Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי מרצדס E220 W124 שנת 94' ,

אתמול באמצע הנסיעה, האורות הפנימיות ואורות לוח השעונים נכבו. עצרתי בצד, בדקתי את הפיוזים, ראיתי שהפיוז מס' 3 נשרף. היה לי עוד פיוז נוסף, החלפתי הדלקתי את האורות ונשרף עוד פעם.

אין לי עוד פיוזים לכן אני צריך סט שלם של פיוזים סוג של טורפידו, במתחים של 8,16,25 אמפירים. חיפשתי באיזור חיפה עדיין לא מצאתי (מצאתי כמה פיוזים בודדים אצל חלקי חילוף המיגינים) אבל אני צריך סט שלם שעשוי מנחושת ולא אלומיניום (זה מה שכלמוביל יש להם).

דוגמה לפיוזים:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/718bBKxIu7L._SX450SX450_SY316_CR,0,0,450,316_PIbundle-20,TopRight,0,0_SX450_SY316_CR,0,0,450,316_SH20_.jpg

יש באיביי פיוזים מנחושת אבל אני לא יכול להמתין 20-40 ימים עד שהחבילה תגיע.

לכן אני חייב למצוא חנות שיש לו את הפיוזים האלו.

מחפש חלקים למרצדס בודי W124 שנות 1985-1995.

פורסם

מאיפה אתה?

אני מאזור השרון, ייתכן ויש לי כאלו, בזמנו קניתי כאלו לחבר בעל חיפושית ישנה והם בהחלט זהים למה שפירסמת מאייביי...

פורסם

אני מחיפה.

אם הם מנחושת וגם במתחים 8,16,25.

אפשר לעשות משלוח ואשלם לך באיזשהו דרך (פייפל הכי טוב מבחינתי)

פורסם
או שתיכנס למוסך של גרמניות ישנות... מאהר בחיפה, למשל

[h=1]מ.נ מאהר 04-8419577[/h]

אסף.

תודה, מרווה שיעזור לי.

פורסם

אם אתה באיזור רמת-גן אוכל לתת לך כמה פיוזים שנשארו לי מתקופת הפיאט 127 (לפני 30 שנים וקצת).

למה אתה מחפש דווקא פיוזים מנחושת ? אתה בטוח שיש גם מאלומיניום ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אם אתה באיזור רמת-גן אוכל לתת לך כמה פיוזים שנשארו לי מתקופת הפיאט 127 (לפני 30 שנים וקצת).

למה אתה מחפש דווקא פיוזים מנחושת ? אתה בטוח שיש גם מאלומיניום ?

אני מאיזור חיפה.

הפיוזים שעשויים מאלומיניום עם הזמן עושה קרוזיה במגעים ובעיות מוזרות. לכן אני מחפש פיוזים שעשויים מנחושת/מצופים בצבע זהב.

יש לי קצר במעגל של פיוז מספר 3, לכן גם אלומיניום יעבוד רק לעכשיו עד שאני אפתור את הבעיה, ועד שאני אמצא מה שאני רוצה.

פורסם
או שתיכנס למוסך של גרמניות ישנות... מאהר בחיפה, למשל

מ.נ מאהר 04-8419577

אסף.

טוב התקשרתי אליו, הוא הציע לי להתקשר אל אום פארטס והוא אמר שבטוח יש להם.

התקשרתי אל אום פארטס, שאלתי אותו על הפיוזים ואמר לי שאין לו (מבלי לבדוק אם יש לו, או משהוא) בגלל שאני עדין בן 19, הקול שלי בטלפון לא נשמע כבן 19 לכן כולם חושבים שאני סתם ילד לא מבין כלום.

אני אלך אצלו לחנות ואשאל אותו עוד פעם אם יש לו, אם לו אולי הוא יזמין.

פורסם (נערך)
אני מאיזור חיפה.

הפיוזים שעשויים מאלומיניום עם הזמן עושה קרוזיה במגעים ובעיות מוזרות. לכן אני מחפש פיוזים שעשויים מנחושת/מצופים בצבע זהב.

יש לי קצר במעגל של פיוז מספר 3, לכן גם אלומיניום יעבוד רק לעכשיו עד שאני אפתור את הבעיה, ועד שאני אמצא מה שאני רוצה.

אינני יודע למה אתה חושב שהפיוזים עשויים מאלומיניום או מצופים מזהב אבל אני כן יודע שהפיוזים מיוצרים לפי תקנים מסויימים ובדרך כלל רוב הייצרנים משתמשים באותם חומרים לייצור הפיוזים.

בדרך כלל המרכיב העיקרי הינו אבץ בתוספת נחושת, בדיל בהתאם לערך הפיוז.

לדוגמא

פיוזים בערכים של 8 אמפר מיוצרים מנחושת+אבץ או נחושת+בדיל.

פיוזים בערכים של 25 אמפר מיוצרים מנחושת.

שום ייצרן לא מייצר את הפיוזים האלה מאלומיניום או מנחושת עם ציפוי זהב.

