Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע-1250 duratec

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רק נשאר עניין סוג השמן מינרל/חצי/מלא

מה אתם אומרים?עניין עלות השמן זה מול זה לא רלוונטי -נטו מה יותר ישפר את חיי המנוע

במידה ואולי עדיף חצי וזה גם מה ששמים במורשה אם מצאתי עם התקן המתאים אבל מלא מין הסתם שזה לא רלוונטי אם זה מלא או חצי העיקר התקן לא ככה?

עריכה אחרונה על ידי OPCSale
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם זה ה- 5/30 אז זה לא פשוט השמן של מוטורקראפט שנמכר במיכל האדום ובמחיר של 130~ ש"ח בחנויות החלפים ? מה שנקרא "שמן מקורי".

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

חפש הודעותיו של 'איתמר' בנושא.

רכב חדש, ואני לא רואה שום סיבה שבעולם לשים שמן פחות מסינטטי מלא, מה גם שלפי התקנים שאתה צריך נראה שבמילא מדובר בסינטטי מלא.

פורסם (נערך)

במוסך מורשה ממלאים מחבית -_- לכל הרכבים כמעט אותו שמן ,ממש מגעיל :-(

נראה לי אשים מה שכולם שמים וזהו (במורשה) הבעיות יכולות להגיע (אם בכלל)אחרי ה100קמ(במקרה הפחות טוב) או באזור ה10שנים ..

אחרי הכל זה לא רכב ספורט,נראה לי אני פשוט רגיל לתת לכל דבר קטן יותר מידי יחס/חשיבות

אמנם זה לא דבר קטן אך ברכב כזה ועם שמן סביר אחרי הכל לא אמור להיות כזה בעיה :)

פורסם (נערך)

student לא יודע לגבי המוטורקרפט מה שכן אני יודע באחד משני המוסכים המורשים הקרובים לבית ולעבודה שלי משתמשים בשמן ממיכלים(צינור שיוצא כמו צינור אוויר מהקיר)מין הסתם שזה כנראה שמן של דלק או פז..נראה לי הכי ירוד שיש קיצר ,מה גם ש70% מהרכבים שם ניזונים מהשמן הנ''ל(אחד העובדים אמר לי)והוסיף שרק כמה רכבים ספציפים כמו F150 350 וכלים כנראה מהסוג הזה מקבלים "שמן בגלון מהמחסן"בושה..:/

כמו שזה נראה ובמחיר שהם גובים לליטר אפילו אם אקח סינטטי מלא מהשורה הראשונה יצא עוד שחסכתי כסף,רק אין לי עצבים כל פעם להביא את השמן ולהיות תלותי ולהתווכח איתם על זה(באחריות) ,זה מה שמבאס

פורסם

למה אתם מתבאסים בדיוק וממה?

קודם גילוי נאות, כן יש לי קשר לשמני מנוע ואני עובד בזה. הצעתי לפני מספר ימים לחנות חלפים שמן איכותי במחיר מעולה אבל הוא דחה את בקשתי בנימוס. תשובתו הייתה פשוטה ביותר. אנשים מחפשים זול. הם לא מחפשים ולא מוכנים לשלם עבור שמן פרימיום.

אז חברים יקרים, אל תתבאסו שאתם לא מוצאים שמנים איכותיים כי אתם פשוט לא רוצים לשלם בעבור איכות. אני מכיר דרך לקוח שלי אדם שגם אם תציע לו את שמן איכותי ביותר במחיר ריצפה הוא יסרב. מבחינתו לרכב שלו נכנס רק שמן מנוע של אמריקן איגל כי זה זול והמנוע עובד עם זה גם כן.

עם אנשים כאלה אני אפילו לא מתווכח ולא מנסה לשכנע אותם אחרת.

אז עד שלא תהיו מוכנים להבין שאיכותי וזול לא הולכים ביחד תמשיכו להתבאס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא כל הנוצץ זהב הוא וכבר היו דיונים שלא באמת ניתן לדעת אם שמן זה או אחר עדיפים. יש שמנים טובים כמו יורול שהביאו פה דוגמא סינטטי מלא ב100 ש"ח.

מה שחשוב הוא לדעתי לא לשים שמן זבל ,אבל לא חייב את היקר ביותר. מה שכן יעזור זה להקדים את מרווחי הטיפול.

פורסם (נערך)
למה אתם מתבאסים בדיוק וממה?

