Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה ל 306 GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים,

לבחור בסה"כ שלוש שנים רישיון נהיגה (פלוס מינוס) וה- 306GTI6 שימשה אותו כ- 4-5 חודשים בלבד.

משה עשה לעצמך טובה וחפש רכב שתואם את קישוריך המוטורים הנוכחיים ומשם תתקדם.

בגרות נפשית והכרה ביכולותיך יעזרו לך מאד מהמשך הדרכך המוטורית.

אני חוזר על המלצתי, לך על כלים רגועים וסלחניים יותר בשלב זה של חייך 206 XS היא דוגמא טובה.

אני אומר לך את זה כבעל ניסיון (רשיון נהיגה משנת 81) וכאדם שעבר לא מעט רכבים ספורטיביים.

רוצה בטובתך.

.My friend, what I'm going to post right now may not be the most popular opinion but please give it a thought

Experience is not something that you gain with driving in traffic, driving around the streets or going 130 Kmh on the highway... this is the kind of stuff that everyone can do any day, you don't even really need experience for that, just an average coordination and a brain in working order

Experience is something that you gain when you push yourself higher, and the public roads are not the place to do it, slow cars aren't necessarily the cars to get it either

You see, the right place to get experience is at an advanced driving school... so many people don't get it... 99% of how well or how bad a car performs is the driver and it's the one thing most people don't bother improving... you can have a driver license for 20 years and still don't know jack $hit about driving because you've been doing the same old driving every day of your life... it doesn't make you a better driver, it only teaches you where the traffic is bad and where there a cop waiting with the radar gun that you wish to avoid

Slow cars aren't good to get experience either in many cases, as learning how to control a car that slides in 50 Kmh isn't necessarily what the average driver will do when his car starts siliding at 120 Kmh

My advice, get which ever sporty car you like but instead of 70k invest only 66k in it and use the rest of the money to get better driving education, BUT USE IT TO DO THAT, you'll learn how to drive much better, you'll be waaaay safer and way more in control of your car, you'll know what to do when things get a little bit out of control or what to when things are totally out of conrtol

Added bonus - any car that you'll get will be much faster in your hands after you'll know how to drive it

.Moti

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מוטי זו בדיוק כוונתי לגבי צבירת ניסיון.

Sorry my friend, either I didn't understand you or you didn't understand me... my advice to him was the opposite of yours, you adviced him to buy a slow car that will match his current driving level... I adviced him to buy a faster car and take it to advanced driving courses to raise his driving level and make sure that it will be done at higher speeds so more experience will be gained

.You don't get any experience on public roads, it simply doesn't worth anything

.Moti

פורסם

דבר ראשון, תודה לכולם על התגובות...

בקשר לניסיון הנהיגה שלי, הוא לא גדול כמו שאובראשד שקצת חקר עלי אמר. כאשר קניתי את הפגו, זה היה הרכב הספורטיבי הראשון שהיה ברשותי, תכננתי לקנות רכב קצת פחות חזק כמו ה 106 ראלי או GTI אבל נפלה לידי הצעה טובה לקנות את ה 306 ולא חשבתי פעמיים... מהרגע שקניתי את הרכב תכננתי לעשות קורס נהיגה מתקדמת, אבל העדפתי קודם ללמוד לאט לאט את הרכב, ואחרי שאני ארגיש שאני מכיר אותו, ללכת ולעשות מספר קורסים... התכנון היה לצאת לקורס במהלך חופשת הסמסטר הקרובה.

ונחזור לנושא, כרגע באמת הקליאו היא העדיפה מבחינתי. יש לי מספר שאלות לגביה:

1. איך תנוחת הנהיגה בה למישהו גבוה (187 ס"מ)? הפגו היתה גבולית מבחינתי (השיער שיפשף את התקרה, כל הזמן נטיתי לכיוון הסאנרוף... :-D ).

2. מהי צריכת הדלק שלה?

3. איך האחזקה שלה? יש בעיות מיוחדות לבדוק?

ואותה שאלה בנוגע לגובה, אצל ה 106 GTI...

ולאילן, הפיאט קופה נכנסת בתקציב, אבל לפי מה שהבנתי עלויות האחזקה שלה גבוהות, ואני סטודנט, אז זה לא ממש מסתדר ביחד...

תודה רבה...

מגאן 265

פורסם

מוטי, 206 XS ,סקסו VTR ודומיהם הם כלים ראויים שניתן בהחלט לראות בהם נקודת התחלה טובה לחובב המוטורי.

זכור היכן משה מתגורר (ישראל ארץ האפשרויות המוגבלות), למד מה ניסיונו הכללי והתאם לו נקודת פתיחה הגיונית, זה הכל.

