Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שלומי.

הרכב בחניה ולא זז חלילה, לא לסכן את עצמה וכמובן לא את הסובבים.

התקלה קרתה כמה ק"מ מהבית שלה ובמזל הראש שלה קצת חושב טוב והיא הבינה שכיבוי המנוע השני-שלישי שזה נגרם מלחיצות על דוושת הברקס בעוצמה יחסית וכבר הגיעה לבית עד שזה הובן באופן סופי.

שאר הנסיונות התרחשו בסביבת הבית במהירויות נמוכות ללא נפש חיה מסביב.

יגאל - ההודעה שלך מאוד מנחמת, אשמח לעוד דיעות מה זה יכול להיות ומה בנוסף אפשר לבדוק.

אם במידה והבעיה באמת לא בגיר\ממיר, מאוד מרגיז אותי המחשבה שהרכב היה במוסך מורשה יבואן ולאחר מכן במוסך אחר שלא מורשה, ושניהם טענו שנדרש החלפת ממיר מומנט.

אני חושב שהאבא של הידידה, שבעצם לקח את הרכב למוסך המורשה קודם, הלך למוסך אחר לחוות דעת שניה ופשוט סיפר להם בשיא תמימותו שהיה במוסך היבואן ואמרו שזה ממיר מומנט, ומפה המוסך החליט "לזרום" על זה ולהגיד גם אותו ליקוי ולהפחית במחיר שדרשו ביבואן על מנת גם לנסות "לעשוק" את הלקוח. כי לא הגיוני לי ש2 מוסכים שונים באותו היום, ועוד אחד מהם מורשה יבואן יעיד על אותה תקלה כשהיגיון אומר שזה לא. כל הנאמר כמובן אם באמת בסופו של דבר יתברר שלא היה קשר לגיר.

אשמח לעוד תגובות בבקשה.. תודה!

פורסם

לא, לצערי לא יכולתי לגשת לרכב עדיין. אני משרת בצבא בקבע והיציאות שלי הן לא יומיות.

ברגע שאגש לרכב אפרק את הצינור המדובר ואבדוק הכל.

ניצא מנקודת הנחה שהצינור אינו סדוק\לא בורח אוויר והשסתום החד כיווני עדיין חד כיווני.

מה הלאה? אמור להיות אולי צינור וואקום בגיר עצמו? אולי הוא סתום?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אהלן.

היום סוף סוף הרכב היה אצלי אבל לצערי הוא היה זמין לזמן קצר כשהיה כבר חשוך ולא למטרת בדיקות מכאניות, אז הדבר היחידי שיכולתי לבדוק עם פנס הוא האם צינור הואקום המדובר קרוע\סדוק ולצערי הוא לא. (לאן הוא מתחבר? מכסה שסתומים? והוא אמור להיות עבה כזה?) אבל ביקשתי לנהוג ברכב והוא מגיב ברעידות במנוע בלחיצה מתונה יחסית על הדוושת בלם. כל כך מתונה שרק בברקס חרום או רמזור פתאומי שהתחלף לאדום ככה שזה קורה לעיתים רחוקות יחסית. בלחיצות רגילות ופשוטות זה לא קורה. בN וP זה לא קורה אז גם כשהאוטו כבר במצב עמידה ובהילוך N ורק אז מתבצעת לחיצה על הדוושה גם לא קורה כלום.

קורה רק במצב נסיעה ולפעמים המנוע רועד באופן מורגש ולפעמים הוא מגיב בכיבוי מיידי, לפעמים זה לא קורה בכלל, ולפעמים הוא מגיב ברעידות וכשמגיעה עצירה מוחלטת הוא מתכבה. כשהמנוע קר זה קורה יותר מאשר כשהמנוע חם.

דיעות? תודה!

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

הצינור ממגבר הבלם הולך לכיוון סעפת היניקה ולא לכיוון מכסה השסתומים אז כניראה בדקת את הצינור הלא נכון. האם שהמזגן דולק הרעידות שוב מורגשות והרכב רוצה להיכבות? ומה לגבי ניקוי מצערת? נעשה?

פורסם

שתי אופציות זולות לבדיקה:

1. מצערת מפוייחת - מחלה בסובארו.

2. האם החלפתם מצבר לאחרונה? הדבר מצריך לימוד מצערת אחרי ההחלפה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
אהלן.

היום סוף סוף הרכב היה אצלי אבל לצערי הוא היה זמין לזמן קצר כשהיה כבר חשוך ולא למטרת בדיקות מכאניות, אז הדבר היחידי שיכולתי לבדוק עם פנס הוא האם צינור הואקום המדובר קרוע\סדוק ולצערי הוא לא. (לאן הוא מתחבר? מכסה שסתומים? והוא אמור להיות עבה כזה?) אבל ביקשתי לנהוג ברכב והוא מגיב ברעידות במנוע בלחיצה מתונה יחסית על הדוושת בלם. כל כך מתונה שרק בברקס חרום או רמזור פתאומי שהתחלף לאדום ככה שזה קורה לעיתים רחוקות יחסית. בלחיצות רגילות ופשוטות זה לא קורה. בN וP זה לא קורה אז גם כשהאוטו כבר במצב עמידה ובהילוך N ורק אז מתבצעת לחיצה על הדוושה גם לא קורה כלום.

קורה רק במצב נסיעה ולפעמים המנוע רועד באופן מורגש ולפעמים הוא מגיב בכיבוי מיידי, לפעמים זה לא קורה בכלל, ולפעמים הוא מגיב ברעידות וכשמגיעה עצירה מוחלטת הוא מתכבה. כשהמנוע קר זה קורה יותר מאשר כשהמנוע חם.

דיעות? תודה!

אם המנוע כבה בעת עצירה מוחלטת, זה באמת נראה כמו נעילה של ממיר מומנט שלא משתחררת בזמן.

אני יודע שהייתה תקלה כזאת בדיוק ביונדאי i30 דור חדש. פגם ייצור או משהו, קרה במכוניות חדשות לגמרי.

לקראת עצירה מוחלטת ממיר היה נשאר נעול וגרם לכיבוי מנוע.

פורסם

לא אמור להיות נעול...

אבל אם נעילה לא עובדת תקין, אז אולי הוא כן נעול.

אם יש הרגשה כמו ברכב ידני, כשלא לוחצים על קלאץ' לקראת עצירה, אז כנראה זה זה.

פורסם

תודה רבה לכולם.

לא הוחלף מצבר ברכב, אני מבין שאין מנוס מבדיקה כמו שצריך במוסך אמין וטוב.

יש לכם להמליץ על מוסך שידע להתעסק עם סובארו באיזור הדרום? (באר שבע והסביבה).

תודה רבה!

• תוכן חדש...