Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דורקי אי אפשר לדעת מה יקרה וזה ממש לא נכון לקבוע שיהיה רק "קצת רעש ורעידות".

מבחינתי אילתור כמו שמוצג כאן משול לתיקון צינור בלם קרוע עם איזולירבנד. מה רע? כנראה שתיקון כזה יחזיק שנים ובמקרה הכי גרוע תדלק נורה ועדיין ניתן יהיה לעצור את הרכב. גם האילתור הזה חסך כמה מאות שקלים, לא?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה עליהום....בו נגיד ככה ואני עונה גם למי ששאל אם אני הייתי עושה זאת שאם כמה שזה נשמע לי עקום וקומבינה אם ברכב הפרטי שלי היה אפשר להנציל חיישן כזה שעולה אלפייה ומעלה הייתי בהחלט מנסה את השיטה, ובשביל הסקרנות גם מפרק צמיג אחרי שנה לראות מה המצב שם.

להמלייץ על תיקון כזה ללקוח שלי? לא ולא. שיזמין באיביי או ירכוש מפירוק אם הוא קצר בכסף ...

פורסם

איתמר -בבקשה קצת רצינות, אתה משווה קומבינה בצינור בלם לזה? אם יקרוס צינור בלם אין לך בלמים, אם יקרוס חיישן במערכת בטיחות אקטיבית היא תצא מפעולה, אם יקרוס כאן חיישן מה יקרה? רעש ורעידות. אני לגמרי בדעתו של דן, ברכב שלי במצב שהוא תיאר הייתי מנסה את האלתור (כאמור - אתה מכיר אותי מספיק טוב לדעת שלא אעשה את זה, אבל זה לא ייעשה ממקום של שאיפה לשלימות ולא מחשש מעצם הקומבינה).

פורסם

גם אם יקרוס צינור בלם לא תשאר בלי בלמים לחלוטין כי יש מערכת בלימה כפולה לגיבוי, לא שאני מצדיק בשום צורה קומבינות במערכות בטיחותית אלא גם קצת מנסה להנמיך דרמות מיותרות

פורסם

דבר אחד אני רוצה להגיד לכם על חלקים מהאיביי.

בשנה האחרונה החלפתי 4 חיישנים ברכב שלי, העלות של שלושתם אם הייתי מזמין מקרסו ומבצע את ההתקנה במוסך הייתה חוצה את ה2300. אם הייתי מזמין מספקים בארץ ומתקין לבד הייתי באיזור ה1200, אני הזמנתי מאיביי, חלפים איכותיים (בוש, דלפי, סימנס ו VDO), סך כל העלויות 550 ש"ח, זמן עבודה נטו לארבעתם, שעה ורבע, וזה כולל להרים את הרכב על סטנדים כדי להחליף חיישן O2.

אז אני לא רואה שום בעיה בלקנות באיביי, בטח כשמדובר בחלקי OEM.

אגב - הינה דוגמא.

עכשיו שמישהו יגיד לי שעדיף לשלם למהנדל הזה 70 שקל על איזולירבנד במקום להתקין חיישן חדש, מקורי ושלם ב250.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

אני מבולבל, החלפה ארבע או שלושה?

באיזה רכב מדובר?

לא עשו לך בעיות במכס בגלל תקן משרד תקשורת?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)
קדחים לעומק כמה מ"מ - לא לכל עומק הג'נט. אבל אם כבר - הייתי מציע קדחים שבהם יוצרים הברגה במברז.

ביצעתי כבר הברזות כאלו. לא בג'נט, כמובן.

שטח חתך החישוק באיזור שאתה מתכוון לקדוח קדח עיוור ולבצע הברזה אינו מאפשר זאת מכמה סיבות:

1. תמיד חייבים לקדוח קדח יותר עמוק מעומק ההברזה בכדי להשאיר מקום לשבבים על-מנת למנוע שבירת המברז.

2. למברז יש מספר שיניים לא שלמות בתחילת המברז כלומר תצטרך לקדוח קדח יחסית עמוק בכדי ליצור מספר כריכות שלמות בכדי שהבורג

ייתפס עליהם ומכיוון שמדובר על שטח חתך קטן לא תוכל לבצע זאת מבלי לבצע קדח עובר בחישוק.

3. אין לך אפשרות לקדוח בחיישן עצמו מכיוון שאתה לא היכן ממוקמת במדוייק הסוללה והמעגל האלקטרוני.

הכי טוב...תנסה ותצלם לנו את תוצאות הקידוח וההברזה אחרת דברייך לא מחזיקים מים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מתחבר לטענה של מרק 10, אבל ניתן לבצע את העבודה בקלות יחסית עם בנד נירוסטה מתברג שיחליף את האיזולירבנד שבו משתמש מר נעים. בנד כזה גם יסיר סופית את החשש מפני התנתקות החיישן מסרט הבידוד.

