Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון למתי זה המיסוי הזה של הדלק ברכבי ליסינג?

כי אני זוכר שרצו לעשות את זה ב 2013 וקמה קול צעקה רמה והעניין בוטל.

אני לא זוכר מתי הייתה העליה אבל לפחות משנת 2010. ב 2011 היה שינוי נוסף והזקיפה מחושבת לפי 2.5% משווי רכב חדש. לדוגמא רכב בשווי 130000, הזקיפה תהיה 3250 ש״ח. והזקיפה נשארת בסכום זה גם כשהרכב מתישן.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אתם מדברים על שווי שימוש ברכב צמוד.

דלק ככל הידוע לי, אינו מרכיב בשום צורה לא של התלוש ולא של השכר.

בא נשאל ככה, האם המהלך הזה שטורפד בדצמבר 12, השתנה מאז שפורסם?

האוצר מתכנן להטיל מיסוי על הדלק גם ברכבי ליסינג

הערכות: המהלך יזרים מאות מיליוני שקלים לקופת המדינה ■ מקור בכיר בהתאחדות התעשיינים: משיתים כפל מס על המעסיקים ומקבלי הרכב הצמוד ■ 220 אלף נהגים בישראל נהנים מהטבת דלק חופשי

--------------------------------

לצפצף על החוק?!?!?! חוקי בכל העולם מלבד ישראל!

.

אם כבר אתה משתתף בדיון, אז תעקוב אחרי העובדות, השיטה הזו שאובר מנסים להכיל פה נפסלה בהרבה מאוד מדינות (בגרמניה, בבלגיה, בספרד) בפעילות שלה כולל בארה"ב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
אתם מדברים על שווי שימוש ברכב צמוד.

דלק ככל הידוע לי, אינו מרכיב בשום צורה לא של התלוש ולא של השכר.

בא נשאל ככה, האם המהלך הזה שטורפד בדצמבר 12, השתנה מאז שפורסם?

[/right]

.

לא היו שינויים מאז 2012, הזקיפה עדיין נאמדת בשיעור של 2.5% משווי הרכב, כלומר רכב בשווי 120000 הזקיפה 3000 ש"ח לחודש.

כבר במצב הנוכחי מאות עובדים ויתרו על רכב הליסינג וקנו רכב פרטי.

הכתבה מועלה הצעה לייקר אף יותר את הזקיפה (בעקבות עליית מחירי הדלק) מה שהיה מחסל סופית את חברות הליסינג.

כנראה בגלל זה היוזמה לא בוצעה.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

כן, אז בסופו של דבר יש דברים שעצמאי משלם ושכיר לא.

פורסם
מרמור של שכיר שלא מבין מה זה להיות עצמאי.

בול פגיעה.

אבל אם להיות הוגן, זה עובד גם בכוון השני.

גם אני למדתי פה כמה דברים חדשים.

עד עכשיו, למשל, קינאתי בחבר'ה שמגהצים את ה"תן-ביס" שלהם במסעדות באזה"ת בהרצליה, בזמן שאני מגהץ את כרטיס האשראי הפרטי שלי (כי זו לא ממש הוצאה מוכרת).

בסופו של דבר, כולנו (שכירים ועצמאים "קטנים") באותה סירה.

מי שמח**ן עלינו מלמעלה, הם אותן 4-6 משפחות טייקונים ועוד כמה קונגלומרטים (שאובר בהחלט יכולה להכלל בתוכן) שמשסים אותנו (אולי פחות זה בזה, ויותר בגופים גדולים אחרים/ממשלתיים כדי להסיט מהם את האש) וזוללים את רוב הצלחת, בעוד לנו נותרים הפירורים.

בדיון שלנו, מה שהכי חשוב לקחת בחשבון, זה שאובר לא סתם משקיעה פה הון (בלוביסטים, פרסום, יח"צ, והסעות חינם).

הם מתכננים לעשות פה קופה.

