Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה ל 306 GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי:לגבי ההצעה שלך לקורס נהיגה ,ברור שהתכוונת לקורס בארץ,אבל מאחר ואתה שוהה

מספיק זמן בחו"ל וכנראה ש'התקלקלת' .

התרגלת לסטנדרטים גבוהים ומקובלים שם ולא פה. אבל ישראל היא ארץ הקומבינות והפוילשטיקים

וגם כשפותחים בי"ס לנהיגה ,החובבנות בהוראה חוגגת .

אני מצרף פה קטע מתלונה שפורסמה בטור של אטלר (מאותה כתבה שעוררה את הרעש)

וגם את הקישור

http://www.makorrishon.co.il/article.php?id=2851

"נהיגה מתקדמת (אחורה)

לפני כחודשיים צלצל אלי מ', ושאל היכן הוא יכול לשפר את נהיגתו. הפניתי אותו למקום בעל מוניטין, ונסעתי לחו"ל. כעת, משחזרתי, הנה מה שמספר לי מ': "אינני מרוצה. שילמתי כסף רב, ונראה לי שלא התקדמתי כלל. רק בלבלו לי את המוח, ועכשיו אני נוהג ממש בלי ביטחון. אולי אתה מכיר איזה קורס בחו"ל?"

שאלתי את מ' מה לימדו אותו, ומ' פתח בפני את צפונות אכזבתו: "בתחילת הקורס המדריכים דיברו רק על ישיבה נכונה ואיך לסובב את ההגה. למדנו לכוון את מושב הנהג כך שפרקי הידיים יכולים לגעת בחלקו העליון של ההגה, ושהרגליים לא יהיו ישרות חלילה, כי הן עלולות להישבר במקרה של התנגשות חזיתית.

"הסבירו לנו גם שאסור לסובב את ההגה סתם כך, כמו שהתרגלנו, אלא צריך למשוך את גלגל ההגה ביד אחת, בעוד היד השנייה נשארת קבועה במקום. בשפת השעונים, יד ימין הנייחת צריכה להיות ממוקמת בשלוש ורבע (כאשר יד שמאל מושכת את ההגה לפנייה שמאלה) – בעוד יד שמאל ממוקמת ברבע לשלוש (כאשר יד ימין מושכת את ההגה לפנייה ימינה). פשוט, נכון?

"המרצים שלנו סיפרו בסיפוק על עברם האישי בתחום הספורט המוטורי, ואחר כך סיפרו בפרוטרוט על הניצחונות-כביכול שהשיג בראלי בעל הבית של בית הספר. לטעמי, הם יותר מדי דיברו על עצמם ועל הביצועים שבכוחם להפגין, ופחות מדי על נהיגה.

"כשבסוף היום התחלנו סוף סוף לנהוג, הם לא הדגימו לנו נהיגה נכונה, אלא ישבו לצדנו וקשקשו בפלאפון. כאשר מפעם לפעם הם בכל זאת התייחסו לנהיגה שלנו, הם עשו זאת בגישה שלילית ופוסלת, תוך שהם מצקצקים לאוזנינו שאנו צריכים לקחת עוד קורס לנהיגה מתקדמת. 'זה אמנם יעלה עוד כסף', הם אמרו, 'אבל הביטחון של משפחתך יקר עוד יותר'. זאת אומרת, נתנו לי להבין שנהיגתי הנוכחית מסכנת את אשתי וילדיי. חזרתי מהקורס מבולבל לגמרי".

מעבר לכך : ללא תרגול קבוע ,התועלת מקורס בבי"ס טוב (בחו"ל) ,לא תמוצה.

כביש ציבורי זה לא המקום, ואין מסלול סגור רחב בו אתה יכול לתרגל ולחדד מיומנויות בסופי-שבוע.

.I'm a blocked user

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל, אני חושב שזה די ברור לאיזה בית ספר לנהיגה מתקדמת מדובר בכתבה. מניסיון באותו בית ספר אני יכול להגיד שמה שנאמר שם נאמר ממש בהגזמה. עוד לא שמעתי על כזאת רמה של תלונה מאף אחד בנוגע לאף בית ספר לנהיגה בארץ. מצחיק גם שאטלר עצמו מודה שהוא לא מסוגל ללמוד חלק מהיסודות של הנהיגה המתקדמת כגון סיבוב הגה נכון - אז מי הוא שידבר?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואיך הקסארה VTS???

דומה, חוץ מבמנוע, ל GTI6?

קסארה VTS נכון להיום יש אחת בלבד בארץ והיא שייכת לבחור בשם יוני וממש במקרה למכירה

הכינוי שלו הוא "ZIGI" בפורום.

קסארה VTS חולקת את אותו המנוע השוכן ב 6' אך ללא גיר 6 הילוכים הנמצא בGTI.

פורסם
קסארה VTS נכון להיום יש אחת בלבד בארץ והיא שייכת לבחור בשם יוני וממש במקרה למכירה

הכינוי שלו הוא "ZIGI" בפורום.

קסארה VTS חולקת את אותו המנוע השוכן ב 6' אך ללא גיר 6 הילוכים הנמצא בGTI.

אני יודע... ראיתי שהוא מוכר, בגלל זה שאלתי...

איך האוטו?

