Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משער שזה ככל הנראה בגלל שלאחר מס' שנים (תלוי באיכות המים באיזור המגורים שלך) הוא מתפוצץ באבנית (תרתי משמע) וגורם לשריפה של גוף החימום והצורך בהחלפה.

פורסם
למה ?

האבנית מצטברת בתוך השרוול (בעל נפח קטן יחסית לדוד) מהר מאוד וגורמת לכשל מהיר של גוף החימום.

פורסם

עדיף כן להכריב את השרוול - הוא באמת גורם לחימום מהיר של כמות מים יחסית קטנה ולהחליף אותו יחד עם גוף חימום כל כמה שנים. כל היחידה - שרוול + פלאנץ' + גוף חימום עולה סביב 100 ש"ח או פחות.

פורסם (נערך)
למה ?

ציטוט תשובה מפורטת מפורום שכן :

"חמם מהיר הוא אחת ההמצאות הכי דפוקות שהמציאו אי פעם. למה זה טוב?

לטובת זמן ההמתנה, מרכיבים טיימר לדוד, שיחמם את המים מתי שצריך לפי תכנון מוקדם. צריך לדעת שהבידוד התרמי של הדוד הוא מעולה, ואין כמעט איבוד חום. גם אם חיממנו את המים בבוקר, עדיין יש מים חמים גם בערב.

בשביל לחמם כמות קטנה, שמים דוד קטן. זה נראה לי די דבילי לקנות דוד גדול, ולחמם כמות קטנה. (אני אוהב את אלה שמתפארים: "קניתי דוד של 150 ליטר עם חמם, ואני מחמם רק 30 ליטר. סידרתי את כולם").

החמם הנ"ל הוא מפעל ליצור אבנית. האבנית סותמת את החמם, אין זרימת מים, המים בדוד לא מתחממים, אין סילוק חום מגוף החימום, והוא נשרף. מתקינים רציניים של דודים ממליצים לא להשתמש בזה.

מנגנון של מניעת אבנית הוא לא יעיל בדודים. זה טוב למקומות שהמים לא שוהים בהם לאורך זמן. במקום כמו דוד, המים שוהים זמן רב ללא תנועה, והאבנית כן מתגבשת.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=774&MessageId=146364415

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

בוקר טוב לכולם.

עדכון.

בדרך הביתה קניתי טרמוסטט וגוף חימום חדש, סיפור של 60 ש"ח ביחד, שיהיה על כל מקרה.

עליתי לגג ומסתבר שחוט שיוצא מהטרמוסטט התפחם וניתק, כנראה שזאת הייתה כל הבעיה.

מכיוון שכבר היה ברשותי טרמוסטט חדש וגוף חימום חדש, החלפתי את שניהם לחדשים, סיפור של 10 דקות עבודה והכל תקין.

תודה לכולם על העצות והתגובות.

פורסם
עדיף כן להכריב את השרוול - הוא באמת גורם לחימום מהיר של כמות מים יחסית קטנה ולהחליף אותו יחד עם גוף חימום כל כמה שנים. כל היחידה - שרוול + פלאנץ' + גוף חימום עולה סביב 100 ש"ח או פחות.

עדיף בהרבה להתקין דוד בגודל המתאים 60/80 ליטר למשפחה או אפילו פחות ליחיד.

פורסם

אני שמח שהבעיה נפתרה!

לא יותר מהר ויותר זול פשוט ישר לעלות ולבדוק את הבעיה במקום לשלם על משהו לפי השערה בפורום?

המחיר כמובן יצא זול ובסופו של דבר חלקים חדשים כנראה יאריכו את חייו של הדוד בכל מקרה אבל במקרה אחר זה יכל לחסוך זמן והוצאות מיותרות.

פורסם

כשהזמן הוא לא פקטור ,אתה צודק.

התקלה התגלתה ב6:30 בבוקר כשהתעוררתי, שיערתי כבר מה זה הולך להיות וידעתי גם סדר גודל של סכומים, הלכתי לעבודה ורשמתי את ההודעה בדרך לחזק את ההרגשה שלי.

בשלוש בצהריים כבר הייתי בדרך הביתה, בדרך עצרתי בטמבוריה ורכשתי את מה שצריך בשביל לא לבזבז זמן יקר אחרי זה, עליתי לגג והחלפתי את הכל.

קח בחשבון שסערה בפתח, ושלושה ילדים צריכים להיתקלח , ה60 שקלים הם זניחים .:-D

פורסם
עדיף בהרבה להתקין דוד בגודל המתאים 60/80 ליטר למשפחה או אפילו פחות ליחיד.

משפחה של 4-5 נפשות לא יכולה להסתדר עם דוד בנפח הקטן מ 120 ליטר. אלא אם בין מקלחת למקלחת ממתינים חצי שעה לחימום המים מחדש.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
איך מחליפים גוף חימום ב 10 דקות?

בפעם הבאה תקבל פרוייקט מצולם.

2 ברגים גדולים לשחרור הגוף חימום מהפלאנג' ו2 כבלים קטנים לחיווט.

אם הייתי עושה את זה עם האנרגיות של הבוקר, גם ב5 דקות הייתי מסיים. :-D

פורסם

הכוונה שאם הוא יצא ב 5 דקות בלי יותר מידי מאמצים ובלי פירוק פלאנץ, אז לא היה שם הרבה אבנית ומצבך טוב :-)

פורסם (נערך)

אני מצטרף לשרשור באיחור, ואחרי פתרון התעלומה, אבל אוסיף משלי.

לפני מספר שנים, הדוד של ההורים שלי הפסיק לחמם. הזמינו טכנאי שהחליף פלנג' ולקח מחיר מפולפל. הדוד המשיך שלא לחמם. נכנסתי לעניין. יש פאזה בכניסה לטרמוסטט, ביציאה, בגוף חימום, ועדיין לא מחמם. ניתוק מחשמל ומדידת התנגדות גוף חימום: תקין. בדיקת המפסק: EUREKA! המפסק הוא מפסק כפול שממתג גם את הפאזה וגם את האפס. המפסק של האפס היה שרוף. הוחלף מפסק ושלום על ישראל. ושיחנק הטכנאי שגם החליף פלנג' שלא לצורך וגם לא פתר את הבעייה.

בפעם הבאה תקבל פרוייקט מצולם.

2 ברגים גדולים לשחרור הגוף חימום מהפלאנג' ו2 כבלים קטנים לחיווט.

אם הייתי עושה את זה עם האנרגיות של הבוקר, גם ב5 דקות הייתי מסיים. :-D

ואת זה אתה עושה בלי לרוקן את הדוד ממים?

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:

• תוכן חדש...