מה לעשות שחלקנו לומדים לאט יותר ומעדיפים ללמוד ללכת לפני לימודי הריצה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ונחזור לנושא, כרגע באמת הקליאו היא העדיפה מבחינתי. יש לי מספר שאלות לגביה:

1. איך תנוחת הנהיגה בה למישהו גבוה (187 ס"מ)? הפגו היתה גבולית מבחינתי (השיער שיפשף את התקרה, כל הזמן נטיתי לכיוון הסאנרוף... :-D ).

2. מהי צריכת הדלק שלה?

3. איך האחזקה שלה? יש בעיות מיוחדות לבדוק?

ואותה שאלה בנוגע לגובה, אצל ה 106 GTI...

תודה רבה...

1. תנוחת הנהיגה בקליאו היא לא משהו באופן כללי , יש שם כיוונים לגובה אבל אפילו לגמדים התנוחה שם מעצבנת.

2. הכול תלוי בצורת הנהיגה שלך, אני מניח שהיא לא שונה מה 306 בהרבה.

אי אפשר לכוון את הכיסא או את ההגה ב106 וזה אמור להיות מאוד בעייתי מבחינת תנוחת נהיגה לאנשים גבוהים.

בכל מקרה, הכנס למשוואה 206 GTI , תאמין לי שאתה תהנה מכל רגע.

פורסם
1. תנוחת הנהיגה בקליאו היא לא משהו באופן כללי , יש שם כיוונים לגובה אבל אפילו לגמדים התנוחה שם מעצבנת.

2. הכול תלוי בצורת הנהיגה שלך, אני מניח שהיא לא שונה מה 306 בהרבה.

אי אפשר לכוון את הכיסא או את ההגה ב106 וזה אמור להיות מאוד בעייתי מבחינת תנוחת נהיגה לאנשים גבוהים.

בכל מקרה, הכנס למשוואה 206 GTI , תאמין לי שאתה תהנה מכל רגע.

אין שום כיוון לכיסא ב 106??? יש פה מישהו גבוה בעל 106 שיכול לחוות דעת עליה?

יש דווקא 206 שנראית במבט ראשון מעולה, אבל המחיר שלה גבוה באופו מוזר מהקליאו מאותה שנה. המירון של הקליאו 2001 הוא 72 ושל ה 206 הוא 89!!! לפי מה שאני זוכר כחדשות מחירון היה ממש דומה...

ודרך אגב, איך האיביזה קופרה 2???

מגאן 265

פורסם
אין שום כיוון לכיסא ב 106??? יש פה מישהו גבוה בעל 106 שיכול לחוות דעת עליה?

יש דווקא 206 שנראית במבט ראשון מעולה, אבל המחיר שלה גבוה באופו מוזר מהקליאו מאותה שנה. המירון של הקליאו 2001 הוא 72 ושל ה 206 הוא 89!!! לפי מה שאני זוכר כחדשות מחירון היה ממש דומה...

ודרך אגב, איך האיביזה קופרה 2???

היי משה

למרות שאין לי 106 ספורטיבית אלא רגילה, המרחב הפנימי דיי זהה.

אני בחור מגודל (1.85) הקונסולה המרכזית מציקה לברך ימין בתנוחת נסיעה במצב נכון (אני מתכוון אם יושבים ממש ישר). הראש יכול לשפף את הגג, ואין הרבה מקום לרגל שמאל לנוח ליד הקלאץ'

אלו עיקר הדברים שמציקים לי ברכב.

אבל.

עם אתה משכיב קצת את הכיסא ומזיז אותו במסילה קצת אחורה, אפשר להיסתדר.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
דייהו , כנראה לא הבנת למה מתכוונים באוטו ספורט , לא רק קו ישר ( שי תסלח לי ? :) )

במיוחד אחרי אוטו כמו GTI זו ירידה ברמה אפילו ברמת האיבזור של הרכב , במהירות וביכולת הכללית של האוטו.

ה156 קשה למצא ידניות , והן לא אוטו ספורטיבי במיוחד , אם הוא רוצה שינוי כיוון זה אוטו בהחלט חביב ביותר , יקר לאחזקה , גיר סלספיד מעצבן מאוד לתפעול.

אם אתה מוצא קליאו אז קליאו.

ליביו

הגולף GTI לא נופלת באיבזור מה 306 , הGTI שנת 200 מגיעה עם מושבים ספורטיביים של

חברת ריקארו , ועוד לא התחלנו לדבר על הגימור ( הגה ספי דלתות וכו')

בנוסף כל לוח המחוונים בגולף הרבה יותר איכותי מאשר ב 306 לדעתי ואני חושב גם שלדעת רבים.

בנוגע למהירות , מה שצ'יפ קטן ולא יקר מידי יכול לעשות...., אבל בשורה התחתונה ה 6 מהירה יותר

כאשר שני המתמודדות סטנדרתיות.

בנוגע ליכולת אין מה להשוות בין השניים כאשר ה 6' עם ידה על העליונה .

אבל בשורה התחתונה לבחור כמוך , משה , לדעתי עדיפה גולף GTI או איביזה טורבו

שהן כאמור פחות "נושכות" והרבה יותר נוחות ומפנקות מאשר המתמודדות הצרפתיות כגון הקליאו

106 ושותפותיהן .