הבנתי שהוא פחות טוב מה 306 GTI6, זה נכון?

מגאן 265

פורסם

לרוני : לא מדובר פה רק על לימוד יסודות נהיגה אלא על יחס מופגן של זילזול בלקוח ששילם את מיטב כספו

לתמורה עלובה

מר אטלר רק מביא ציטוט מלקוח

.I'm a blocked user

פורסם
מוטי:לגבי ההצעה שלך לקורס נהיגה ,ברור שהתכוונת לקורס בארץ,אבל מאחר ואתה שוהה

מספיק זמן בחו"ל וכנראה ש'התקלקלת' .

התרגלת לסטנדרטים גבוהים ומקובלים שם ולא פה. אבל ישראל היא ארץ הקומבינות והפוילשטיקים

וגם כשפותחים בי"ס לנהיגה ,החובבנות בהוראה חוגגת .

- I can reply to that in two ways

A - Even if the course isn't exactly on the same level as the track instruction that I teach myself, it is still better than not doing anything

B - Can't find some high performance driving course to suit your taste? well, what you want to do is to spend even LESS on the purchase of the car itslef and fly to the UK or france to do a driving course there... I'm sure you'll find a good one in Europe

מעבר לכך : ללא תרגול קבוע ,התועלת מקורס בבי"ס טוב (בחו"ל) ,לא תמוצה.

כביש ציבורי זה לא המקום, ואין מסלול סגור רחב בו אתה יכול לתרגל ולחדד מיומנויות בסופי-שבוע.

Not really true, proper driving technique can and should be practiced at any road in any time and any speed, note the last part - yes, I said any speed, which means that you should do it even when you drive 40 Kmh... You should always seat in the correct seating position for driving, properly turn the steering wheel, throttle and brakes modulation can be practiced at all times

Here's some food for thought - hard acceleration can be considered illegal and is not recommended on public roads from legal point of view, so you might put it to less "practice", but how about proper braking? there's no law against stopping too fast, but how many of the readers have practiced that lately? learning how to brake better is not only fun but can also save you from some serious accident if it becomes a second nature and can be put into use... just think about it... the world isn't flat

!DO NOT FORGET TO CHECK YOUR THE MIRRORS BEFORE YOU PRACTICE PROPER BRAKING

.Moti

פורסם
קליאו ספורט לפי דעתי האופציה הכי טובה.

אף פעם לא קונים את אותו הרכב, גם אם הוא הלך מוקדם מדיי מהצפוי (תאונה) ...

וואלה לצערי הרב גם אני השבתתי 306 GTI

ואחרי חודש מצאתי את אותו הרכב.

אם יש מצב למצוא את ה 306 GTI לך על זה

אם לא חפש את הקליאו ספורט.

306 GTI 6

פורסם
וואלה לצערי הרב גם אני השבתתי 306 GTI

ואחרי חודש מצאתי את אותו הרכב.

אם יש מצב למצוא את ה 306 GTI לך על זה

אם לא חפש את הקליאו ספורט.

אני רואה שבפורום הזה יש כבר שני אחראים להשבתת 306GTI6, עוד מישהו קופץ? להזכיר לכם שעוד מעט יש כבר מספר חד ספרתי של כאלו בארץ? :roll::wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני רואה שבפורום הזה יש כבר שני אחראים להשבתת 306GTI6, עוד מישהו קופץ? להזכיר לכם שעוד מעט יש כבר מספר חד ספרתי של כאלו בארץ? :roll::wink:

רוני

עזוב שטויות, תעבור לרכב יותר חזק יותר מהיר ויותר אוחז, לפי מה שאני רואה ומבין מחברי הפורום הזה ה- 306 GTI6 יש לו חרא של אחיזה והוא מתהפך בקלות.

לדעתי כדאי לך לעבור למיאטה, אחיזה פיצוץ, אין צאנס שתגמור איתו על הגג (כי אין גג) ולהשקיע בטורבו קטן (או עדיף גדול ???).

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

sronis

לדעתי מי שיש לו

306 GTI -6

205GTI 1.9/1.6

סקסו VTS :wink:

קסארה VTS

רנוספורטקליאו 172.

ועוד כהנה וכהנה ספורטיביות שאט-אט נכחדות.

עדיף כי יגיע לפשרה עם סטף ורטהיימר, ויאחסן אותה במוזיאון :wink::roll::idea: .

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

המלצה כללית לחברי הפורום:

הרכב תוכנן להיות עם הצד של הגומי למטה, לא בצד ולא למעלה, פשוט יותר בריא לו המצב הזה.

פורסם

לדעתי רק הקליאו ספורט יכולה לענות על הדרישות האלה.

התנהגות,אחיזה,כח,כל התכונות האלה יש לקליאו.

אם תלך על האוטו הזה על תקח את האוטו הזה בתור "מחליפה ל306" כי לדעתי הקליאו טובה יותר.

בהצלחה.

פורסם

עזוב את ה- 172,

בתור אחד שמחזיק 172 קח רק מיאטה, אל תשחק בנדמה לי,

הנעה בגלגלים הנכונים, אין תחזוקה במקומות הבעיתיים ואין לה נטיה להתהפכויות והתעופפויות, אני את הטעות שלי כבר עשיתי.

• תוכן חדש...