Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכם חברים,

קורה לי משהו ברכב, רנו קליאו b שנת 2002, מנוע 1400 אוטומט(אצרף גם תמונות), בזמן נסיעה ארוכה בעיקר בכביש בין עירוני חום המנוע נמצא קו אחד מתחת לאמצע.

Facebook-20150112-094744.jpg

בזמן נסיעה איטית יותר עם עצירות (עירונית) החום עומד על האמצע בערך

Facebook-20150112-095018.jpg

בזמן עמידה לגמרי החום עומד ממש על האמצע ולרוב לאחר כמה זמן הוא עולה ממש טיפה מעל האמצע(התמונה לא מראה את השלב שמעל האמצע) וברגע הזה נכנסת הונטה לפעולה.

Facebook-20150112-095700.jpg

חשוב לציין כי תקופה כבר פעם בשבוע בערך אני ממלא קצת מים. לאחר הצצה קטנה מתחת למכסה המנוע היום גיליתי בריחה קטנטנה בחיבור של הצינור לאיזור הטרמוסטט (ביציאה לרדיאטור). - כמובן שאסדר זאת עוד היום אני מקווה.

אשמח מאוד לדעת אם מישהו יודע ממה זה יכול לנבוע.

תודה מראש לכל העוזרים!

ד"א נחמד להצטרף לפורום שנראה מאוד רציני!

פורסם
ייתכן והטרמוסטט לא מתפקד כמו שצריך.

חשבתי על זה, אבל איך פעולה תקולה של הטרמוסטט מושפעת מהנסיעה עצמה? ז"א, אם הוא לא נפתח בזמן או לא נסגר ההשפעה הייתה תמידית, לא ?

פורסם

מהניסיון שלי האפיצות הקלה הזו בטמפרטורת העבודה אופיינית לצרפתיות.

אם הרכב מגיע לטמפרטורת עבודה בבוקר תוך 5-10 דקות לא הייתי דואג.

מקודם זכורה לך התנהגות אחרת?

אם כן ניתן לפרק ולבדוק את פעולת התרמוסטט

חשבתי על זה, אבל איך פעולה תקולה של הטרמוסטט מושפעת מהנסיעה עצמה? ז"א, אם הוא לא נפתח בזמן או לא נסגר ההשפעה הייתה תמידית, לא ?

אם הוא לא נסגר עד הסוף בשיוט, כאשר ישנה זרימת אויר חזקה ומאמץ מנוע לא גדול, הטמפרטורה עלולה לרדת מתחת להגדרת היצרן.

יום טוב גם לך

פורסם

מניסיון של 6 שנים עם קליאו B ועוד הרבה שנים עם מכוניות צרפתיות אחרות, זו התנהגות תקינה לחלוטין של שעון טמפ'.

בניגוד להרבה מכוניות מודרניות אחרות, צרפתיות מהשנים הנ"ל מציגות את הטמפ' האמיתית של המנוע.

הטמפרטורה האמיתית של המנוע לא נשארת קבועה כל הזמן. היא משתנה בין נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט (נאמר 85 מעלות) ועד לסיום פתיחה וכניסת מאוורר מנוע לפעולה (נאמר 100 מעלות).

השינוי הזה תקין לגמרי וזה מה שהשעון מראה.

אגב, בדיוק ככה זה עובד גם בכל רכב אחר. טמפ' מנוע לא יכולה להיות קבועה. היא משתנה בהתאם לתנאי נסיעה. אבל בהרבה מכוניות יפניות/קוריאניות/גרמניות שעון טמפ' לא משקף את השינוים הנ"ל על מנת לא להטריד את הנהג. השעון פשוט מראה 90 מעלות כל עוד טמפ' מנוע נמצאת בתחום שבין 80 ל 105 בערך.

פורסם (נערך)

אני בעלים של קווליר 96 לפני שבועיים החלפתי תרמוסטט והמחוג שלי בקירוב מתנהג בצורה זהה.

נסיעה רצופה - טמפ' עבודה מינוס.

נסיעה עירונית - טמפ' עבודה.

פקקים - מעט מעל.

אצלי הכל תקין אז גם אצלך.

עריכה אחרונה על ידי tribel
"אני בעלים של קווליר 96"
פורסם

הסבר נוסף, רכב X כלשהו, מספרים לדוגמא בלבד:

נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט 80 מעלות.

פתיחה מלאה 92 מעלות.

כניסת מהירות ראשונה של המאוורר 95 מעלות.

כניסת מהירות שניה של המאוורר 100 מעלות.

כשהרכב נוסע בכביש פתוח ביום קריר, המים שברדיאטור מתקררים יפה מאוד על יד האוויר החיצוני.

המים הקרים האלו מקררים את המנוע, יעולות הקירור גבוהה ולכן טמפ' עולה רק מעט מעל נקודת פתיחה של הטרמוסטט, נאמר 82 מעלות.

טרמוסטט פתוח חלקית, ובשעון רואים 82 מעלות.

כשהרכב במצב עצירה או תנועה איטית, כבר אין זרימה חזקה של האוויר החיצוני דרך הרדיאטור, המים היוצאים מהרדיאטור יותר חמים, יעולות הקירור שלהם נמוכה יותר.

טרמוסטט נפתח לגמרי על מנת להזרים יותר מים ברדיאטור, אנו רואים בשעון 90-92 מעלות.

אם זה עדיין לא מספיק הטמפרטורה תעלה עוד, ל 95 מעלות, ואז נכנס לפעולה מאוורר רדיאטור במהירות ראושנה.

אם גם זה לא מספיק, יום חם, הרכב במאמץ - מאוורר יכנס למהירות שניה.

המערכת לא יכולה לשמור כל הזמן על טמפ' קבועה, היא גם לא מתוכננת לזה.

פורסם

את מה שהסביר Buki, אני רואה בדיוק ביונדאי שלי עם המכשיר דיאגנוסטיקה,

כאשר אני בנסיעה מהירה רציפה הטמפ' היא 82-83 מעלות, נסיעה איטית- היא עולה לעבר ה 86-88 ואם אני חוזר לנסיעה מהירה זה צונח חזרה ל 82.

בעמידה בפקק זה מטפס עד 95 מעלות הונטה עובדת והטמפ' צונחת ל 85-86

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

האם התנהגות כזאת תקינה גם בגולף דור 4?

לאחרונה בנסיעות ארוכות בכביש בין עירוני הטמפ יורדת מעט מתחת ל-90.

יש לציין שהחימום גם פועל.

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• תוכן חדש...