Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AWD או RWD לדריפט ?

dxtop
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תשאל אותי, תשאל את רו והריס:

Anyone who gets really out of shape with a front-wheel drive car - just nail the throttle, okay.

וברצינות, בגלל שמדובר על זוויות שבהן גם הקדמיים מחליקים הצדה ב-90 מעלות - צריך יחסית מעט מומנט כדי לפרפר את הקדמיים ולהשיג את התוצאה הרצויה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקדמיים מחוברים למערכת היגוי, אבל לא נתפס לקטנות.

בכל אופן, מה הטענה שלך? שרכב ראלי יכול לפתח זווית החלקה קיצונית יותר מרכב סטנדרטי עם הנעה אחורית?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

רכב הנעה כפולה (או קדמית) סטנדרטי יצליח לצאת מזוית החלקה קיצונית יותר מרכב הנעה אחורית סטנדרטי.

פורסם

לא הוזכר פה כ"כ, אבל גם למיקום המנוע חשיבות לא קטנה. מנוע קדמי (או קדמי-מרכזי) עדיף על מנוע מרכזי-אחורי או אחורי.

ברכב עם מנוע קדמי או קדמי-מרכזי, המאסה העיקרית יושבת קרוב לגלגליים הקדמיים ולכן המטוטלת של העברות המשקל של הגלגלים האחוריים נשלטת יותר. ברכב עם מנוע אחורי, המנוע (חתיכת דבר כבד) מתחיל לפתח אינרציה תוך כדי דריפט והרבה יותר קשה להחזיר את הרכב ובטח שהרבה יותר קשה "לתפור" פניות ברצף.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
רכב הנעה כפולה (או קדמית) סטנדרטי יצליח לצאת מזוית החלקה קיצונית יותר מרכב הנעה אחורית סטנדרטי.

שזה מצוין לנהיגת כביש או מסלול ובלתי-רלוונטי בעליל לנושא השרשור. מה עניין שמיטה להר סיני?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה היתה על דריפטינג במכונית הנעה כפולה ויתרונותיה וחסרונותיה של ההנעה הכפולה בתחום זה.

התשובה היא שאפשר לבצע דריפטינג ברכב הנעה כפולה מתאים, ושברכב זה קל יותר לנהג להחזיק זווית החלקה גדולה (לעומת הנעה אחורית מקבילה) אך קשה יותר למשוך אותה לאורך אותו פרק זמן.

הסיבה לשני הדברים היא כאמור שכוח המנוע שמועבר לקדמיים נוטה ליישר את הרכב בסופו של דבר.

פורסם

ממתי קן בלוק מדד? בזכות סרטוני פרסומת?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם אי אפשר להחזיק אותו, האם זה דריפט?

לא.

אבל בכיול המתאים אפשר להחזיק דריפט גם בהנעה כפולה.

פורסם

אז מה הייתה התועלת לפות"ש?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

חן אני לא דיברתי על כיול רכבים, התייחסתי לרכבים סטנדרטים.

אם תשווה רכב סטנדרטי בעל הנעה אחורית לרכב סטנדרטי בעל הנעה כפולה ברוב המקרים תוכל להכניס את זה בעל ההנעה האחורית לזוית החלקה חדה יותר.

כמובן שהדבר משתנה בין רכב לרכב.

כאתה נותן את קן בלוק כדוגמה תשתדל להשוות אותו לתחרויות הדריפט ביפן ששם יש רכבים שאכן מכויילים לדריפט ומציגים ביצועים בהתאם.

דבר נוסף, סגנון הנהיגה של קן בלוק בלא מעט פעמים בכלל אינו דריפט, שים לב שבהרבה מן המקרים הוא זורק את הרכב אל תוך הפניה בהחלקה שהיא לא באמת דריפט ואז הוא אכן מנצל את ההנעה הכפולה כדי למשוך את הרכב אל תוך המסלול (מאוד תואם סגנון נהיגת ראלי).

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם אם צידוד הגלגלים ברכב הנעה אחורית סטנדרטי היה גדול משמעותית מברכב הנעה כפולה (ואני מסופק) - בהנעה כפולה כוח המנוע מהווה כוח תיקון ולמעשה לא צריכים לסובב את ההגה נגד ההחלקה כדי לצאת ממנה.

אבל מילא. זה לא שמישהו בדק את זווית ההחלקה המקסימלית של כל רכב בעולם והשווה אותן...

אתה רואה שלא פיתחתי את הדוגמה של קן בלוק יותר מדי. אני גם (כמוך) לא חושב שניתן להגדיר את מה שהוא עושה כדריפטינג אלא כמשהו קרוב יותר לנהיגת פעלולים.

• תוכן חדש...