Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי זה נראה כמו מתחרה ישירה ל301 ולסי-אליזה ולא כמו משפחתית אמיתית. העיצוב הזה גם בנאלי מאד ביחס למצופה מפיאט לדעתי וגם לא נראה קשור לליין הדגמים שלהם (מבחינה עיצובית). נחיה ונראה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נקמיצ'י, הבראבו באמת הייתה כישלון מסחרי. אתה רואה מה זה, כשאומרים משהו שגם מגובה במספרים אני אפילו מסכים עם אנשים! איזה קטע.

האג'אה אולי תצליח במידה וסמל"ת יהיו חכמים.

צריכים למצב אותה מול המתחרות האמיתיות שלה.

אם ישימו אותה מול מאזדה 3, טויוטה קורולה ושות', היא תתרסק יותר מהר ממטוס עם טייס של ג'רמן ווינגס.

אם יימצבו אותה מול פיז'ו 301, סיטרואן סי-אליזה ושות', אז אולי יהיה לה סיכוי.

אם ייתמחרו אותה בהתאם לסגמנט, אולי יהיה לה סיכוי.

אם יביאו אותה עם שילוב נורמלי של מנוע וגיר, אולי יהיה לה סיכוי.

ובכל מקרה, זאת עדיין פיאט, שבארץ כל מה שנשאר ממנה זה 500 על שלל גרסאותיה, ולאנשים עדיין קשה לעכל את זה שלפיאט יש יותר מדגם אחד.

אז גם אם הם יעשו את כל אלה, עדיין הסיכוי נשאר ב"אולי".

סמל"ת יצטרכו להשקיע המון בשיווק, בהנחה שיהיה שם מנוע וגיר נורמלים הם יצטרכו לשים רכב הדגמה בכל סוכנות כדי שכל אחד שמתעניין יוכל מיד לבצע נסיעת מבחן, והמון המון שיווק. אי אפשר להגיד את זה מספיק.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
1. נכון. אתה צודק במאה אחוז. אין לי מושג מה גרם לי לחשוב שהיא הייתה האצ'בק.

כל השאר. אני לא חושב שהיא תהיה מחורבנת פר סה. מצחיק אותי שהם לוקחים מכונית שכבר עברה חצי מחזור חיים ומציגים אותה כמשהו "חדש וחדשני", כשברור לחלוטן שזאת עבודה בעיניים.

אגב, לא אמרתי מילה על העיצוב, אני חושב שהוא מעולה. הדארט, עוד מעט שהוצגה הייתה בין המכוניות האהובות עליי. אני אישית מעדיף את הפנסים האחוריים סטייל "מסכה" של דודג', אבל גם אלא של קריילר 200 ששמו לפיאט מה-שמה נראים בסדר גמור.

פיאט לא ממהרת להחליף קונצפטים מוצלחים, או בגלל תפיסה או בגלל חסרון כיס, תחליט אתה. אבל הפלטפורמה של הטיפו בת הארבעים בקירוב למשל היא הבסיס עד היום למרבית הדגמים של החברה. ולפלטפורמה הזו יש לא מעט "יציאות מוצלחות" ראה למשל אלפא 156 או אפילו בראבו, לא ממש "עבודה בעיניים" לדעתי. מכל מקום אין לי מושג מה הדבר החדש הזה יודע לעשות ואיך, אבל נדמה לי שראוי לשמור את הליגלוג עד לבחינה מעט יותר רצינית של האוטו הזה. קצת סבלנות, הרי קבר תמיד אפשר יהיה למצוא אם יתעורר הצורך.

פורסם

בואו נתחיל לתת הצעות לסמל"ת איזה שילוב גיר מנוע להביא ובכמה שיהיה רלוונטי?

לדעתי מנוע TJET וידני יעשה את העבודה במחיר מתאים, למי שצריך משפחתית למשפחה אבל רוצה גם קצת לילחוץ לפעמים ולהרגיש שהוא נוהג, מה גם שבעלות זניחה המנוע הזה ניפתח לרווחה עם שידרוג תוכנה :-).

הייתי שמח גם על דיזל ידנית אבל "ביזכות" הדאגה לשלום הציבור עם המדד הירוק החדש אין סיכוי.

נ.ב- יש מצב שיציעו את הגיר הרובוטי של יורו טווין? (מ500L).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חשבתם על זה שפיאט לא מצליחים בסגמנט בגלל התודעה המקובעת הזו שלכם?..

לא.

השוק הישראלי איזוטרי ולא מעניין אף אחד.

כמות גדולה פה היא עדיין אפסית בעיני יצרן.

פורסם

ובכל מקרה, זאת עדיין פיאט, שבארץ כל מה שנשאר ממנה זה 500 על שלל גרסאותיה, ולאנשים עדיין קשה לעכל את זה שלפיאט יש יותר מדגם אחד.

פיאט זה לא כינוי גנאי.

פיאט במשך שנים הייתה מותג נמכר ואהוד בארץ, כחדש וכיד שניה.