על הגב של נהגי המוניות, של המשתמשים באפליקציה שלהם (משני הצדדים) וכנראה גם על רשויות המס (זו חברה שרשומה בחו"ל, וכמה שאני מבין, לא תשלם מס על רווחיה בישראל).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
כן, אז בסופו של דבר יש דברים שעצמאי משלם ושכיר לא.

לא מדויק. לעצמאי מוכר 45% מההוצאות כלומר 55% מההוצאות (כולל דלק) לא מוכר, לשכיר יש זקיפה של כ 3000 ש"ח, כלומר זה הסכום שלא מוכר לו.

השאלה היא מה יותר גבוה 55% מההוצאות הרכב או 3000 ש"ח ? לדעתי 3000 ש"ח יותר גבוה כך שהמצב של שכיר גרוע יותר.

נ.ב. לנהג מונית מוכר 100% מההוצאות.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

natco

מרמור של שכיר שלא מבין מה זה להיות עצמאי.

בול פגיעה.

אם לדייק: מרמור של שכיר שהיה פעם עצמאי ועסק לפרנסתו מהכנת דוחות שנתיים לעצמאים והיום יותר עוסק בשכר של שכירים.

בסופו של דבר, כולנו (שכירים ועצמאים "קטנים") באותה סירה.

מי שמח**ן עלינו מלמעלה, הם אותן 4-6 משפחות טייקונים ועוד כמה קונגלומרטים (שאובר בהחלט יכולה להכלל בתוכן) שמשסים אותנו (אולי פחות זה בזה, ויותר בגופים גדולים אחרים/ממשלתיים כדי להסיט מהם את האש) וזוללים את רוב הצלחת, בעוד לנו נותרים הפירורים.

+1

בוא נגיד שגם אני השכלתי בפוסט הזה להבין יותר את נהגי המוניות, היום אני כבר פחות נלהב מכניסת אובר לשוק ממה שהייתי לפני מספר ימים, אני יותר בדיעה שאם זה יפגע בפרנסת נהגי המוניות, אז עדיף להעיף אותם לכל הרוחות.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

רכבי ליסינג עושים נסועה כפולה מהממוצע הארצי בדיוק בגלל שהדלק לא ממוסה להם.

שלא תחשבו שעיני צרה בהם, שיסעו ויהנו (לא בדיוק אבל הסיבות שאני מתנגד ל"נסועה בעלות אפס" הן ענייניות, לא סיבות של "למה הם כן ואני לא) ולכן אני חושב שהעצמאי משלם יותר, אבל ניחא, זה לא ממש קריטי, זה היה יותר להמחיש שכן יש דברים שעצמאי משלם עליו מס ושכיר לא.

בכל מקרה, החברה הזו לאט לאט נחשפת כתאגיד דורסני ומגעיל, חבל שבמסגרת האעלק "צדק החברתי" אנשים רצים לגזול פרנסה מהשכנים שלהם על חשבון איזה זבל שיושב בפזדיולוך ומאים על כל העולם:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4593646,00.html

אובר מסתבכת: "נחפש רפש על התקשורת"

סגן נשיא הציע בשיחה כי החברה תשכור במיליוני דולרים צוות של חוקרים, "שיבחן את חייהם הפרטיים של המבקרים אותנו בתקשורת". הוא נאלץ להתנצל

פורסם
רכבי ליסינג עושים נסועה כפולה מהממוצע הארצי בדיוק בגלל שהדלק לא ממוסה להם.

שלא תחשבו שעיני צרה בהם, שיסעו ויהנו (לא בדיוק אבל הסיבות שאני מתנגד ל"נסועה בעלות אפס" הן ענייניות, לא סיבות של "למה הם כן ואני לא) ולכן אני חושב שהעצמאי משלם יותר, אבל ניחא, זה לא ממש קריטי, זה היה יותר להמחיש שכן יש דברים שעצמאי משלם עליו מס ושכיר לא.

