Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לקחתי את הרכב למוסך לצורך החלפת פלאגים... (מוסך מוכר ואמין) הם טוענים שהפלאג השמאלי ביותר תקוע, יתכן שהוא הוכנס לא בזווית הנכונה ואיזה מכונאי אידיוט הידק אותו בצורה הזאת תוך הפעלת כוח משמעותי. (לא בזמן בעלותי)

במוסך טוענים שאין בעיה להפעיל המון כוח בכדי לשחרר את הפלאג, אבל הם טוענים שקיים סיכוי שהפלאג ישבר בפנים ויהיה סיפור רציני להוציא, יצריך קידוח וזה עלול לגרום נזק עד לשיפוץ מנוע מלא. המוסך לא מוכן לקחת האחריות כמובן מסיבות מובנות.

האם זה עלול לגרום בעיות בעתיד כיוון שהוחלפו רק שלושה פלאגים? מה המשמעות של החלפת שלושה פלאגים בלבד? וכמה זמן אפשר להמשך לנסוע ככה?

המוסך טוען שזה לא כזאת בעיה רצינית... לכן הם לא לוקחים את הסיכון.

האם יש דרכים מיוחדות לשלוף פלאג תקוע שהוכנס לא נכון מבלי חשש שיגרם נזק?

תודה

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הפלאג לא נכנס בצורה נכונה היית צריך להרגיש את זה בביצועי הרכב .

תבדוק טוב שהטעות היא לא שלהם ואומרים לך שזה היה ככה .

פורסם

גם לי זה נשמע קצת מוזר. אם המצת יישבר בפנים, למיטב ידיעתי הנזק הכי גרוע שיכול להיווצר יסתכם בהורדת ראש המנוע על מנת לבצע תיקון של ההברזה של המצת הסורר, והוצאת השברים שלו מחלל הצילינדר.

גש למוסך אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הדילמה הרצינית עכשיו היא מה הוא עושה עם הפלאג התקוע..כי הוא יכול להאשים את המוסך והמוסך יגיד שזה לא הוא וזה לא ייתקדם כניראה לשום מקום לצערנו.

פורסם

אני בטוח שזאת לא פשלה של המוסך.... אני הבאתי את הפלאגים, הם החליפו את הפלאגים ונתנו לי את הפלאג הרביעי...

מה גם שקרוב משפחה שלי שמכיר היטב את בעלי המוסך נכח בזמן החלפת הפלאגים... וראה בעצמו שהפלאג תקוע.

אלעד, להוריד ראש מנוע ולהוציא את הפלאג יכול לעלות הרבה מאד כסף...

פורסם
אני בטוח שזאת לא פשלה של המוסך.... אני הבאתי את הפלאגים, הם החליפו את הפלאגים ונתנו לי את הפלאג הרביעי...

מה גם שקרוב משפחה שלי שמכיר היטב את בעלי המוסך נכח בזמן החלפת הפלאגים... וראה בעצמו שהפלאג תקוע.

אלעד, להוריד ראש מנוע ולהוציא את הפלאג יכול לעלות הרבה מאד כסף...

ביום מן הימים אתה תצטרך להחליף את הפלאג הזה אז או שתקח את הסיכון של פתיחת ראש מנוע במידה והוא נישבר או שזה ייפול על מי שתמכור לו את הרכב וזה כבר עניין של אמינות.

פורסם
אם הפלאג לא נכנס בצורה נכונה היית צריך להרגיש את זה בביצועי הרכב .

לא בהכרח.

הכניסו את הפלג קצת עקום וסגרו בכוח. כך או אחרת, עכשיו הוא מוברג למקום.

כל עוד אין בריחת קומפרסיה והפלג עובד טוב לא תהיה השפעה על ביצועי הרכב.

פורסם

כן, אבל כמה זמן הפלאג יכול להחזיק? הוא כבר לפחות 3 שנים במנוע, אולי אפילו יותר. הרכב בבעלותי שנתיים וחצי וזאת הפעם הראשונה שאני מחליף פלאגים.

פורסם

איפקט זה הדבר האחרון שמשמשים בו במקרים כאלו. ישנם כמה שיטות וקודם כל מנסים לשחרר עם ידית חזקה כאשר המנוע קר, וכאשר המנוע חם.

אם מצליח לפתוח אז פותחים בשיטת ביצוע צבריג, קצת פותחים וקצת סוגרים עד שיוצא ואז עושים תיקון הברגה. ואם לא יוצא מחממים מנוע, מקריים את הפלג עם גז מזגנים ופותחים. במקרים נדירים אין ברירה שזה נגמר בשבר ויש לבצע תיקון לאחר הסרת ראש מנוע.

פורסם

מפתח אימפקט זה מפתח אויר/חשמל אם חיבור לבוקסה, בנוסף לתנועה של הבוקסה הוא גם עובד "כפטישון" (זה כמו מפתח שפותחים לך את הגלגלים במוסך)

שימוש בו אמור להוציא את הפלג, כמובן חייב שהמנוע יהיה חם/רותח.

אם בכל זאות ישבר הפלג יש הרבה כלים בשביל להוציא אותו, כמו קונוס אם הברגה הפוכה או "מרובע מתרחב"

אם יש נזק להברגה בגלל שהתקינו את הפאלג עקום (ואני לא מאמין שאפשר להבריג אותו עקום בלי לשבור את הפלג בזמן ההתקנה)

אז יצתרכו לעשות את ההברגה מחדש אם מכשיר די פשוט.

ניקוי הצלינדר על ידי הכנסת צינור אם לחץ אויר ביום העבודה.

לסיכום, לפי דעתי יש סיכוי טוב להוציא את הפלג מבלי להגיע לפירוק של ראש מנוע.

https://www.youtube.com/results?q=Spark+Plug+Broke+Off

פורסם

היתי משאיר את המצת עד שייכשל. יש סיכוי שאורך החיים שלו, גדול בהרבה ממה שהיצרן/יבואן ממליץ להחלפה.

אילו היתה יכול לראות את המצתים שפורקו היתה מקבל מושג על מצבם.

2- מפתח אימפקט הוא כלי פנאומתי או חשמלי או ידני לפתיחת אומים או ברגים בכח ומכות.

3- לדעתי זה מגדיל את הסיכון לשבור את המצת. יותר טוב לפתוח באופן ידני עם שימוש בכח באופן עיתי ומבוקר.

4- כמו שנאמר קודם: לחמם את נמנוע לפני פירוק המצת. הראש מנוע עשוי אלומיניום מתפשת יותר ממצת עשוי פלדה.

5- לא מכיר את המנוע של פנדה אבל מניח שהמצתים שקועים עמוק. במיקרה שהמצת יישבר יש 2 אפשרויות:

א- הפורצלן יצא מלא או כך שמשאיר מקום להכנסת חולץ ברגים אז יש סיכוי לפרק תבריג המצת.

ב- אי אפשר להכניס חולץ ברגים: לא יודע אם יש אפשרות אחרת מפירוק ראש מנוע.

• תוכן חדש...