Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי פה בפורום ולא מצאתי, למרות שאני כמעט בטוח שכבר שאלו את זה: איך בודקים ציוד יד שנייה האם הוא במצב טוב או לא וכמה ערך אמור לרדת לו?

אני שואל לגבי ציוד סאונד לרכב קומפוננטים סאבים מגברים וכ'ו...

איך בודקים את המצב שלהם ביחס לכמה זמן שהם היו בשימוש? כמה ערך אמור לרדת כל כמה זמן בכל מכשיר?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

זה לא משהו מדויק וכל אחד שמוכר קנה את זה אולי במחיר שונה ומוכר במחיר שונה,לפני שאתה קונה ציוד עדיף שתברר עם הבנאדם פרטים עליו ותקרא עליו קצת בפורום,זה הדבר היחיד שיכול טיפה לעזור לך להבין.

Scan Speak

פורסם

לא הבנתי בדיוק, אני משער שיש בדיקות שאפשר לעשות לציוד מבחינה שאיך נראה חלודה מצב וכ'ו בגלל זה אני שואל.

וכמובן גם לחבר ולשמוע שהכל בסדר זה ברור, השאלה שלי זה איך לבדוק את הציוד עצמו מבחינת מצב.

והאם יש נוסחה לחישוב ירידת ערך לפי כמה זמן שומש וכ'ו...

פורסם

אין שום נוסחה, ציוד אודיו יכול להיות שחוט אחרי חודש של שימוש לא נכון ובמצב מעולה אחרי שנים של שימוש נכון.

שימוש לא נכון יכול להיות למשל שאלמנט מנגן תדרים שלא מתאימים לו או גיין פתוח מידיי שגורם לקליפינג ויש עוד דוגמאות...

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

לגבי בדיקה ויזואלית , שווה ברמקולים/סאבים לבדוק שהסראונד לא יבש/קרוע, במגברים ממליץ לפתוח ולראות שהקבלים לא נפוחים ושאין סימני שריפה על הפרינט וכמובן חיבור ובדיקה פונקציונלית שהכל עובד.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

אוקי אז עצה ראשונה שאני מבין ויעשה זה לפתוח את המגברים ולראות שהקבלים לא נפוחים ואין סימני שריפה.

וכמובן לבדוק פונקציונלית את כל הציוד ואיך שומעים בו.

עוד עצות?

פורסם

רק לפני שאתה רץ לפתוח את המגבר תראה את הברגים שלו אם פתחו אותם כבר (כמעט תמיד ניתן לזהות ברגים שנפתחו) אם תראה שלא נגעו בהם אין לך למה לפתוח אותו ורק לחבר,לשמוע...

Scan Speak

פורסם

סאבוופר - לקחת מולטימטר ולבדוק את ההתנגדות (עדיף במקום שקט) ולראות אם היא נכונה בהתאם לנתונים - בנוסף לכך תלחץ על הממברנה בעדינות במרכז בלחץ שווה ותראה אם יש תופעת COIL RUB שבעצם אומר שהסליל קול נוגע במגנט, משהו שלא אמור להיות.

קומפוננט - כנל

בנוסף לכך תמיד שווה לבדוק ע"י שמיעה אם יש לך נורות אדומות בנוגע למוכר

פורסם

ציוד שנרכש והיה בשימוש אצל אדם אחד ברכב אחד לפני 3 שנים כמה שווה שווי הציוד אם בזמנו כשנקנה היה שווה נגיד 10K.

5K ?

פורסם (נערך)
אני למשל הייתי מסרב לפתוח מגבר. אלה אם הקונה הוא חשמלאי/מהנדס מוסמך.

חשמלאי? מהנדס? אם כבר אז אלקטרונאי וגם זה לא ברור. למה להתנגד לפתוח את המכסה של המגבר לטובת בדיקה ויזואלית? לא צריך להיות מומחה גדול כדי לזהות קבלים נפוחים או איזורים שרופים/שהתחממו יתר על המידה. כל מגבר שקניתי והיה בן יותר מ4-5 פתחתי ובדקתי מה המצב. מגבר מבחוץ יכול להיראות מיליון דולר ובפנים על הפנים.

אגב לא אומר את זה בקטע רע פשוט באמת לא ברורה לי הגישה.

עריכה אחרונה על ידי asif25

פורסם

את המגברים של מתנאל גם לא הייתי נותן לפתוח ככה בלי סיבה מוצדקת.

:roll:

אבל באופן כללי, אין עם זה בעיה.

SCANSPEAK

פורסם

זה שהמגבר בן 10 שנים לא מספיק מוצדק כדיי שיהיה לגיטימי לבדוק ויזואלית מה מצב הרכיבים בני? מזכיר לך שחבר טוב של שנינו גילה קבלים נפוחים כשפתח מגבר מאוד יקר שהוא קנה.

לא מדובר על להפריד את הפרינט מהמגבר שלזה אף אחד לא היה מסכים, רק לפתוח מכסה ולראות את מצב הרכיבים.

• תוכן חדש...