רכבי ליסינג נוסעים כפול מהממוצע כי מי שנוסע בממוצע לא שווה לו רכב ליסינג והוא התפטר ממנו. עדיין אי אפשר להגיד שבצורה מובהקת עצמאי משלם יותר משכיר. אני חוזר לעצמאי לא מוכר 55% מההוצאה , האם זה יותר מ 3000 ? לא בטוח. מזכיר לך שלנהג מונית מוכר 100% מההוצאה כך שזה בטוח יותר טוב משכיר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
בכל מקרה, החברה הזו לאט לאט נחשפת כתאגיד דורסני ומגעיל, חבל שבמסגרת האעלק "צדק החברתי" אנשים רצים לגזול פרנסה מהשכנים שלהם על חשבון איזה זבל שיושב בפזדיולוך ומאים על כל העולם:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4593646,00.html

"אנשים" מגבשים את דעתם על-סמך מה שהם שומעים וקוראים.

זו בדיוק הבעיה עם "כלב השמירה של הדמוקרטיה".

לפעמים הוא חוטף איזו כלבת שמסתובבת.

מה לעשות, שהאתרים/ערוצים/עיתונים הנפוצים צריכים להתפרנס, ואז הם מפרסמים ידיעות "מטעם", או סתם נסחפים אחרי איזה קומוניקט מצ'וקמק שנשלח אליהם.

אם אתה משקיע הרבה כסף ביח"צ, המסר שלך בסוף יטמע. אם אתה משקיע הרבה כסף בלובינג, החוק שלך בסוף יעבור. (ואז גם הרווחת באותו הכסף, יח"צנים, על הדרך, בדמות פוליטיקאים שיהיו חייבים לתרץ את מה שהם מקדמים לציבור בוחריהם).

מעטים האנשים שהם מספיק אינטליגנטיים בכדי לקרוא בין השורות, ולהבחין בחוטים שמניעים את תיאטרון הבובות.

מעטים עוד יותר, האנשים שבנושא ספציפי שלא נוגע ישירות לרווחתם, יתאמצו לעשות זאת מלכתחילה.

אם אין לך גוף יח"צ שדוחף עבורך את הנושא ישר לפה של התקשורת, אתה צריך התקוממות ציבורית גדולה מאד, כזו שאי אפשר להתעלם ממנה.

הרשתות החברתיות דווקא מסייעות להתארגנויות כאלה. חבל שארגון נהגי המוניות לא משכיל להשתמש בהן במקרה הזה.

כי בינתיים, מה ששומעים זה את אלה שאומרים שם שהם מונעים נסיון להפחתת יוקר המחיה.

• אהבתי 1

פורסם

ועוד קצת על אובר:

דיווחנו אתמול (ג') על סופת אש חריגה נגד אובר וההנהלה שלה, שהיתה מפחידה גם נבלים מסרטי ג'יימס בונד.זמן קצר לאחר שהתפרסמה הידיעה על התשוקה של מייקל לרגל אחרי עיתונאים, דיווח באזפיד - כלי התקשורת שחשף גם את הסיפור על מייקל - על כך שאובר חדרה לחשבון האובר של אחת העיתונאיות שלו ללא הסכמתה, כדי "להוכיח נקודה". באובר מיהרו לטעון שההתנהלות הזו מצד עובדיה היתה מנוגדת לכללים שלה, שהיא "חוקרת" את התקרית ושהיא תחדד את הנהלים. ואז הגיעה עוד עיתונאית, אלן קאשינג מהסן פרנסיסקו מגזין, ואמרה שיש לה חשד סביר

פורסם (נערך)

לא נראה מוזר שהסמרטוטון המתחרה מפרסם מאמר באותה כתורת בערך?

כנראה שגם הצד השני למאבק לא פראייר בכלל....

וגם אלה שאני בד"כ מחשיב כישרים יחסית ונקיים ממשוא פנים לא נשארו מאחור

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

אצל נהג מונית אולי מוכרות כל ההוצאות אבל על כל קילומטר שהוא עושה הוא משלם מס הכנסה (הם לא קונים את הסיפור ש 60% מהקילומטרז' זה נסיעות ריקות בדרך לנוסע).

