Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי למכון פרונט עם רכב מושך ימינה, אחרי הכיוון הרכב עדיין משך, אז החליטו לבדוק צמיגים.

הצליבו קדימה אחורה, הרכב עדיין משך. החליפו בין ימין לשמאל מקדימה (שהיו קודם אחוריים) והמשיכה הפסיקה.

אני יודע שיש בעיה להצליב צמיגים כאלה, עד כמה ההצלבה מסוכנת לצמיג, חוץ מהפגיעה באחיזה בגשם ?

פורסם

אגב, תוספת של 300 שקל בשביל כיוון קמבר זאת דרישה סבירה ? ציפיתי שזה יהיה כלול ב220 של הפרונט.

הבחור הסביר לי שזה המון עבודה לכוון קמבר עם מתלים מקוריים (קליאו ספורט 2003) .

פורסם

הצמיג סימטרי, נכון?

אם כך, כל עוד הצמיג עדיין מסתובב לאותו כיוון - אין בעיה עם הצלבה ועדיף שהדבר יתבצע על בסיס תקופתי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש לו LEFT\RIGHT וכרגע הם הפוכים (מסתובב הפוך). הצמיגים נסעו להערכתי 10 אלף ק"מ לפני שהפכנו.

פורסם (נערך)

קפוץ לפנצ'רייה ותעביר אותם בין הג'אנטים כדי שישבו נכון, אני לא הייתי בודק אם אני יותר חכם מהמהנדסים של טויו על איזה שלולית בכביש מהיר, גם ככה הצמיגים האלה רגישים מאד לציפה.

לדעתי לא יקחו לך יותר מ50 ש"ח.

בנוסף - בקליאו בקושי אפשר לכוון קאמבר על הברגים המקוריים (אפשר להזמין אפטרמרקט ארוכים יותר), ומנסיוני לא אמורים לקחת תשלום נוסף מעבר ל250 ש"ח של כיוון פרונט, הייתי מחליף מכון פרונט במקומך.

הצמיג אגב לא ממש סימטרי, והוא בהחלט כיווני:

wet-tire-test-toyo-proxes-r1r.jpg

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא רק שזה לא בטיחותי (כי נגרם נזק לשלד הצמיג) גם הביצועים שלהם נפגמים.

אני מרגיש כמו תוכי בכל פעם שמדברים על צמיגי טויו, הצמיגים האלה רגישים מאוד ללחץ האוויר ויכולים לשגע פילים. לפני שרצים לכיווני פרונט צריך למצוא את לחץ האוויר המתאים, זה שונה בין רכב לרכב ובדרך כלל רחוק שנות אור מהמלצות היצרן שאנשים מתייחסים אליהם בחרדת קודש.

אגב, נראה לי שאתה מתבלבל בין הקמבר לקסטר. קמבר הוא חלק מהכיוון פרונט, קסטר לא מכוונים במכון פרונט ודרישה נוספת לתשלום אכן מקובלת ומוצדקת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב קליאו ספורט וR1R. אני מנפח 36 קדימה ו33 אחורה (קר), ביום יום, שזה כ10% מעל המלצת יצרן, בטיולים אני מוסיף עוד PSI או שניים.

ואיתמר R1R לא סובלים ממחלת הדופן הקורסת כמו הT1R, להיפך - הדופן קשיחה מאד כיאה לצמיג עם threadwear 140 :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא דיברתי על הדופן, התכוונתי למכלול ההתנהגות של הצמיג.

אני לא יודע מה טויו עשו שם, אבל לחץ אוויר לא מתאים גורם לשלל בעיות מוזרות בדגמים הספורטיביים של החברה. אנשים מפחדים / לא יודעים שלנהיגה ספורטיבית יש כללים אחרים ללחצי האוויר והדרך היחידה למצוא את לחץ האוויר האידאלי היא באמצעות ניסוי וטעייה. ביאריס למשל כדי לקבל ביצועים מירביים מה T1R מצאתי ש 36 מקדימה ו 32 מאחור זה האידאלי. איפה זה ואיפה ה 29 שממליץ עליו היצרן :roll:

ספציפית לגבי משיכות הן יכולות להיעלם כאשר ממלאים לחץ גבוה מזה שממליץ עליו היצרן, בלי לפחד. האחיזה לא נפגעת, להפך, לפעמים זה MUST. חבר נוסע כבר עם סט רביעי או חמישי (!) של R888, מעולם לא דיווח על משיכה, רק מציאת לחץ האוויר המתאים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...