Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AWD או RWD לדריפט ?

dxtop
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מעוניין לדעת מה עדיף לדריפט. הנעה אחורית או הנעה כפולה-קבועה ? חסרונות ויתרונות ?

פשוט יצא לי לעבור באינטרנט ולראות שמשתמשים גם וגם .

תודה מראש ושבת שלום :-)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קדמית, עם מגשי מקדונלדס מתחת לגלגלים האחוריים. ככה המקצוענים עושים את זה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

זה תלוי. אם אתה רוצה רכב רק לדריפטים תשאיר גלגל פנימי קדמי ואחורי שמאלי מונעים לדריפט בפניה ימינה והפוך לשמאל.

חפש באיביי קיטים לנעילת הנעה לדריפטים. יש לא מעט.

עריכה: שכחתי לציין שהקיטים מיועדים לרכבים עם הנעה לכל ארבעת הגלגלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הנעה אחורית, מנוע קדמי ובקרות שמתנקות לחלוטין זה הסט-אפ הקלאסי לדריפטים, במיוחד לפאוור סליידס.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם (נערך)

אכן משתמשים בשתיהן.

יתרונות ההנעה האחורית היא שניתן למשוך את ההחלקה לאורך זמן רב יותר (תאורטית עד אינסוף) והשליטה ברכב מאתגרת יותר ולכן מספקת יותר. החסרון הוא שקשה יותר לשלוט על ההחלקה.

יתרון ההנעה הכפולה היא שההחלקה נשלטת גם בזווית מטורפות (ע"ע קן בלוק) בגלל הכוח בקדמיים שמיישר את הרכב. החסרון הוא שקשה להחזיק את ההחלקה למשך זמן, במיוחד בכיול לא מתאים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן אתה לא מדייק,

לרכבי הנעה אחורית אפשרות להגיע לזוויות החלקה גדולות יותר מאשר לרכב הנעה קדמית מהסיבה הפשוטה- אין ציריות בגלגלים הקדמיים וזה מאפשר ליצור זוויות היגוי משמעותית גדולות יותר.

זו הסיבה שבתחרויות דריפט מקצועיות אתה תראה רק מכוניות הנעה אחורית.

קן בלוק אכן נוהג ברכבי הנעה כפולה כי זה העולם ממנו הוא בא והמכוניות בהן הוא נוהג הינן מכוניות ראלי ולא דריפט.

מצד שני, גם רכב הנעה קדמית מתאים לדריפט בכפוף להמצאות סניף מקדונלדס קרוב כפי שתיאר מאור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

אתה מדבר על יכולת הכיול של הרכב לדריפטינג. אני מדבר על יכולת הביצוע של הנהג בלי לשנות את הכיול משמעותית.

בכל רכב שאיננו רכב דריפטינג מקצועי, זווית ההחלקה שניתן להחזיק ברכב הנעה אחורית תהיה קטנה מזו שניתן להחזיק ברכב הנעה כפולה או (למשך זמן קצר)

.

אתה יכול להכניס את הרכב למצבים שנראים בלתי הגיוניים, אבל בגלל שיש מומנט בקדמיים - מתקבלת תחושה של "פסי רכבת" והרכב בסוף יוצא מזה.

פורסם (נערך)

כדאי לקרוא לפני שמגיבים, כי כתבתי במפורש ש"בגלל שיש מומנט בקדמיים" הרכב בסוף מתיישר, וכמעט שלא משנה כמה קיצונית ההחלקה. רוצה הסבר נוסף? קיבלת:

בזמן היגוי יתר גם הקדמיים מתחילים להחליק הצדה ולמעשה מפתחים זווית החלקה חיובית. מומנט המנוע פועל בכיוון אליו מופנה הגלגל ולכן מקטין את זווית ההחלקה הזו.

אפילו אם הקדמיים מתחילים לפרפר, עדיין יורד מומנט לכביש ולמעשה עצם הפרפור שגורם לחרטום להרחיב את קו הפניה - מיישר אותו עם הירכתיים ולכן מיישר את הרכב.

ב

המפורסמת של ג'ייסון פלטו אפשר לראות שהוא למעשה מיישר את הרכב לא רק בעזרת היגוי הפוך אלא מכוח הפרפור של הגלגלים הקדמיים.

כל זה נכון להנעה קדמית וגם להנעה כפולה. עכשיו תראה לי הצלה כזו עם הנעה אחורית שאיננה מכונת דריפטים.

פורסם

אם תסתכל טוב (ואני מודה שקשה לראות כי רוב הצילומים הם מתוך הרכב) גם מרטין רו נכנס לזוויות החלקה לא פחות קטנות שברכב הנעה אחורית רגיל פשוט לא תגיע אליהן כי לא יישאר לך כוח תיקון.

גם הריס בעצמו הגיע ל

שבוא נגיד שלא קל להגיע אליהן בהנעה אחורית. אין מה לעשות: כל עוד מועבר מומנט לקדמיים קל יותר לצאת מההחלקה גם בזוויות קיצוניות.

הבעיה היא שזה פחות מאתגר וגם שאי אפשר להחזיק את ההחלקה לאורך זמן שזה הדבר הכי חשוב בדריפטינג מקצועי.

פורסם

שום דבר בכיול של הרכבים הללו לא קשור לנקודה מלבד מרכיב אחד והוא צידוד הגלגלים. ברכב דריפטים יש צידוד גלגלים עצום שמאפשר להחזיק זוויות החלקה בדיוניות.

באף אחת מהמכוניות שהוצגו אין זווית צידוד גלגלים קיצונית, ואתה יכול לראות את זה למשל בהצלה של פלטו. התיקון הוא תוצאה של כוח המנוע שמופעל על הקדמיים ולא של היגוי.

פורסם
קדמית, עם מגשי מקדונלדס מתחת לגלגלים האחוריים. ככה המקצוענים עושים את זה.

מצטער לקטוע את מהות השרשור, אבל עשית לי את היום, אני בדרך למקדונלדס

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...