קודם גילוי נאות, כן יש לי קשר לשמני מנוע ואני עובד בזה. הצעתי לפני מספר ימים לחנות חלפים שמן איכותי במחיר מעולה אבל הוא דחה את בקשתי בנימוס. תשובתו הייתה פשוטה ביותר. אנשים מחפשים זול. הם לא מחפשים ולא מוכנים לשלם עבור שמן פרימיום.

אז חברים יקרים, אל תתבאסו שאתם לא מוצאים שמנים איכותיים כי אתם פשוט לא רוצים לשלם בעבור איכות. אני מכיר דרך לקוח שלי אדם שגם אם תציע לו את שמן איכותי ביותר במחיר ריצפה הוא יסרב. מבחינתו לרכב שלו נכנס רק שמן מנוע של אמריקן איגל כי זה זול והמנוע עובד עם זה גם כן.

עם אנשים כאלה אני אפילו לא מתווכח ולא מנסה לשכנע אותם אחרת.

אז עד שלא תהיו מוכנים להבין שאיכותי וזול לא הולכים ביחד תמשיכו להתבאס.

יש כאלו לא כולם

בטח לא במקרה הזה

רוב החברה שאני מכיר דווקא שמים את הכסף של האוכל שלהם אפילו על כמה שיותר איכות בשביל הרכב

פורסם

מי שמתקמצן פעם בשנה לשים 150 ש"ח על שמן ברמה במקום 70 ש"ח על שמן פח לא צריך להחזיק רכב.

ככה האנשים במדינה המטומטמת הזו, קונים רכבים חדשים שמים שמן ב10 שקל וצמיגים סינים.

בכל אופן גם לי יש פיאסטה ואני מתכוון להביא למוסך שמן כל טיפול, אני ממש לא מתכוון לשלם להם סכומים מופרזים על שמן שאני לא יודע מה טיבו.

הם יכולים לעשות פרצופים מפה ועד הודעה חדשה, אותי זה ממש לא מעניין, אני חושב לטובת המנוע ולא לטובת הכיס שלהם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אל תתבאסו שאתם לא מוצאים שמנים איכותיים כי אתם פשוט לא רוצים לשלם בעבור איכות.

בדיוק הבמה הלא נכונה לכתוב את זה. מה שאתה כותב נכון ל-99% מבעלי הרכבים בישראל. דווקא האחוז הבודד הזה שלא מאמין במה שיותר זול יותר טוב, מיוצג נאמנה בפורום.

כשעשיתי טיפול ליאריס במורשה טויוטה דיברתי עם 3 מוסכים מורשים. ב-2 מהם לא היה בכלל שמן 5W30 סינטטי מלא. רק בשלישי נאותו לספר לי על שמן קסום שמוציאים אותו משרף עצי הדובדבן למרגלות הר פוג'י. זה נקרא אצלם "שמן ללקסוס" (שהוא שמן מנוע מתוצרת אנאוס יפן. הלכתי עם העובד למחסן וציפיתי לראות גלונים מוזהבים סגורים בכספת, אבל מסתבר שגם השמן הזה יוצא מחבית. כל יצרן שמנים מייצר גם בחביות למוסכים שצורכים הרבה שמן). התעקשתי על זה.

ולגבי המוסכים - גם שמן חצי סינטטי של פז, שאמור להיות "זול" עולה במוסך (רק עלות השמן, ללא עבודה ומע"מ) כמו שמן מעולה שנמכר בחוץ. הם מוכרים שמן רע ומקבלים בשבילו מחיר טוב. בשבילם. זה לא שהם ימכרו שמן חרא במחיר זול. ההפרשים לא בשמיים.

פורסם (נערך)

נכון מאוד

העניין פה בכלל לא היה עלות השמן כי בכל מורשה כמעט ישימו חרא בעלות של טוב(ככה שכל עוד מטפלים במורשה נראה לי עדיף כבר לקנות בחוץ משהו טוב)

מה שכן היה העניין פה זה אם המלא יותר מתאים מהחצי וכו ,שהמלא רק יצא לפני כמה עשרות שנים מי ששם במונעים הישנים דיווח על אטמים וגומיות שהתייבשו/נפרצו/נקרעו ,על זה בעיקר היה הדיון בכל מקרה במנוע הזה ספציפית לא יודע מה התכונות של הגומיות והאטמים שם,אך אני מניח שבכל מקרה אקנה שמן איכותי בחוץ ואשים(אחרי הכל זה עם תקן מתאים ככה שמין הסתם גם עניין הגומיות נלקח בחשבון אני משער)

• תוכן חדש...