Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סיוויק אחלה רכב ואמינה מאוד.

אני אישית לא מתחבר לשום רכב אחר בתווח המחירים הזה ולדעתי סיוויק מביאה את התמורה הגבוה ביותר למחיר.

יש סיבה שהמחירים שלהם יחסית גבוהים לשנה.

אין דבר כזה שהרכב ימות, גם אם הולך מנוע באיזור ה-3 אלף שקל אתה קונה ומרכיב חדש.

הבעיה היא באמת המצב הגרוע של כולם,

אני חושב שלפחות 90% של ה-EG 92-95 במצב נוראי, לדעתי תחפש 96-00, קופ יש בארץ רק עד שנת 96.

אם תמצא רכב שמור אל תהסס.

ד"א לקו ישר ולא מהנה לנהיגה זה סטיגמות בארץ,

תציצו לחו"ל ותראו הונדות נותנות בראש במסלולים,

בכל אופן כל אחד ודעתו אני אישית נהנה בטירוף בסיבובים עם קצת שיפורי אחיזה.

חפש אחת שעברה יישור קו ,

עשה לה בדיקה וסע לשלום זה ידרוש ממך קצת מאמץ

ולשלם קצת יותר אבל זה יחסוך לך כפליים

כמובן, אני יחפש אחת שיש לה טסט, עברה בדיקה מקיפה לרכב והתגלו שאין נזילות או נקישות כלשהן, שלדה נקייה קומפריסה סבירה (עם השנים היא יורדת אך לא בהגזמה) וכמובן ספר טיפולים כלשהוא או לפחות לראות שהיא לא עברה התעללות חיצונית לפחות.

אנשים שמציעים לי פונטו ספייס , מלבד חסכון בדלק ואמינות לא רואה בהם כמשהו טוב אחר, אם כבר הייתי קודה אוקטביה דיזל או קורודבה SDI וזהו .. אבל למה לוותר עד כדי כך?

בכל מקרה, אני עדיין נשאר דבוק בשלי, יש מחלות ידעות כלשהן לקופה ? (EJ2 96-98 בארץ) דברים שכדאי להסתכל בעדיפות ראשונה?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מתפזר למרות שסיוויק היא משפחתית לפי הסטנדרט בארץ האוקטביה היא קטגוריה אחת מעל והקורדובה SDI היא בעלת מנוע דיזל ללא טורבו ואין לה נתוני תאוצה כמו לסיוויק.

לדעתי אם אתה נעול על רכב ספורטיבי ולא מפחד מגרמניות נמכרו בזמנו אוקטוביה RS.

פורסם
אתה מתפזר למרות שסיוויק היא משפחתית לפי הסטנדרט בארץ האוקטביה היא קטגוריה אחת מעל והקורדובה SDI היא בעלת מנוע דיזל ללא טורבו ואין לה נתוני תאוצה כמו לסיוויק.

לדעתי אם אתה נעול על רכב ספורטיבי ולא מפחד מגרמניות נמכרו בזמנו אוקטוביה RS.

מה הכוונה מתפזר? והיא אכן לא מציעה נתונים של רכב ספורט, אבל אל תשכח שזה 1.6 של שנות ה 90 המאוחרות. לההורים שלי יש את הקורדובה SDI ומלבד צריכה דלת חסכונית מאוד אין יתרון ברכב, רועש, הכל פלסטיקה, מתחיל לאכול שמן, חלפים יקרים (גרמנייה)..

לגבי האוטקביה RS אני זוכר שזה מנוע 2.0 טורבו נכון? אם כן, שנות 2002-4 נמכרות במעל 30 אלף שקל , ממש לא התקציב שלי או הכיוון שלי..

פורסם

עוד לא עברת טסט.

תעבור תתחיל לחשוב על רכב.

יש לך 3 חודשי מלווה בוקר גם.

הסיויק תהיה קרועה ושחוטה שעברה 5-10 ידיים.

לא משהו שמומלץ להתעסק איתו.

