Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב חבר'ה,

אני צריך רכב לעסק לנסועה שנתית של 50,000 ק"מ, והלכתי לאיבוד בגלל מגוון הרכבים ומגוון האופציות של קבלת הרכב.

עשיתי המון שיעורי בית, קיבלתי הצעות מחיר, ואני צריך לקבל החלטה סופית.

יש לי 3 דרישות עיקריות, לגבי כל השאר אני פתוח להצעות:

1. נוח לנסיעות ארוכות (כל יום אני נוסע מפתח תקווה לירושלים וחזור), כולל יכולת סחיבה בעליות.

2. חסכוני בדלק (אני נוטה שלא לסמוך על הצהרת היצרן).

3. תא מטען סביר (200-250 ליטר לפחות. אם אני חושב על העתיד אז אצטרך לשים שם עגלה לתינוק מתישהו).

לא אכפת לי לנסות דיזל, גז, בנזין, גיר רגיל או אוטומט, מנוע שנכבה ברמזורים, רכב מסחרי (למשל פיאט קובו) וכו'.

אני כן יודע, לאחר חישובים רבים, שההיברדיות לא באמת יחסכו לי מספיק כדי להשקיע יותר בהתחלה.

המחשבה כרגע היא נפח של 1,200 סמ"ק, אבל גם על זה אני לא נעול.

ביצעתי מספר חישובים וקיבלתי מספר הצעות מחיר, שמתייחסות לרכבים קטנים, כמו ניסן מיקרה, קיה פיקנטו וכו'.

אופציה 1:

רכישת רכב (חדש או יד שניה).

במקרה זה, עלות ההחזקה השנתית תהיה בין 8,000 ש"ח ל 10,000 ש"ח לשנה למשך 3 שנים. החישוב כולל טסט, אגרה, ביטוחים, טיפולים, החלפת ברקסים כל 40,000 ק"מ בערך, החלפת צמיגים ומצבר לאחר שנתיים, וקצת בלת"מים.

לסכום יש להוסיף כמובן את מחיר הרכישה (אני מעדיף לרכוש את הרכב ללא מקדמה בתשלומים חודשיים) ואת ירידת הערך לאחר התקופה, שתהיה גבוהה מאוד בשל הקילומטרז' הרב.

אופציה 2:

ליסינג תפעולי.

עד כה, הצעת המחיר הזולה ביותר שקיבלתי היא על סך של 1,800 ש"ח לחודש + מע"מ ל 40,000 ק"מ בשנה. תוספת של 15 אגורות לקילומטר, מה שמביא אותי ל 1,900 ש"ח לערך, שהם 2,250 ש"ח כולל מע"מ. הרכב הינו ניסן מיקרה ידנית 1.2 ליטר.

צריך לשלם מראש 3 חודשים, ומקבלים זיכוי על הסכום בסוף התקופה, התחייבות ל 3 שנים.

אופציה 3:

השכרה ארוכת טווח.

הצעת המחיר הזולה ביותר שקיבלתי היא על סך 2,350 ש"ח כולל מע"מ לנסועה של 4,000 ק"מ בחודש (זו פחות או יותר הנסועה שאני צריך), לרכב סוזוקי ספלאש 1 ליטר. ההתחייבות היא לחודשיים. אין עוד הנחה על תקופה ארוכה יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

עריכה אחרונה על ידי TheGhost

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

יש כאן קובץ חישוב שהכנתי פעם, תשתמש בו :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xLwKihO3-lGMh4HtLyhBKHcvm41rWBuaiz2bW45ni3g/edit?usp=sharing

הכנסתי נתונים משוערכים עבור ניסאן מיקרה ידנית, כמו בהצעה של הליסינג התפעולי.

יוצא לך כ-1900 ש"ח לחודש כולל ירידת ערך (מתוכם מעל 1000 ש"ח ירידת ערך לפי 17% לשנה, סביר לדעתי, עלול להיות יותר).

הכנסתי גם עלות מימון של 4% בשנה, נראה לי סביר, אולי צריך לשנות את זה בהתאם לתנאי המימון שלך.

כשאתה משווה את זה לליסינג תפעולי יוצא שאתה משלם כ-350 ש"ח לחודש יותר, בתמורה לזה יש לך הגנה מארועים חריגים כמו תאונות עם ירידת ערך, תאונות קלות שיעלו לך רק השתתפות עצמית (צריך לבדוק כמה), תקלות גדולות שלא באחריות וכו', וכמובן כל עניין המכירה.

כמובן שכל החישובים לא כוללים דלק, כי הוא לא כלול בשום אופציה, והעלות שלו תהיה זהה, רק תלויה בדגם הרכב שתבחר.

