Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בשמשה קדמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לפני כשנה בערך נוצר לו סדק קטן בשמשה הקדמית של הפאביה שלי (כנראה מאבן קטן שניתזה מהכביש). בהתחלה הסדק היה כ2-3 ס"מ ולאחרונה שמתי לב שהוא התרחב מעט ל4 ס"מ. כרגע אני מתלבט מה לעשות.

1. האם יש אופציה לתקן את הסדק ? ניסתי לחפש קצת ומתברר שזה לא כזה נפוץ בארץ .

2. החלפת שמשה - אני לא רוצה להגיע לזה אבל במקרה הצורך - מה כדאי מקורית (שבטח תעלה באיזור ה3 אלף ויש סיכוי שתשאיר לי סימנים) או תחליפית (שהיא חינם בגלל הביטוח)

תודה

פורסם

סדק, במיוחד שהוא גדל, לא הייתי מנסה לתקן (ונראה לי שבארץ אסור לזגגים לתקן)

אני במקומך עם כל החששות, הייתי פונה לביטוח ומחליף את השמשה.

פורסם

סדק מאבן בהחלט ניתן לתקן, וחבל שלא עשית את זה עד עכשיו, אבל עדיין לא מאוחר.

היה לי סדק כזה בפיגיו 206 הישנה שהייתה לי, וניגשתי לבצע REPAIR.

לאחר התיקון, אפילו לא הצלחתי לזהות היכן הייתה הפגיעה. העלות של זה היא סביב 400 שקל.

הסרטון מראה בצורה חובבנית איך מתקנים, אבל בפועל יש לזגגים כלים טובים בהרבה. 20 דקות ואתה בחוץ.

חבל להתעסק עם החלפת שמשה, אפשרות לחדירת מים, לכלוך, שריטות, הפעלת הביטוח, ושאלות במעמד המכירה של הרכב.

פורסם

תודה על התגובות, אתה מכיר מקום שמתקנים ? הלכתי למספר זגגים כולם רצו להחליף לי את השמשה.

פורסם

לי נסדקה השמשה בג׳יפ לפני איזה חודש..

בביטוח הפנו אותי לאוטו גלאס עוד לפני שהתקשרתי אליהם ידעתי מראש ששמשה מקורית לא ירכיבו.

אז אפילו לא נגשתי אליהם והלכתי ישר למוסך המרכזי.

שם אמרו לי שהסדק לא מצדיק להחליף שמשה מקורית בעלות של 10k

אז הזמנתי את הערכת תיקונים הזאת כמו שראו פה בסרטון, צריך להגיע כל יום.

נראה איך יצא..

הסדק אצלי בגודל של בערץ 10 מ״מ

פורסם

הערכה שהעלת מתאימה לתיקון chip בקוטר קטן.

הנה סירטון שמתאר איך מתקנים סדק crack:

זה כרוך בקידוח השמשה (למנוע את התפשטות הסדק) וכלים מיוחדים.

אין מנוס מלגשת לזגג.

פורסם

יש כמה זגגים בארץ שמחזיקים ערכה מקצועית, רב פעמית, במזוודה שחורה.

את ה-REPAIR ביצעתי בא. תעשייה בבאר שבע. בחו"ל השיטה הזו מאוד פפולרית.

בארץ לצערי מנסים לחלוב כמה שיותר כסף, {בהחלפת שמשה}, וזו הסיבה שזה לא נפוץ כל כך.

פורסם

שימו לב שהוא מדגיש מלא פעמים שמדובר בערכת תיקון ל CHIP (איך זה מיתרגם לעברית?), בשום פנים ואופן לא לסדק.

לפות"ש, סדק של 4 ס"מ זה חלון למיחזור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בדרך כלל אבנים עושות את ה-"CHIP" בחלון עם מפרצים מסביב שיכולים להגיע גם ליותר מ-4 ס"ם, בין קצוות. הערכה המיקצועית יכולה להתמודד עם זה בקלות. כל אופן, טוב יעשה באם יעלה תמונה כאן.

עוד משהו: הערכה מתמודדת גם עם סדקים, וגם ממש גדולים. כמו זה למשל:

שוב, מדובר על הערכה המקצועית, ולא על זו החד פעמית.

פורסם

הערכה המקצועית נראית טוב מאד!

מנצל"ש קצת,

שריטה עמוקה בשמשה (כ 1 מ"מ), אפשר לתקן עם אפוקסי שקוף בדומה לערכה המקצועית?

למישהו יש ניסיון עם זה?

רוצה להתנסות?

פורסם

סדק1.jpg

העלתי תמונה . כפי שרואים הסדק הוא בערך 3.5 ס"מ אבל זה לא סדק שמגיע לצד השני (לא מרגישים אותו מתוך האוטו).

מה דעתכם ? ערכה מקצועית תעזור פה ? איפה מוצאים זגג עם ערכה כזו ?

• תוכן חדש...