לדעתי המגעים של בית הפיוזים ברכבך איבד את הציפוי הגנה בפני היווצרות קורוזיה או פשוט הנחושת נאכלה במשך עשרות השנים.

נסה לנקות את המגעים בעזרת תרסיס לניקוי מגעים או אלכוהול .

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
אינני יודע למה אתה חושב שהפיוזים עשויים מאלומיניום או מצופים מזהב אבל אני כן יודע שהפיוזים מיוצרים לפי תקנים מסויימים ובדרך כלל רוב הייצרנים משתמשים באותם חומרים לייצור הפיוזים.

בדרך כלל המרכיב העיקרי הינו אבץ בתוספת נחושת, בדיל בהתאם לערך הפיוז.

לדוגמא

פיוזים בערכים של 8 אמפר מיוצרים מנחושת+אבץ או נחושת+בדיל.

פיוזים בערכים של 25 אמפר מיוצרים מנחושת.

שום ייצרן לא מייצר את הפיוזים האלה מאלומיניום או מנחושת עם ציפוי זהב.

לדעתי המגעים של בית הפיוזים ברכבך איבד את הציפוי הגנה בפני היווצרות קורוזיה או פשוט הנחושת נאכלה במשך עשרות השנים.

נסה לנקות את המגעים בעזרת תרסיס לניקוי מגעים או אלכוהול .

תצפה בסרטון הזה מ Mercedes Source לעומת שהרכב שהוא מדגים זה שנת 1966 אבל אותו עקרון ואפילו יותר פיוזים.

[video=youtube;st4D-io1fio]

לא חשוב ממה הפיוזים עשויים העקרון שכל מי שמכיר את הרכבים האלו (מה שיש לי) יודע שהפיוזים האלו עושים בעיות וצריך להחליף אותם עם הפיוזים שהם בצבע זהב / עשויים מ brass copper alloy.

פורסם (נערך)
תצפה בסרטון הזה מ Mercedes Source לעומת שהרכב שהוא מדגים זה שנת 1966 אבל אותו עקרון ואפילו יותר פיוזים.

[video=youtube;st4D-io1fio]

לא חשוב ממה הפיוזים עשויים העקרון שכל מי שמכיר את הרכבים האלו (מה שיש לי) יודע שהפיוזים האלו עושים בעיות וצריך להחליף אותם עם הפיוזים שהם בצבע זהב / עשויים מ brass copper alloy.

הפסקתי לראות את הסרט אחרי 10 שניות מכיוון שהמציג מדבר שטויות. מספיק היה לי לשמוע את השטות לגבי הפיוזים עשויים מאלומיניום ואצלו בחנות מוכרים פיוזים עשויים מסגסוגת פליז אלעק פיוזים מיוחדים.

שוב פעם אני כותב לך ותקשיב לי טוב. הפיוזים מיוצרים לפי תקן DIN או המפרטים של הייצרן בוש וכולם עשויים מהחומרים שציינתי בהודעה הקודמת. במידה ואתה קונה פיוזים מייצרן מוכר ולא תוצרת סין לא תהייה לך שום בעיה.

בגלל שהפיוזים האלה כבר לא נפוצים כנראה מייבאים רק פיוזים דראעק תוצרת סין עם הרכב חומרים שאולי גורם לבעיה.

אם אתה רוצה פיוז של 8 אמפר שנקנה לפני 30 שנה ונראה כמו חדש אז יש לי לתת לך וכנראה בבוידם יש עוד כמה ערכים.

בכול מקרה הייתי בודק את בית הפיוז ואת הזרם האמיתי שזורם דרך הפיוז לפני שהייתי מחפש פיוזים 'מיוחדים'.

פיוז.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

לפני כל דבר אחר חשוב שתזהה בוודאות את סיבת הקצר ורק אז תחליף את מנתיך השרוף. סוג הנתיך אם אלומניום או נחושת זו הבעיה הכי זניחה בסיפור הזה.

פורסם
לפני כל דבר אחר חשוב שתזהה בוודאות את סיבת הקצר ורק אז תחליף את מנתיך השרוף. סוג הנתיך אם אלומניום או נחושת זו הבעיה הכי זניחה בסיפור הזה.

+1

עדיין לא הצלחתי למצוא את ה short במעגל.

פיוז מספר 3 מתחבר עם :

1. פנס אחורי צד ימין.

2.תאורה פנימית ותאורת מספר רכב.

ניתקתי את נחיבור של הפנס האחורי, וגם החיבור של פנסי מספר הרכב, עדין יש קצר.

למישהוא יש טיפים איך לפתור את הבעיה.

פורסם
יש ברשותך רב מודד ? אתה יודע איך בודקים האם קיים קצר או צריכת זרם גבוהה בעזרת רב מודד ?

הפיוז כל פעם נשרף כשאני מדליק את האורות, לכן אני יודע שצריכת הזרם גבוהה מ 8A לכן יש short במעגל.

כן יש ברשותי רב מודד.

• תוכן חדש...