על היסטוריה רחוקה - פרחי יספר לך.

אני יכול להעיד שבימי האונו, פונטו דור 1 ופונטו ספייס היא הייתה מהסופר מיני הטובות והמוצלחות.

משם עד ה500 משהו קרה.

ה500 הצלחה מסחרית ורכב חמוד בסה״כ.

היום, לא רק בישראל, פיאט מציעה בעיקר 500 וגרסאות שונות שמתבססות על המוניטין שלה.

את הטענות תפנו ליצרן ולמחלקת השיווק שלו

פורסם

כל שנות ה 70' וה 80' המכוניות הקטנות של פיאט היו הנמכרות ביותר בקבוצתן, ובצדק.

ה 127, זו שהמציאה בעצם את הסופר מיני במתכונתה הנוכחית, והאונו החדשנית, היו מכוניות מצויינות שתומחרו נכון, ולכן הפכו לבחירה הכמעט יחידה בקבוצתן.

מה שתרם לכך היו מרווח פנימי מצויין, שהפך אותן לתחליף הולם למשפחתיות קטנות, מחיר זול כחדשות ותחזוקה זולה ופשוטה.

גם בתחום המשפחתי זכו מכוניות פיאט, בעיקר ה 124 וה 131 להצלחה לא מבוטלת, ולשניהן היה אופי לאטיני, בייחוד ל 131 שבגרסת הסופר מירפיורי הציעה ביצועים מצויינים, בוודאי במונחי אותם שנים.

ההדרדרות של פיאט בתחום המשפחתי החלה כבר בסוף שנות ה 80', עם הפסקת ייצור הרגאטה, שהיתה לה גירסאות אוטומטיות, ועם התחלת היבוא של מיצובישי לארץ.

פיאט נותרה ללא שום מכונית אוטומטית בהיצע, והאבזור המושלם של הלאנסר, בצירוף מוניטין האמינות היפני שצברה סובארו, גרמו לרוב הלקוחות המסורתיים לנטוש את פאט, ולכן הטיפו לא ממש הצליחה כאן.

בתחילת שנות ה 90' עיקר מכירות פיאט התבססו על האונו, שעדיין הציעה מחיר אטרקטיבי.

גם הפונטו הצליחה לא רע בתחילת דרכה, אך המחסור בגירסה אוטומטית, ותחרות גוברת מצד מתחרותיה שרובן הציעו גירסאות אוטומטיות, גרמו למכירות נמוכות מאלו של האונו.

פלח שוק חשוב של פיאט נותרו ציי הרכב, והפונטו והטמפרה היו נפוצות מאד בחברות השכרת רכב רבות.

בתחילת שנות ה 2000 איטליה, כמו רוב מדינות אירופה, עברו לשימוש באירו, שהחליף את הלירטה, ששערה הנוח גרם לכך שתמיד המכוניות האיטלקיות תומחרו נוח.

עלייתו המהירה של שער האירו, גרמה לכך שהפונטו ספייס כבר לא היתה זולה מספיק, והגעתה של היונדאי גטס ב 03' גרמה לפיאט לאבד את פלח השוק החשוב ביותר שלה - ציי הרכב.

הגרנדה פונטו סבלה מהיעדר גרסה אוטומטית "אמיתית", מנוע חלש ואנמי בגירסת הבסיס ותג מחיר לא אטרקטיבי, ולכן כמעט ולא היתה נוכחת בפלח השוק שתמיד היה החזק ביותר עבור פיאט.

הבראבה והבראבו לא זכו להצלחה של ממש, ובנוסף היו יקרות לתחזוקה, ולא היה בהן שום ערך מוסף כלשהוא, שלא לדבר על המראה הכושלת.

מאז פיאט מדשדשת בארץ, והאמת שקשה לראות איך, אם ומתי, אם בכלל, היא יכולה לחזור להיות שחקן משמעותי בשוק הרכב בארץ

חבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

תמחור, תמחור ושוב תמחור. פיאט צריכה לרדת מהעץ ולהפנים שירדה ליגה או שתיים (או כמו באותו מצב שהקוריאנים היו בו לפני 20 שנה) והתחרות שלה בסגמנט הזה היא עם דלתא/דאצ'ה ואולי סיאט - בארץ וגם באירופה. דהיינו, הג'יפ רנגייד צריך לתאום מבחינת מחיר את הדאסטר והאגאה או הדארט את הטולדו או - רחמנא ליצלן -הלוגאן. רק כך פיאט תצליח להכנס מחדש לשוק. באם האמינות תהיה טובה הסיכויים טובים להחזיר עטרה ליושנה. כל גישה אחרת לא תצלח, היות והדור אשר ידע את ה124 וה131 פס מהארץ...

