Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה פתאום אלעד, יש לו תואר בהנדסה מהאוניברסיטה של החיים!

אם אתה כזה מומחה לאיביי מר יוסף נעים, תזמין כמה חיישנים ותחזיק מלאי.

להזכירך רק - מי ששובר את החיישנים האלה זה אתם, הצמיגאים ולא אף אחד אחר. אז במקום להמציא איזולירבנד תקחו אחריות ותפצו את הלקוח על הנזק שעשיתם לו.

*סתם שתדע, שכשמכניסים לתוך הג'אנט איזולירבנד - אמורים לחשב כמה דברים, כח הקריעה של האיזולירבנד, העמידות של הדבק לחום, משקל החיישן והשפעתו על האיזון, האם הג'אנט בא עם סטייה באיזון כדי להכיל את החיישן ועוד עשרות חישובים שונים - שאחריהם מגיעות בדיקות מעבדה.

אבל אתה בטח יודע את זה, הרי לומדים פיסיקה, הנדסת חומרים ומכניקת מוצקים באוניברסיטה של החיים לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמח לראות תגובה של מר נעים פה בפורום, אפשר בבקשה התייחסות לנושא החנקן שהשותף שלך אדון זייתוני מייחצן כאילו זה הדבר החשוב ביותר בעולם הצמיגים ואתה מתייחס לזה ״כחרטא״?

רק בשביל לחדד את השאלה, אני יודע שזה ״חרטא״, מעניין אותי מה גרם למהפך בדעות שלכם?

יום טוב גם לך

פורסם

במשך כ שלוש שנים אני מחליף חיישנים או מרכיב את החיישן המקורי על החישוק עם איזולירבנד חבלה צמאי מבד , עד היום לא חזר לקוח אחד עם תלונה על חיישן שלא נתפס עם האיזולירבנד חבלה ,

אני מדביק את החיישן עם איזולירבנד חבלה צבאי וגוב 50 שקלים על כל העבודה ,

למי שיש כסף יכול לפנות לחברה ולעשות את העבודה לפי הוראות יצרן הרכב ולהפרד מ כ 1500 שקל

חג שמח ויום טוב לכולם

אינג' יוסף נעים, ממציא ה itpms - חיישן סטנדרטי עם איזולירבנד חבלה.

תעשה אקסיט לגוגל. תשמע, אתה ממש מוציא שם הגון לכל החאפרים שנתקלתי בהם עד היום.

פשוט אין לי מילים. לפחות עכשיו אני אדע מאיזה פנצ'ריות להיזהר.

אני מאמין שצריך לדווח עליך ועל השיטה שלך למשרד התחבורה. רגע, אתה כבר אלוף בקומבינות במשרד התחבורה - תעשה טובה ותדווח על עצמך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מערכת TPMS מוגדרת בישראל כרכיב בטיחותי בעל השפעה על ציון הבטיחות שמשרד התחבורה מעניק לרכב חדש (מקור)

595147201000100740348no.jpg

מה שהחאפר - וצר לי, אין דרך נעימה לומר את זה - שבסרטון מציע לצופה ההדיוט, במילים פשוטות, זה להתעסק במערכת בטיחותית בניגוד להוראות היצרן.

האם יש כאן אדם אחד שהיה מעלה על דעתו לעשות דבר כזה בבלמים? בהגה? אולי במערכת כריות האויר?

האם מישהו יודע מה תהיינה ההשלכות במקרה שבו האילתור שמציע מר יו"ר איגוד הצמיגים או-מה-שזה-לא-יהיה ייכשל והחיישן ישתחרר בחלל הצמיג?

בא מר ישראל ישראלי לתקריית זיתוני את נעים עם חיישן שבור ומבקש פתרון. מציע לו מר נעים פתרון להדביק את החיישן עם איזולירבנד. ישראל ישראלי מתלהב - הרי אם יו"ר איגוד שקר כלשהו מציע לו פתרון זול, זה בוודאות טוב! וגם דפקנו את המערכת! מושלם!!!

נוסע לו מר ישראל ישראלי שמח וטוב לב. בדרך משתחרר החיישן ממקומו בדרך כלשהי ואוכל פ33ות שלא ברא השטן. לפתע - שד משחת - תקר. החיישן הדפוק משדר ליחידת הבקרה "עסקים כרגיל" ומר ישראלי הטיפש והקמצן ממשיך בנסיעתו מבלי שהוא מעלה על דעתו שאחד מצמיגיו מאבד לחץ אויר, תוך שהוא נסמך על המערכת שתתריע - אולם זה לא קורה הודות להינדוס מבית זיתוני את חאפר.

במקרה הטוב, אדם טוב התריע בפני מר ישראלי על התקר שלו. מר ישראלי מבולבל, הכיצד זה קרה? הלוא מר חאפר הגאון הציע לי פתרון טוב וזול!