זה כשמשווים 'תפוחים מול תפוחים'. עכשיו אפשר לנסות לראות איך אפשר להוזיל את האופציה של רכישת רכב, אם זה בצריכת דלק, בירידת ערך, וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שכירות - היא האופציה היחידה שיש בה הכי מעט מחוייבות והכי הרבה שרות. הרבה יותר שרות מאשר בליסינג תפעולי. אין גם מקדמה. ניתן לרוב לשנות במהלך התקופה את הרכב במידה ויש רכב אחר מאותה קבוצה שאתה מעדיף.

היה לי רכב שכור למשך כשנתיים וחצי ועוד רכב שכור למשך כמעט שנה לעובד שלי וגם רכבי ליסינג לעובדים. העובדים וגם אני היינו הרבה יותר מרוצים מהשרות ברכבי ההשכרה (שים לב רק לקחת מחברת השכרה אמינה וגדולה).

פורסם

שלום,

אני אישית לא הייתי רוצה לבלות 4000 קילומטרים בחודש בספלאש או במקרה מבחינת הנוחות.

אני ממליץ לך לבדוק אופציה של רנו קליאו ורצוי עם מנוע 0.9 טורבו ולא 1.2

ובמקרה הזה הייתי מעדיף ליסינג תפעולי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תודה על הקובץ ועל החישובים.

לאור הנתונים שהצגתי, איזה רכב הכי מומלץ?

שחר

אני הייתי הולך על רנו פלואנס דיזל או מגאן סטיישן דיזל. נוחות, מאובזרות וסופר-חסכוניות בדלק.

לחילופין, אם רוצים להוזיל את מחיר השכירות החודשית, גם סופר-מיני מודרנית עם בקרת שיוט יכולה להתאים. אולי רנו קליאו, פיג׳ו 208 או משהו בסגנון הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני רוצה לחסוך בעלויות והרנו קליאו נשמעת כמו אופציה מעניינת.

למה עדיף מנוע 0.9 טורבו ולא 1.2 רגיל?

למישהו יש את הרכב ויודע נתוני צריכת דלק מדוייקים?

תודה,

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

מנוע טורבו יותר חזק ויותר שקט.

בסוג הנסיעות שלך קליאו עם מנוע 1.2 ירגיש כבד, ובכמה עליות לירושלים תרגיש רצון לדחוף את הרכב למעלה.

מנוע טורבו 0.9 מפתיע לטובה.

צריכת דלק אמיתית של קליאו טורבו ידנית עם מנוע 0.9 היא 1/15 קילומטרים לליטר.

יש את הרכב לאחות של אשתי.

היתרון של קליאו על מיקרה וכדומה- נוחות המושבים, נוחות הנסיעה והרגשה כללית על הכביש. בכמות הנסיעות גדולה זה חשוב מאוד (לפי דעתי).

אין לך מה לקנות רכב מהכיס שלך - אחרי 3 שנים תתקשה לקבל עליו מחיר סביר במכירה, גם אחרי שנתיים.

שכירות? אני לא בטוח עד כמה זה משתלם בהשוואה לליסינג תפעולי (הדלק על חשבונך) תעשה את החשבון לבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תרשה לי לחדש לך, כל רכב בן 3 עם 150K ק"מ יהיה בעייתי במכירה ותדרש להוריד עשרות אחוזים על מנת למכור.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

מבחינת חישוב כלכלי נטו, לדעתי הפתרון הטוב ביותר יהיה להחליף רכב בערך אחת לשנה. ואני מתכוון לקנות בזול ולמכור בזול. למשל: לחפש רכב לפחות בן 5 שנים שירידת הערך שלו בשנה היא לא גדולה, לנסות למצוא רכב עם ק"מ נמוך לדוגמא 60 או 70 אלף, ולמכור אותו באזור ה 120 אלף. זה כרוך ביותר כאבי ראש וביישור קו סביר לכל רכב, אבל זה אפשרי. ההשקעה הראשונית נמוכה ויריגת הערך גם היא. ניתן לרכוש מחברות הליסינג בתשלומים ולבוא להחליף כל שנה אך בעסקת הטרייד מפסידים הרבה.

אופציה נוספת היא לרכוש רכב משומש, בזול, ולנסוע בו עד שיתחיל להתפרק מבלאי טבעי של מכלולים. לדוגמא: מיצובישי לאנסר 2009 עם 100 ק"מ, עולה גרושים, באחזקה נכונה ומוקפדת (ולא יקרה) היא יכולה לעשות 350 אלף ק"מ בלי למצמץ הרבה. זה נותן 5 שנים של שקט. הרכב יימכר ב 10 אלף ש"ח ועד אז לא בטוח שעדיין תעלה לירושלים כל יום.

אופציה שלישית היא קיה ריאו 2011 מנוע 1.2 ידני, שתעלה יותר מהלאנסר, תראה אמינות טובה ותחזיר את ההשרעה בצורת חסכון בדלק - וזה לפי כמה שנים תחזיק אותה.

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...