פורסם

החיישן משדר מאיזור הגלגל.

החיישן נמצא בתוך הגלגל בצמוד לגיאנט, מחוזק בכל שיטה אחרת חוץ מאיזולירבנד, בטיחותית, בהנחה שאין סיכוי שישתחרר משם.

הפתרון חוסך מאות שקלים.

אז איפה הבעיה עכשיו?

פורסם
דבר אחד אני רוצה להגיד לכם על חלקים מהאיביי.

בשנה האחרונה החלפתי 4 חיישנים ברכב שלי, העלות של שלושתם אם הייתי מזמין מקרסו ומבצע את ההתקנה במוסך הייתה חוצה את ה2300. אם הייתי מזמין מספקים בארץ ומתקין לבד הייתי באיזור ה1200, אני הזמנתי מאיביי, חלפים איכותיים (בוש, דלפי, סימנס ו VDO), סך כל העלויות 550 ש"ח, זמן עבודה נטו לארבעתם, שעה ורבע, וזה כולל להרים את הרכב על סטנדים כדי להחליף חיישן O2.

אז אני לא רואה שום בעיה בלקנות באיביי, בטח כשמדובר בחלקי OEM.

אגב - הינה דוגמא.

עכשיו שמישהו יגיד לי שעדיף לשלם למהנדל הזה 70 שקל על איזולירבנד במקום להתקין חיישן חדש, מקורי ושלם ב250.

אבל לארץ מגיעים רכבים עם חיישן שעובד בתדר 433 מגה-הרץ ולא 315 מגה-הרץ כמו בקישור שצירפת. עד כמה שזכור לי בארה"ב ועוד מספר מדינות מצומצם עובדים עם חיישנים בתדר של 315 מגה-הרץ.

פורסם

יוסי, לפי מיטב הבנתי אין בעיה.

איתמר, ניגשתי אל הרכב שלי להציץ, מול החיישן יש רק משקולות בכמות גדולה יחסית, אבל רק משקלות איזון רגילות שמודבקות לחישוק.

פורסם

חברים, החיישנים שהזמנתי היו חיישנים אחרים, לא tpms, והקעשור היה להחמשה בלבד, עם קצת חיפוש אפשר למצוא את החלק הרלוונטי(ברמת המק"ט), ולא צריך לשלם לאף יבואן אלפייה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מתחבר לטענה של מרק 10, אבל ניתן לבצע את העבודה בקלות יחסית עם בנד נירוסטה מתברג שיחליף את האיזולירבנד שבו משתמש מר נעים. בנד כזה גם יסיר סופית את החשש מפני התנתקות החיישן מסרט הבידוד.

מסכים שבאנד מנירוסטה יחזיק מעמד והחיישן לא יזוז ממקומו. בכול מקרה צריך לקחת בחשבון שבאנדים מנירוסטה בהיקף של חישוק הם בדרך כלל גם רחבים והדבר עלול לפגוע או לשבש את התפשטות גלי הרדיו במידה והבאנד יכסה את אנטנת השידור הנמצאת בתוך החיישן.

פורסם

כלומר, אם נסכם את הדיון עד כה, אז רוב החברים מסכימים שאין מניעה טכנית להעביר את החיישן אל תוך הצמיג, בכפוף להתקנה נקיה שתחזיק מעמד.

מכאן שכל הביקורת שספג כאן מר נעים איננה על עצם העברת החיישן אל תוך הצמיג, אלא על השיטה בה הוא בחר, שיטה מכוערת ויזואלית שמעוררת חשש שהחיישן יתנתק ממקומו.

על זה כל המהומה.

פורסם

שלייקס,

שוב, ובפעם המי יודע כמה בשרשור הזה ובפורום הזה בכלל, אתה לא משווה נכונה.

תשווה לכמה עולה בחו"ל חלק מקורי של היצרן עם הכיתוב של שם היצרן על החלק ואז ההשוואה תהיה נכונה.

ההשוואה כמו שאתה מציג אותה זה לעשות מעצמך צחוק או נסיון להתיחס אליינו כמו אל אהבלים.

דורקי,

אתה סתם מתווכח!

למה סתם?

כי אם לא היה השרשור הזה והיית מגיע לבעל המקצוע שבנדון עם הבימר שלך והוא היה מתחיל לתקון אותה עם אילטורי איזולירבנד, מליון וחצי אחוז היית פותח פה שרשור המום ומתלהם מהפרטציות של בעלי המקצוע, שלא לדבר על חוטף לו את הג'אנט מהיד ונס משם על נפשך וחיישנך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...