נ.ב.: למי שיאמר שהטולדו לא דוגמה טובה, נקודת המבט שלי - אני מודה - היא של מי שחי באירופה (אוסטריה) וכאן הסיאט היא אאודי לעניים עם איכות ככה ככה ומחיר תואם. לצורך העניין תחליפו אותה עם משהו אחר יחסית זול שנמכר בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Tatra

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם (נערך)

דווקא לא. אם זה אכן דודג' דארט, יש לה מידות של משפחתית רגילה לחלוטין. אורך של 4.6 מטר ובסיס גלגלים של 2.7. ככה שלפחות לפי המידות הפיזיות נראה שהיא יותר מתחרה של אוקטביה. עכשיו רק נשאר לראות אם האיכות תהיה בהתאם.

אגב, הדארט משווקת בין היתר עם מערכת הנעה דיי דומה לזו של הג'ולייטה - 1.4 טורבו ותיבת DCT, אבל עם שבעה הילוכים.

עריכה:

http://www.netcarshow.com/fiat/2016-aegea/

4 וחצי מטר אורך עם בסיס גלגלים של 264 ס"מ. מספיק מקום כדי להושיב חמישה בני אדם "בנויים היטב"... שיהיו בריאים האיטליאנוס האלה... פוליטיקלי קורקט זה לא הצד החזק שלהם.

מנועי מולטיאייר טורבו - שניים בנזין ושניים דיזל. הבנזינים עם "תיבה ידנית ואוטומטית". לא ידוע לאיזו אוטומטית הכוונה.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא מבין בכלל את הטרנד הזה של להביא לכאן מכוניות שמיועדות למדינות עולם שלישי.

באנגליה למשל פיג'ו 301 או סיטרואן אליזה לא קיימות בכלל, לעומת זה במרוקו כן. ובישראל גם כן.

מה זה אומר עלינו? למי אכפת שיש פה יבואן של פרארי ומזארטי כל עוד יצרניות המיינסטרים מתייחסות לישראל כמדינת עולם שלישי, שדוחפים לנו את הדגמים הנחותים האלה, ודגמים אחרים ערומים מאבזור בסיסי שקיים באירופה וצפון אמריקה?

V5

פורסם

מה זה אומר עלינו?

שהרכבים כאן עולים הון יחסית למה שאנחנו מרוויחים ואנחנו מחפשיםמאלטרנטיבות זולות יותר.

המשפחתיות מינוס זאת אחת מהן.

פורסם

מה זה אומר עלינו? למי אכפת שיש פה יבואן של פרארי ומזארטי כל עוד יצרניות המיינסטרים מתייחסות לישראל כמדינת עולם שלישי, שדוחפים לנו את הדגמים הנחותים האלה, ודגמים אחרים ערומים מאבזור בסיסי שקיים באירופה וצפון אמריקה?

נתחיל מכך שברמה המעשית, קיומו/אי קיומו של יבואן פרארי ומזראטי לא באמת מעניין או משפיע על 99.9% מהאוכלוסיה.

נמשיך בטעות נוספת, למה לערבב בין רגשות (כבוד, גאווה) לעסקים?

מצטרף לנקמיצ'י - אנו מדינה עם מיסוי גבוה ורמת הכנסה ממוצעת שעדיין לא מתחרה בשוויץ או נורווגיה ולכן יש לברך על כך שיש רכבים חדשים וזולים (יחסית) עבור פלחי אוכלוסיה אשר אינם יכולים לרכוש רכב יקר יותר.

---------------

בנוגע לרכב עצמו:

- המידות? כשל משפחתית מן השורה.

- מנועים/תיבות הילוכים? "TSI" ו-"DSG" שעובדים.

- עיצוב? לפחות לדעתי נאה בהחלט. איטלקים בכל זאת...

- שלדה? להבנתי מדובר ב-C Evo (ג'ולייטה ורכבים נוספים). שלדה מצויינת.

לכן אני מתקשה להבין מדוע דוחפים אותה מול פיג'ו 301 ושות'. אם סמל"ת יביאו את הרכב עם אבזור נדיב ועם תג מחיר כשל משפחתיות מן השורה, אין סיבה לא להעדיף את הרכב הזה על פני כמה וכמה מתחרות מן הסגמנט.

כמה מילים על FCA וסמל"ת.

הקונצרן החדש עבר שינויים אדירים, הן במבנה והן בתרבות הארגונית. ועדי העובדים א-לה רקבת ישראל קיבלו בעיטה מהבוס, מיליארדי יורו מושקעים במחקר ופיתוח, מפעלים מתחדשים וזוכים בפרסי איכות ייצור ועוד.

סמל"ת של היום זו ממש לא הסמל"ת של פעם: 1) אבארט. 2) אלפא רומאו, למרות היצע דליל (בלשון המעטה) מוכרים מאוד יפה והיחס החיובי ממשיך גם לאחר ששילמתם. בנוגע לפיאט, נכון כרגע יש בגדול 500, אבל עוד מעט יהיה גם 500X (אירוע השקה בקרוב) ואין סיבה שלא תגיע גם מחליפת הבראבו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...