אל תשכח שנכון ש45% מההוצאה מוכרת אבל גם אותה צריך לשלם. נכון שזה מהברוטו אבל עדיין צריך לשלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ידידי, בוא לא נתחרה מי מכיר יותר טוב את פקידי השומה, אני יודע אני התחלתי.

לעצם העניין השקפתי שונה משלך באופן קיצוני. לדעתי, פקידי השומה עדינים מידי עד רפים. אנו חיים במדינה שחצי ממנה 'עצמאים', נותני שרותים, קבלנים הפכו את דווח המס לבדיחה, ואילו השכירים משלמים מס עד לפרור או להנחה שהם קיבלו להצגת חנוכה (כמדומני אתה התרעמת בפוסט אחר על העלאת שווי הרכב), לידיעתך, נהגי מוניות לא משלמים כמעט מס ומעלימים יותר מחצי מההכנסות שלהם. אני יכול לתת לך מספר שיטות פשוטות איך הם עושים זאת מבלי שלמס הכנסה יהיה סיכוי קל שבקלים לעלות עליהם. נדרש למדינה פקידי מס חזקים יותר, נשכנים הרבה יותר.

במקרה בו יגיע לפתחו של פקיד שומה אדם המצהיר כי הוא מסיע אנשים לעבודה וחזרה (בדיקה פשוטה האם באמת האדם עובד בעיר המדווחת), פקיד השומה יבין שרווח אין כאן ואז הוא יחליט האם לדרוש ממנו להגיש דוח הפסד או לנפנף אותו, לא במקרה רשות המיסים לא נוגעת בענף ההסעות המשותפות.

זה בדיוק העניין, אני לא התעסקתי עם פקידי שומה, אלא עם הבוסים של הבוסים שלהם.

ובמקרים אחרים הכרתי חוקרים של רשות המיסים, שוב לא פקידי שומה, חוקרים.

אגב אם אתה מדבר על העלמת הכנסות בציבור נהגי המוניות זה משהו שאני מכיר מקרוב, גילוי נאות, עבדתי במשך כ-5 שנים בתחנת מוניות, עם חברות מהמובילות בתחום על חידושים טכנולוגיים (ומכאן גם ההיכרות עם חוקרי רשות המיסים ובכירים אחרים).

קיימת תופעה של כסף שחור בתחום, אצל נהגי "פיקס" למיניהם, (שכירים אם תרצה), שלא בבעלותם הרכב ולא בבעלותם הזכות הציבורית, הם שוכרים תמורת היה אז 2500 שקל לשבוע את הכל, לפעמים גם מקבלים תלוש משכורת כאילו הם עובדים שכירים אצל בעל המונית בשכר מינימום, וכל ההכנסות בשחור.

אצל בעל מונית לרוב לא תמצא אי דיווח. הבעיה מתחילה שעל רכב כזה שמתואר למעלה עובדים לרוב שני נהגים במשמרות כל אחד בערך 10-12 שעות, לכן יש הרבה יותר סיכוי שתעלה למונית כזו מאשר למונית שהנהג הוא בעל הרכב, הוא עובד "רק" 12-14 שעות (עם הפסקה באמצע, כמתחייב בתקנות).

אגב בשום מקרה אותם נהגים לא מגיעים לפקידי השומה, הם מחויבים להחזיק רו"ח שיוציא להם דו"חות, והסיכון שלהם הוא חוקרי רשות המיסים שמגיעים במסווה של נוסעים תמימים, והם כבר אמרנו, נשכניים.

אם היית בעברך עצמאי הרי שברור לך מה המשמעות של המושג "פסילת ספרים" נכון?

לגבי ענף ההסעות המשותפות - כרגע זה קטן ולא מעניין אף אחד, אותם חוקרים מוציאים הרבה יותר מיסים ממקורות אחרים באותו זמן השקעה, אבל אם תתחיל לפרסם את הסיפור באינטרנט דרך אפליקציה, עם חברה מסודרת שעומדת מאחוריה, זה ההבדל בין לעשות פיפי בבריכה ובין להשתין מהמקפצה.

