פרונט.

פורסם

ג'אנט עקום ממש יכול להשפיע על יציבות/איכות הנסיעה?

אחרי האיזון וההחלפה שהם ביצעו אני מרגיש שהאוטו פשוט נוסע זוועה, עוד יותר גרוע ממקודם.

שווה להכנס למוסך מורשה/תואם פג'ו בשביל לבדוק את מכלולי הרכב בצורה יותר רצינית?

פורסם (נערך)

עדכון:

אמרתי לעצמי שאני אלך לחוו"ד נוספת, נסעתי לצמיגי משה ליס. הוא אמר שהג'אנטים טיפה עקומים ויש שמיניות אבל לדעתו, זה לא משהו יותר מדי משמעותי ואני יכול להמשיך לנסוע איתם והוא שלח אותי לכיוון פרונט.

לאחר מכן נסעתי לבדיקה+כיוון פרונט בכ"ס. ציר אחורי הם אמרו שלא צריך לכוון באוטו הזה בדקו לי את התפוחים ואמרו שהם לא מצאו בעיה.

ההיגוי השתפר וההגה הפך להיות רך יותר והנסיעה מעט השתפרה, איכות הנסיעה עדיין לא משהו אבל אני לא מתכוון יותר להוציא שקל על הנושא הזה.

בטיפול הקרוב עוד 5000 ק"מ, אבקש מהמוסך לעשות בדיקה מעמיקה ויסודית על המכלולים והצמיגים הבאים שלי כבר לא יהיו סיניים.

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תוכן חדש...