במקרה הפחות טוב, הצמיג מתפוצץ בזמן שמר ישראלי נוסע עם כל משפחתו במכונית. הפול טריילר שהגיע ממול לא הצליח להתחמק מפגיעה חזיתית. תנוח משפחת ישראלי על משכבה בשלום. ימשיכו החאפרים לשגשג בישראל.

מעניין מה למשרד התחבורה יש להגיד על הפתרון היצירתי הזה.

בבניין ציון ננוחם.

נ.ב.: נעים, כמנהג ז'וז'ו חלסטרה, אל תשכח לחתום את הסרטונים שלך במשפט האלמותי "ותחשבו על זה. איאיאיאיאיאיייי".

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא יודע באיזה רכבים מותקן חיישן שעלותו 1500 שקלים כולל עבודה ומע"מ אבל לגולף ואודי ניתן לרכוש חיישן מקורי בתדר מתאים באיביי בעלות של 200-300 שקלים ולחסוך את הקומבינה שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מה שהחאפר - וצר לי, אין דרך נעימה לומר את זה - שבסרטון מציע לצופה ההדיוט, במילים פשוטות, זה להתעסק במערכת בטיחותית בניגוד להוראות היצרן.

האם יש כאן אדם אחד שהיה מעלה על דעתו לעשות דבר כזה בבלמים? בהגה? אולי במערכת כריות האויר?

האם מישהו יודע מה תהיינה ההשלכות במקרה שבו האילתור שמציע מר יו"ר איגוד הצמיגים או-מה-שזה-לא-יהיה ייכשל והחיישן ישתחרר בחלל הצמיג?

אחלק את עמדתי לשניים - התקנת החיישן בחלל הצמיג היא מעשה חאפרי מהמעלה הראשונה ועל כך אין וויכוח.

אבל לא ניתן לבוא ולהשוות את החיישן הזה לחיישנים שמותקנים במערכות בטיחות אקטיביות ששם אם יקרוס חיישן המערכת תחדל מלפעול.

במקרה עסקינן קרס החיישן אז מה? אם הוא הפסיק לעבוד אז המערכת תדווח על תקלה ולא ארע דבר.

אם הוא השתחרר בחלל הצמיג הוא יטייל שם וירעיש ועל הדרך יגרום רעיות בגלגל שיצא מאיזון.

תאונת דרכים קשה בוודאי ובוודאי שלא תתרחש כתוצאה מכך.

מדגיש שוב - ההתייחסות שלי היא ביחס לפוטנציאל הנזק של התיקון ובוודאי שלא לדרך התיקון שאיננה מקובלת עלי.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

הואיל ואינני מתכנן המערכת או מהנדס אלקטרוניקה בהשכלתי, קטונתי מלהעריך מה יקרה לחיישן במידה והאילתור החאפרי שמציע מר נעים יקרוס. יתכן שלא יקרה דבר ויתכן שהחיישן יפסיק לשדר. אלה, מבחינתי, התרחישים האופטימיים.

התרחיש הפסימי, לעומת זאת, הוא שהחיישן ימשיך לשדר את הנתון האחרון שהוא קרא לפני שהוא נדפק. אם הנתון הזה היה תקין ובינתיים נוצר תקר בגלגל, יוצא מצב שבו הנהג ממשיך בנסיעתו כרגיל מבלי שהוא מודע לסכנה האורבת לפתחו. יתכן שנהג שנוהג ברכב שאינו מצויד ב-TPMS יהיה יותר קשוב לדבר, אולם לעומתו נהג שנוהג ברכב עם TPMS עלול להיכנס למעין אדישות ביודעו שהמערכת מנטרת את לחץ האויר כל העת ועל כן אין צורך שהוא יהיה טרוד בכך.

כאמור, אינני מהנדס ואינני מתיימר להצביע על פתרון אחד ודאי, ולכן אני מעדיף לנקוט במשנה זהירות ולהיצמד להוראות היצרן. אם בידי נעים הוכחה אמפירית החתומה ע"י גוף מדעי מוכר לכך שאני טועה - אני מתחייב לחזור בי מכל מה שכתבתי ולפרסם התנצלות בפניו בכל מדיום שיבחר.

ושוב: מעניין מה למשרד התחבורה יש לומר בנושא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
אינג' יוסף נעים, ממציא ה itpms - חיישן סטנדרטי עם איזולירבנד חבלה.

תעשה אקסיט לגוגל. תשמע, אתה ממש מוציא שם הגון לכל החאפרים שנתקלתי בהם עד היום.

פשוט אין לי מילים. לפחות עכשיו אני אדע מאיזה פנצ'ריות להיזהר.

אני מאמין שצריך לדווח עליך ועל השיטה שלך למשרד התחבורה. רגע, אתה כבר אלוף בקומבינות במשרד התחבורה - תעשה טובה ותדווח על עצמך.

אז הוא טעה ולא חשב מספיק לעומק בקשר ל"איזולירבנד". בקשר לכל היתר הוא צדק. ועוד איך. ובמיוחד כשמדובר במחירים הזויים.