הגדרת 'עסק הסעות' אינה דורשת רישום, מספיק להוכיח שהאדם עוסק בהסעות לפרנסתו כדי שיוגדר עסק.

לגבי רווח, ישנם כלים טובים לקביעת רווח, ישנו תעריף חשב, ניתן לחשב בצורה מדויקת מהי העלות לק"מ.

אפשר ככלל אצבע לקבוע שמסיע אשר לא שינה את מסלולו ועושה זאת רק בדרך לעבודה ובחזרה, לא יגיע לכדי רווח ובטח שלא יגיע לכדי עסק (הרי ברור שלא נשאר לו רווח אחרי שהעמיס את עלויות הביטוח, תיקונים, טיפולים וירידת הערך).

חובה לפתוח עסק לצורך הסעות, הכוונה ברשם החברות, במס הכנסה ובמע"מ.

אם כי אי פתיחת התיקים לא אומרת שלא יחקרו אותך, אלא שכשיחקרו אותך יוסיפו גם את זה לרשימת האישומים נגדך.

אם אתה מוסיף עלות ביטוח, תיקונים טיפולים וירידת ערך למה אין הזדכות על כך לבעל רכב פרטי שלא משתמש ב-Uber? לא הגיוני ולא חוקתי.

אבל לא הבנת, הכוונה היא שרישום לאפליקציית Uber יהווה מבחינת מערכת המשפט הלכה למעשה רישום כעסק הסעות, כלומר כוונה פלילית.

ולגבי שינוי מסלולים - אם אתה נוסע תמיד דרך נתיבי איילון, והצעת לפי המסלול הזה, אבל נתיבי איילון סגורים בגלל הצפה (לפני שנתיים זה בדיוק מה שקרה) תיסע עדיין דרך נתיבי איילון כדי שזה לא יהיה סטייה מהמסלול? זה שטויות לחלוטין, ואם אתה מעדיף לנסוע דרך כביש 6 ולא נניח כביש 4? זה נחשב סטייה מהמסלול (עם או בלי נוסעים?)

כנראה שלא ירדת לסןף דעתי, תופעת הנסיעה המשותפת בתשלום חיה ובעטת כבר היום, גם ללא אובר, הלהיט החדש רק מעלה את הסוגיה לשיח הציבורי, כבר היום יש הרבה אתרים שעוסקים בהסעות משותפות בתשלום.

חיה כן, בועטת? לא כל כך.

וכאן אתה לא מדבר על אתרים שלכאורה מציעים שירותי "טרמפים" או כל ביטוי מכובס אחר (כמו שעל בית ז*נות לא כתוב ככה אלא "מכון עיסוי"), אלא על אחד שגם מבצע את הסליקה עבור נותן השירות! זה לקחת את העבירה הפלילית עוד שלב קדימה.

אין כאן שום סתירה, אני לכל אורך הפוסט הבחנתי בין שני מצבים. 1. חאפרים-מיותר להיכנס להגדות 2. הסעות משותפות בתשלום. וטענתי שמקרה 2 לא מגיע לכדי עסק, זה שאתה לא מסכים איתי לא אומר שאני טועה, זה אומר שאני (ומערכת המשפט ורשויות המס) בעלי דעה שונה משלך. אגב, אני מסכים איתך שחופש העיסוק לא שייך כאן.

אם מדובר בעסק אזי חלים כל התנאים הרלוונטים לתחום העיסוק (מקרה 1 לעיל), אם זה לא מגיע לכדי עסק אז בהתאם.

יפה, אז אתה נשאר בקו ה"זה לא עסק" נכון?

כי התומכים בתחום כאן מתחלקים לשניים, אלה שטוענים "זה לא עסק" וביניהם אתה וסיוויק, ואלה שטוענים ל"חופש העיסוק", למעשה אתם סותרים אחד את דברי השני.