אני גם חשבתי לקנות רכב(ויש לי 35 אלף) בערך אבל מחישוב פשוט ייצא שזה נורא לא משתלם ועדיף לשמור את הכסף ללימודים

אחרי הצבא.

קנית רכב ב16000

תוסיף 1000 טסט

יישור קו 1500(צמיגים פילטרים וכו')

ביטוח 4-6

ודלק שגם ייצא לך 1000 בחודש במידה ואתה לא נוסע הרבה.

לא משתלם להחזיק רכב.

Subaru B4 2.0 2012

פורסם

לדעתי הבחירה שגויה וטיפשית,

לשלם כל כך הרבה על רכב ישן, שסביר להניח שכבר לא במצב של רכב מודרני יותר, לרוב יהיו שחוטות או משוברות, כמות ידיים גבוהה, ריבוי נהגים צעירים ומתלהבים שקרעו את הרכב, לא משהו שהייתי קונה.

בתקציב הזה תוכל לקבל מכוניות מודרניות ובטיחותיות יותר שזה לטעמי חשוב לנהג חדש. האיביזה דוגמה טובה. גם פז'ו 206 עם מנוע 1.6 יכולה להתאים לך. אפשר לחפש יונדאי גטס 1.6 ידנית, מכונית מאוד אמינה, לא יקרה לתחזוקה ותסחוב יפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השרשור שלך החזיר אותי כמה שנים אחורה, כשחבר מלא התלהבות כמעט קנה סיוויק קופה ב 40K, כשהמוכר אמר

לו שהאוטו "בובה" ואין מצב לרדת במחיר.

אחרי מבט של 5 דקות על האוטו ומתחתיו, כשראיתי ריתוכים בתחתית הרכב ובנוסף הסברתי למוכר למה הקילומטרג' שרשום

אצלו על הצג הוא לא נכון (120K ק"מ כשפנים הרכב, המושבים וגלגל ההגה זועקים לפחות 200K) והורדתי את החבר מקניית רכב

זה - לפתע המוכר החליט להתגמש במחיר. לא סתם להתגמש, היה מוכן למכור בתמורה ל 19K בלבד (שמהווים פחות מחצי מהמחיר

שדרש קודם). מיותר לציין שלמרות ההתלהבות, הוא לא קנה את הנבלה.

אני אני זוכר נכון מדובר היה בסיוויק קופה כחולה שנת 1996, שהועמדה למכירה סביב שנת 2006-7 (עם כמות מכובדת של בעלים קודמים).

לעניינו - במקומך הייתי מוותר על הרכב הזה, בטח בתור רכב ראשון.

אם החלטת לרכוש בכל זאת, תנקוט במשנה זהירות בבדיקותיך טרם הקנייה.

פורסם

בשביל לקבל רכב עם אופי ספורטיבי את צריך לפחות 20 אלף ולהתחיל לנסות למצוא איזה טיוטה יאריס ts כל ההונדות האלו שנמכרות במחירים הזויים ביחס לשנתון שלהם לא שוות את ערכן.

האם הייתה משלם על קליאו rsi משנת 96 16 אלף?

דין קליאו כדין הונדה סיוויק קופה.

ואתה יודע בוודאות שקליאו אוכלת את הונדות ברמזור.

פורסם
עוד לא עברת טסט.

תעבור תתחיל לחשוב על רכב.

יש לך 3 חודשי מלווה בוקר גם.

הסיויק תהיה קרועה ושחוטה שעברה 5-10 ידיים.

לא משהו שמומלץ להתעסק איתו.

אני גם חשבתי לקנות רכב(ויש לי 35 אלף) בערך אבל מחישוב פשוט ייצא שזה נורא לא משתלם ועדיף לשמור את הכסף ללימודים

אחרי הצבא.

קנית רכב ב16000

תוסיף 1000 טסט

יישור קו 1500(צמיגים פילטרים וכו')

ביטוח 4-6

ודלק שגם ייצא לך 1000 בחודש במידה ואתה לא נוסע הרבה.

לא משתלם להחזיק רכב.

