Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני כחודשיים פג'ו 107 מחברת השכרה.

החלפתי את כל רביעיית הצמיגים לחדשה (סיניים), ולטענתם הם עשו לי איזון גלגלים.

אני מרגיש שיש משיכה ימינה או שמאלה כאשר אני עוזב את ההגה.

כאשר אני מנפח לפי הלחץ שבספר הרכב (32PSI) יש חוסר יציבות מאוד רצינית ומורגשת ברכב.

לאחר מס' שבועות המצב משתפר כשהאויר יורד, או שמראש אני מנפח פחות 30 - 31 PSI והמצב משתפר בצורה רצינית אבל עדיין אני מרגיש חוסר יציבות כללית.

מה אני צריך לעשות?

איזון גלגים/איזון פרונט?

יש מקומות מומלצים באיזור נתניה שאפשר לבצע?

תודה!

פורסם

כניראה בוצע איזון לא טוב וגם כיוון פרונט צריך לבצע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה כולל בתוכו הכיוון פרונט?

כיוון בסיסי עולה 150 ש''ח כולל מע''מ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה נוספת.

יש מקום מקצועי לאיזון גלגלים שיוכל לבדוק בצורה מקצועית את הטענות שלי? בפנצ'ריה שאני הולך אליה לא ממש עזרו לי.

לאחרונה המכונית מרגישה ממש לא יציבה.

פורסם

האם ייתכן שחוסר היציבות שאתה חש הוא פשוט "קלילות" של ההגה? זה מסביר את השיפור שאתה חש כאשר אתה מוריד לחץ אוויר: פחות אוויר פירושו פחות קשיחות פניה פירושו פחות מומנט מחזיר.

אם זה ממש מפריע לך, בכיוון הגלגלים הבא תדאג שיכוונו את קדם האופן למקסימום המותר על ידי היצרן. רעידות יש לפתור על ידי חיפוש חופשים או פגמים ברכיבי המתלה והגלגל ועל ידי איזון גלגלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

האוטו רועד
, האוטו מתנענע מצד לצד לא ממש נעים לסוע בו. ההיגוי לא מפריע לי, ביצעתי כיוון פרונט לפני מס' חודשים והאוטו כמעט ולא מושך.

איך להגדיר את זה. בחלק מהזמן מרגישים שנוסעים על תיבת נח.

בדקתי לחץ אוויר בצמיגים זה עדיין לא עוזר.

פורסם

חן - נהגתי מעל 15,000 ק"מ ב 107.

התופעות שפותח השרשור מתאר הם תקלה ולא נורמה.

ההגה, ב 32 psi, די מדויק.

אני מניח שיש בעיה כלשהי.

בנאור - אם תרצה שנחליף מכוניות לבדוק ולהשוות התנהגות שלח הודעה פרטית.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

^ אני אשמח, שלחתי לך הודעה פרטית.

אתמול גיליתי שבגלגל הקדמי שמאלי היה לחץ אוויר 17PSI הלכתי לבדוק בפנצ'ריה והוא נמצא תקין. ההתנדנדות קצת השתפרה אבל עדיין מורגשת חוסר יציבות ואי נעימות בנסיעה.

מחר אני אסע ל- Checkup לבדוק אם צריך לעשות איזון גלגלים, אלא אם כן אתם מכירים מקום מומלץ אחר. אני מוכן להרחיק לכת גם למעבדה בחולון אם אצטרך אבל אעדיף שזה ישאר בתחום איזור השרון.

פורסם

מבלי לשלול את האפשרויות שעלו כאן, איך אף אחד לא התייחס לענין הצמיגים (הסינים) שפותה"ש התקין ושאולי גורמים לתופעות?

האיזון גלגלים צריך להיות די דפוק כדי שכל האוטו ירעד מצד לצד וירגיש לא יציב. ובכל זאת, וודא שהדבר מבוצע בכל הגלגלים ולא רק בקדמיים.

האם החישוקים הם המקוריים של הרכב או שגם הם הוחלפו?

• תוכן חדש...