לא אני טענתי שאתה טועה, אלא הצבעתי על כך שאתה טוען משהו אחד ולכאורה מישהו מה"צד שלך" טוען משהו אחר שסותר לחלוטין את דבריך, אז שאלתי אותו האם אתה טועה או הוא טועה, מכיוון שלא יכולים שני הדברים להיות אמת במקביל.

מערכת המשפט ורשויות המס לא נתנו דעתם בנושא Uber אז אל תטען אחרת.

מערכת המשפט היא לא חלק מהמדינה ?

איפה ראית שמערכת המשפט רוצה בתפיסת העולם של Uber?

עורכי דין ופקידי שומה יתנו את הדעת לזה, בוא נתחיל מזה שאדם שלא עובד אינו יכול לקחת עובדים לעבודה ובחזרה, מעבר לזה בוא נשאיר להם את העבודה, זה לא כל כך מסובך. (אפשר לדוגמא לאמץ את המנגנון של ביטוח לאומי לעניין תאונת עבודה בדרך חמקום העבודה ובחזרה, הם נתנו שם מענה מהם המקרים בהם מוכר שהתאונה היתה בדרך לעבודה ובחזרה וכן, אם היה פקקים ועקפת אותם שם זה מוגדר בהחלט בדרך לעבודה).

ומי יבדוק שאכן היו פקקים? או שפשוט לקחתי נוסע על הדרך ליהוד ודיווחתי כאילו היה פקק ולכן עשיתי "עיקוף" ופתאום הנוסע נמצא על הדרך שלי?

אדם שאינו עובד אינו יכול לקחת לעבודה וחזרה, אבל הוא יכול לקחת לדוגמה לרמלה נוסעים כדי להגיע למשרדי רשות המיסים? או לסידורים? או שמבחינתך זה תקף רק לעבודה וחזרה? (ואז כמובן יש התנגשות בין דעתך שתקפה לעבודה וחזרה בלבד וגישת Uber לכל נסיעה).

בוא נעשה סדר בהשלשלות הדברים:

1. תקנות התעבורה, הוראות המס ופוליסת הביטוח- הכל ברור ואין ויכוח.

2. פרשנות בתי הביטוח לעניין הגדרת 'הסעה בשכר', כאן סיוויק 08 הביא פס"ד שפרט את התנאים לכך, מציע לך לקרוא אותו שוב.

אתה כל הזמן חוזר על הגדרות סעיף 1 ומפספס את העובדה שהתשובה נעוצה בסעיף 2.

דבר ראשון זה שאם בית המשפט רוצה לפסול חוק או תקנה זה חייב להיות בג"ץ והוא מודיע על כך שהוא פוסל את החוק ותחת איזה בסיס.

כאן לא נפסל החוק או התקנה, אלא בית המשפט מציע פירוש משלו למקרה ספציפי (!), נושא Uber לא הגיע בכלל למשפט, קל וחומר לא פירשו את התקנה בנושא Uber.

נכון, אלא שמערכת המשפט הגדירה מתי מדובר בהסעה בתשלום או כהגדרתה 'הסעה בשכר' (שני התנאים המצטברים) ולפיה שומאכר בהחלט יכול לגבות מחבריו תשלום עבור עלויות הנסיעה למקום הבילוי.

לא זה פשוט לא נכון, זה רק אומר שאם יש לשומי שלנו כיס עמוק עו"ד מחודד ורו"ח משופשף לנהל משפט ולהתמודד עם רשות המיסים, ופוטנציאלית (ומעשית) להתמודד עם פסילת ספרים, יש לו גם סיכוי לראות את הכסף שלו בחזרה בסוף (משמע אחרי שנתיים או שלוש לחזור לנקודת ההתחלה), וגם זה לא מובטח.

אנחנו את התשובות שלנו קיבלנו והן די ברורות, פס"ד שסויוויק 08 הביא פרט את הקריטריונים, מתי מדובר בהסעה בשכר ומתי לא.