זה שלא עברתי טסט לא אומר שאפשר לחשוב על העתיד ולהגדיל ראש, או לפחות להתחיל לחפש, אתה לא מוצא רכב כזה שמור אחי יומיים או אפילו שבועיים , זה תהליך וחיפוש שלוקח זמן.

1000 שקל דלק? אולי בשבילך אימפרזה אוטו' 2.0 לא פלא. אני בספק אם יוצא לך צריכה נמוכה יותר מ 1/10..

לדעתי הבחירה שגויה וטיפשית,

לשלם כל כך הרבה על רכב ישן, שסביר להניח שכבר לא במצב של רכב מודרני יותר, לרוב יהיו שחוטות או משוברות, כמות ידיים גבוהה, ריבוי נהגים צעירים ומתלהבים שקרעו את הרכב, לא משהו שהייתי קונה.

בתקציב הזה תוכל לקבל מכוניות מודרניות ובטיחותיות יותר שזה לטעמי חשוב לנהג חדש. האיביזה דוגמה טובה. גם פז'ו 206 עם מנוע 1.6 יכולה להתאים לך. אפשר לחפש יונדאי גטס 1.6 ידנית, מכונית מאוד אמינה, לא יקרה לתחזוקה ותסחוב יפה.

אני צעיר שמחפש משהו עם טיפונת של חמוצים ואתה מציע גטס? את החתיכת פח הזאת גם בצחוק אני לא יקח , אפילו לא לחשוב על יונדאי.

האיביזה היא נחמדה סה''כ, יש להם מנוע 1.4 100 כ''ס אבל עדיין לא מתחבר איתה. כאילו שאם אני יקנה אותה אני יתבאס. עד שאני לא יחרוש את האינטרנט ויד2 ולא ימצא משהו ,אולי אז נחשוב על משהו אחר.. בכל מקרה, תודה לכולם על התגובות ושיתוף הידע , אני בהחלט יקח פה דברים בחשבון..

פורסם

חבר אתה נעול על הונדה למה אתה מתבייש להגיד את זה?

אני מכיר אישית חסר טוב שמאוהב בהונדה קופה היו לו שלוש

וכל אחת עברה אצלו טיפול מטורף,

תמצא לך אחת אחרי יישור קו או אחת במצב סביר ותשקיע טיפב כסף,

JDM its my life,Subaru b3 Sport

פורסם

חבר, עם כול הכבוד, אין לך שמץ במה זה להחזיק רכב.

אתה מדבר כמו ילד. ספק בגלל מחשבה ילדותית וספק בגלל חוסר ניסיון משווע.

ספר טיפולים כלשהוא (לפחות שנה אחת ממועד הקנייה)

מה זה ספר טיפולים של שנה? טיפול אחד בלחץ ? ומה עם כול ה-10 שהוא היה אמור לעבור לפני? זה לא אכפת לך?

רכב נראה שמור ועבר בדיקת גיר מנוע ושלדה

ניראה לך אתה תמצא רכב כזה? אין שום סיכוי בעולם שתמצא רכב שנת 95-96 עם 180+ אלף קילומטר והוא יצא חלק בבדיקות כאלה. למען האמת זה פשוט ביזבוז זמן וכסף

גטס-

את החתיכת פח הזאת גם בצחוק אני לא יקח

האיביזה היא נחמדה סה''כ, יש להם מנוע 1.4 100 כ''ס אבל עדיין לא מתחבר איתה

תתחזק רכב במשך שנה. מבטיח לך שלא תהיה נחרץ כול כך בתגובות שלך.

פורסם
אני צעיר שמחפש משהו עם טיפונת של חמוצים ואתה מציע גטס? את החתיכת פח הזאת גם בצחוק אני לא יקח , אפילו לא לחשוב על יונדאי.

האיביזה היא נחמדה סה''כ, יש להם מנוע 1.4 100 כ''ס אבל עדיין לא מתחבר איתה. כאילו שאם אני יקנה אותה אני יתבאס. עד שאני לא יחרוש את האינטרנט ויד2 ולא ימצא משהו ,אולי אז נחשוב על משהו אחר.. בכל מקרה, תודה לכולם על התגובות ושיתוף הידע , אני בהחלט יקח פה דברים בחשבון..