כמו שכבר רשמתי למעלה, ניתן להדביק את החיישן עם אפוקסי פלסטילינה וזה לא ישתחרר משם יותר בחיים.

DORKI

מה רע בהתקנת החיישן בתוך חלל הצמיג?!!

הרי גם ככה הוא נמצא שם ?

פורסם

אם היצרן היה רוצה שהחיישן ישב על החישוק במקום שבו החאפר מציע, הוא כבר היה עושה את זה בעצמו. אין כיום אף יצרן שמכבד את עצמו שצריך שהמהנדס הלבנטיני מרמת גן ייעץ לו היכן למקום חיישן לחץ אויר של צמיג.

אם היצרן, לאחר שהשקיע סכומים נכבדים במו"פ, בכל זאת בחר מיקום מסוים עבור החיישן, למרות שבמיקום הזה הוא לכאורה חשוף לפגיעות, כנראה שיש לזה סיבה. אולי דווקא במיקום שנעים מציע פוטנציאל הנזק לחיישן גדול יותר? אתה בחנת את זה בצורה אמפירית? האם נעים בדק את זה, או שמא כל הבדיקה שלו הסתכמה בכך שהוא ווידא שלאיזולירבנד יש מספיק מקום לתפוס את החישוק?

פורסם
כאמור, אינני מהנדס ואינני מתיימר להצביע על פתרון אחד ודאי, ולכן אני מעדיף לנקוט במשנה זהירות ולהיצמד להוראות היצרן.

אז אולי נמשיך את הדיון הטכני הזה כשמקצועני הפורום יביעו את דעתם?

DORKI

מה רע בהתקנת החיישן בתוך חלל הצמיג?!!

הרי גם ככה הוא נמצא שם ?

מסכים.

לכן כתבתי שטכנית אינני רואה בעיה.

מבחינת אופי וסוג העבודה אין מצב שהייתי מאשר כזו ברכב שבבעלותי.

פורסם
אם היצרן היה רוצה שהחיישן ישב על החישוק במקום שבו החאפר מציע, הוא כבר היה עושה את זה בעצמו. אין כיום אף יצרן שמכבד את עצמו שצריך שהמהנדס הלבנטיני מרמת גן ייעץ לו היכן למקום חיישן לחץ אויר של צמיג.

אם היצרן, לאחר שהשקיע סכומים נכבדים במו"פ, בכל זאת בחר מיקום מסוים עבור החיישן, למרות שבמיקום הזה הוא לכאורה חשוף לפגיעות, כנראה שיש לזה סיבה.

בוודאי שיש לזה סיבה:

בדרך הזו הסטנדרטיזציה של החישוק נשמרת ואין צורך להחליף ולשנות את התכנון שלו - דבר שבתורו חוסך ליצרן כסף רב.

אבל ברשותך - בוא נצמד לנימוקים טכניים ענייניים ולא ולנימוקים ערטילאיים כמו 'יש לזה סיבה..".

פורסם

דורקי, האם לא יתכן שהחישוק מיוצר עם עיוות מובנה על מנת לאזן משקלו של החיישן?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בוודאי שיש לזה סיבה:

בדרך הזו הסטנדרטיזציה של החישוק נשמרת ואין צורך להחליף ולשנות את התכנון שלו - דבר שבתורו חוסך ליצרן כסף רב.

אבל ברשותך - בוא נצמד לנימוקים טכניים ענייניים ולא ולנימוקים ערטילאיים כמו 'יש לזה סיבה..".

כשכל מערכת השיקולים של היצרן תהיה חשופה בפניי וכשיהיו לי הכלים להעריך אותה באופן אובייקטיבי ומקצועי, אוכל בלב שלם לחוות עליה את דעתי. כל זמן ששני התנאים הללו אינם מתקיימים, כל שנותר לי זה לשים את מבטחי ביצרן שמחזיק בתקציבי מו"פ מפלצתיים ולא בחאפר רמת-גני, שכפי הנראה אינו ער לתביעה שהוא עלול לקבל במקרה שבו לקוח מרוצה שנפגע כתוצאה מהאילתור שלו יחליט להגיש נגדו.

פורסם

שלייקס - אין בכך צורך כי הצמיג עצמו (הגומי בלבד) גם הוא לא מאוזן - ואת תוספת הגרמים הבודדים שהחיישן מוסיף ביחס לשסתום רגיל - ניתן לאזן בקלות עם משקולת רגילה.

פורסם
שכפי הנראה אינו ער לתביעה שהוא עלול לקבל במקרה שבו לקוח מרוצה שנפגע כתוצאה מהאילתור שלו יחליט להגיש נגדו.

כבודו עורך דין?

אגב - האם ישנם בכלל מקרים מתועדים של תאונות שאירעו בשל כשל בחיישן הזה?

הרי מכוניות נוסעות במשך שנים בלי שיש להם ולו פנצ'ר אחד.

תפסיק להלך כאן אימים.

• תוכן חדש...