אובר לא צריכה לתחום את הנסיעות לעבודה וחזרה, זה תפקיד הרשויות האוכפות את החוק ובעיקר תפקידן של חברות הביטוח, ואני מקווה שבשלב זה כבר הבנת שהביטוח זו הסוגיה הכי חשובה בכל נושא ההסעות המשותפות. (בתחילת הפוסט דרגת את נושא הביטוח בעדיפות אחרונה משום מה).

Uber בהגדרה רוצה להציע את השירות לכמה שיותר נסיעות, החזון שלה הוא לשנות את התקנות כדי למקסם רווח. להגיד שזה לא התפקיד שלהם זה לטמון את הראש בחול ולהגיד שמה שנופל עליך זה מים עם אבנית ולא חלילה פיפי.

וכמובן שהביטוח הוא אחרון בשורה, כמו שאמרתי, סע ותדבר עם חוקרים מרשות המיסים בבאר שבע למשל על נושא ההסעות הלא חוקיות אצל הפזורה הבדואית.

זה בדיוק מה שאני אומר, יש כסף שחור בכל תחום. היחידים שמשלמים מס מדוייק אלו השכירים.

לא אמרת בדיון אחר שהשכירים לא משלמים מס מדויק על הליסינג?

תיקון קל ספריאל ובגירה, לעצמאי מוכר 45% ולא 25% מההוצאות הרכב כולל דלק. לנהג מונית מוכר 100%. לשכיר יש זקיפה של מעל ל 3000 ש״ח לחודש שזה בערך 100% מההוצאות +- כך שלמעשה לא מוכר לו כלום.

לא סתם, בשנים האחרונות, מאות נהגי ליסינג החליטו להחזיר את הרכב לעבודה ולקנות רכב בעצמם, בלי טובות.

בדיון השני בנושא לא טענת ש-3000 זה לא 100% מההוצאות וצריך לזקוף יותר?

היה טוב לכולם אם היה חוק של הפעלת מונה בכל נסיעה ,וכך לא היו קשקושים וחרטוטים מאף צד.כמו בחלק גדול במדינות מתקדמות באירופה או ארה"ב

קיים!

יש חובה על הפעלת מונה בכל נסיעה, למעט נסיעות בין-עירוניות שם מותר לך לגבות לפי המחירון הרשמי של משרד התחבורה המוטמע בתוך המונה וקיימת לו גם גרסה מקוונת שאם תרצו אצרף לכאן.

כשעבדתי בתחנת מוניות של אבא שלי הייתה תקנה בנושא של משרד התחבורה, חובה להפעיל מונה בכל נסיעה.

אממה בבית שמש היה נהוג שנסיעה בתוך האיזור הייתה 13 ש"ח, לאיזור סמוך 17 ש"ח וכו' וכו', אם תיקח יותר זה הפקעת המחיר המוסכם של התחנה? מה עושים? (אגב המחיר התחלתי + קריאה טלפונית היה יוצא כמעט 13 ש"ח) ההנחיה להפעיל מונה וב-13 שקלים (או 17 או כל סכום אחר מוסכם) לעצור את המונה, ככה אתה מפעיל מונה, מוכיח לנוסע שוב ושוב שהמחיר נמוך יותר ממחירון המונה, מוציא חשבונית וכו'.

כמובן שאם יצא פחות הנוסע משלם פחות (לפי המונה).

זו אגב ההנחיה של אנשים ברשות המיסים איתם התייעצנו.

עד עכשיו, למשל, קינאתי בחבר'ה שמגהצים את ה"תן-ביס" שלהם במסעדות באזה"ת בהרצליה, בזמן שאני מגהץ את כרטיס האשראי הפרטי שלי (כי זו לא ממש הוצאה מוכרת).

גם לי יש תן ביס וגם אני משלם על זה מס אם כי אצלי התן ביס לא מוטען אלא אני מקבל את ההחזר על ארוחות צהריים בהעברה בנקאית, והתן ביס מקושר ישירות לכרטיס אשראי הפרטי, כלומר זה סוג של כרטיס אשראי פרטי, רק שלפעמים נותן הנחות ואפשרות להזמין דרך האתר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...