אני גם צעיר, חודש הבא ימלאו לי 22.

גם אני חיפשתי רכב בדיוק כמוך, רק אחרי שעברתי טסט.

לא ירקתי לכיוון שום רכב ספורטיבי או רכב שבארץ עשו ממנו ספורטיבי.

חיפשתי רכב בתקציב נמוך יחסית במצב טוב, לא עניין אותי בדיוק מה הביצועים שלו שכן הוא היה אמור לשרת אותי בעיר.

בסוף ירדתי מזה, כי הבנתי שרוב המכוניות בתקציב שהיה לי אז (8-9 אלף ש"ח) הן לא במצב משהו.

בגיל 18 קיבלתי רכב, אתה יודע איזה? יונדאי גטס 2008. כן, מה שאתה מתאר "חתיכת פח". החתיכת פח הזאת שירתה אותי שנה וחצי בצורה מצוינת, הרכב היה אמין, רק טיפולים (לא יקרים במורשה אפילו), וסחבה יפה בסך הכול. (מנוע 1.4 גיר אוטומטי)

לכן הצעתי לך את גרסת ה1.6 הידנית. זאת תתן לך זמני תאוצה טובים וזמינות כוח טובה יותר ממנועי ה1.35/1.4.

כמו שאמרו כאן - אתה כנראה נעול על הונדה. שיהיה בהצלחה.

אנשים מדברים על הסיביק כאילו מינימום מדובר בפורשה 911.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זו כולה הונדה סיויק,

הרכב מיושן מכל הבחינות-המנוע כבר לא חזק כמו שהיה,לא בטיחותי,עיצוב פנימי מיושן וכו'.

לא ברור לי מה אתה נעול עליו.

לקחת מהר פניות בצורה נכונה אתה כנראה לא יודע(וגם אני לא) וממילא רוב הנסיעה תהיה רגועה.

ואם הרכב יגיע לך ל100 תוך 10 שניות או 12 שניות זה ממש לא משנה ולא משפיע על כלום.

תקשיב למה שאנשים אומרים לך ותוותר על ה"פוזה" שהגרוטאה הזו כבר מזמן לא מציעה.

תחשוב עם השכל כי התקציב שלך נורא מוגבל ואין לך באמת חופש לקנות רכב ולהתחיל להחליף מכלולים בו.

Subaru B4 2.0 2012

פורסם

הונדה סיוויק?!

תגיד לי אני מנסה להבין מה לצעירים ולחתיכת הפח הזאת?

למה לא לקחת רכב בטיחותי כמו גולף או סיאט לאון

במקום זה כל הצעירים שראו פרק מהסרט "מהיר ועצבני" מתלהבים מה HONDA

רדו וצאו מהסרט

כאן זה ישראל ולא אמריקה שחופש הרמת שיפורים שם באמת מצדיקה את הרכב

בישראל אם הרכב לא אמין ולא בטיחותי אין מה להתעסק בכלל או לחשוב על הפחיות האלה

צר לי לאכזב אבל אחרי כמה וכמה תאונות שראיתי עם הרכב הזה אני לא אמליץ עליו לעולם

תחשוב יותר בכיוון של רכב אירופאי עם רמת בטיחות גבוהה

כל רכב ניתן לשפר

אבל אל תשכח כשמשפרים משהו אחד לדבר אחר יורד הערך :idea:

פורסם

במקום סיויק שחוטה מאמצע שנות ה90 שעברה 10 ידיים ו"שיבורים" בכפרים, קנה רכב בשנתון הכי חדש שתוכל ותהנה מרכב מודרני יחסית ובטיחותי.

בתקציב שלך אתה יכול לקנות פורד פוקוס אמצע שנות ה2000, הרכב נוח, בטיחותי, אמין למדי, עם צריכת דלק סבירה. תחפש אחת שמורה מידיים פרטיות, יש גם הצ'בק 5 דלתות.