בנוגע לאיביזה ולגולף אתה תוכל למצוא אחת דיי בקלות שכן מספר האקזמפלרים גדול יחסית ( אם כי הגולף יכולה לחרוג בקלות מתקציבך )

בכל מקרה משה , לדעתי אל תוותר על אהבתך למכוניות ספורטיביות , תסיק את המסקנות , תשים את המקרה מאחוריך ותמשיך הלאה ...

בהצלחה.

פורסם

.My friend, what I'm going to post right now may not be the most popular opinion but please give it a thought

Experience is not something that you gain with driving in traffic, driving around the streets or going 130 Kmh on the highway... this is the kind of stuff that everyone can do any day, you don't even really need experience for that, just an average coordination and a brain in working order

Experience is something that you gain when you push yourself higher, and the public roads are not the place to do it, slow cars aren't necessarily the cars to get it either

You see, the right place to get experience is at an advanced driving school... so many people don't get it... 99% of how well or how bad a car performs is the driver and it's the one thing most people don't bother improving... you can have a driver license for 20 years and still don't know jack $hit about driving because you've been doing the same old driving every day of your life... it doesn't make you a better driver, it only teaches you where the traffic is bad and where there a cop waiting with the radar gun that you wish to avoid

Slow cars aren't good to get experience either in many cases, as learning how to control a car that slides in 50 Kmh isn't necessarily what the average driver will do when his car starts siliding at 120 Kmh

My advice, get which ever sporty car you like but instead of 70k invest only 66k in it and use the rest of the money to get better driving education, BUT USE IT TO DO THAT, you'll learn how to drive much better, you'll be waaaay safer and way more in control of your car, you'll know what to do when things get a little bit out of control or what to when things are totally out of conrtol

Added bonus - any car that you'll get will be much faster in your hands after you'll know how to drive it

.Moti

בגדול , מה שאתה אומר זה שביני (שנה על הכביש) ובין אבא שלי (35 שנה על הכביש) אין הבדל משמעותי ביכולת הנהיגה??

וואלאק אתה!!

פורסם

תאמין לי שאני את המסקנות שלי הסקתי, טעות כזאת לא עושים פעמיים...

בכל מקרה לא יודע למה, אני לא אוהב את הגולף, היתה לנו בורה בבית, וגם אליה לא ממש התחברתי... זה לא הגיוני לקנות רכב שאתה לא מתחבר אליו...

בכל מקרה כרגע אני מתלבט בין הקליאו, ל106 GTI, ל 206 GTI (וכמובן ל 306, אבל אני לא בונה על למצוא אחת...).

אם תמצא 106 במצב טוב, כנראה אני אקנה אותה...

כבר דיברתי עם מספר בעלי קליאו ספורט, אבל הרוב עם יד גבוהה יחסית וקלימטרז גבוה...

דווקא יש עכשיו 206 GTI למכירה, שנשמעת מצויין, אבל המחיר שלה גבוה (מחירון 89 לשנת 2001)...

העדיפות היא לקליאו, אם אפשר עוד חוו"ד עליהן, אני אשמח...

מגאן 265

פורסם
בגדול , מה שאתה אומר זה שביני (שנה על הכביש) ובין אבא שלי (35 שנה על הכביש) אין הבדל משמעותי ביכולת הנהיגה??

הוא אומר שאפשרי מאוד שאין הבדל משמעותי בינך לבין אביך ביכולת הנהיגה פרופר (כלומר יכולת הנהיגה הספורטיבית, לא בהכרח ההתמצאות על הכביש וכולי), בהנחה ואביך הוא לא בוגר קורסים לנהיגה ספורטיבית או פשוט נהג חובב נהיגה ספורטיבית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הוא אומר שאפשרי מאוד שאין הבדל משמעותי בינך לבין אביך ביכולת הנהיגה פרופר (כלומר יכולת הנהיגה הספורטיבית, לא בהכרח ההתמצאות על הכביש וכולי), בהנחה ואביך הוא לא בוגר קורסים לנהיגה ספורטיבית או פשוט נהג חובב נהיגה ספורטיבית.

רוני

Exactly. Your father may have 34 more years of experience in standing in traffic and knowing the shortcuts to take, but unless your father did in his 35 years of normal driving some high performancde driving courses, it might as well be that when you'll go into a high performance driving school you'll start from the same exact spot or not much different

Obarshad, as someone that lives outside israel I have a very different perspective than yours, when people in israel consider every econobox with a little over a hundred horsepower to be a sporty car that they wouldn't give the kids... yes there are cars that I probably wouldn't give a driver who's in his first year on the road, cars like Evo or STI, but a 306 GTI? it's merely an economy model with a slightly stronger motor

.Sorry, maybe it is a bit too much of a reality check for someone that doesn't see things in a full perspective

.Moti

• תוכן חדש...