מה שהיה סיוויק פעם, זה היה כאשר היא הייתה צעירה ונוצצת, עכשיו מאותו רכב משנות ה90 נשאר רק שם וזכרונות מפוזה של מהיר ועצבני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצד אחד אני מבין אותך מבחינת ה"חלום" שלך והרצון שלך להגשים אותו, אבל אתה חייב להבין שההמלצות כאן של חברי הפורום לרדת מהעניין הם המלצות רק לטובתך. רכב צריך לקנות גם מהראש ולא רק מהלב. כל הסיוויקים האלה כמעט ללא יוצא מן הכלל נשחטו לגמרי. למצוא אחת שמורה זה יהיה קשה מאוד וגם עד שתמצא (אם תמצא) אני לא מאמין שהיא תיכנס לך בתקציב, שכן כל בעלי הקופה בטוחים שהם מחזיקים ברכב ספורט מן השורה. מה גם שבטוח כבר לא תמצא בהן 135 כ"ס ולא תצליח להוציא 1:13 בממוצע. בכללי הסיוויק קופה היא מכונית נחמדה בהחלט (אם היא שמורה) והיא נותנת הרגשה ספורטיבית (ישיבה נמוכה, חלון קדמי רחב, מרכב 2 דלתות, סאן-רוף...), גם אם היא לא באמת כזאת.

מבחינת אמינות - כן, הסיוויק בכל גרסאותיה נחשבת לאמינה מאוד. מצד שני אחרי כ"כ הרבה פז"ם על הכביש ובמצב שלה גם כנראה הרבה ידיים של צעירים תהיה בטוח שאתה תיתקל בהמון בעיות שנובעות מבלאי טבעי של הרכב. אני מכיר כמה חברים שקנו רכב יפני מיושן בגלל ש"יפני זה אמין" ונתקלו בלא מעט בעיות. אין מה לעשות, בכל רכב מיושן יצוצו כל מיני תקלות כאלה ואחרות. נכון שהיפניות בדרך כלל פחות רגישות לתחזוקת שבר, אבל הזמן עושה את שלו.

אחרי כל זה מה כבר נשאר לך מהדרישות שלך? אמין סביר להניח שהוא כבר לא יהיה, חזק גם לא, חסכוני יחסית גם לא. מה שנשאר זה רק פוזה של 2 דלתות וסאן-רוף.

יונדאי גטס או פיאט פונטו יהיו רכישות משתלמות מאוד, אך בטח שלא מעניינות, מהנות או בעלות פוזה כלשהי.

לפי מה שאתה מחפש הייתי ממליץ לך להסתכל לכיוון הגולף דור 4 מנוע 1.6 או 2.0 (גיר ידני בלבד, לאור היכרות רעה עם האוטומטי), הרבה יותר פוזה ומודרניות, התנהגות כביש טובה (גם אם לא מהנה), אחיזה גבוהה, חלפים בשפע, נוחות נסיעה טובה צריכת דלק סבירה. חסרונות: תא נוסעים רגיש שנהרס עם הזמן, גירים אוטומטיים בעיתיים, עלויות אחזקה גבוהות במעט מהמתחרות האסייתיות. או שהייתי ממליץ לך לחפש לחלופין את הסיאט לאון, שהיא בדיוק אותו דבר כמו הגולף רק בגוף יותר יפה (לדעתי). לשתיהן יש פוטנציאל טוב לשיפורי מראה קטנים.

אני אישית בתקציב הזה כנראה שהייתי מחפש איזו פוקוס דור 1. מכונית טובה מאוד, מהנה לנהיגה, נוחה יחסית, פשוטה לאחזקה, לא יקרה, בטיחותית יחסית. הייתי מסמן בעיקר את אלה עם המנוע 2.0 בדגם ה-5 דלתות. חסרונות: יש המדווחים על תקלות חשמל כאלה ואחרות, אין לה מספיק פוזה, לא כ"כ חסכונית גם בדגמים הידניים.

• תוכן חדש...